Szemközti kő a lakberendezéshez: variációk és tervezési lehetőségek

A dekoratív homlokzat a belsőépítészet általános anyaga. A kialakítás különböző lehetőségei lehetővé teszik, hogy kiválassza a belső térbe legjobban illeszkedő megoldást, és hangsúlyozza annak egyediségét.

Alkalmazás funkciók

A mesterséges homlokzat, szemben a természettel, meglehetősen széles keresletben van. Tulajdonságai miatt a befejező kő tökéletesen illeszkedik a konyha belsejébe, a folyosón. A nappali belső díszítésére ez az anyag is alkalmas. Az anyag típusától függően megadhatja a szobának a modernitás szellemét vagy a középkorokat, a nagyvárosokat vagy a félreeső falvakat. Például a téglafal utánzata megfelelő lesz a loft stílusban, a folyó kavicsok alkalmasak Provence vagy Country stílus belső kialakítására, és szándékosan durva, nyers kő hozza magához egy középkori gótikát.

Ezzel az anyaggal nem szükséges minden falat padlótól mennyezetig lefedni.

Mesterséges kő és sima, szilárd színű háttérképek kombinációja - ez egy közös megoldás a belsőépítészet számára. Az éppen festett falak szintén jó „szomszédnak” lesznek ennek a szokatlan, eredeti anyagnak. A falazat önmagában is elég aktív, magához vonzza a szemet, így a környezetének „csendesebbnek” kell lennie - csak hangsúlyozza a kő szépségét, de nem túlzott figyelmet fordít magára. Ha a kőfalak túl merész döntésnek tűnnek, de szeretnék néhány brutalitást hozzáadni a belső térhez, akkor apró elemeket készíthetünk mesterséges kővel. A szellőztető doboz, oszlopok, ablak- vagy ajtónyílások - mindezt kivágva kővel, nagyszerű kiegészítés lesz az alapvető kialakításhoz.

Előnyök és hátrányok

Mint minden más anyag, a díszítéshez használt kőnek előnyei és hátrányai is vannak. Fő előnye a megfizethető ár. Természetes elemekkel összehasonlítva természetesen. Ez az anyag könnyű, könnyen használhatja a lakás falainak díszítésére. A természetes kővel ellentétben a mesterséges nem teszi ki a falakat nagy terhelésnek, ami azt jelenti, hogy nem lehet félni az integritásukért. Ezen kívül A mesterséges kő nagyon könnyen fekszik, még a kezdő is képes kezelni. Ha a töredékek szabálytalan kontúrokkal rendelkeznek, a feladat még könnyebb lesz. Itt még az építési szintet is megteheti, egyszerűen kövesse a köveket.

Nagyon fontos, hogy ez az anyag nem esik rothadásnak - sem a gomba, sem a penész nem jelenik meg rajta, ami azt jelenti, hogy akár magas páratartalmú helyiségekben is használható.

És a konyhában - a helyiségben, ahol az ételeket főzik, és ahol a felhasznált anyagok környezetbarát jellege nagyon fontos - félelem nélkül használható. Ami az ápolást illeti, ez az anyag elég szerény. Elég, ha száraz vagy nedves ruhával törölje le. A mesterséges kő antisztatikus anyagnak tekinthető, a por nem fog felhalmozódni rajta.

Ennek a befejező anyagnak a nagy szilárdsága lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármilyen helyiségben használható legyen. Nem érzékeny a mechanikai feszültségre és károsodásra.

A vegyi anyagoknak nincs hatása sem. Hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését, nem veszíti el vonzerejét, nem koptatja és nem zavarja. A belső tér bármelyik mesterséges kő megfelelő lesz.A különböző árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldást, amely kiemeli az egyes belső jellemzők jellemzőit, legyen az ország vagy loft. Ez egy univerzális anyag, amely bármilyen, még a klasszikus belső térben is eredeti hangulatú.

Bár természetesen a mesterséges kőnek is van hátránya. De sokkal kisebbek:

 • Költség. Ez a kritérium egyaránt vonatkozik a pluszokra és a mínuszokra. A természetes anyaghoz képest a mesterséges kő olcsóbb. De önmagában ez nem gazdaságos megoldás a belsőépítészet számára.
 • Ez egy „hideg” anyag, felülete hideg, mint fém, beton és mások.

A mesterséges kő előnyei sokkal nagyobbak, mivel néhány mínusz megváltoztatja az előnyöket. Leggyakrabban ez az árnak köszönhető. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy kővel befejezze a lakást, még akkor is, ha mesterséges.

Anyagtípusok

Mielőtt elkezdené mesterséges kővel díszíteni a helyiségeket, el kell döntenie, hogy milyen típusú anyagot használ. Például a kerámia kő felhasználható csiszolt márványlapok utánzására. Minden esetben padlóburkolat, lépcsők, ablakpárkányok kerámia kő, kőből készült, megfelelő lenne. Ha "szakadt", egyenetlen kövek vagy téglafalakat kell készítenie, akkor megfelelő klinkerlemezeket. Porcelánkövekből készült földpát, valamint klinker - speciális agyagok gyártásában.

Ezen anyagok fő előnye, hogy összetételükben nincsenek szintetikus kötőanyagok. Ezeknek az anyagoknak nagy szilárdsága magas hőmérsékleten történő égetéssel történik.

A kerámia mellett más mesterséges kő is létezik:

  • Gipsz. Ez a kő könnyen telepíthető, tűzálló (nem éghető), a magas és alacsony hőmérséklet nem befolyásolja azt. De ez a fajta műkő nem teljesen nedvességálló. A nedvességtől való védelemhez elegendő, ha a köveket vízlepergető bevonattal fedjük le, például ugyanazzal a lakkal. Külsőleg a gipszkő homokkőnek tűnik.
  • Akril. Ez az anyag nedvességálló, nem fizikai vagy mechanikai feszültségnek kitéve. Az elhagyás egyszerűségében különbözik, végül egyszeri ronggyal tisztítható, tisztítószerek használata nélkül. Könnyű, nem mérgező (nem bocsát ki semmilyen káros anyagot, nem károsítja az embert), tűzálló, és képes ellenállni a jelentős hőmérsékletkülönbségeknek.
  • Kvarc. A tartósság, a tartósság és a fagyállóság jellemzi. Ez az anyag elveszíti vonzerejét még akkor is, ha fényes napfénynek van kitéve, mert nem hajlamos a fakulásra. Ez deformálódás nélkül is ellenáll a jelentős terhelésnek. Könnyen összeszerelhető és kezelhető (gyémánt korongokkal vágható és bármilyen kívánt alakot adhat). A kő kivágásakor folyamatosan permetezni kell vízzel, és biztosítani kell a légutak védelmét a kőpor behatolásától.
  • Cement. Homokból, cementből, színező pigmentekből, erősítő adalékanyagokból, lágyítókból és különböző töltőanyagokból áll (kerámia zseton, habkő, gránit). Bármilyen felületre szerelhető. Ez a fajta mesterséges kő a leggyakoribb.
  • Rugalmas kő. Ez egy viszonylag új anyag, amely a közelmúltban megjelent a piacon, de már sikerült népszerűsége. Ez egy textil alap és homokkő morzsa, vagy egy nagyon vékony, természetes kőből készült szelet, melyet a polimerek segítségével az alapra alkalmaznak. Az így nyert anyagnak kis súlya, rugalmassága és rugalmassága van. Az anyag nem gyúlékony, környezetbarát és ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek (-45 és +150 fok között).Bármilyen felületre szerelhető. A nedvességálló, gőzbiztos vászon még magas páratartalmú helyiségekben is használható, például a fürdőszobában vagy a konyhában.

  A mesterséges kő főbb előnyei a fajták egyikéhez tartoznak.

  Ilyen előnyök közé tartozik a nagy szilárdság és tartósság, a hőmérséklet, a kémiai vagy mechanikai stresszérzékenység, a hosszú élettartam, a könnyű telepítés és az éghetőség. Ezek nagyban különböznek a megjelenéstől és a formától. És természetesen az ár. Például az akril dekorációs kő egy kicsit többet fog fizetni, mint az azonos gipsz vagy cement.

  Tervezési példák

  A modern belsőépítészet az ár és a minőség ésszerű kombinációja. Az olcsó, gyenge műanyagból készült és csak az ár szempontjából vonzó anyagok már nem divatosak. Most igényel kiváló minőségű, tartós, esztétikus és környezetbarát anyagokat. Ezek közé tartozik a mesterséges kő. A ház befejezése után fontos, hogy a megfelelő anyagot válasszuk. Nemcsak jó műszaki jellemzőkkel kell rendelkeznie, hanem harmonikusan illeszkednie kell a belső térbe. Ezen kívül minden szobában saját igényei vannak a felhasznált anyagokra.

  Tehát, amikor befejeztük a konyhát, fontos szerepet játszik az anyag magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállása, a gőz hatásai (különösen, ha ez az anyagból készült kötény van), környezetbarát és könnyű karbantartása. A konyha olyan helyiség, amelyben a család elég sok időt tölt az étkezés főzésére, ami azt jelenti, hogy a felhasznált anyagnak ártalmatlannak kell lennie, és még magas hőmérsékleten sem szabad veszélyes anyagokat kibocsátani. Az étkezősarok ugyanolyan világos tónusú téglafalnak felel meg, mint a folyó vagy a "vad" kő. Az étkezőnek nem szabad kitűnnie a konyha általános stílusától. Ha a konyha és az étkező ugyanabban a helyiségben található, fontos, hogy a két terület kialakításában egységet biztosítsunk.

  A hálószoba megteremtése a környezetbarát, nyugodt színek mellett kényelemérzetet igényel, mert ebben a teremben egy ember kemény nap után nyugszik.

  Itt fényes, sikoltozó színek, hideg felületek nem relevánsak - minden, ami diszharmóniát okoz. A díszítő kő díszítése egyfajta hagyományos design. Képes hangsúlyozni a tulajdonos státuszát, stílusérzetét és emlékezni a hagyományokra. Természetes árnyalatai harmonikus, hangulatos légkört teremtenek.

  A mesterséges kő a fa, a kovácsolt elemek, a vakolat vagy a tapéta kombinációjával jól néz ki. A kőfal egy ilyen szomszédságból származik. Emellett kiemeli a kőfelszíni zöldeket is. Göndör, ampullás növények gyönyörű cserépben jól néz ki a kőfalazat hátterében. A nappaliban lévő kő is előnyösnek tűnik. A fehér vagy fekete téglafal ipari tapintást biztosít, és optimálisan alkalmas a modern stílusokra (loft, minimalizmus, hi-tech).

  Az úgynevezett roncsolt kő jól illeszkedik a vidéki stílusba vagy a selyemszerűen, ha megfelelően feldolgozzák. És ez a gótikus stílusban és hasonló „középkori” belső terekben is megfelelő lesz. Klasszikus stílusban egy mesterséges kő meglehetősen előnyösnek tűnik. De óvatosan kell használnod, ellenkező esetben a belső teret túlterheljük, és egy hangulatos lakás helyett egy komor helyet kapunk, amelyben kényelmetlen.

  Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, jobb, ha bizonyos belső elemek, például ablak- és ajtónyílások, ívek, oszlopok (egy klasszikus belső tér lényeges tulajdonsága), kandalló és mások díszítésére használnak egy kő. Egyszerűen el lehet helyezni a kő sarkait egy kővel, amely az idő múlásával megsemmisült falazatot imitálja. Jól néz ki a mesterséges kő és a laminátum kombinációja - hangsúlyozza a belső klasszikus luxust, állapotát.

  Szerelési technológia

  A mesterséges kő telepítésének folyamata meglehetősen egyszerű. Könnyen elvégezhető kézzel. csak követnie kell néhány szabályt:

  • Először is, a terem falainak fel kell készülniük a kövezésre. Ehhez eltávolítják a régi vakolatot és a tapétát. A falak szintjéhez használt gipsz vagy gipszkarton lapok.
  • A következő lépés a világítási rendszer megtervezése és a kábelezés megszervezése. Ez nagyon fontos, mert a kőnek kiváló minőségű világításra van szüksége, ami befolyásolja a szerkezet felfogását, szikrázik, játék, hangsúlyozza az összes erényét. Ha LED-es háttérvilágítást kíván végrehajtani, a gipszkarton jól illeszkedik a falak kiegyenlítéséhez. A lemez és a fal közötti rés lehetővé teszi a készülékek telepítését.
  • Lehetőség van egy kő ragasztására speciális ragasztóra, gittoldatra vagy folyékony körmök segítségével. Leggyakrabban, amikor köveket használnak, ragasztót használnak.
  • Ha a kövek kontúrjai is, például egy tégla utánzata, akkor a burkolásnál jobb az építési szint használata. Ezután a sorok zökkenőmentesen, szépen és szépen mennek. A szintek használata bizonyos készségeket, készségeket igényel, hogy ez a munka a szakemberek számára maradjon.
  • A sarkoknál jobb rugalmas szalag használata. Ez a rugalmas anyag lehetővé teszi, hogy gondosan elrendezzük a falak vagy a szerkezetek sarkait. A rugalmas kő telepítése nagyon egyszerű, nem igényel speciális készségeket. Még egy kezdő is könnyen kezelheti ezt a feladatot.
  • A végső szakasz a varratok kitöltése a kövek között egy speciális habarccsal (szükség esetén). Ehhez minőségi rugalmas kompozícióra van szükség, amely hosszú ideig tart, és nem veszíti el sem tulajdonságait, sem eredeti megjelenését. Leggyakrabban a habarcsot ugyanazt az anyagot használják, amelyre a köveket rögzítették. Ha ragasztóval ragasztással készülték, cementre - cementrel - dörzsölték.

  Tippek és trükkök

  A mesterséges kőfalak díszítésénél fontos, hogy kiválasszuk a fal dekorációját, amely hangsúlyozná a kő szerkezetét és „jellegét”. A kő és a fa klasszikus kombinációja minden belső térben, a klasszikustól az országig előnyös lesz. Kovácsolt tárgyak, zöldek is sikeresen aláhúzzák a kő textúraát. Ha a tégla utánzatot burkolatra használták, akkor a legjobban a kontrasztos színeket kell használni. Például, ha a fal fehér téglával van bélelve, akkor egy egyszerű fekete keretben egy visszafogott színkép képe jól néz ki rajta.

  Általánosságban elmondható, hogy a téglafal az ipari stílusú tetőtér egyik eleme.

  Láthatjuk minimalista belső térben és hi-tech stílusban. Ezért „szomszédjainak” olyan elemeknek kell lenniük, amelyek támogatnák ezt az ipari, modern szellemet, vagy éppen ellenkezőleg, éles ellentétben állnának vele. Önmagában a falazat aktív része a belső térnek. Ezért nem szükséges túl világos díszítéssel körülvenni. Hangsúlyoznia kell a szokatlan befejező anyagot, és nem kell figyelmen kívül hagynia őt.

  Részletes utasítások a mesterséges kő megállapítására, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba