Stúdió apartman: szép belső teret teremt

 Stúdió apartman: szép belső teret teremt

Szovjet időkben az NS Hruscsov megpróbálta megoldani a lakosság problémáját a magas és magas épületek gyors és olcsó építésével. Az apartmanok kicsiek voltak, apró szobákkal és konyhákkal. Korunkban a költségvetési apartmanok lehetősége stúdiók lettek. Stúdió apartman közös helyiség határok és válaszfalak nélkül, alkalmas egyedülálló vagy gyermek nélküli párok számára.

A stúdió tágasabb, mint egy szobája a „Hruscsovban”, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egy helyiségben egy hall, konyha, hálószoba található.

Jellemzők

Stúdió apartmanok jellemzően 25-30-40 négyzetméter. Az alakzat négyzet alakú, téglalap alakú és összetett, és ezek geometriáját nehéz leírni. A stúdiókhoz fürdőszoba és egy konyha tartozik.

Az ilyen elrendezés divatja Nyugatból érkezett, ahol a diákok számára kis konyhák nélküli helyiségeket építettek. Hazánkban a teret sok ízlés érte.

Ha egy ilyen szoba nem kevesebb, mint 40 méter, tökéletes a vendégek és a pártok számára, vagy műhelyként egy kreatív személy számára, amikor a hálószobát és a konyhát kombinálják a munkahelyen.

tervezés

Kezdje életét a stúdióban, hogy javítsa. Jól dolgozott, létrehozhatja álmai apartmanját. Még a munka megkezdése előtt kidolgozták a bútorok elrendezésére vonatkozó tervet, vázlatosan bemutatják az üzleteket. A javítási anyagok esetében célszerű természetes, környezetbarát, nem gyúlékony anyagot választani, mert egyetlen, bár tágas szobában kell élnie.

Bizonyosnak tűnik, hogy ilyen lakásban nehéz megtervezni egy belső teret, de ez nem így van. Egy tágas teremben bármilyen ötletet végezhet, és fantázia járhat, a legmerészebb modern ötleteket megtestesítheti.

A tervezési munkák során figyelembe kell venni bizonyos árnyalatokat:

  • Tartsa be az egyetlen tér harmóniáját, amelyben jobb, ha nem süket partíciókat készít.
  • Ne töltsön túlterhelést a bútorokkal, hogy megtartsa a helyet és a légkört.
  • Többfunkciós bútorok, transzformátorok használata.
  • Nappali egy kijelölt konyhával azonos stílusban.

Stúdió apartmanok nem azonosak az alakban, felvételben, világításban. Ezt figyelembe kell venni a szoba belsejének létrehozásakor.

Egy kis szobához, például 20 vagy 18 négyzetméteres, minimalista stílusú. Az ilyen helyiség falainak fénynek kell lenniük, a partíciókat tükrözni kell, a feszített mennyezet fényes. Ha nem bánja, a fal egy részét a sztereoszkópos tapéta alatt adhatja meg. Mindez vizuálisan bővíti a teret.

Egy kis stúdióban, közvetlenül a bejáratnál, elkezdhetünk egy tárolórendszer felépítését, több sor polcot, amelyek a nappaliba mennek, ahol a polcok között TV van kialakítva, és egy összecsukható munkalap a munkaterülethez. Másrészről, a fürdőszoba mögött lehet egy konyha, amely a csarnoktól elválasztva egy bárpult. Étkező is található. Egy hangulatos sarokban elrendezhető egy összecsukható kanapé. Egy kis stúdióban jobb többfunkciós bútor-transzformátort használni.

Még egy kis helyiségben is lehetséges egy partíció, amely elválasztja a hálóterületet a teremből vagy a konyhából a nappaliból. De olyan tükörnek kell lennie, amely több részből áll, amelyek egymástól függetlenül mozoghatnak.

Ami a tágas helyiségeket illeti, nem kell bútorokat építeni folyamatos vonalakkal. Harmonikusan kiválaszthatja a zónákat és ötletet hozhat egyetlen stílusba.

zónázás

A zónák segítik a családtagokat, akik minden nap ugyanabban a szobában vannak, hogy megpróbálják ne zavarják egymást. Ehhez érdemes megfontolni, hogy a háztartás mit fog tenni a stúdióban való tartózkodásuk alatt. Talán a konyha, az étkező, a nappali és a hálószoba mellett szükség van egy munkaterületre vagy játszószobára, ha gyermeke van. Minden javítás előtt tisztázni kellmert a zónázás nemcsak partíció és védőbútor, hanem dobogók, mennyezeti szintek, a falon lévő fülkék általában minden, ami a munkafolyamatba épült.

Kiválaszthatja a zónákat gipszkarton válaszfalakkal, függönyökkel, különböző színű festőfalakkal.

Amikor eljön az ideje, hogy elrendezzük a bútorokat, néhányan közülük az objektumok is megoszthatják a szobát. Bármelyik oldalról megtekinthető bárpult vagy könnyű polcrendszer található.

A teret világítással, csillárokkal és lámpákkal a terem különböző részeihez illesztheti. Fontolja meg a természetes fényforrást.

Ha csak egy ablak van a szobában, a funkcionális zónákat az ablak felét osztó vonal mentén kell elhelyezni, például jobbra, a konyhát, balra, a nappalit. Ez segít maximalizálni a természetes fény használatát.

Az erkély és a loggia kombinálható a szobával, és például egy munkaterületet szervezhet.

A tágas stúdiókban kisgyermekekkel lehet telepíteni egy kis, de hasznos és értelmes helyet. A gyerekes környezetben lévő zóna kiválasztása során figyelni kell a gyerekeknek tetsző tapétára. Semmi sem, hogy őrültek, és a fennmaradó falak egy színben vannak festve, egy ilyen „örömfolt” megtartja a jó hangulatot az egész szobában. A gyermekek bútorainak alacsonynak, elérhetõnek, lekerekített sarkokkal kell rendelkezniük, de kötelező az általános stílushoz való kötés.

Gyermek sarok kialakításakor különös figyelmet kell fordítani a környezetbarátságra, a jó világításra és az alvás során egy olyan partíció vagy függöny megszervezésére, amely elválasztja a gyerekterületet a tér többi részétől.

Különböző stílusok

A kényelem érdekében a stílus fontos szerepet játszik. Még a legkényelmesebb bútorok környezetében is, a kényelem nem érezhető, ha a bútorok különböző textúrákból, méretből, színből és esetleg különböző korokból állnak. Amikor egy helyiséget rendez, egy általános tervezési témát kell fenntartania. A stílust az ízlés szerint választjuk.

A modern stílus a megszorításokat és tömörséget, a tiszta formák bútorait, a csendes színekkel ellátott falakat és a minimális díszítéssel bíró javaslatokat javasolja. Világos ékezeteket hagyhat. A modern stílus jól alkalmazható kis területű stúdiókhoz, ahol egy egyszerű belső tér jobban néz ki. A bútorokat funkcionálisan és visszafogottan választják, az élet modern ritmusának megfelelően.

A loft stílust eredetileg ipari műhelyekben használták. Amerikában, a Nagy Depresszió idején, nappaliból készültek. Ma ezt a stílust a nagyvárosok lakói szeretik. Jó azok számára, akik szeretik az ipari dekoráció tárgyait.

Ehhez a stílushoz magas mennyezetre van szükség, ami miatt a második szint áll. Például egy ágy felemelhető, ha rácsos alapra helyezzük és egy fémlétrát vezetünk hozzá. Ebben a stílusban szinte mindig egy kedvenc technikát alkalmaznak - egy falat, amely a téglafalhoz van csiszolva.

Azok számára, akik szeretik a csendes hagyományos kényelmet a függönyök és a ruches, Provence stílus a dél-franciaországi lesz. Kovácsoltvas bútorokkal, mintázatos abroszokkal, virágokkal vázákkal és kötött plaidskal jellemezhető. Provence telített bútorokkal telített: a szekrények, éjjeliszekrények, ottománok - minden illik. Ez a stílus romantikus jellegű.

A high-tech az egyik modern stílus, a Provence teljes ellentéte. Egyszerűen néz ki, felismeri az egyenes bútorokat és az éles sarkokat. A válaszfalak műanyagból vagy üvegből készülhetnek. Előnyösek a fémek és a fényes anyagok. A belső tér hasonlít egy rajzra, nem pedig egy nappalira.

A stúdió stílusának kiválasztásakor figyelembe kell venni az építészeti jellemzőket, az életmódot és az élők számát.Ha minden rendben megtörténik, kellemes lesz egy ilyen szobában élni, és mindig haza akarsz menni.

Hogy hogyan lehet 10 gyakori hibát elkerülni a stúdió apartman tervezésében, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba