Jellemzők és utánzat téglák gyártása belsőépítészethez

 Jellemzők és utánzat téglák gyártása belsőépítészethez

A tégla meglehetősen népszerű befejező anyag, és számos belső terekkel harmonizál. Ennek a kőnek a használata azonban számos technikai és anyagi okból nem mindig lehetséges.

Ebben a tekintetben a tégla alatti falak utánzata széles körű alkalmazást talált, és aktívan használják a folyosók, a konyha, a kandallóterem és a nappali díszítésében.

Jellemzők

A tégla utánzatnak nyilvánvaló előnyei vannak a természetes téglával szemben. Először is ez jelentős időt és pénzt takarít meg. A kerámia és a klinker téglák meglehetősen drága anyagok, és a falak díszítése, a segítségükkel készült, meglehetősen drága lesz. Ezenkívül a téglaépítés során cementhabarcsot kell használni, amely jelentősen növeli a javítási költségeket, és nagy mennyiségű szennyeződést és port képez.

Nem kevésbé fontos előnye az imitációnak a tégla alatt az alapítvány terhelésének hiánya. A „tégla” felületek díszítésére általában könnyű és vékony anyagokat használnak, amelyek jelenléte nem befolyásolja a teherhordó falat, és nem mérlegeli a szerkezetet.

A természetes téglákkal ellentétben a dekoratív bevonatok használata nem okoz üvegházhatást, és nem igényel koordinációt a KTF-ben. Ezenkívül a befejezés nagyon kevés időt vesz igénybe, és önállóan is elvégezhető.

anyagok

A téglafal utánzatát különböző módszerekkel, modern anyagok felhasználásával végezzük. A dekoratív burkolatok sok lehetősége nem igényel építési készségeket, és kézzel is elvégezhető, a valódi téglákkal végzett munkát csak szakemberek végezhetik. A legegyszerűbb és leginkább megfizethető befejezési lehetőségek a felületükön már alkalmazott tégla mintázatú bevonatok. Csak méretre vághatók és beilleszthetők. Ezek az anyagok magukban foglalják a tapétákat és a fali paneleket.

A "tégla alatti" háttérképek konvex textúra, teljes mértékben megismételve a téglafalat. Ez a lehetőség a szoba legegyszerűbb és legolcsóbb átalakításának módja. A "tégla" tapéta jól néz ki a konyhákban, folyosókban és folyosókban. A korszerű technológia használatának köszönhetően az anyag magas dekoratív tulajdonságai köszönhetően lehetővé vált a tégla érdességének és hibáinak nagyon pontos szimulálása. A fali papír ideális megoldás kis méretű helyiségek befejezéséhez: a megkönnyebbülés ellenére a legvékonyabb befejező anyag marad, és nem csökkenti a helyet centiméterrel.

Ahhoz, hogy a térfogatú falazat természetesebb legyen, a tervezők azt tanácsolják, hogy a tapétát vakolat téglákkal kombinálják. Általában a sarkokat és az ajtókat gipszel szegélyezzük, amely a háttérképen lévő téglákkal együtt nagyon harmonikusnak tűnik. Az ilyen bevonatok előnyei közé tartozik a tapéta jó szellőzése, amelynek köszönhetően a fal lélegezni képes. A telepítés során minimális mennyiségű por és törmelék van, valamint az anyag környezetbarát. A hátrányok közé tartozik az alacsony vízállóság és az a tendencia, hogy a „téglák” között por keletkezik.Ez bizonyos korlátozásokat ró a háttérkép használatára, és nem teszi lehetővé a fürdőszobákban és a konyhákban való használatukat.

A "tégla alatti" falszerkezeti panelek olyan lemezmegmunkáló anyagok, amelyekre ráhúzott megkönnyebbülés. A panelek két változatban kaphatók. Az első típus PVC-ből készült műanyag modellekből áll, amelyek képesek a magas páratartalom és a magas hőmérsékletek ellenállására. Az utóbbiak MDF lapok, amelyek előállítása során a faforgácsot nagy nyomás alatt préselik.

A fűrészpor alapja ellenére a termékeket nagy nedvességállóság és hőállóság jellemzi. Ennek oka a dekoratív és védő rétegek jelenléte, ami lehetővé teszi az MDF modellek használatát a falak díszítésére konyhákban és erkélyeken.

A lemezlapokat 244x122x0,6 és 320x244x0,6 cm-es szabványos méretekben állítják elő, és szükség esetén méretre vágják. Ráadásul alacsony súlyuk van és minimális súlyterhelést hoznak létre a tartószerkezeteken. A falakhoz szegek, csavarok és önmetsző csavarok segítségével rögzítik a lapokat, és a telepítést kétféleképpen végzik. Az első esetben a modelleket közvetlenül a falra szerelik fel, a másodikban pedig obreshetka telepítését igénylik.

A panelek előnyei a hibátlan megjelenés és a hosszú élettartam. A tégla utánzata olyan természetes, hogy bizonyos távolságból valóságos fektetésre kerül. A lemezanyag használatának kétségtelen előnye, hogy kiváló hangszigetelési tulajdonságai vannak. Ez lehetővé teszi, hogy enyhén csökkentse a szomszédos szobák hallhatóságát, ami különösen fontos a háztulajdonosok számára a panelházakban.

Az építőelemek előnyei közé tartozik a savak és lúgok hatásával szembeni ellenállás, a penész és a gomba kockázata és a karbantartás egyszerűsége. A panelek megfelelően karbantarthatók, ami megkönnyíti a sérült elem cseréjét anélkül, hogy a teljes bélés leszerelhető. Ezen túlmenően az anyag olcsó és sokféle színben, kivitelben és textúrában érhető el.

Azonban a nyilvánvaló előnyök mellett az anyagnak hátrányai is vannak. A hátrányok közé tartoznak a ládák szükségessége, amelyek további költségekkel járnak, valamint a kapcsolódó alapterület csökkenése, ami különösen szűk folyosókban és kis folyosókban érzékelhető.

A következő anyagcsoportot magas dekoratív tulajdonságok jellemzik, és a tapétával és az épületpanelekkel ellentétben erősebb hasonlósága van a téglafalnak. Ezek az anyagok közé tartozik a csempe, dekoratív vakolat és vakolat.

A dekoratív téglát utánzó csempe praktikus és olcsó anyag. A termékek kis súlyban különböznek, és nem jelentenek jelentős terhelést az alapra. A "tégla alatti" csempe gyártásához használt anyag a gipsz, tűzálló agyag, mesterséges vagy természetes kő. A gipsz és a klinker modellek inkább a belsőépítészetben használatosak, míg a kőből készült termékeket széles körben használják a külső burkolatban.

A tégla cserép a legnépszerűbb befejező anyag, és a tartósság és a teljes identitás között egy kerámia téglával különbözik. Ez azzal magyarázható, hogy összetételében és gyártási technológiájában a klinkerlemezek a valódi klinker téglák, az egyetlen különbség, hogy a standard tégla szélessége 12 cm, a lapka szélessége 10 mm. A hagyományos modellek mellett az úgynevezett "kézi formázás" termékei vannak, amelyek durva felülettel vannak ellátva, és lehetővé teszik az "antik" fektetést.Az ilyen csempe szélei egyenetlenek és enyhén hasítottak, ami nagyon hasonlóvá teszi a termékeket egy évszázaddal ezelőtt.

A klinker modellek ideálisak a legmodernebb stílusokhoz, mint például a tetőtér, a techno, a fém és a high-tech. Az anyag ellenáll az agresszív külső tényezőknek, ezért nedves és meleg helyiségekben használható. Ezenkívül a klinker elviseli a mosószer hatását, ezért gyakran használják konyhákban.

A vakolat csempe a leginkább költségvetés és környezetbarát befejező lehetőség. A gipszet az alacsony súly, a fogyasztók széles körű elérhetősége és a könnyű telepítés jellemzi. Az egyszerű gyártási folyamatnak köszönhetően a lapok önállóan, vakolat és speciális szilikon formák segítségével készíthetők. Az anyag kiválóan alkalmas helyszíni szerelésre, amikor szükség van egy fal vagy az ajtó közelében található terület díszítésére.

Ilyen esetekben a falak díszítése különálló téglák vagy több darabból álló kombinációk segítségével történik. A természetes vagy mesterséges kőből készült csempe a kültéri homlokzatoknál gyakrabban kerül felhasználásra, de az anyag elég jól néz ki a kandallóterületek és a közterületek terében.

A "tégla alatt" álló burkolólapok előnyei kiváló hőszigetelő tulajdonságok, amelyeket a termékek magas porozitása és alacsony hővezetőképessége magyaráz. Ezenkívül az anyag természetesen egy valódi téglát utánoz, és a klinker modellek esetében általában nem különbözik a prototípustól. Az előnyök közé tartozik a széles textúrák és árnyalatok széles választéka, valamint a csempe kiváló tulajdonságai és hosszú élettartama.

A mínuszok között megnövekedett az anyag vízfelvétele, amit a nagy porozitás magyaráz, és számos korlátozást ró a használatára. Például, nem üvegezett modellek nem ajánlottak konyhákban és fürdőszobákban: a lapok nagyon gyorsan elnyelik a nedvességet, és elkezdenek leesni.

A téglafurnérek egyfajta csempe és egyedi műanyag, fa, bőr, üveg és polisztirol habból készülnek. Ezeket a "téglákat" egyedileg értékesítik, és ideálisak kis belső terek vagy egyedi falrészek helyszíni díszítésére. A "téglák" nagyon kis súlyúak, így ragasztóval közvetlenül a falra szerelhetők. Annak érdekében, hogy az "antik" elemek falazó hatását biztosítsák, természetes dörzsölést és bevágást eredményeznek.

A dekoratív vakolat látványos homlokzati anyag, és széles körben használják a falak belső téglafalának szimulálására. Az ilyen típusú bélés előnyei a textúrák és árnyalatok széles választéka, az egyszerű telepítés, a hosszú élettartam és a bevonat magas hő- és hangszigetelési tulajdonságai.

Széles fogyasztói hozzáférhetőség és az anyag könnyű használata lehetővé teszi Önnek, hogy falazatot készítsen magának. A vakolat teljesen biztonságos a mások egészségéhez, és biztonságosan használható lakónegyedekben.

Azonban, mint bármely más anyag esetében, a gipsz gyengeségei vannak. Ezek közé tartozik a dekoratív réteg hajlamos a por felhalmozódása és a munkafelületre vonatkozó követelmények a telepítés során. Az előkészítő munka során a falakat ki kell egyenlíteni és vakolni, különben még a kisebb padlón is egyértelműen láthatóak lesznek hibák, és a fal megjelenése megsérül.

A gipsz tégla utánzat a leginkább megfizethető módja a díszítésnek. A gipszmunka használata nem igényel szakmai készségeket és speciális felszerelést.A falazat utánzatának létrehozásához csak a gipsz habarcsot kell felhordani a falra, és az ujjával vonalak rajzolására, amelyek meghatározzák a „tégla” határait. Ezután meg kell törölnie a habarcsokat cementhabarcsokkal, és a „téglákat” a kívánt színre festeni.

A módszer előnyei a fogyóeszközök alacsony költsége és a merész színek megvalósításának lehetősége. A hátrányok közé tartozik a túl hosszú és gondos munka szükségessége, amely a varratok óvatos varrását és az egyes téglák festését jelenti.

A következő három falburkoló módszer magában foglalja a tégla független gyártását, és lehetővé teszi, hogy a szobát olcsón és stílusosan díszítse. A legegyszerűbb módja a fal festésének "a tégla alatt". Ehhez elegendő egy sík felület, egy henger, egy kefe és festék. A falak festésére a legjobb választás egy elasztomer festék, mivel képes a kis repedések megtöltésére és a felület nedvesség elleni védelmére.

Ennek hiányában azonban az akril zománc használata és szélsőséges esetekben víz alapú. A téglafal színe a szoba általános stílusának megfelelően kerül kiválasztásra, de jobb, ha előnyben részesítjük a tégla természetes színeit - piros, barna és sárga. Azonban a világos és excentrikus színek jobban illeszkednek a belső térhez, loft stílusban díszítettek, és a nyugodt pasztell színek jobban megfelelnek az országzene számára.

A módszer előnyei közé tartozik a könnyű telepítés, az alacsony költség és a fogyasztók széles körű elérhetősége. Emellett a festett falak sima felülete nem hajlamos a por felhalmozódására, és könnyen tisztítható. A hátrányok között a kissé rusztikus megjelenés, a festék égési kockázata és a falburkolat vonzerejének fokozatos elvesztése áll.

A téglafal utánzat második módszere magában foglalja a habból készült, egymásra épülő tégla független gyártását. Ez az opció ideális megoldás egy egyenetlen kád ábrázolásakor. A habblokkok majdnem súlytalanok és könnyen szerelhetők vékony válaszfalakra és nem tőkefalakra. Tehát a gipszkarton belső részei számára a hab műanyag csak egy istenverés lesz. A dekoratív funkció mellett az anyag hő- és hangszigeteléssel is rendelkezik, és megbízhatóan védi a helyiséget a hőveszteségtől és az idegen zajtól.

A téglák készítése nagyon egyszerű folyamat, és nem sok időt vesz igénybe. Ehhez csak rajzoljon ugyanazokat a téglalapokat a hablemezre, és vágja le az író késsel. Ezután üresen kell ragasztani a falra, majd festeni akril festékkel és bolyhos "varratokkal". Ha a hab nem áll rendelkezésre, használhatja a hab mennyezeti lapokat. Az ilyen "téglák" nem szétesnek a vágás során, és sokkal pontosabbak.

Hasonlóképpen, téglákat is készíthetsz gipszkartonból vagy fából. Ezek a modellek jól fognak kinézni a vidéki házak lakberendezésében, amikor ajtókat és interwindow tereket terveznek. A habtégla előnyei közé tartozik a minimális készpénzköltség és a könnyű gyártás. A hátránya az a tény, hogy a habszivacs nem igazán jól utánozza a valódi téglafalat, és nagyon primitívnek tűnik.

A falak "tégla alatt" történő megtervezésének harmadik módja a hullámkarton befejezése, és az említett termékek legolcsóbb lehetősége. A hullámkarton az élelmiszerek és háztartási gépek dobozainak gyártásához használt anyag. Általában a kiskereskedelmi láncok és üzletek hátsó udvarában tárolják, ami lehetővé teszi, hogy egy ilyen doboz teljesen ingyenes legyen, és minimálisra csökkentsék a javítási költségeket.

Annak érdekében, hogy téglákat készítsen, szétszerelje a dobozt, húzza téglalapba, és vágja le a munkadarabot.Ezután a töredékeket össze kell ragasztani, egy bizonyos vastagságú "téglát" alkotva. Természetesen ez nem biztosít abszolút hasonlóságot a téglafalazattal, és a legvalószínűbb, hogy nem lesz lehetőség konyhai kötény elhelyezésére, de teljesen lehetséges, hogy szokatlan megoldásokat valósítsunk meg és diverzifikáljuk a szoba dekorját.

Alkalmazás a belső térben

Annak ellenére, hogy a téglaépítés meglehetősen népszerű típusú, nem alkalmas minden szobában. A tégla használata és utánzata csak négy stílusban néz ki: tetőtér, ország, hi-tech és angol stílus. Tehát a tetőtérben díszített apartmanokhoz megfelelőbb klinker kerámia csempe vörös tónusú.

Annak érdekében, hogy az ebben az irányban rejlő agresszivitás valamelyikét lágyítsuk, ajánlatos természetes fabútorokat rendezni a szobában, világos szőnyegeket és virágos szobanövényeket helyezni. Az utóbbi választásával azonban rendkívül óvatosnak kell lennie, és ne használjon borostyán és kúszónövényeket. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hegymászók a terembe hagyják a felhagyást és sötét gondolatokat sugallnak.

A következő belső irány, amelyben a téglafal használata megfelelő, ország. Az ebben a stílusban berendezett szobák nem olyan komorak, mint a tetőtérben, így gyakran használják a hálószobák és a nappali díszítésére. Ezen kívül az ország stílusában készült helyiségek gyakran faházakkal vannak felszerelve, amelyek ellen egy texturált tégla nagyon méltóságteljesnek tűnik. A téglák használata a high-tech stílusban is fontos, ami a helyes geometriai alakzatokat és arányokat sugallja.

Az ilyen terek kialakításához a sarokzónákban, az ajtók és ablakok közelében készült, elég könnyű téglafal. Ebben az esetben a tégla kissé üzleti jellegű, így irodákban és munkahelyiségekben is használható.

Az angol stílusban berendezett szobákban gyakran használják a téglafalakat. Ilyen helyiségekben egy „tégla” fókusz kerül a sarkokra, a konyhai kötényre és a környező területre. A tégla jól néz ki, amikor a lakótereket és a manzárdokat befejezi, ahol az ilyen bevonattal, mint professzionális padlóburkolattal kombinálható techno és fém stílusban. Ezenkívül a téglafal utánzatát a padláson lévő oszlopok és padlóelemek kialakításában lehet használni.

Bármelyik irányban díszítették a szobát, nagyon fontos, hogy a téglafalat belső tárgyakkal és bútorokkal kombinálják. A téglának összhangban kell lennie a vakolat, tapéta és világítótestekkel. Ellenkező esetben az anyag valami idegennek tűnik, és az új dekoráció nem fog örömöt adni.

Szükséges eszközök

A befejező szerszámok kiválasztása teljes mértékben a bélés módjától, valamint egy adott anyag használatától függ. Egy univerzális szerszám- és építési szerszámkészletben biztosítani kell a folyékony körmök, a PVA ragasztó, a vonalzó, a primer keverék, a marker, az alkohol és a szivacs jelenlétét. A klinker burkolólapok telepítéséhez simítóval és cementhabarccsal kell rendelkeznie, és festéssel festve a falakat, görgőre és stencilre lesz szüksége.

A "tégla" öntermeléséhez éles építő késre, kis kézifűrészre vagy egy kirakós játékra és egy csiszolópapírra van szükség. Ha a "tégla" tapétát ragasztja ragasztani, szüksége lesz egy széles kefére és egy mély tartályra a ragasztó hígításához.

Hogyan csináld magad?

Mielőtt maga díszíti a falakat, gondosan elő kell készítenie a felületét. Ehhez teljesen távolítsa el a falat a kiálló elemektől és távolítsa el a régi bevonatot. Ha a bolyhok és a forgácsok alapul szolgálnak, azokat óvatosan cementhabarccsal megdörzsöljük és dörzsöljük.Miután a falat igazították, fertőtlenítőszerrel és földeléssel kell kezelni. Az antibakteriális vegyületek használata megakadályozza a penész, a gomba és a baktériumok megjelenését.

A keverék kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy minden felület esetében kívánatos a primer saját verziójának használata. Tehát a beton- és cementfalak kezelésekor akril keverék alkalmas lesz, a fafelületekre való alkalmazásnál jobb alkid vegyületet használni, és a glifát és perklór-vinil szerek ideálisak fém- és téglaalapozásokhoz.

Az akrilvegyületek jó alapul szolgálnak a habból, fáról és gipszkartonból készült házi téglák számára. Szakmai primer kompozíciók hiányában víz és PVA ragasztó oldatot használhatunk. A falak alapozása a burkolat nagyon fontos szakasza, ezért ezt az eljárást nem lehet elhanyagolni. Ellenkező esetben a felület ragasztóminősége csökken, és a falak megbízható tapadása nem érhető el.

Miután a felületet kiegyenlítették és alapozták, a dekoratív bevonat telepítése folytatható. És ha a tapéta ragasztásával és panelek beszerelésével általában nincs probléma, akkor az egyes elemek telepítésekor, legyen az klinker vagy házi hab tégla, ügyelni kell arra, hogy gondoskodjunk róla. A téglafal utánzatát előre megjelölt felületen kell elvégezni, és a karton vagy a vakolat tégla méretének meg kell felelnie a szabványos méreteknek.

Így a hagyományos klinkermodellek hossza 25 cm, magassága 6,5 ​​cm, a téglák méretének való megfelelés, valamint a varratok hitelessége hozzájárul a jelenlegi falazattal való maximális hasonlóság eléréséhez. A klinker burkolólapok használata során gyakran használnak megerősítő hálót, amely jobb tapadást biztosít a habarcsnak a falhoz, és megakadályozza a falazat leesését.

Azonban a házi téglák ragasztása és díszítése mellett egyszerű és megfizethető módja a díszítésnek, azaz a nyers vakolat rajzolásának technikája. Ennek elvégzéséhez a falra minden vakolat keveréket vagy 5 mm vastag gittet kell felhordani. Ezután be kell venni egy műanyag vagy gumibélyegzőt és nyomni a felületre.

Annak érdekében, hogy a stencil jól lehúzza a gipszet, minden alkalmazás előtt meg kell nedvesíteni vízzel. Ennek a technológiának a megvalósításakor a legfontosabb dolog, hogy szigorúan betartsuk a vízszintes vonalak egybeesését, és ne próbáljuk meg a tengelykapcsolót fel vagy le vezetni. A „téglafal” kialakulása után az oldatot hagyjuk megszáradni, majd a felületet alapozóval és viasz bevonattal látjuk el. Az utolsó lépés a varratok és a téglák színezése, amit legjobban akril festékekkel lehet elvégezni.

Gyönyörű példák a belső térben

A téglaépítés utánzata nagyon lenyűgöző a belsőépítészet számos irányában. Az anyag és a megfelelő telepítés helyes megválasztása újjáéledhet bármilyen, még a unalmasabb helyet is, ami a belső teret választja.

  • Hab "tégla" a folyosón - stílusos és olcsó.
  • A tégla utánzat a dekoratív vakolatból a nappaliban.
  • A TV gipszkarton regisztrációs területe.
  • Photowall-papír a konyhában - a helyiségek nyilvántartásba vételének gyakorlati és divatos döntése.
  • A klinkerlapok felülete szinte megkülönböztethetetlen a valódi téglafaltól.
  • A húzott téglák nagyon aranyosak és érdekesek.

A következő videóban kő és téglafal utánzata található a belsőépítészet számára.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba