Mennyibe kerül a szilikát tégla?

A szilikát tömör tégla az egyik legnépszerűbb építőanyag, a nagy teljesítményű tulajdonságok és a széleskörű fogyasztók számára.

Anyag tulajdonságai

A szilikát szilárd tégla gyártásához nyersanyagként mész, kvarchomok és víz kerül felhasználásra. Az anyag magas munkakörülményekkel rendelkezik, amelyeket a GOST 379 95 határoz meg. Az egyik ilyen tulajdonság a szilikáttermékek szilárdsága. Ezt a mutatót tekintjük meghatározónak. Teljes mértékben befolyásolja a tégla szerkezet általános megbízhatóságát és tartósságát, és azt az M (n) index jelzi, ahol n a szilikáttermék egy adott módosításának szilárdsági foka. Így az M300-as modellek a legnagyobb szilárdsággal rendelkeznek, ellenállnak a 30 MPa nyomásnak, és 4 MPa hajlítás alatt. Ilyen anyagot használnak az épületek csapágyfalainak építésére, amelyek később jelentős súlyterhelésnek fognak lenni. Ezt azonban nem használják alapítványok építéséhez.

A tégla munkakörülményeinek egyaránt fontos mutatója a fagyállóság, amelyet az F (n) szimbólum jelez, ahol n a fagyasztási-olvadási ciklusok száma, amely képes átadni az anyagot anélkül, hogy elveszítené a főbb működési tulajdonságokat. A corpulent termékek fagyállósága megfelel az F50 ​​indexnek, ami jó mutató, és 50 évig garantálja az anyag formáinak és működési tulajdonságainak megőrzését. A porozitás és a vízfelvétel is fontos jellemzője a tégla munkakörülményeinek. A corpulent szilikát porozitása 1500 kg / m3, a higroszkópossági indexek 7,5–7,7% -on belül vannak.

A GOST szabványok szerint a szilárd szilícium-dioxid tégla csak egy és fél változatban érhető elennek a módosításnak a kettős modellje nincs. A tégla méretek szintén szabványosítottak. Tehát az egy szilikát termékek hossza 25 cm, szélessége 12, vastagsága pedig 6,5 cm, a fél és fél modellek mérete 250x120x88 mm. Céljuk szerint kétféle szilikát szilárd tégla van. Az első típus a homlokzatok burkolatát használó homlokzati modellek, a második pedig falazatok és válaszfalak.

Erősségek és gyengeségek

Magas fogyasztói igény és a szilárd szilícium-dioxid széles körű használata az építőiparban ennek az anyagnak számos vitathatatlan előnye magyarázza.

  1. Az anyag teljes környezeti biztonsága a téglaösszetételben a káros szennyeződések és toxikus adalékanyagok hiánya miatt következik be.
  2. Alacsony, a kerámia modellekhez képest a szilikát tégla az épületek építéséhez használt legmegfizethetőbb építőanyag-típus.
  3. Az üregek hiánya miatt a tömör tégla magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, ezért sikeresen használják a belső és belső terek felépítésében.
  4. A szilikáttermékek nagy szilárdsága, nedvességállósága és fagyállósága bármilyen éghajlati zónában lehetővé teszi az építést. Ezen túlmenően a tégla hosszú élettartammal rendelkezik, és az épületből épült épületek szépek és esztétikusak.

A hátrányok közé tartozik a szűkebb, a kerámia modellekkel összehasonlítva, az alkalmazási terület: a szilikát téglát főként a fő falak és belső válaszfalak építésére használják. Az alagsor építésére nem alkalmas az alapítvány, a kandallók, a kéménycsövek és a kályhák.

Súly jellemzők

A tégla súlya meglehetősen fontos mutatónak tekintendő, és figyelembe kell venni az alapítvány alapjainak terhelésének előrejelzésénél, az építőanyag szállítására szolgáló járművek teherbíró képességének megválasztásánál, valamint a daru és a tárolási feltételek meghatározásánál. Ezen túlmenően az egy példány súlyának ismerete lehetővé teszi az egyes raklapok tömegének kiszámítását és egy kilogrammnyi pontosságú 1 m3 szilikát falazat teljes tömegét.

Egy fehér változatú, 250x120x65-ös méretű, fehér szilikátos testtömeg mérete 3,7 kg. Ennek az értéknek a megismerése egyszerű kiszámítani az egyes raklapok súlyát, ami a téglák számától függően változik. Például a kétszáz termékből álló raklap súlya 740 kg, míg egy 380 példányos raklap már 1410 kg. A falazat össztömege ugyanúgy kiszámításra kerül. A kocka 513 testes másolatot tartalmaz, így súlya 1898 kg lesz. A köbméter tömegének kiszámításakor azonban figyelembe kell venni az építéshez felhasznált oldat súlyát. Azon a tényen alapulva, hogy a különböző minőségű és különböző összetételű cementösszetétel súlya kissé eltérő, nem szabad egy köbméter súlyát állandó értékként figyelembe venni.

Egy és fél szilikátmodell teljes testtel történő kivitelben körülbelül 4,8 kg. Ennek megfelelően a 200 darab raklap 960 kg és 280–1344 kg súlyú. Egy téglából készült kocka 379 példányt tartalmaz, így súlya az oldat tömegének figyelembevétele nélkül 1819 kg.

Így a teljes testű szilikát tégla tömegének ismerete különleges pontossággal segít kiszámítani az alaplemezeken lévő anyag súlyterhelését, és megtakarítani a kellemetlen meglepetésektől a szállítás és tárolás során.

További információ a szilícium-tégláról az alábbi videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba