Fehér bélés a belsőépítészetben

Hosszú időre a szaunák és a fürdők befejező anyagával kapcsolatos bélés. Jelenleg a lakberendezés használata a lakberendezés belsejében lehetővé teszi az eredeti tervezési megoldások létrehozását, a falusi ház kényelmét és melegségét a városok kőburkolásához.

Típusok és jellemzők

A bélés egy keskeny deszka, amely összeköti a "tüskés hornyot" és a szobák, többek között az erkélyek és a loggiák belső díszítésére. A fedélzet felújította a falakat és a mennyezetet.

Három típus létezik:

 • egy természetes fáról - drágább, a költség közvetlenül függ egy osztálytól (0-tól C-ig);
 • az MDF-ből - fából is, de az előzőtől eltérően, forgácsból ragasztva;
 • műanyag - fa utánzat, mesterséges anyag, de olcsó és nem fél a nedvességtől.
A természetes fából
Az MDF-ből
Műanyagból

  A fa bélés környezetbarát anyag káros füstök nélkül, további hang- és hőszigetelésként szolgál. A hiányosságok között félnek a víztől, deformálódnak és rothadnak. Ezért további kezelésre van szükség penészgátló szerekkel, nedvességálló anyagokkal és égésgátlókkal.

  A műanyag falburkolatok alkalmasak magas páratartalmú helyiségekre.Például fürdőszobákhoz. Olcsó, könnyű telepíteni, elrejteni a falak durva felületét.

  A sárga bélés nem mindig kellemes a szem számára. Ha világosabb színeket szeretne, festheti a táblákat. Ugyanakkor az anyag élettartama jelentősen megnő.

  Belsőépítészet

  A fehér szín univerzális. Bármely belső térhez alkalmas, a paletta különböző színeivel kombinálva, ugyanakkor sok árnyalattal rendelkezik (főtt, krém, elefántcsont és mások). Az észak felé néző ablakokkal rendelkező szobáknál jobb, ha meleg árnyalatot választunk, délre - hidegre.

  A festett fehér fa szép és friss. A fehér szín önmagában is világosabbá, világosabbá, látványosabbá teszi a szobát. Tökéletes a kis és sötét területek belső terére. A fényes bélés ugyanolyan hatást eredményez, mint a tükör felülete. Bővíti a helyet, vagy kihúzza, ha festeni fogja a mennyezetet.

  Bélés segítségével bármilyen helyiség korrigálható.

  • A díszítő húzza függőleges elrendezését, vizuálisan távolítva a mennyezetet.
  • A vízszintes elrendezés bővül, a szoba hosszabbnak tűnik. Diagonal - eredeti, de gondos telepítési megoldás. Egy ilyen fal azonnal vonzza a figyelmet. Ezt a módszert zónázási területre is alkalmazhatja.

  A fehér bélés kiválóan alkalmas a hálószoba befejezésére. A környezetbarát anyag lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy hangulatos sarkot a vidéki birtok, az amerikai ország vagy a francia Provence, a további díszítő elemek függvényében.

  A fehér szín nyugodt, nem fogja megterhelni az idegrendszert, lehetővé teszi, hogy pihenjen és pihenjen.

  Milyen festéket válasszon?

  Ha meg akarja őrizni a fa szerkezetét, akkor speciális áttetsző festéket szerezzen be. Néhányan megadják a szükséges árnyalatot, ami lehetővé teszi a fás mintázatot.

  A fa festésére a következő festékeket használják:

  • vízemulzió;
  • akril;
  • olaj;
  • akvalak.

  A vízalapú készítményeket alacsony teljesítményű tulajdonságok jellemzik, de környezetbarát. Az alacsony árnak és széles palettának köszönhetően nagy a kereslet.

  Az akril festékek szintén olcsó árrészlegben vannak. Környezetbarátak, nem terjednek el, de rosszul átjárhatók. Idővel a festék megduzzadhat és néha leválik.

  Az olajfestékek sokkal gyorsabban száradnak, jól tartanak, de végül elhalványulnak.Amíg kiszárad, ez a festék szörnyű szagot sugároz, amely mérgezhető.

  Vízemulziós festék
  Akril festék
  Olajos festék

  Az Aqualak ezeknek a színeknek az összes pozitív aspektusát egyesíti. Ezek tartósak, gyorsan száradnak, nincsenek mérgező füstök. Ugyanakkor egyedülálló tulajdonságuk van - a piszok visszaszorítása. Nagyszerű lehetőség a könnyű falak számára.

  Az Aqualux kiválóan alkalmas a fa mennyezet festésére. De minden előnyükkel van egy hátránya - a magas ár.

  Akvalak
  Aqualak a fán

  Fehér színű bélés festése

  Nem mindenki vásárol egy kész fehér falburkolatot. A megfelelő árnyalat kiválasztásakor maga is festheti. Minden alkotás fából készült előkészítésből és közvetlen festésből áll.

  A burkolatot meg kell vizsgálni. Minden szabálytalanságot és piszkos válást durva csiszolópapírral csiszolnak. A rovátkákat kiöntik. Puha műanyag spatula van kiválasztva a működéshez.

  Maga a fa puha anyag, ezért egy kemény spatula megrongálhatja és karcolódhat.

  Ezután szükséges a felület zsírtalanítása. Ehhez törölje le a lapokat 3% -os szóda oldattal. Szükség esetén fedezhetünk be egy antiszeptikus és egyéb impregnáló réteggel. Ezenkívül könnyebb a fát könnyíteni.

  A festés előtt a falburkolatot alapozóval kell kezelni. Például, lenolaj, de hosszú ideig szárad. Elvileg minden fa alapozó.

  Abban az esetben, ha a táblákat korábban festették, akkor egy új réteg csak akkor alkalmazható, ha nincs hámlás és aprítás. Ellenkező esetben mindent meg kell tisztítani. Ezt követően szóda és primer kezelés szükséges.

  A bélést felülről lefelé, és csak egy irányba kell festeni. Javasoljuk, hogy csak a kefe csúcsát merítse a festékbe, és a hengeret ne nedvesítse meg.

  A szennyeződések és a durva ütések elkerülése érdekében fontos, hogy a készítményt vékony rétegben alkalmazzuk, és ne tartsuk kétszer a festett terület felett. A telítettebb szín érdekében 2-3 réteg kerül alkalmazásra, minden új, az előző után teljesen száraz.

  Ha követi a technológiát, akkor a bélés pontosan lesz festve. Fontos megjegyezni, hogy megvédje a felületeket a festéktől. Ehhez jobb a maszkoló szalag, szalag vagy újság használata.

  Hogyan festjük a bélést, nézd meg a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba