Hogyan kell varrni egy cipzárat egy párnahuzatban egy párnára?

A párnahuzat a párnán a védelem nélkülözhetetlen eleme, amely minden ágyneműben megtalálható. Az ágyneműnek ez a része sok érdekes információt tartalmaz a tulajdonosáról. Például az előnyben részesített stílusról. Párnahuzatként feltételezhető, hogy a tulajdonos milyen életmódot él, milyen gyakran otthon, függetlenül attól, hogy jó tulajdonos.

Nagyon érdekes tény az anyag állapota. Az alvásnál gyakrabban használják a párnahuzatokat, amelyek elvesztették piacképes megjelenésüket, mivel a gyakori mosás során az anyag lágy és hajlékony lesz.

Az alvó párnahuzatok mellett a díszített párnák díszített textíliái igen népszerűvé váltak. Jellemzőjük a cipzár jelenléte a rögzítőkhöz.

  A modern háziasszonyok megpróbálnak távolodni attól a szokástól, hogy hasonló termékeket szerezzenek be a boltban, és egyre inkább inkább egy párnahuzatot készítenek saját kezükkel, kiválasztva egy harmonikus mintázatot a szoba belsejére.

  A zár rögzítésének módjai

  A fő munka megkezdése előtt meg kell ismerkedni a párnahuzatok varrására. Értse meg, mely anyagokat használja. Ismerje meg a szövetek kiválasztásának árnyalatait és finomságait, válassza ki a megfelelő cipzárat. Ezt követően el kell dönteni, hogy melyik oldalon varrni fogja a zárat, az alsó vagy az oldalsó oldalt.

  A dekoratív párnák esetében főként feltételezzük az oldalsó rögzítőelemet, és egy alvó elem esetén célszerű egy zárat rögzíteni egy titkos rögzítővel.

  A varrási folyamat elindításakor a cipzárat rögzíteni kell a szövetre. Azok számára, akik kézzel szeretnének varrni, a zár rögzítését szokásos szálakkal használhatja. A nagyobb bizalom és tartósság érdekében jobb, ha csapokat használunk.

  Megfelelően varrni egy titkos cipzárat egy párnahuzatban egy párnára, hogy bármilyen háziasszonyot tudjon elköltözni, miközben eltölti az idejüket. De a végeredmény hosszú ideig tart. Nem csoda, hogy azt mondják, hogy a kézzel készítetteket évszázadok óta tartják.

  Szükséges eszközök és anyagok

  A modern életben a cipzárral ellátott ágyneműkészletek sok szempontból megkönnyítették a háziasszonyok munkáját. A paplanhuzatban lévő takaró nem csúszik kifelé, de szorosan megmarad a bemutatott területen. A cipzáras cipzáras cipő egyedi kényelemérzetet és kényelmet vált ki. A párnák állandóan megtartják formájukat, és nem szabad lefekvés előtt felvertek. Ezen túlmenően a párnahuzatok testreszabása nem különbözik bonyolultan, a lényeg az, hogy megfelelően előkészítsük a szükséges anyagokat.

  • Ruhával. Kezdetben egy színt kell választania. Például a dekoratív párnákhoz színes anyagot kell választani. A kiságyban, illetve nyugtató árnyalatokban. Mielőtt elkezdené létrehozni, az anyagot meg kell mosni. Mosás után leül, és könnyebb lesz varrni.
  • Lightning. A zár hosszának a párnának a kívánt oldalán legalább tíz centiméteresnek kell lennie.
  • Menet. A kiválasztott szövet esetében ki kell választania a szál megfelelő árnyalatait. Ha az anyag élénk színekben különbözik, a legbefogadóbb árnyék vagy semleges a legjobb. A szövet nyugodt tónusaihoz szálakat választanak, amelyek megfelelnek a hangnak.
  • Varrás kellékek. A legfontosabb a varrógép. Ne felejtsük el a szálak vágására szolgáló ollót és a cipzár rögzítésére szolgáló csapokat.

  A munka előrehaladása

  Annak érdekében, hogy megértsük és megértsük a párnahuzatok varrózsákkal való varrásának folyamatát, elég eléggé elolvasni a tapasztalt kézművesek ajánlásait.

  A kezdőknek szóló utasítások lépésről lépésre, a munka minden lépése.

  Először két darab anyagot kell vágni, amelyek a párnahuzat elülső és hátsó részét jelképezik. Annak érdekében, hogy ne kockáztasson, meg kell adnia a párna méretét egy és fél centiméterre mindkét oldalon, hogy létrehozzon egy varrást.

  Ahhoz, hogy egyenes vonalat kapjunk, a legjobb, ha varrógépet használ. Jellemzője egy kerek hegyes pengék. Ha nincs ilyen szerszám, ollót készítenek, és a kinyúló vonal mentén vágjuk a ruhát.

  Ezután folytassa a zár rögzítésével. Villámcsapás történik az anyag teljes szélén. Az elején és a végén lévő jelek biztonsági tűvel vannak beállítva. Fontos tisztázni, hogy a jeleket magára a szövetre helyezik, nincs szükség a zár rögzítésére.

  Most elkezdheti a varrási folyamatot. A hegesztéshez egy és másfél centimétert leeresztünk, és egy tiszta vonal készül a szövet szélső részéről a mindkét oldalra. Fontos, hogy a varrás egyenes és egyenes legyen. És a csapok között szükség van egy öltési vonal készítésére, de semmilyen esetben nem szabad meghúzni a szálat. A munka után szükségessé válik, hogy megszabaduljon tőle, és a meghúzott szál összegyűjti az anyagot egy halomba, ami sok időt vesz igénybe a lazításhoz. Emellett maga az anyag is szenved.

  A varrást a nyitott állapotban kell vasalni, majd egy cipzárral kell elhelyezni. Fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a zárnak lefelé kell lennie. A rögzítés csapokkal történik, majd egy varrógép jön létre.

  Amikor a villámot a helyes helyre helyezi, egy speciális lábat kell használniaamely a modern varrógépek tervezésében van jelen. A cipzár végének öltési öltésnek kell lennie. Fontos megjegyezni, hogy a menetnek a lehető legközelebb kell lennie a zárak fogához. Ez a tényező befolyásolja azt a képességet, hogy kész párnát használjon bármilyen töltőanyaggal, nincsenek rések és ráncok, amelyek nem rontják a megjelenést.

  Elérve a rögzítőelemet, az öltés egy lapos vonal nem fog működni. A munka ezen szakaszának teljesítéséhez a maximális pontosságot kell mutatni. A varrógép lábát kissé fel kell emelni, a zárat ki kell nyomni, a kis kutyát el kell távolítani a kész varratok irányába, óvatosan engedje le a lábát és folytassa a vonalat. Azonos cselekedeteket kell tenni a másik oldalról.

  El kell távolítani a varratokat, amelyeket a csapok között kezdtünk el. A fonalat óvatosan ki kell húzni az anyagból, hogy ne húzza meg a varratot. A kényelem érdekében a cipzárat legalább kétharmadával kell kicsomagolni.

  Tehát a titkos cipzár már a varrónál varrott. Csak az anyag széleinek csatlakoztatása marad. Mindkét oldal egy és fél centiméteres, és csapokkal rögzítve van. Miután elhaladt az alaptávolság egy varrógéppel, meg kell határozni, hogy mi legyen a „fül”. Megfelelő szögben elegendő a gépet a végéig tartani, majd egyszerűen vágja le a szál szükségtelen részét. Ha a párna tippjei „fülek”, akkor egy kicsit dolgoznunk kell. Amikor az anyag fő hossza véget ér, az anyagot negyvenöt fokra kell fordítani, és átlós vonalat rajzolni. A szálak maradványait ollóval távolítják el.

  Az utolsó szakasz megnyugtató. A kész párnahuzat szélének túlhajtása. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el egy speciális fúvókát telepíteni a gépre, különben ki kell javítanunk a hibát, ami határozatlan ideig tart.

  Ez a mesterkurzus megmutatta, hogy egy párnahuzat titkos zárral való készítése saját kezével nem nagy dolog. Különösen, ha van egy varrógép. Azok, akik szívesebben varrják a kezüket, sokkal több időt kell fordítaniuk a kész eredmény eléréséhez.

  Hasznos tippek

  A párnahuzatok varrása nem hozott egy háziasszonyot sztororba, és a végeredmény meghaladta az összes várakozást, Szükséges a tapasztalt kézművesek által megosztott tippek követése.

  • A varrógép kezdőknek először egy darabot kell használniuk.A minta méretének köszönhetően a szükséges méretekkel pontosan előállítható az anyag.
  • A cipzár kiválasztásakor ne feledje, hogy a fémzárrendszerek ebben az esetben elfogadhatatlanok. Csak műanyag modellek vagy műanyag. Fontos figyelni a rögzítő fogaira. Nem lehetnek túl puhaak, különben a kutyával való néhány mozgás után a szegfűszeg eltörhet.
  • Minden varrásnak laposnak kell lennie. A párnahuzat első része attól függ. A párnahuzat kissé eltűnt a közvetlen irányból.
  • Mielőtt egy varrógéppel átmennénk a varrón, meg kell erősíteni a hajlított éleket csapokkal, vagy biztosítani kell egy szabad szálral.
  • Az anyag vágása előtt meg kell mérni az elkészített anyagot többször. Ismerve a párna pontos hosszát, mindkét oldalról egy és fél centiméter kerül hozzáadásra. Ez a darab az öltés varrására szolgál.
  • A párna varrásakor fontos megjegyezni, hogy az alap először készül. Ez azt jelenti, hogy maga a párna készül. Már a díszítés további elemei varrottak.
  • Ha a dekoratív párna kiválasztott anyagának különleges mintája van, akkor a háziasszonynak keményen kell dolgoznia. Különösen akkor, ha a képnek közepén kell lennie. Szükség lesz ultra-pontos hibás számításra, majd utána folytassa a szövet feldolgozását.
  • A szövet rögzítésére gyakran gyakran használnak csapokat. Ezek nagyon vékonyak, és amikor a lábbeli alá ütik a varrógépet, nem zavarják. De a háziasszony kényelmét illetően a legjobb, ha nem a varrás egyenes vonalába illeszti őket, hanem merőlegesen. Ezután a varrott anyaggal könnyebb eltávolítani.

  Tekintse meg a következő videót a cipzár varrásához egy párnahuzatba.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba