Bambusz takarók

Ma a fogyasztók értékelik az összes természetes és környezetbarát, így nincs semmi különös abban, hogy sok modern otthonban aktívan használt stílusos és divatos, bambuszból készült otthoni textíliákat. Ma bambusz takarókról beszélünk.

Mi az?

A bambuszfa a világ számos részén nő, és aktívan használják szép és tartós bútorok, kiváló minőségű padlóburkolatok létrehozására és kiváló minőségű textiltermékek gyártására. Az ebből az anyagból a legszokatlanabb termékek a könnyű takarók, a hideg évszakban felmelegedő melegek, és hűvösséget biztosítanak a hőben.

Az ilyen anyagból készült takarók ágytakaróként használhatók, mivel minőségileg képesek bármilyen belső teret átalakítani vagy kiegészíteni.

Előnye és hátránya a bambusz rostnak

A nyersanyag értékes tulajdonságai különleges előnyöket biztosítanak a bambusz takaróknak. Ezeknek a növényeknek a gyűjteményét ökológiailag tiszta erdőkben végzik, ezt a növényt nem befolyásolják kémiai műtrágyák, amelyek általában gyors növekedést okoznak, mert nem semmi baj, hogy a bambusz a leggyorsabban növekvő fajta.

Előnyök:

 • A csodálatos növény, amely a hosszú élet jelképe, nem igényli a kémiai feldolgozást, mert az önvédelemre és a természetből való tisztításra képes.
 • A bambusz szilárdsága nem alacsonyabb, mint az acéltermékeké. Ez a tulajdonság magyarázza az ebből az üzemből készült termékek hosszú élettartamát és kopásállóságát.
 • A növényi rostok azon képessége, hogy gátolják a halott emberi bőr részecskéit fogyasztó mikroorganizmusokat - ami biztosítja a hipoallergén takarókat.
 • A rostnövények jól szívják fel a nedvességet.
 • A bambuszrostok nem gyűjtenek elektrosztatikát, és nem szikráznak. Ezért nevezik a bambuszot a legjobb takarók készítéséhez.
 • A tejfehérjéknek köszönhetően a termékek fiatalító hatásúak lehetnek a bőrön. Segítenek előállítani a kollagént és a bőrt műanyaggá teszik.
 • Az ilyen plaids jól nyugodtak és erős anti-stresszhatással rendelkeznek.
 • A bolyhos bambusz takaró otthoni kényelmet nyújt, amit nem lehet összehasonlítani a gyapjú takaróval. Az anyagnak sima selymes felülete és kis átmérője van, mivel a takarók nagyon kellemesek.
 • És ez a rost úgy működik, mint egy igazi dezodor, amely elnyeli a szagokat, és visszaállítja az immunrendszert;

És ezeknek a termékeknek a mínuszja csak egy - magas költségük a hasonló anyagokkal összehasonlítva más anyagokból.

Szövet típusok

Ha vásárol, győződjön meg róla, hogy nézd meg a termék összetételét, 100% -ban bambusz rostot kell használni. Néha a gyártók hozzáadják a gyapotot (akár 60% -ig) és a mikroszálas anyagot, ami jelentősen csökkenti a szőnyeg árát, de csökkenti az egyedi tulajdonságait is. Részletesebben vizsgáljuk meg a felhasznált anyag minőségét:

 • mikroszálas - Ez egy mesterségesen megosztott szál. Korábban csak mesterségesek voltak, manapság a bambuszpép alapján készülnek. A mikroszálas porózus szerkezetű mikroszálas készlet, amely garantálja a szövet kiváló higroszkóposságát és a légáteresztő képességet. A mikroszálas takarók puha és melegek, nagyon tartósak, könnyen karbantarthatók és használhatók.
 • Bambusz vicose - "bambusz viszkóz" vagy bambuszrost - "bambusz terület" - a klasszikus szálfeldolgozási módszerek, a legegyszerűbb és legolcsóbb - ez magában foglalja a nyersanyagok feldolgozását alkáli vagy széndiszulfid felhasználásával. Ennek eredményeként lágy és bolyhos szálak vannak, amelyek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek.Ha az első szál mechanikai gépek segítségével történik kémia nélkül, akkor ez egy nagyon időigényes és költséges folyamat.

Az ilyen anyagból készült termékeket bambusz vászon - „bambusz len” - címkével lehet megjelölni, amelyek valóban környezetbarátak, és ezekből hosszú halomból készülnek.

 • Eco bambusz. Az ilyen termékeknek mindig rendelkezniük kell tanúsítvánnyal. Ha a termék rendelkezik GOTS vagy Oeko-tex, Eco-label vagy Ecocert környezetvédelmi tanúsítvánnyal, ez azt jelenti, hogy a szálak gyártásakor zárt hurkot használnak, és a benne használt különböző anyagok teljesen biztonságosak.

méretek

A plaids mérettartománya nagyon változatos, ezért nem lesz nehéz kiválasztani a megfelelő méretet:

 • A 80x100 cm-es vagy 75x100 cm-es mérésű termékek a standard ágyon jól fognak kinézni, és életük első évében jól fogják melegíteni a babát.
 • A gyermek takarók mérete 110x100 cm vagy 100x150 cm, ezeken a hangulatos takarókon keresztül melegen alszanak a csecsemők, és néha kényelmessé válhatnak.
 • Egy és fél alvó takaró - 150x200 cm vagy 160x210 cm, míg az egyszemélyes ágy normál mérete 180x120 cm.
 • A termék dupla mérete 180x210 cm, de ha az ágy széléről 15-20 cm-re kell lógnia, akkor jobb választani az euró méretét.
 • Euro méret. Az európai országokban az ágy szokásos paramétere 180x200 cm, majd egy ilyen ágyhoz 200, 220 cm-es paraméterrel ellátott takaró.
 • Euro maximális méret vagy királyméret. Az ilyen termékek mérete 220x240 vagy 240x260 cm.

Színek és nyomatok

A jelenlegi gyártók természetes színpadi színválasztéka változatos, és a természetes színezékek használatának köszönhetően a színek is természetesek. Ezek a színek barna, bézs, szürke, világos zöld és zöld színek, puha rózsaszín és elnémított lila színek. A képek bármilyen igényes ízért is megtalálhatók: fényes virágos és geometriai témáktól kezdve a színes szívekig és a búzavirágokig. A nyomatok gyakran megtalálhatók a takarók ifjúsági modelljeiben is.

A kanapékhoz és fotelekhez készült termékek tökéletesen alkalmasak bármely lakás tervezésére - a visszafogott üzleti stílustól a vidéki stílusú tervezésig, sőt még a könnyű és légy Provence irányába is.

gyártók

A leggyakrabban Kínából származó kiváló minőségű alapanyagokból előállított bambusz takarók. A boltokban vásárolhat török ​​és kínai vállalatok, portugál és orosz cégek termékeit. A különbség csak a termékek árában lesz:

 • kínai A híres cégek Plaids minősége nagyon hasonló a török ​​és európai termékekhez. Összetételük szerint a török ​​és az orosz szőnyegek általában 100% -os bambuszrostból készülnek, 10% pamut hozzáadott portugál termékeket, Kínából származó termékeket - mind 100% bambuszból, mind 50% pamut keverékből.
 • Török cég Arya a kiváló minőségű török ​​textíliák vásárlóinak választékát kínálja, beleértve a bambuszrostból készült kiváló minőségű szőnyegeket.
 • Orosz márka Luxberry Minden textiltermékét Portugáliában gyártják. Az évek során a vállalat termékpalettáját javítja, a termék minden elemét szeretettel választotta: szín, szövet, dekoráció.
 • Kínai vállalat tangó az otthoni textíliák gyártója. Ez a márka rendelkezik saját technológiájával, amely segít a bambusz termékek különösen puha és rendkívül tartós kialakításában.
 • Ruházati gyár "Eleanor" Ivanovo már 10 éve gyárt kiváló minőségű textil-textíliákat, és ez idő alatt hírnevet szerzett felelős gyártóként és szállítóként. A gyártó bambusz takarók meglepődnek a minőségükkel és elfogadható árukkal.

Hogyan kell mosni?

A bambusz ugyanolyan természetes rost, mint a pamut vagy az ágynemű. Bambusz takarók rendkívül megbízható és könnyen kezelhető:

 • Ha a bambusz takaróját nem festik szignifikánsan, használjon sima vizet és finom mosást a termék minőségi ellátásához. Ha a kockás felületen észrevehető foltok vannak, meleg vizet használjon, a mosás előtt néhány percig áztassa a terméket, hogy a foltokat nehézség nélkül eltávolítsa.
 • Soha ne használjon túl forró vizet a termék mosásához, a zsugorodás csökken.
 • A terméken mindenfajta foltot szappannal mosunk alacsony hőmérsékleten (30 ° C). A mosáshoz egyébként mosógépet is használhat, de a vászonzsák leggyengébb módját választhatja.
 • A bambuszszálak klórtartalmú szerekkel fehéríthetők. Az alapvető foltok vagy a kiváló minőségű fehérítés érdekében a legjobb, ha oxigén alapú terméket használnak. Ha csak meg kell fertőtlenítenie a takarót, vegye fel egy fenolos anyagot vagy egy fenyőolajat tartalmazó terméket.
 • Ahhoz, hogy megszabaduljon az erős foltoktól, kövesse a mosási irányelveket az egyes foltokhoz.
 • A különböző hosszúságú bambusz rostokat tökéletesen sík felületen kell szárítani, csak a házban, és vízszintesen. Egy ilyen felület szükséges ahhoz, hogy a termék ne nyúljon.
 • Bambusz takaró adható mosodai vegytisztításhoz.

A bambusz takarók nagyszerű megszerzése minden háziasszonynak. Ez egy stílusos lehetőség a belső tér gyors átalakítására és kellemesebb és melegebb pihenésre.

A bambusz takaró megfelelő mosásához lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba