Finomságok mozaik mozdulatokkal

 Finomságok mozaik mozdulatokkal

Napjainkban a házak díszítésére mozaik technikát használnak, hogy azok eredetiebbek legyenek. A mozaik beltéren és kültéren is használható. Ezért nagyon fontos tudni a mozaikszerkezetek finomságait.

Különleges jellemzők

A mozaik több ezer éve díszítette az épületet. Például, már az ie 2500-t használták fel a mozaikokban már Kr.e. 2500-ban, de az üveglapok nem voltak jelen a Kr. E. Harmadik századáig, amikor a bizánci művészek átlátszatlan üveglapokat készítettek, amelyeket smalti-nak neveztek, és falakat, mennyezeteket és tároló homlokzatokat díszítettek. templomok és nyilvános épületek. Csak nagyon gazdag emberek engedhették meg maguknak, hogy az anyagot magánlakásokhoz használják.

Ez a viktoriánus korig folytatódott, amikor a tömeggyártásban üveglapok jelentek meg, amelyek sokkal olcsóbbak voltak a gyártáshoz, és ezért a középosztályú otthonok számára elérhetővé váltak. Az 1920-as években az Art Deco stílusban a pigmentált szerkezeti üveg mozaik (a legismertebb márka, a Vitrolite) elegáns, modern megjelenést adott a falaknak az üzletekben, a vasútállomásokon és még sok máson.

Ma a mozaik sok formában, méretben, színben és a ház szinte minden szobájában használható. A leggyakrabban olyan anyagokból készül, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak és a hőmérséklet változásának. A magas kopásállóság lehetővé teszi a mozaik dekoráció használatát különböző helyeken. A mozaik csempe hasonlít az arccal: nagy szilárdságú. A termék esztétikus megjelenése hosszú ideig fennmarad.

A mozaik csempe kívánt hosszúságú és szélességű darabokra vágható - ez megkönnyíti a nehezen elérhető helyeken történő telepítést. A mozaikok széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen dekoratív panelt hozzon létre, ami érdekes minta.

típusok

A mozaik három fő típusa van: üveg, kerámia, kő. Minden fajnak saját jellemzői és termelési technológiája van, ezért fontos, hogy részletesebben megismerjék őket.

 • üveg mozaik. Ez extravagáns színt és ragyogást ad a belső térhöz, de csak a hordozón látható. A mozaik is matt üvegből készül. Egy ilyen mozaik egy laposabb, átlátszatlanabb alternatívája a tiszta üvegnek. Buboréküveg is népszerű a mozaik készítésben. Ez az opció az üvegben lévő kis légbuborékokból áll, ami vizuális érdeklődést biztosít a belső térben. Az üvegmozaik is kristálynak tűnhet. Üvegből készül, amely drágakövekkel hasonlít - a fal vagy a padló bizonyos részeinek kiemelésére használják.
 • kerámiai mozaik. Üvegporból készül, a szerszámokba préselik és melegítik, amíg a részecskék össze nem olvadnak. Ez a drága anyag alkalmas a ház bármely területének befejezésére. A mozaik fényes mázzal van borítva vagy unalmas. A kerámia mozaik elhelyezése lehetővé teszi, hogy megkönnyítse a csúszásmentes felületet. A kerámiák ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és a csiszolószereknek.
 • mozaik. Ez egy többrétegű, sokszínű mozaik, amely kvarcból, márvány chipből, gránitból, palaból vagy travertinből készül. Ez az anyag nagyon tartós, ezért nem csak a falakhoz, hanem a padlóhoz is használják. A kő mozaik természetes esztétikával rendelkezik, különleges stílust ad a szobának.Van egy kő mozaik is a fa alatt. A fa csempe tökéletesen alkalmas külső formatervezési minták díszítésére.

Melyiket választani?

A mozaik kiválasztása a helyétől függ.

 • A mozaikok legnépszerűbb otthoni használata a fürdőszobákban és a konyhákban. Az anyag azonban nem korlátozódik a konyhában lévő zuhanyra vagy kötényre.
 • A létrák medencéinek oldalai és alsó részei lenyűgöző, átgondolt üvegmozaikok lehetnek. Ez az opció ragyogást ad a fénynek, tükrözi a fényt, és gyönyörű kilátást nyújt a vízre, ha kis magasságból nézel rá. Ez a fő oka az üvegmozaikok használatának a zuhanyban, a konyhában, a medencékben és a gyógyfürdőben.
 • Ideális vízlemezekhez, például szökőkutakhoz, ahol az üveglapok finom, szinte éteresek lehetnek.
 • Az üvegmozaikok kültéri padokat és önálló művészeti berendezéseket is díszíthetnek.

A felületek díszítésére mozaikot kerámiával és fémzel kombinálva használhat, mert matt, átlátszatlan felületet ad.

Van még mozaik tapéta: kis lapok, amelyek modulokba vannak szerelve, amelyek megkönnyítik a minták ismétlődését a falakon. Az ilyen lapok mind sík, mind görbe felületekre alkalmazhatók, így a tapéta helyett használják őket.

Vannak mozaik padlószőnyegek: apró, tökéletesen formázott, kézzel készített üveglapok, amelyek egy rugalmas felülethez vannak kötve, amelyek klasszikus szőnyegmodelleket hoznak létre, mint például szőlőfajták és levelek. A felület szilárdsága azt jelenti, hogy a szőnyegeket be lehet helyezni a bejáratokba és más, nagy forgalmú területekbe, vagy a falon is lehet kárpitként lógni.

edzés

Sok szakértő javasolja a tapasztalt szakemberek használatát a mozaikok fektetéséhez, de ezt maga is megteheti. Először egy "száraz" elrendezést kell készítenie a mozaikról és az egyes darabok jelölését. Ez azért szükséges, hogy pontosan meg lehessen határozni az elemeket és biztosítani kell a színek következetességét.

A tervezett mintázatot a felületre helyezve érdemes ellenőrizni, hogy a csempe darabjai ragasztószalaggal vannak rögzítve, és számozva - ez megkönnyíti a díszítés további összeállítását.

Az elrendezés után létrehoz egy vázlatot.

A mozaik csempe tervezésekor figyelembe kell venni néhány árnyalatot.

 • Kívánatos a mintát a legvilágosabb területről vagy a kép közepéről helyezni. A mozaik darabokat a szélein vagy a belső sarkokban kell elhelyezni, láthatatlan részekben.
 • Külső sarkok esetén a kép elrendezése velük kezdődik. A kezdet elsődleges eleme a szoba dekoratív eleme: panel, tükör, fülke.
 • Fektetés, számozás és részletes vázlat létrehozása után a mozaiklemezeket óvatosan vissza kell hajtani a dobozba. A falon vagy a padlón meg kell jelölni a mozaik mintázat határait, a lézervonal erre a célra hasznos.

A következő eszközöket kell készítenie:

 • nedvességálló primer gombaellenes hatással;
 • ragasztó összetétel;
 • injektáló eszköz;
 • gumi spatula lemezek kiegyenlítésére és préselésére;
 • fogazott simító;
 • görgő felületi öntéshez;
 • építési keverő az egységes ragasztó keveréshez;
 • ragasztó tálca.

A ragasztót a következő szabályok szerint kell összekeverni, csak így a mozaik csempe hosszú ideig tart:

 • vizet öntünk egy edénybe egy tálcán, és száraz keveréket adunk hozzá;
 • az oldatot kétszer keverjük 60 másodperces intervallummal;
 • az első keverés időtartama 5 perc.

Hogyan tegyük a saját kezedet?

A mozaik telepítése egy egyszerű, de fáradságos gyakorlat, amelyet általában a mesterek végeznek, de kipróbálhatod kis lapokat is.

A mozaik csempe sorrendje a következő:

 • A fogazott spatulákat a ragasztóoldat felhordásához az előkészített felületen kell elhelyezni.Megfelelő időben egy fél órára polírozható területet kell fedezni;
 • Szükséges egy mozaiklap alkalmazása, és enyhén nyomja meg. Az egyenletes eloszláshoz a ragasztófelület görgővel gördíthető. Fontos annak biztosítása, hogy a négyzetek közötti távolság változatlan maradjon, és a ragasztó ne kerüljön be a mozaik elejébe. Az azonos szintű elemek közötti különbségek megtartásához kereszteket kell használni;
 • óvatosan távolítsa el a filmet, és hagyja, hogy a ragasztó egy-két napig száradjon. A felesleges ragasztó oldatot a mozaik rögzítése után fél óra múlva el kell távolítani, mert ezt később nehéz lesz megtenni.

A csempe terhelése csak a végső szárítás és a mozaik rögzítése után lehetséges. Az injektálás folyamata a következő:

 • Szüksége van egy spatula elkészítésére, a csomagoláson található utasítások szerint;
 • a csempe öntés nyomaiból történő tisztításának megkönnyítése érdekében a felületet először védő spray-vel kell kezelni. 20-30 perc elteltével elkezdheti a varratok törlését.
 • a spatulára kell alkalmazni, és széles mozdulatokkal, átlósan mozogva töltse ki a varratokat. A spatulát enyhén nyomja, hogy az oldat kissé alatta legyen a mozaikszint alatt;
 • az oldatot enyhén meg kell nedvesíteni, hogy ne jusson a vízbe, és ne repedjen. Használhat egy nedves szivacsot vagy egy kis virágot virágzó spray-t;
 • 20 perc elteltével, amikor az oldat enyhén keményedik, távolítsa el a felesleges keveréket, és hagyja, hogy a bevonat nedves, szilárd szivaccsal jusson. A sült cementpor maradékai 5% -os kénsavoldattal távolíthatók el;
 • a csiszolás után azonnal át kell öblíteni a mozaikot tiszta vízzel.

Fontos! Ha a lapkát konyhai kötény létrehozására használják, akkor a kötény alsó szélét fel kell jegyezni a szintre. Hogy meghatározó lesz a mozaik zökkenőmentes elrendezésében. Szükséges egy 27x28 cm-es mérettel rendelkező profil rögzítése a falhoz. A profil támogatja. Jelenlétének köszönhetően a csempe nem fog feltérképezni.

A mozaik megfelelő felépítésének megismeréséhez olvassa el az alábbi videót.

Tippek és trükkök

A mozaik változatok egyedülálló megjelenést és felülmúlhatatlan ragyogást biztosítanak a padló, a falak és a munkalapok más anyagaihoz képest. Az átlátszó lapok szokatlan mélységhatást adhatnak a felületen, amit más anyagok nem tudnak elérni. A mozaik is ellenáll a foltoknak, penésznek és allergéneknek. Könnyen törölhetők és nem festhetők.

Meg kell értenie, hogy a mozaik fényes felülete ujjlenyomatot hagy. Az ilyen felületeken lévő nyomok tisztábbak, mint a tompa felületeken, így a sima fényesség fenntartásához gyakran szükség lehet a karbantartásra. Vannak mozaik opciók, amelyek idővel karcolódnak.

Ezen túlmenően, ha úgy gondolja, hogy egy csempe a fürdőszobában vagy a padlón van zuhanyzóval, ne feledje, hogy a mozaik csúszós lehet, és hűvösebbnek érzi magát a lábad alatt., a szokásos porcelán- vagy kerámialapokkal ellentétben. Természetesen, a mozaik használata a padlón megkönnyíti a lejtő kialakítását, és a kisebb darabok közötti különleges megoldás bizonyos tapadást biztosít. De attól függően, hogy a felület milyen sima és polírozott, csúszós lehet.

Erre a problémára megoldást jelent a speciális tömítőanyag használata a telepítés után. Javasoljuk, hogy üvegfalat használjon a falakhoz, és korlátozza a használatát a padlón az ékezetek és a tervezési határok között.

A mozaik 100% -ban újrahasznosított üvegből vagy „post-industrial” üvegből készülhet, vagyis más üvegtermékek gyártásából törött darabok. Az újrahasznosított anyagok használata megakadályozza a teljesen új anyagok előállításának energiaköltségeit. Ezen túlmenően az üveg újrahasznosításához általában kevesebb energiát használnak, mint az üveglemezek semmiből történő előállítása.Ezért a mozaik jól tolerálható a kémiai érzékenységgel rendelkező embereknél.

A legjobb környezeti eredmények eléréséhez 100% -ban újrahasznosított mozaikot kell vásárolni. Keressen egy helyi szállítót, aki törött lapokat értékesít.

A fürdőszobában a mozaik padlót rendszeresen speciális fungicid szerekkel kell kezelni. Ezt akkor kell elvégezni, ha a szellőzés nem felel meg a feladatának. A tisztításhoz célszerű a csiszolóanyag nélküli gélszerű tisztítószereket választani. A panel szennyezett területeit szappanos vízbe mártott puha szivaccsal lehet törölni. A végén öblítse le vízzel és törölje szárazra.

A mozaik felületét nem lehet zsíros anyagokkal, foszforsavval és viaszgal dörzsölni.

Egy mozaik segítségével egy második életet adhat a régi dolgoknak. A mozaik csempe legegyszerűbb díszítése a négyzet vagy téglalap alakú asztal. Bár a mozaikok vagy más kis lapok sima felületű kerek felületen használhatók.

Ha egyedi tervezést tervezünk, először meg kell határozni a lapkát annak érdekében, hogy pontosan tudja, hogyan fog kinézni. Ahhoz, hogy az asztalt kívül használhassuk, a ragasztót a középre kell felhordani, hogy kissé magasabb legyen az oldalaknál.

A csempék alkalmazása a tükör széleinél vonzó és egyedi keretet hoz létre. Ha ez a tükör a fürdőszobában, akkor ugyanazt a színsémát használhatja, mint a zuhanykabin. Számos módon lehet díszíteni a tükört. Szükséges, hogy a csempe közvetlenül a felszínre kerüljön, a tükör köré kell húzni a határt, és fel kell függesztenie a tükört. A csempe ragasztásához közvetlenül a tükörbe 100% -os szilikon tömítőanyagot kell használni. De láthatjuk a tükörben visszaverődő lapok hátoldalát, ezért jobb, ha átlátszó tömítőanyagot és sötét oldalú lapokat használunk.

Ha a csempe a tükör körül helyezkedik el, akkor a habarcsot közvetlenül a csempére kell felhordani, és a falhoz rögzíteni. Tehát nem lesz túlzott ragasztó a falakon, ami később nehezen tisztítható.

Gyönyörű példák

A mozaik csempe a piac egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb lapja. Ezt használják egy szép és eredeti megjelenésnek az otthonok számára.

Nappali

Az otthoni szilárd belső terek létrehozásához ezeket a födémeket boríthatja fel vagy a teljes falakat. Könnyű feladat lesz az ízlésének megfelelő mozaik megtalálása. Ha szeretne cserépet vásárolni a falban, a mozaik csempe kiválóan alkalmas az ékezet kialakítására a szobában. Szükséges a mozaikbetétek beépítése a festett fal mentén lévő négyzetekbe, vagy behelyezni őket a konyhában lévő munkafelületbe.

A mozaik csempe felhasználható arra is, hogy egy falon belül egy kereten belül dekoratív részleteket hozzon létre, vagy egy tükröt vagy ablakot keretezzen. Bármelyik stílust választja, megpróbálhat egy mozaikcsempe határát létrehozni a padló szélén. A határ kiválasztásakor gondosan mérlegelje a tér alakját, és győződjön meg róla, hogy a terület meg van osztva anélkül, hogy megnézné.

Padlóburkolat

A mozaik valóban segít a gyönyörű padlók kialakításában. Akár padló a fürdőszobában, akár a nappaliban, akár a hátsó udvarban, a megfelelő csempe használatával vonzó emeleteket és járdákat hozhat létre.

fürdőszoba

A mozaik csempe használható a zuhanyzó területén, hogy luxus megjelenést és bájos fellebbezést nyújtson. Amikor a hely szépnek tűnik, a zuhany automatikusan kellemesebbé válik. A fürdőszobában például mozaik csempe használható falak díszítésére. A fürdőszobában bonyolultabb képeket és terveket is létrehozhat. Természetesen, ha koherens belsőépítészetet kíván létrehozni, akkor az egész falat mozaikokkal lefedheti.

A fröccsenő vízcseppek praktikus elemek egy szobában, ahol sok víz vagy gőz van, mint például fürdőszoba vagy konyha.Fő funkciójuk az, hogy megakadályozzák a víz károsodását a falon, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet szép. Javasoljuk, hogy egy színblokkos mozaiklapokat használjanak a színséma kontrasztolására vagy kiegészítésére a szoba többi részében.

Ezenkívül érdemes választani egy merész sablont egy dekoratív látnivaló létrehozásához. A mozaik csempézett részek nem lehetnek téglalap alakúak; kreatívnak kell lennie, és egy ívelt vagy fordított hullámot kell létrehoznia, amely felhívja a figyelmet a szoba egyéb jellemzőire.

konyha

A konyha a ház szíve. Használhatja mozaik csempe az asztallapon, vagy létrehozhat egy backsplash tervezést. Ezek a lapok biztosan új varázst adnak a konyhának. A konyhában a mozaik a teljes dekoráció középpontja. Ezért a mozaik csempe nagyszerű lehetőség. Használhatja őket, hogy valami összetettet hozzon létre.

Egy másik lehetőség, hogy mozaik csempe tisztán dekoratív elemként kerül felhasználásra, és érdekes terveket készítsen, a mozaik is vágható, ami érdekes megjelenést ad neki. Az ablakok körül elhelyezkedő mozaik tökéletesen használható a konyha legfontosabb helyeinek díszítésére. Ha a konyha meglehetősen tágas ahhoz, hogy a szigetet befogadja, akkor lehetőség van a mozaik csempe beépítésére is. Ebben az esetben nem lehet félni a mozaik zsetonoktól.

Külső szerkezetek

Ahhoz, hogy a terasz érdekesebbé és vizuálisan vonzóvá váljon, világos színekkel és mintákkal körülveszheti magát. Érdemes egy mozaikot helyezni a padlóra. A kavics vagy csempe használata javasolt. A tengerparti stílusú designhoz más mozaikokat is kipróbálhat. Használjon nagy köveket vagy macskaköveket, és hagyja, hogy a fű növekedjen rajtuk. Szükséges, hogy a kandalló körül spirális alakban rendezzük őket, hogy szimulálják a mosogatót. Ez az opció alkalmas meleg időjárási viszonyokhoz.

A törött csempe változat mozaikútja tökéletesen kiegészíti a modern házat. Érdekes az anyagok és a fa és a kő kölcsönhatása is. Ezeket egymás után rakhatja össze. A mozaik vastagsága eltérő lehet. Annak ellenére, hogy meglehetősen szokatlan, egy mozaikot is használhat egy kerítésen, hogy érdekesebb legyen.

A mozaik csak sima felületű beton kerítésekre terjedhet.

A modern terasz nagyon nyugodt és nyugodt dizájnnal, valamint elegáns kilátással rendelkezik. Az ülések mindenképpen szokatlanok, fehér mozaik, arany rácsokkal a rácson.. Ez egy nagyszerű ötlet, hogy mozaikot készítsünk egy gyakori házhoz. A növények mindig szépvé teszik a házat, de ha úgy döntünk, hogy mozaikból ültetőket építenek, a ház szépsége megnégyszereződött.

Ha meg akarja javítani a házát, vagy építeni egy újat, gondolkodnia kell a mozaik csempe használatával, hogy szépséget és eleganciát adjon a házhoz. Ez segít egy olyan dekoráció kialakításában, amely kielégíti a tulajdonos kívánságait.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba