Népszerű stílusok a stúdió apartmanok tervezésében

Ha a lakóterület kicsi, akkor a fő feladat az, hogy minél eredetiebbé tegyük, bővítsük a teret, de ugyanakkor ne felejtsük el az otthoni kényelmet. Ha egy kis stúdióapartmanra van szüksége, az egyik ilyen népszerű stílus közül választhat az ilyen szobák kialakításában, és egyedülálló hangulatot teremthet.

Szoba jellemzői

Stúdió apartman egy szoba, ahol nincs partíció. Ez egy egyetlen tér, amelyet csak a fő külső falak korlátozhatnak. Ilyen lakások váltak népszerűvé az Egyesült Államokban, amikor a gazdasági válság odaér. Mivel immár sok bevándorló belépett az országba, nem volt elég tágas lakóhely mindenki számára. Kicsit stúdió apartmanokkal kellett foglalkoznia.

Oroszországban az ilyen lakások csak a múlt század végén kezdtek népszerűsíteni. Szükség volt arra, hogy a helyet a lehető legracionálisabban használjuk. Azonban még ma sem mindenki illeszkedik a fejükbe, hogyan illeszthet be egy nappaliba, hálószobába, fürdőszobába, konyhába és más szobákba egy szobában.

A stúdió apartman számos fontos előnnyel rendelkezik. A legjelentősebb előnyök a következők:

  • A stílusválasztás szinte korlátlan, plusz az ilyen lakásokban is nagyon kényelmes a design ötleteket a valóságra fordítani. A terület korlátozott, így nem kell gondolkodnia a különböző szobák díszítésére.
  • Több stílus egyszerre kombinálható, különböző irányok összekapcsolása ugyanabban a szobában. Természetesen van egy finom művészi ízlésed.
  • Még akkor is, ha a stúdióapartman nem kicsi, de elég nagy, mindent, amire szüksége van, szinte kéznél van, mindig látványban.

Ez nagyon kényelmes, mert nem kell semmilyen hiányzó elemet keresnie minden szobában. Ez az előny különösen fontos az elfoglalt emberek, valamint azok számára, akik nagyon fáradtak.

  • Az ilyen lakhatás nagyszerű lehetőség a gyermek nélküli családok, a szerelmesek, az egyedülálló emberek számára.
  • A belső válaszfalak hiánya. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez egy mínusz, de a másik oldalról látható. A falak helyet foglalnak el, mert ezek jelentősen csökkentik a használható helyet. Ha nincs fal, akkor a szabadság és a tágasság vizuális hatását kapja. Sokan, akik zárt irodaterületen dolgoznak, nem rendelkeznek ezzel a hatással.

A stúdióapartmannak azonban vannak hátrányai. Ez minden bizonnyal rossz választás egy gyermekes család számára, mert mindenkinek van egy külön hely. Ellenkező esetben a lakás pszichológiai helyzete nagyon feszült lesz.

Egy nagy stúdió apartman, ahol nincs partíció, szinte üres. Úgy néz ki, mint egy kényelmetlen iroda vagy gyártóüzem. Annak érdekében, hogy ne terhelje túl a helyet, de ugyanabban az időpontban és zónában, szükség van térbeli és logikai gondolkodásra, valamint gondos elemzésre.

Ha nem biztos benne, hogy megértheti ezeket a finomságokat, jobb, ha egy szakértő segítségét veszi.

Meghatározzuk a stílust

A legmegfelelőbb stílus kiválasztása az apartmanban élő emberek ízlésétől függ. Sok lehetőség van, ezért érdemes kiemelni a legnépszerűbbeket.

klasszikus

A klasszikus stílus soha nem tűnik népszerűnek - ez a kialakítás hangsúlyozza a jó ízlést, a lakás tulajdonosának finomítását, személyiségét. A klasszikus stílus jellemzi a textíliák, mint a selyem, pamut és ágynemű használata. Szükséges a bútorok kiválasztása természetes anyagokból. Általában a szobában sok üveg, tükörfelület.

A klasszikus stílusban berendezett szobák meglehetősen tágasak. Ne zavarja a szobát bútorokkal és különféle tárgyakkal. A beltéri térben kiemelkedik az ételek, a gyönyörű festmények, a luxuscikkek és a felszerelések a háttérben vagy hiányoznak.

A klasszikusok kiválasztása kompromisszumot talál a praktikus és a luxus között.

Sokan választhatnak stúdió apartman. Empire stílus Ez a design a királyi palotákhoz kapcsolódik. Általában a lengyelek közepét gyönyörű táblákkal rendelkező csillárok segítik. Sok tükröt használnak, ami miatt szokatlan optikai illúziókat lehet létrehozni. A dekoráció antik elemeket (oszlopok, különböző szobrok), a katonai dicsőség tulajdonságait használja.

Az Empire stílus másik jellemzője, hogy nagy mennyiségű aranyozás, különböző díszítések, kristályok és stukkók. A bútoroknak sima vonalaknak kell lenniük. Az ilyen belső terekben nagyon fontos, egyes esetekben a Birodalom stílusában lévő bútorok összehasonlíthatók a műalkotásokkal.

etnikai

Talán a mai napig a legnépszerűbb az úgynevezett skandináv stílus. Jellemzője a világos árnyalatok, amelyek több fényt adnak a szobának még a leginkább felhős napokon is. Pasztell, bézs, fehér tónusok használatosak. Ezt a stílust a természetes árnyalatok jellemzik (például zöld foltok), különböző fafelületeket. A padló színét bútorokkal kell egyeztetni.

Skandináv stílusban a falburkolatokat általában képek vagy minták nélkül választják ki. Használhatja a pasztell festékeket a világos árnyalatokból. Az ilyen belső terek számára a textíliák jól illeszkednek.

A szobák skandináv stílusban, hangulatosak, de ugyanakkor funkcionálisak.

A keleti stílusban díszített belső terek - kínai, japán - nagyon vonzóak. Természetesen ezek az opciók nem mindenki számára alkalmasak, hanem csak az emberek számára akiket a keleti országok kultúrája érdekel, vagy egyszerűen értékelik ezt az esztétikát.

Ilyen stílusok jellemzik a dekoratív függönyök, függönyök használatát. A japán stílusban válassza a csúszó partíciókat. Bútor tömör, harmonikus, egyszerű. Nem kell sok - a szoba tele van kiegészítőkkel és textilekkel. A keleti stílusokat a természetes befejező anyagok használata jellemzi.

modern

A minimalista stílusban berendezett szobákban csak a legkeresettebb elemeket használják. A minimalizmus a stúdióapartman egy nagyon alkalmas kialakítása, ahol minden téma előttünk áll. Ilyen helyiségekben gyakran használnak fényes árnyalatokat: tejes, szürke (általában fényt választanak), hófehér. A virágok semmiképpen nem lehetnek nagyon sokak. A bútorok felvétele is: különböző nem funkcionális elemek (például curlicues) nem alkalmasak rá.

High tech a legújabb technológia személyre szabása. Jellemzője a maximális funkcionalitás és a dekorációk hiánya is. A tervben használt krómtermékek. Meg kell állítania a választást egy egyszerű és tiszta geometriával, mesterséges anyagokkal.

Provence - Ez egy rusztikus stílus, amely visszhangozza a vidéki zenét. A kifakult színek, a nagy mennyiségű textíliát használják, kényelmet, kényelmet biztosít. Különböző porcelán és kerámiák, faragott bútorok, virágminták, világos padlók, fodros függönyök is használhatók. A falak általában festett, durva mész. Az ilyen helyiségek francia falvakra emlékeztetnek.

padlástér- egy olyan stílus, amely ma gyorsan népszerűvé válik. Az ilyen helyiségek hasonlítanak az ipari és raktárterületre. Ezt a stílust a szokatlan kiegészítők (pl. Autóalkatrészek), durva textíliák, vakolt vagy betonfelületek jellemzik.

modern modern klasszikusoknak nevezhető. Számára nem nagyon fogékony, de nem szabványos kiegészítők, szokatlan formák. Sokan ma az ökológiai stílust részesítik előnyben: a természetes anyagok használata jellemzi. Néhányan igen szokatlan lehetőségeket választanak - például a tengeri stílusban. Fő elemei a kagylók, kavicsok, különböző kézi kerekek, ládák, világos fafelületek, fehér és kék csíkok.

lakberendezés

A stúdióapartmanban lévő bútorokat a kerület mentén kell elhelyezni, a falak mentén - így szabad helyet takaríthat meg, ami nem túl sok minden. A helyiség azonban elrendezhető és zóna lehet.

Stúdió apartmanok nem alkalmasak teljes készlet. Ideális lehetőségek az ilyen helyiségek számára - átalakító szerkezetek, nagyszámú szint, függőleges szekrények, beépített bútorok.

Érdekes ötletek és példák.

Példa egy érdekes skandináv designra. A szoba nagyon világos, tágas.

Loft stílusú szoba. Egy érdekes akcentus egy szokatlan formájú stílusos lámpa.

A Hi-tech egy üvegfelület, modern anyagok. A funkcionalitás megvalósítása.

Provence, amely a kényelemhez és a francia tartományhoz kapcsolódik.

A designról egy stúdióapartmanban tájékozódhat, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba