Lógó szekrény mosogatóval: hogyan lehet a helyes választás?

Ma a gyártók számos különféle bútorokat kínálnak a fürdőszobában. Különböző méretű és tervezési szekrények, polcok, éjjeliszekrények nagymértékben megkönnyítik a személy létezését egy adott térben. Ezek közül a bútorok közül a legnépszerűbb a mosogató alatti felfüggesztett talapzat. Miért ő és hogyan kell kiválasztani ezt a belső elemet, megérthetjük, miután megvizsgálta a különböző gyártók által gyártott talapzatok jellemzőit és típusait.

8 fénykép

Jellemzők

Mi az a felfüggesztett talapzat, amely egy mosogatóval rendelkezik? A válasz erre a kérdésre a témának a címe. A szekrény nem a padlóra van szerelve, hanem a mosdóval együtt a falról lóg.

Ez az elrendezés jelentős előnyöket biztosít a padlóra szerelt klasszikus modellekhez képest.

 • A felfüggesztett modell fő előnye a különböző mérnöki kommunikációk (vízellátás, szennyvíztisztító szifon, szifon, pillanatnyi vízmelegítő) elrejtése, és szükség esetén könnyű hozzáférhetőség. A funkcionalitás azonban nem korlátozódik erre, a talapzat kiváló hely mindenféle háztartási kellék tárolására.
 • A második, nem kevésbé fontos előnye a felfüggesztett szerkezetnek az alatta levő szabad hely, amelyet azért alakítanak ki, hogy nem áll a padlón, hanem egy bizonyos magasságban van a falra szerelve. Ez nagyban megkönnyíti a tisztítást, és lehetővé teszi a szivárgás gyors észlelését kommunikációs hiba esetén. A felfüggesztett szerkezet jó megoldás, ha a padló egyenetlen, vagy fűtési rendszerrel van felszerelve.
 • A csuklós kialakítás is hatékony tervezési lépés. Még a szokásos egyszerű modell, amely a falhoz csatlakozik, nagyon stílusos, modern és vizuálisan is növeli a helyet. Ezenkívül lehetséges, hogy a szerkezetet bármilyen, a tulajdonosoknak megfelelő magasságra szereljék fel.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a talapzat nem rögzül a padlóhoz, hanem a falhoz, figyelembe kell venni azt a felületet, amelyre tervezték, vagy inkább a gyártási anyagot. A gipszkarton lemezek, béléslapok és egyéb, alacsony szilárdságú mutatókkal rendelkező anyagok esetében a felfüggesztett talapzat felszerelése ellenjavallt.

A telepítéshez optimális a falak betonból vagy téglábólcsak ezek az anyagok képesek szilárdan rögzíteni a szerkezetet felfüggesztett állapotban és ellenállni a talapzat és a mosogató súlyának.

típusok

A többi bútorhoz hasonlóan egy mosogatóval ellátott függő talapzat a vízvezetékszerelvény rögzítésének módjától, az asztallap rendelkezésre állásától és a falszerkezet helyétől, valamint a termék alakjától függ.

Az űrlapon lévő talapzat egysége a kagylóval lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kiválasszák a megfelelő lehetőséget a fürdőszobában. A kerek, ovális, téglalap alakú, háromszög alakú, sőt aszimmetrikus termékek asztallapokkal vagy teljesen nélkülözhetők.

A pultnál a mosogató nem foglalja el a szekrény teljes felületét, de csak egy része. Kényelmes és racionális modell, de drágább, mint egy asztallap nélküli másolat. Az árkülönbség az éjjeliszekrény burkolatának köszönhető, az ő jelenléte magyarázza a magasabb költségeket, de a kényelem megéri, mert a higiéniai termékeket vagy a kozmetikákat könnyen el lehet helyezni az asztal tetejére, amely nélkül nem lehet.

A tálca elhelyezése különböző modellek esetén két változatban is megjeleníthető: vagy számla, és a munkafelület fölé emelkedik, vagy beépített, és egybeesik a felülettel, vagy egyszerűen csak a szekrény keretén nyugszik (a munkalap nélkül).

Mindkét lehetőség előnyei és hátrányai. A hamis mosogatóval rendelkező modellekben általában nincs a lyuk a keverő számára, ezért egy ilyen mosogató megvásárlásakor a telepítés során figyelembe kell vennie annak helyét.

Méretek

Napjainkig a gyártók különböző mosdókészülékeket készítenek: kompakt, alkalmas kis fürdőszobákba való beépítésre, nagy dupla tálakkal rendelkező, nagy területekre telepített luxusmintákra. De minden modellt három paraméter alapján becsülnek: magasság, szélesség és mélység. A modell szélességét egy vízszintesen elfoglalt tér mennyiségét jelzi. A mélységjelző azt jelzi, hogy hány centimétert nyúlik ki a modell a falról. A magasságot jelző érték azt jelzi, hogy hány centiméternyi függőleges lesz a telepítéshez.

A fürdőszobában lévő szekrény kiválasztásakor figyelembe kell venni mind a három paramétert, és még jobb, ha előzetes méréseket végez a tervezett telepítési helyen.

Általában a gyártók olyan modelleket állítanak elő, amelyekben az értékek fő változása 5 cm-es lépésekben esik a szélességre.

 • Kis fürdőszobák esetén 40 vagy 45 cm szélességű modelleket kínálnak, de vannak mini-modellek is, amelyek általában háromszög alakúak, és a sarokba való beépítésre szánták, szélességük nem haladja meg a 30 cm-t.
 • A standard modellek szélessége 50-65 cm, de 60 cm optimális.
 • Az 50-55 cm-nél kisebb mosogatószekrény használata nem nagyon kényelmes, nagy a valószínűsége, hogy a víz az egészségügyi eszköz határain kívül esik.
 • A 70-75 cm szélességű modellek alkalmasabbak a tágasabb fürdőszobákra, és a 80-90 cm szélességű termékek kiválóan alkalmasak egy nagyon tágas fürdőszobához.

A szekrény magassága kevésbé jelentős mutató, mivel a szerkezet a falra szerelhető a tulajdonosok által előírt magasságra. A telepítés során azonban meg kell ismerni az optimális indikátort, amelyet a padlóról mérnek, és különböző értékeket mutat a férfiak és a nők számára.

A telepítési magasság 90-100 cm alkalmas férfiaknak, a hölgyek számára ez a norma 85-95 cm-re illeszkedik, és az optimális érték 80-85 cm.

Az aljzatok elhelyezésének magassága közvetlenül kapcsolódik a mosogató magasságához. A mosdó alaphelyzetbe helyezése 85 cm távolságra a padlótól, víz aljzatok 62 cm magasságban vannak felszerelve. A standard termék mélysége 48-61 cm között változik.

Színes megoldások

A legtöbb gyártó a színek széles választékában függesztett szekrényeket gyárt.

Az egyik modell különböző színekben jeleníthető meg, ami lehetővé teszi, hogy minden ügyfél választhassa ki a kívánt árnyalatot.

 • A leggyakoribb és legkeresettebb szín fehér, a legtöbb fürdőszobában sok szempontból alkalmas. A fehér szín modelljét akkor választjuk ki, ha a szoba kicsi, és vizuálisan szeretné bővíteni, valamint gyakorlati okokból: kevésbé látható foltok vannak a sötét tónusokhoz képest. Más fénytónusok azonos paraméterekkel rendelkeznek: bézs, őszibarack és kék.
 • Az utóbbi időben azonban tendencia alakul ki, hogy a fényes, gazdag színekkel ellátott talapzatok modelljei vannak a fürdőszobában. Kék, sárga, piros, zöld, lila, türkiz, sőt fekete is lehet maga a szekrény vagy a mosogató.

Az élénk színek általában világosabb árnyalatokkal kombinálódnak, a kontraszton alapuló elvet nagyon gyakran használják. Ha a héj fényes, akkor a homlokzat és néha a test telített színű lehet, vagy fordítva.

 • A hagyományos modellek mellett, amelyek egy színben készültek és kontraszton alapulnak, a gyártók olyan termékeket állítanak elő, amelyekben a mosogató nem monofon, hanem bizonyos stílusban festett. Az ilyen modellek alkalmasabbak a fürdőszoba egy adott belső terére, ahol az összes elemet nemcsak ugyanolyan színskála választja ki a mosogató festményével, hanem ugyanolyan stílusban is.

anyagok

A felfüggesztett talapzat két tárgyból áll: egy mosdóból és egy szekrényből, ezért legalább két anyagot használnak a termék gyártásához. A mosogató készítéséhez fajansz, kerámia, porcelán, üveg, fém, kő, akril.

Mindegyik tulajdonságot ad a terméknek.

 • A leggyakoribb és legnépszerűbb ma a kerámia mosdóval ellátott szekrények, hiszen a kerámia a legjobb ár-minőség arány. A kerámia tál eléggé ellenáll a mechanikai stressznek, az ultraibolya, a savaknak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, továbbá gondoskodik arról, hogy könnyű és nehezen kezelhető legyen.
 • A porcelán és a kerámia termékek kevésbé gyakori, mivel valamivel drágábbak, mint a kerámia. Ez kapcsolódik az anyagot alkotó komponensekhez és a feldolgozási módszerekhez.
 • Az üvegtálak speciális ütésálló üvegből készülnek. Nagyon szépek, de gondosabbak, mint a szokásos sok kerámia mosogató.
 • Nem kevésbé gyakori fémmodellek. Acél, öntöttvas, réz és bronz tálak tartósak és tökéletesen illeszkednek a fürdőszobában használt számos anyaghoz.
 • A kőopciók drága termékeknek minősülnek. Ezek leggyakrabban gránitból vagy márványból készülnek, amelyek a tartósságuk miatt ismertek. Vannak mesterséges kőből készült termékek, amelyek megjelenése természetes analóg, de alacsonyabb áron különböznek.
 • A fából készült kagyló exkluzív modellek, leggyakrabban rendelésre készülnek.

A lábazatok gyártásához nagyon különböző anyagok használhatók: tömör fa, forgácslap, MDF, PVC. A magas páratartalom elleni védelem érdekében a szekrényeket speciális fóliával fedik le, vagy át nem eresztő anyagokkal festik.

A gyártók áttekintése

 • Az orosz gyártók közül kiemelkedik a vállalat triton, különböző verziókban és színekben lógó állványok gyártása. Termelési anyag - a nedvességálló laminált forgácslap. Népszerű modellek közé tartozik a "Nika", "Rhodes", "Mirtha".
 • Nem kevésbé népszerű az orosz vásárlók körében a vállalat. "Akvaton"nem csak a gyártás, hanem az új modellek fejlesztése is. A cég felfüggesztett szerkezetei klasszikus stílusban készülnek. Az anyagmodellek gyártására szolgáló anyag forgácslap, a homlokzatok nedvességálló MDF lemezekből készülnek. A módosításoktól függően a modellek lehetnek fólia- vagy festék- és lakkbevonatok a hajótestről és a homlokzatról. A modelltől függően a medálban lévő mosogató készíthető szaniterekből („Amerina”, „Aria”), porcelánból („Infinity”) vagy marmorból („Velence”, „Dior”, „Logic”, „Leon”).
Triton Nick 80
Aquaton Aria 50

A fürdőszobabútorokat előállító vállalatok sok, a mosogatóval ellátott függőszerkezetek gyártásával foglalkoznak, de sokan nem büszkélkedhetnek termékeik minőségével és a termékcsalád sokszínűségével. Az orosz piacon bizonyult a legjobb cégek rangsorolása. Ezek közé tartozik a külföldi és a hazai gyártók is.

Az európai gyártók, amelyek véleménye többnyire pozitív, az orosz gyártókhoz képest szélesebb körben függő medálokat gyártanak, de érdemes megjegyezni, hogy az áruk magasabb, mint a hazai vállalatoké.

 • Az európai vállalatok vezetője egy gazdaság Villeroy & boch (Németország-Olaszország-Ausztria), amely minőségi termékeket gyárt divatos formatervezéssel, nem szabványos változatokban. A hajótest és a homlokzat gyártásához kiváló minőségű, nedvességálló MDF lemezeket használnak, és a porcelán héjanyagként szolgál. A modellek mindig rendelkeznek a szükséges alkatrészekkel, a fogantyúk króm vagy sárgaréz bevonattal rendelkeznek.
 • Nem kevésbé ismert és népszerű Oroszországban a vállalat. Roca, amely modern és ergonómiai modelleket kínál megfizethető áron. A cég termékei gyűjteményekre oszlanak, amelyek mindegyike számos remek lehetőséggel rendelkezik. Az épületek és homlokzatok gyártására szolgáló anyag laminált forgácslap, és a tartozékok a korrózió ellen különleges kezelésen mennek keresztül.
Villeroy & boch
Roca

Hogyan válasszuk ki?

A talapzat kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány olyan árnyalatot, amellyel a modell tökéletesen illeszkedik a WC-be, a fürdőszobába vagy a kombinált fürdőszobába.

 • Ennek vagy az Önnek tetsző modellnek a méretei mellett érdemes figyelembe venni az építőiparban használt anyagok minőségét. Erősnek, megbízhatónak, különböző hatásokkal szemben ellenállónak kell lenniük, és látható hibáktól mentesek. Különös figyelmet kell fordítani a kiegészítőkre. A króm és sárgaréz alkatrészek hosszabb ideig tartanak, mint a műanyag bevonat.
 • A mosogató számára a legjobb lehetőség a fajansz, porcelán vagy, ha a szoba high-tech stílusú, ütésálló üveg. Nem rosszabbak, de sokkal olcsóbbak, mint a természetes kő modelljei. A kő nehéz anyag, így nem minden rögzítés képes ellenállni a felfüggesztett szerkezetnek.

Telepítési ajánlások

Annak érdekében, hogy megfelelően fel lehessen függeszteni a szerkezetet és a saját mosogatóját telepíteni, megtervezni lépésről lépésre, köszönhetően a telepítési folyamat gyorsnak.

 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy a szekrények lábai nincsenek, a helyes jelölés nagyon fontos. Először meg kell határoznia a szerkezet helyét, rajzolni kell egy vízszintes vonalat a felületen, és jelölni kell a rögzítési lyukakat, a zárójelben lévő lyukak elhelyezkedésére összpontosítva.
 • A telepítés következő lépése a lyukak fúrása és a dübelek telepítése lesz. Ha a falfelületen kerámia burkolólapok vannak, speciális fúrókat kell használni, és győződjön meg róla, hogy a lyukak nem esnek az ízületekbe, jobb, ha a szekrényt egy kicsit az egyik oldalra mozgatja. Ez az elővigyázatosság nem véletlen, segít elkerülni a szerkezet súlyának csempézett felületének repedését.
 • A dübelek telepítése után telepítheti a zárójeleket. Jobb lesz először csavarokat készíteni, és csak akkor csavarja őket a konzolba, amíg meg nem áll.
 • A következő lépés az, hogy a szekrényt a fiókok nélkül összeállítsa az utasítások szerint. Az összeszerelés során ellenőrizze a mechanizmusok és berendezések működését. A testet a tartókon lógják és a pozíciójának szintjével ellenőrzik. Az alsó zárójelek elhelyezéséhez jelölést kell készítenie, amely szerint lyukakat kell fúrni. A szekrény aljának rögzítésekor a szintet a ház alján kell elhelyezni, annak pozíciójának folyamatos ellenőrzéséhez.
 • A csuklós ajtók és fiókok beállítása a ház végleges rögzítése után történik.
 • A mosogató telepítése a modelltől függ. Általában a függesztett termékeknél a szekrényen nyugszik, de néha közvetlenül a falhoz kell rögzíteni, amelyhez furatokat fúrnak. A kétoldalas ragasztószalag, amely olyan helyeken van rögzítve, ahol a mosogató illeszkedik a felületéhez, segít biztosítani a szekrény testéhez való szoros illeszkedést.

Gyönyörű példák a belső térben

Bármely, még a legegyszerűbb modell egy felfüggesztett talapzathoz egy mosogatóval, nagyon szép és szokatlan lesz. De ha választ egy opciót további elemekkel, akkor nem csak a belső teret alakíthatja át, hanem a törölközők tárolásával kapcsolatos problémát is megoldhatja.A beépített fogas vagy nyitott polcok tökéletesen megbirkózhatnak ezzel a feladattal.

        Ha egy függesztett szobához kiemelést szeretne hozzáadni, valamint gyorsan megtalálhatja a helyes dolgot, hogy segítse a beépített fényeket.

        A felfüggesztett talpbetétet mosogatóval mindig egy belső teremkészletben választják ki, és a tükör nem kivétel. Alakzatának meg kell egyeznie a szoba stílusával, és a méret a szekrény méretétől függ. A kompakt szélességű modellhez elég egy kis tükör. A két mosogatóval ellátott tágas szekrénynél jobb, ha egy nagy tükör telepítése két kisebbre történik, ez megőrzi a kompozíció integritását.

        Nézze meg az alábbi videót, hogy hogyan szereljen fel egy függesztett talapzatot egy mosogatóval.

        Comments
        szerző
        Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

        Bejárat

        Nappali

        hálószoba