Kárpitozott párnahuzatok: tippek a választás és a gondozás terén

A kárpit egyedülálló és nagyon szép anyag. Ősi idők óta értékelték és kifinomult, kifinomult íze volt. Ebből a szövetből különböző termékek díszítettek a nemesség és a királyi személyek. Ma nem felejtik el a kárpitot, éppen ellenkezőleg, nagyon népszerű a modern lakások belső kialakításában. A cikk a gobelin párnákra összpontosít.

  Anyagi jellemzők

  A "gobelin" nevet viselő Jacquard szövet a tartósságban különbözik. Nagyon tartós, így az általa gyártott termékek hosszú ideig szolgálhatnak. Leggyakrabban a kárpitokat dekoratív ágytakarók, párnahuzatok, panelek és igazi festmények készítésére használják.

  A modern gyártók különféle mintákkal és nyomatokkal, csipke díszítéssel, szalagokkal, betétekkel, gyöngymintákkal díszítik a jacquard termékeket.

  A kárpitos párnahuzatokkal díszített párnák kiválóan díszítik a modern hálószobát, a nappalit, az óvodát, az étkezőt vagy a tanulást.

  Szövetelőnyök:

  • szép arisztokrata megjelenés;
  • különböző textúrák és minták;
  • szilárdság;
  • tartósság;
  • a fakulás és a kopás ellenállása;
  • hipoallergén;
  • megfizethető áron.

  A hiányosságok között említhető a merevség, valamint az ellátás néhány jellemzője.

  Figyelembe vesszük a stílust

  A gobelin párnahuzatok tárgyrajzokat és eredeti képeket tartalmaznak. A belső teret kiegészíthetik és díszíthetik.

  • Egy hálószoba vagy nappali szigorú klasszikus stílusban történő tervezéséhez az ősi építészet és a virág jelenetek képei a legmegfelelőbbek. A párnahuzatra nyomtatott festmények reprodukciójával ellátott párnák szintén eredetiek és érdekesek.
  • Az étkező belsejének díszítésére a legnagyobb igény a „ízletes” rajz. Ez lehet párnahuzat, csendélet, gyümölcsből, edényből és készülékből. A virág- és gyümölcskompozíciók könnyű és barátságos légkört teremtenek az étkezőben.
  • A konyhában a párnákat élelmiszer-csendéletekkel, valamint a tea- vagy kávé-kiegészítők képeivel bonthatja.
  • A modern stílusú nappalival párnahuzatokat lehet választani a témakörökkel. Nagyszerű, fényes festői tájak.
  • A szokatlan tájképekkel ellátott párnák segítenek békét adni a hálószoba belső terének: téli nap, havas erdő, víz tájak, őszi fű.
  • A világos és vidám kárpitos párnahuzatokban a párnákat öltözhetjük a gyermekszobában. Szerencsére a modern gyártók nem felejtették el ezt a fogyasztói kategóriát. A bébi párnájából nézhetik a mesebeli kedvenc karaktereit, vagy a saját képét, melyet az anyagon lőttek.
  • Ha a szobát keleti stílusban díszítik, érdemes a rajzrajzoktól és a tájaktól tartózkodni. Egy ilyen belső tér jobb, ha a párnahuzatokat geometriai mintákkal és kompozíciókkal választjuk.

  Mint a dekor minden eleme, nem szabad túlzásba venni a belső tér párnáinak számát.

  Úgy vélik, hogy a választott stílusban 2–56 dekoratív párnával elegendő a megfelelő hangsúly.

  Ellenőrizze a minőséget

  Ha úgy dönt, hogy gobelin párnákat vásárol, Ügyeljen arra, hogy a termék varrható legyen.

  • Ellenőrizze a párnahuzat belsejétől és kívülről. A terméken lévő varratoknak tisztáknak kell lenniük, a kiálló szálak vagy hurkok jelenléte elfogadhatatlan.
  • A minőségi kárpit előlapján a rajzok és minták mindig világosak.
  • Ügyeljen a vászonanyagra.A jó jacquard szövetben való szövésnek elég szorosnak és tartósnak kell lennie.

  Kiválasztás méret szerint

  A párnahuzatokat a házban meglévő párnákra lehet felvenni. Ezután a méretüket kell vezérelni. A négyszögletes párnák (35x35 cm, 50x50 cm) és téglalap alakú (50x70 cm, 70x25, 45x65 cm) standard arányai mellett eredeti konfigurációk is megtalálhatók.

  Szabványos formák esetén a termék pontos méretét a címke alapján lehet megtekinteni. Ha nem tartják fenn, mérjük meg a párnát a megfelelő méretű vonalzóval vagy puha szabószalaggal. Párnahuzat kiválasztásakor és megvásárlásakor tájékoztassa az eladónak a párna paramétereit, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő méretű terméket.

  Gyakran a párnahengereket belső kialakításra, valamint lekerekített vagy ovális alakú termékekre használják. A belsőépítészet modern területein a dekoratív párnák akár nem geometrikus absztrakt formájúak is lehetnek.

  Szerencsére a legtöbb gyártó a párnahuzatok testreszabását szolgálja az ügyfél egyedi paraméterei szerint.

  Kárpitos ápolás

  Mint már említettük, az ilyen szövet gondozása bizonyos finomságokkal rendelkezik. Tartsuk őket részletesebben.

  • Általános szabályok. Bár az anyag nagyon ellenáll a fakulásnak, még mindig nem szükséges párnákat helyezni a gobelin párnahuzatokba olyan helyeken, ahol állandó közvetlen napsugárzás van kitéve. Mint minden textiltermék, a kárpitpárnák nem reagálnak jól a szoba megnövekedett páratartalmára. A párnahuzatok tisztaságának megőrzése érdekében rendszeres időközönként porszívózást, finom portól és alomtól mentesülhetnek. A megelőző tisztítást száraz, puha kefével is elvégezheti.
  • Vasalási termékek jacquard anyagból. A kárpitozott párnahuzatokat a minimális hőmérsékleten a "Selyem" vagy "Finom szövet" módban lehet vasalni. A gőzölés elfogadható. A kárpitos párnahuzatot rossz oldalon kell vasalni, előzőleg laza pamutszövetrel borítva.
  • Mosás és tisztítás. Abban az esetben, ha a szennyezés nem súlyos, kívánatos a tisztítást száraz mechanikai módszerrel korlátozni. Ha mosás szükséges, azt meleg vízben (legfeljebb + 30 ° C) kell elvégezni. Először fél órára áztassa a párnahuzatot. A mosógépben a gobelin termékeket finom vagy kézi mosás program segítségével lehet mosni. Gobelin szövetek esetén minden enyhe tisztítószer alkalmas. Fontos, hogy ne tartalmazzanak klórt. Samponnal nem lehet nagyon makacs foltokat és szennyeződéseket mosni. A kárpitos párnahuzatot nem szabad kiszorítani. A termék nem szárítható a napsütésben. Kerülje a nedves anyag elhelyezését a fűtő- vagy fűtőberendezések közelében.

  Az alábbi videóból többet megtudhat a gobelin párnahuzatokról.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba