A kültéri használatra készült műanyag bélés jellemzői

A ház homlokzatára nézve az épület egészének javítása és építése fontos eleme, hiszen az épület külső és a háztartási terület külső felülete függ a külső dizájntól. A modern építőanyag-piac széles választékát kínálja a kültéri felhasználásra szánt termékeknek, amelyek között számos speciális tulajdonsággal és előnnyel rendelkező műanyag bélés található.

Különleges jellemzők

A ház építése olyan folyamat, amely szigorú sorrendben végrehajtott kötelező munkák sorozatából áll. Az épület homlokzatának díszítése nemcsak az esztétika szempontjából fontos, hanem a házat is melegíti, és számos tényezőtől védi a felületeket. A műanyag burkolattal ellátott falburkolat számos lakástulajdonosnak van igénye, mivel ennek az anyagnak számos előnye van.

A PVC bélés számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • a nagy élettartam, melynek oka az, hogy az anyag nem esik rothadásnak és korróziónak;
 • ellenállás különböző hőmérsékletekhez;
 • az anyag nem ég;
 • könnyű telepítés;
 • a homlokzat külső vonzereje;
 • a felület nem igényel karbantartást;
 • jó vízlepergetés;
 • megfizethető termelési költség;
 • a termékek ellenállnak a környezet negatív hatásainak.

De minden más anyaghoz hasonlóan a műanyag termékeknek is vannak hátrányai.

Ezek a következők:

 • minimális ellenállás a mechanikai feszültség és nyomás ellen;
 • az a képesség, hogy a dekoratív elemeket biztonságosan rögzítse a panelekhez.

A falburkolatokkal ellentétben a PVC panelek telepítése előtt nincs szükség speciális antiszeptikumokkal és más olyan anyagokkal, amelyek megakadályozzák az anyagi bomlást, ami pozitív dolog, ami pénzt takarít meg a lakástulajdonosnak.

típusok

Először a vonatok fedezésére használták a bélést, és ennek alapján az anyag megszerzi a nevét. Úgy tűnik, hogy a termék egy sima és sima textúrájú rendszeres tábla, melynek oldalán a barázdák kapcsolódnak a következő elemekhez.

Műanyag bélés - ez az a panel, amelyen belül az egyes cellák a sín mentén helyezkednek el. Az anyag előállítására szolgáló nyersanyag a poli (vinil-klorid).

Az anyag a következő típusokból állhat:

 • a szokásos formájú panel, amely vizuálisan úgy néz ki, mint egy fa gerenda;
 • nyugodt, amelynek előnye egy sima felület, a telepítés után a panelek hornyai szinte észrevétlenek;
 • tömbház - egy konvex felületű panel, amely egy naplót utánoz;
 • "Amerikai" - a panel belsejében egy rovátkával ellátott termék, amely a fedőlapok átfedését eredményezi.

tetőpanel vizuálisan hasonlít egy fagerendára, ez a kialakítás a legegyszerűbb, így a falak műanyag paneljeinek többsége ezzel a profillal készül.

A nyugalom, vagy a "kollektív gazdaság" népszerű a barázdák hiánya miatt, amelyek általában más típusú paneleken láthatók.

Blokkház hasonlít egy rönkházhoz, a panel belseje lapos, a szerelési rések a termék oldalán találhatók. A termékek felhasználhatók a homlokzat befejezéséhez és a beltéri munkához. Az eredeti megjelenésen kívül ez a panel jó minőségű plaszticitást mutat a speciális adalékanyagok összetételében. Ezek biztosítják a termék fagyállóságát és az elhalványodást.

"Amerikai" bélés Népszerű a telepítés sajátosságai miatt, mivel az elhelyezett panelek jó védelmet nyújtanak az ízületeknek a különböző hőmérsékletek és nedvesség hatásai ellen.

Sok szakértő a műanyag bélést úgy osztályozza, hogy:

 • többszínű vagy fehér panelek;
 • fából, kőből vagy más anyagból készült termékek;
 • panelek, amelyek fő különbségét tekintik a kapcsolat módjának - zökkenőmentes és varrottnak.

A homlokzati anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy érdemes falfelületeket vásárolni a külső munkákhoz, csak külső munkákhoz. A termékek különbségei csak minőségi jellemzőkkel rendelkeznek, a külső dekorációk vizuális paneljei és a belső munkálatok nem sokban különböznek egymástól.

A lécek első oldala két fő típusa van - fényes vagy matt felületű. Egyes gyártók választékában félig fényes bevonattal rendelkező termékeket találhat. A termékek megjelenése nem befolyásolja a késztermék minőségét. A műanyag bélés legnépszerűbb színe fehér, a második helyen - a fa termékek. Sok kevésbé gyakran vásárolnak színes termékeket.

DIY technológia

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a műanyag bélés fektetésének módjában, először meg kell vizsgálni a telepítés technológiáját. Rögzítse a panelt különböző módon. A leggyakoribb megoldás a panelek függőleges és vízszintes elrendezése, így vizuálisan nagyíthatja a falakat, aminek következtében az egész épület nagy lesz. Ezen kívül van egy meglehetősen régi út - a "halszálkás" elhelyezése, amelyen keresztül egy érdekes kép jön létre, és lehetőség van az anyag mentésére.

Mielőtt a házat kívülre helyezné, egy fából készült ládát kell készítenie a panelek rögzítéséhez. Ez a kialakítás sík felületet biztosít a telepítéshez. Ezenkívül a keretrendszer lehetővé teszi a szigetelés rétegek beágyazását a tervbe.

A rögzítőelemek szigorúan a sarokhoz kapcsolódnak. A szerkezet első része útmutatóként szolgál, így a telepítést különleges felelősséggel kell kezelni. Miután több alkatrészt csatlakoztattak, egy olyan szintet kell használni, amely szabályozza a panelek helyes és egyenletes helyzetét mindkét oldalon.

A vágás lehetősége magában foglalja a fektetést, ahol a bélés csúcsai a tetején helyezkednek el, így a felesleges nedvesség nem halmozódik fel a hornyokban.

A rögzítő termékek különböző eszközök lehetnek, mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak. A legegyszerűbb a tűzőgép vagy a körmök használata. Ezek az elemek azonban nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, ezért szükség lehet a cserére.

A legjobb, ha speciális kapcsokat vagy vékony körmöket vásárol. Az utóbbi lehetőség nem teljesen esztétikus, és a kapcsok használata téglafalra vagy kerek, vagy habbetonból készült felületre szerelhető.

A munka elvégzésénél fontos, hogy ideális esetben még a tojásrakás is megfigyelhető legyen, különös tekintettel a független munkákra.

Tippek és trükkök

A műanyag bélés ideális anyag a magas páratartalmú épületek, például a fürdők bevonásához. Anyag vásárlásakor meg kell jegyezni, hogy a különböző gyártók bélésének színe más lesz.

A műanyag panel kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a termelési költségeket, mivel a kiváló minőségű termékek magas áron változnak.

Azonban annak érdekében, hogy ne vásároljon drága, rossz minőségű termékeket, érdemes megfontolni azokat a főbb pontokat, amelyek meghatározzák a bélés minőségét:

 • Az anyagnak a terhelés ellenállóképessége az elemek vastagságától függ. A standard panel vastagsága 10 mm;
 • a termék elülső felületének vastagságának olyannak kell lennie, hogy a merevítő bordák ezen az oldalon nem látszódjanak, ellenkező esetben az ilyen minőségű lamellák nem ajánlottak külső díszítésre szolgáló anyagként;
 • a termék szilárdsága a bordák számától és merevségétől függ;
 • a bordák közötti távolság nem lehet nagyobb 10 mm-nél;
 • a teljes termék színegyensúlya. Sok gyártó nem gyárt színezék pigmentet a polimer kompozícióhoz a gyártás során, hanem inkább csak az elülső oldallal kezeli őket. Az ilyen bélés nagyon gyorsan elveszíti a színét, és a lehetséges karcolások és hibák jól látszanak a felületen.

Bélés megvásárlásakor meg kell ismernie a termékek tanúsítványait, mivel a panelek mérgező nyersanyagokból készülnek. A most megnyílt csomagnak szokatlan, de sajátos szaga lehet, amely normálisnak tekinthető. Ha a szagot a termékből mint termékből érzik, akkor érdemes megfontolni az ilyen termékek használatának biztonságát.

A késztermék súlya a lamella falainak vastagságától és a bordák számától függ. A szabvány értéke 1,1-1,5 kg / m2. Mielőtt megvásárolná az egész tételt, érdemes tesztelni a paneleket, hogy jó meccset kapjanak egymással.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a jó minőségű termékek nem tartalmazhatnak a kréta több mint 20% -át. A többlete a nyersanyagok erősségének csökkenésével jár. A kréta olyan anyagokra utal, amelyek alacsony költséggel rendelkeznek, ezért gyakran használják a gyártásban a végtermék költségeinek csökkentése érdekében.

Ennek a komponensnek a megengedett tartalma nagyon könnyen ellenőrizhető - ez elég ahhoz, hogy a panel sarkát kissé meghajlítsa. Ha a hajlítóhelyen nincs repedés, használhatja ezt az anyagot. A fehér csík vagy hiba azt jelzi, hogy a teljes tömegben túlmutat a normája.

A jól ismert védjegyekkel előállított termékeket félelem nélkül kell megvásárolni, mivel a vállalatok több mint egy éve megérdemelték hírnevüket, elsősorban az áruk minőségével, különös tekintettel erre.

A homlokzati burkolatok anyagának megvásárlása nem megéri, mert költségtúllépést eredményezhet, mivel az alacsony minőségű termékek javítási munkái miatt szükség van. Egy jó műanyag bélés díszíti a házat és nem változtatja meg esztétikai és fizikai tulajdonságait hosszú ideig.

Gyönyörű példák

A hangulatos és vonzó ház minden lakástulajdonos álma. A stílus kiválasztása, figyelembe véve, hogy melyik házat díszítik, közvetlenül függ a tulajdonos és a vágyak személyes preferenciáitól. A modern high-tech ház vagy a klasszikus Provence gyönyörű és kényelmes lehet. Mindegyik opció esetében a műanyag falburkolatok kiváló kiegészítésnek bizonyulnak, melynek köszönhetően az épület homlokzata harmonikusan illeszkedik az általános stilisztikai ötletbe.

A high-tech stílus fő eleme a tiszta és egyszerű vonalak, az épület homlokzatburkolatának kontrasztos színei. A győztes opció lehet a semleges színekkel ellátott külső fal burkolólapok, például fehér és fekete.

A konzervatív angol stílus segíti a műanyag panelek kialakítását a tégla alatt, ami kedvezően kiegészíti a ház kialakítását, hangsúlyozva annak tiszteletben tartását és kényelmét a vonalak praktikus és tökéletes szimmetriájával.

A lakóépületek homlokzatainak angol stílusa demokratikus színekkel, természetes textúrák kombinációjával vagy jó imitációjával van ellátva, kiemelve a díszítés magas költségét. Az olcsó anyagokból készült műanyag panelek a falak díszítésével meglehetősen jól működnek, és egy fehér vagy bézs tónusú festett fa padlót ismételnek meg. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a termékeket szinte bármilyen színnel festhetjük, a ház falai a kívánt kialakításnak megfelelő árnyalatot kaphatnak.A legfontosabb dolog - a hasonló felületre alkalmas eszközökkel festeni.

A divatos és aktuális trend a vidéki házak díszítése egy faház stílusában. Ennek a szerkezetnek a homlokzata a belső burkolattal együtt fából készült gerendákból áll. A drága természetes anyagot most egy kiváló minőségű analóg - blokk-falra szerelhető. Az anyag tökéletesen utánozza a fából készült keretet, kiemelve a szépséget és az esztétikát. A fagyálló műanyag termékek nem fakulnak a napsütésben, és nem igénylik a karbantartást.

A plstkovaya bélés jellegzetességeiről a szabadtéri munkához lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba