A bélés malmokat választjuk

Ha az otthoni belsejét sok kívánságra hagyja, javításokat akarok tenni, de csak pokleit tapéta már unalmas és teljesen érdektelen. Ezután a clapboard burkolat kiváló megoldást jelent a problémára. A falak burkolatának köszönhetően ideális kreatív megoldás lesz az Ön számára, és a bélés használata csökkenti a béléshez szükséges anyagok keresési idejét. Kiválaszthatja a javításhoz szükséges anyagokat; .

Melyek a malmok?

A falak megmunkálásához nem lesz elegendő, ha speciális táblákat használsz, ráadásul kéziszerszámot, valamint a fúvókákat is meg kell vásárolni. A marógép egy speciális fúvóka a szerszám számára, amely bármilyen formájú, amelyen a fogakat alkalmazzák, amely forgás közben mechanikusan hat az objektumra. Ezekkel a szegfűszegekkel különböző tárgyakat vághat, feldolgozhatja, őrölheti és így tovább.

A mai piacon különféle mellékletek széles választéka található, a főbbek a következők:

 • végén;
 • él;
 • hengeres;
 • lemezt.

vég

A fákon lévő pótkocsik sok esetben integrált kialakításúak, az összetett típusok ritkán találkoznak. Az ilyen fúvókák főként az oldalszél által a fa által termelt terhelés elvén alapulnak. A lemezeken lévő vegyületek képződésén túl a végmarók is felhasználhatók a végfeldolgozásra, valamint a faanyag komplex mintáinak kialakítására.

él

Ez a fajta vágómű a legkedveltebb a hajóik mesterei között, ezek a tippek úgy vannak kialakítva, hogy a lap szélét képezzék. Szerkezetének sajátosságai miatt a szélmalmok különböző bonyolultságok szélét képezhetik, anélkül, hogy mélyen bejutnának a fába.

hengeres

Ez a típus több típusra van osztva:

 • kúpos - fafaragás létrehozására használt;
 • spirál - szükséges a tábla szélének gyártásához;
 • hornyolás - különböző formájú és típusú hornyok kialakítására.

Lemezmeghajtók

Ezek a legkényelmesebbek a burkolólapok létrehozásához és feldolgozásához.

A lemezlemezeket különböző célokra használják:

 • bélés feldolgozásához;
 • a panel feldolgozásához;
 • kő feldolgozásához és csiszolásához;
 • fémhez;
 • speciális fúvókák különféle fából készült termékekhez.

A vágószalaggal végzett kézműves vágógépek viszont három típusra oszthatók:

 • BMR;
 • hordozó;
 • szélét.

Magának a lemeznek a gyártásakor csapágy- vagy élvágógépekre lesz szüksége, a részletes feldolgozáshoz a csapágymentes csatolások alkalmasak lesznek a speciális felszerelések beszerzésére.

A bélés egy speciális tábla, amelynek egyik oldalán hornya és egy másik nyelvük van. Ezért kétfajta vágógépre van szükségünk, mindegyikük funkciója kifejezetten az egyik oldalon a tábla feldolgozására lesz tervezve. A vágók közötti különbség lehet a szár átmérője, amelynek nagysága függ a használatukhoz szükséges erőtől.

Minden lemezgyár rendelkezik szabványos kialakítással, amely a következőket tartalmazza:

 • a fúvóka alapja az a tengely, amelyen a teljes fő rész rögzítve van;
 • két tárcsa van felszerelve a tengely tetejére, amelyeken a vágókések vannak elhelyezve;
 • a lemezekben van egy csapágy.

A fúvóka vágófogai függetlenül élesíthetők 3-4 alkalommal az újrafelhasználáshoz.

Marógép

Ez a gép cserélhető fúvókákkal rendelkezik. A marószerszámot főleg a faanyagok feldolgozására használják, de további felszerelések beszerzésénél a műanyag és a fém is feldolgozható. Ez a gép meglehetősen kicsi a funkcionalitása szempontjából, szinte minden célra használható, a különböző alkatrészek gyártásától a bútorok és a háztartási termékek feldolgozásáig.

A marószerszámok különbözőek:

 • felsőrész;
 • él;
 • lamella.
felső
járdaszegély
lemezes

Egy ilyen eszköz használata nagyon kényelmes és funkcionális.

Független bélésgyártás

Lépésről lépésre a munkák végrehajtására vonatkozó utasítások.

 1. Először elő kell készítenie vagy vásárolnod kell a kívánt méretű síklapokat. A hosszabb, ha nem több, mint két métert kell választani ahhoz, hogy az anyag kényelmesebb legyen. A szélességet külön kell kiválasztani és kiszámítani (általában 8-10 cm). A lapok vágásakor az anyag maradványait nem kell eldobni, így összekötő csíkokat készíthet belőlük.
 2. Ezután magas színvonalon kell feldolgoznia a táblát, előkészítve a munkára.
 3. Miután a táblát teljesen feldolgozták, folytathatja a horony és a horony vágását. A munka során mindent világosan és mérten kell megtenni, mivel valószínű, hogy valami rosszat tesz ebben a szakaszban. A táblának jól és szilárdan rögzítve kell lennie, a táblázatnak, amelyen a munkát végzik, stabil helyzetben kell lennie. A horony mélységét és a nyelv szélességét folyamatosan be kell állítani, mivel a minimális elmozdulás esetén is a lap sérül.
 4. Bizonyos esetekben manuális vágóval nem fog működni, mivel például egy kalibrált tábla gyártásakor bonyolultabb felszerelésre lesz szükség - felületmérőre.

A munkavégzés teljes ideje alatt minden biztonsági intézkedést be kell tartani, védőszemüveget és kesztyűt kell használni, mivel a kezelés minden szakaszában különféle sérülések kaphatók.

A fa vágók kiválasztása

A malmok kiválasztásánál figyelembe kell venni az összes jellemzőjüket, először is kívánatos, hogy a malmok kiváló minőségűek legyenek, a legtöbb esetben a márka garantálja a minőséget, így megvásárolja az idővel tesztelt legjobb eszközöket, mint például a Shtil szerszámok. Másodszor, meg kell irányítani az anyag erősségét, amelyből a malom készül, és azt az anyag alapján kell kiválasztani, amellyel az eszköznek működnie kell. Harmadszor, meg kell választania a megfelelő típusú és típusú eszközt, amely megfelel az Ön munkatípusának, például, amint azt fentebb említettük - a korongmarószerszám jobban megfelel a tapétázó munkához.

következtetés

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy egy személy, aki megszokta a saját kezével végzett munkát, mindenféle vágószerkezettel rendelkezik, hogy különböző anyagokkal és különféle részletekkel dolgozzon.

Esetünkben meg kell jegyezni, hogy az építési munkák elvégzése során minden típusú vágógép alkalmas, de a forgácslemezzel való munkavégzéshez célszerű különböző típusú vágógépeket használni, mindegyik típus a munka különböző szakaszaiban szükséges.

      A munka után nemcsak szép belsőépítészeti képet fog kapni otthonáról és a pozitív érzelmek viharáról, hanem jelentős megtakarításokról is, mert ha készen álló arclapokat vásárol, majdnem kétszer annyit kell költenie, mint a szükséges eszközök megvásárlása és a bélés.

      A bélésvágó kiválasztásához lásd az alábbi videót.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba