Vetonit: a termékek leírása és jellemzői

 Vetonit: a termékek leírása és jellemzői

A mai napig az egyik legnépszerűbb építőanyag a különböző száraz keverékek. Könnyen használhatóak, megbízhatóak és olcsóak. Azonban ezek a szavak nem írják le a piac teljes skáláját. Annak érdekében, hogy a nem megfelelő minőségű termékeket vásárolhassuk, előnyben kell részesíteni a bevált gyártók termékeit, ami a Vetonit joga.

Jellemzők

A cég por alakú építési keverékeket gyárt, amelyeket széles körben használnak a díszítésben és az építésben. A legnépszerűbbek a márka befejező gittjei és esztrichei, valamint a csempe ragasztó. Hazánkban van egy nemzetközi cégcsoport, a Saint-Gobain, Weber-Vetonitamely a Vetonit márka száraz keverékét képviseli a hazai piacon.

A Vetonit által gyártott gittek, vakolatok és önszintező padlók a legnagyobb igények.

Tömítés

A keveréket a különböző felületek befejező szakaszában használják. A minőség és a kész munka általános nézete a rajz helyességétől függ. A Vetonit gitt úgy van kialakítva, hogy a repedéseket és repedéseket megtöltse és ideális munkát követően ideális felületet teremt.

A készítménytől függően háromféle típusú keverék létezik: gipsz, polimer és cement. Alkalmazhatók mind a hétköznapi betonon, mind a téglán, valamint a gipszkartonon és a festett falakon is, mind a szobán belül, mind kívül. És maga a gitt is alkalmazható bármilyen dekoratív bevonattal - csempe, tapéta, különböző festékek és dekoratív vakolatok.

A Vetonit márkás termékek előnyei a gitt sokoldalúsága és környezetbarát. A természetnek és az embereknek biztonságos alkotóelemekből készült, még a beltéri medence befejezéséhez is használható. Az ilyen keverék por részecskéi olyan kicsi, hogy a kész gitt réteg szinte tükrös sima. Ez ellenáll az agresszív időjárási eseményeknek, fagy vagy jégeső formájában, ezért alkalmas homlokzati díszítésre, és akár nulla alatti hőmérsékleten is alkalmazható.

A dekoratív tulajdonságok mellett a Vetonit növeli a szoba szigetelését és fokozza a felületek hangelnyelését.

vakolat

A hazai piacokon többféle Vetonit száraz vakolat található, amelyeket külföldről, például finn keverékekből szállítanak, és közvetlenül az orosz gyárakban gyártanak. Ezek általában cement- és mészkőkeverékek, valamint a kompozíció további komponensei különböző mikroszálak formájában.

A vásárlók választhatnak az univerzális keverékek közül, amelyek alkalmasak a legtöbb alapra, vagy egy különleges kompozíciót a díszítéshez. Az ilyen dekoratív vakolat a szokásos kompozícióval kezelt felületekre alkalmazható, és megkönnyíti a megkönnyebbülés mintáját.

A Vetonit márka száraz keverékének egyik előnye, hogy szinte bármilyen felületre alkalmazzuk a betontól és a téglától a kerámiáig és a gipszig. A későbbi befejezés a legismertebb bevonatokkal - tapéta, csempe, gipsz és még üveg dekoratív lemezek esetén is lehetséges. A vakolat vízálló és nem hajlamos a hidegben alakváltozásra, ami lehetővé teszi, hogy homlokzatok és magas páratartalmú helyiségek külső díszítésére használják. Tökéletesen tapad a legtöbb felülethez és zsugorodás nélkül megszilárdul.

Önbeálló padlók

Az önszintező keverékek Vetonit, amely esztrichként használatos, lehetővé teszik, hogy egyetlen áthaladást hozzanak létre, hogy tökéletes önterülő padlóvastagságot hozzanak létre 1 és 250 mm között. A megoldás alkalmas mind az új lakó- és irodahelyiségek, mind a hosszú élettartamú épületek javítására és díszítésére.

A márka előnye a nagy nyomószilárdság, amely lehetővé teszi a bevonatnak a jelentős terhelések ellenállását. További belső szabályozások tovább erősítik ezt az értéket. Az önszintező padló nagyon vékony befejező anyagokkal is bevonható, vagy befejezetlen marad, mivel sima felületű, és nem igényel polírozást.

A keverék gyorsan növeli az erőt, ami azt jelenti, hogy az emeleten két-három órán belül sétálni lehet. A polimerek összetételének köszönhetően akár fa vagy kerámiára is önthető.

Tömeges padló Vetonit nedvességálló és hőálló, valamint hangszigetelt felület.

Műszaki adatok

 • A gitt száraz por formájában készül, 5, 20 vagy 25 kg-os csomagolásban. A háromrétegű zsákok tartályként működnek, amelynek középső rétege polietilénből készült, a külső és belső rétegek papírból készülnek. 10-12 literes műanyag tálcákban is paszta formájában kapható.
 • A kötőanyag a következő összetevők egyike lehet: mészkő, gipsz, ragasztó vagy cement. A kész bevonat árnyéka megfelel a keverék színének száraz formában. Lehet, hogy fehér, szürke vagy sárga pigment dominál.
 • A keverék finom frakcionált, a porszemcsék mérete száraz keverékben 0,3-0,5 mm, pasztában legfeljebb 0,06 mm.
 • A keverékkel végzett munka során a levegő hőmérséklete +5 és +25 között változhat a hagyományos készítményeknél, és nem kevesebb, mint -10 fokkal a speciális hidegállóság esetén.
 • 1 négyzetméterenként 1,2-1,4 kg száraz keverékre van szükség 1 mm vastagságú bevonó réteg létrehozásához. Az ízületek kitöltése gazdaságosabb, mindössze 100-200 g / m2 felületre van szükség. Az 1 kg-os keverékhez körülbelül 300-350 ml vizet kell alkalmazni.
 • Az elvált gitt 1,5-2 órán belül használható. Ha polimer van a készítményben, akkor az idő 12-24 órára emelkedik. A fagyasztott keverék hígítása nem ajánlott. Az alkalmazott gitt 3 órán belül merevebbé válik, és teljesen megszárad, és legalább egy napon belül készen áll a további feldolgozásra.

Egy lépésben ajánlott 1 mm-nél nagyobb vastagságú réteg alkalmazása. A készítmény adhéziós együtthatója 0,9-1 MPa, és a mechanikai terhelés, amelyet kész formában képes ellenállni, körülbelül 10 MPa. Egy száraz helyiségben, melynek nedvességtartalma kevesebb, mint 60%, a Vetonit gitt 12-18 hónapig tárolható az eredeti csomagolás integritásának függvényében.

A Vetonit vakolat műszaki jellemzői sok tekintetben hasonlítanak a gitt jellemzőihez.

 • A vakolatot 5, 20 és 25 kilogramm papírzsákokban is csomagolják. A habarcs dekoratív típusai 15 kg műanyag tálcákban értékesíthetők.
 • A cement kötőanyagként működik, ami miatt a kész bevonat színe szürke színárnyalattal történik.
 • A szárazanyag-frakció mérete az egyszerű vakolatnál legfeljebb 1 mm, dekoratív 1,5 és 4 mm között.
 • Az oldatot +5 ° C és +30 ° C közötti hőmérsékleten szokásos vakolat alkalmazásával alkalmazzuk. Ha speciális hidegálló keveréket vásárol, a hőmérséklet -10 ° -ra csökkenhet.
 • Az 1 mm-es réteg 1 négyzetméteres területre való felhordásához 1,2-2,4 kg száraz port kell venni. A csomagoláson szereplő ajánlásoktól függően a vízfogyasztás 1 kg gipszporra vonatkoztatva 200 és 300 ml között mozog.
 • A vakolatot 2-3 órán belül fel kell használni, és az egyik réteg 2-10 mm vastag, 2 napon belül teljesen kiszárad.
 • A beton tapadási együtthatója 0,5 MPa, és a terhelés, amelyet a bevonat képes ellenállni, 6-8 MPa.
 • A Vetonit vakolatot egy évig tárolják a gyári csomagolás integritásának függvényében.

Az önszintező keverék technikai paraméterei a padlóra történő fektetéshez kevésbé különböznek a többi keveréktől is.

 • A Vetonit ömlesztett padlón 5 és 25 font közötti nagy papírzacskóban kapható.
 • A csomagolás középső rétege, mint a gitt, polietilénből készül.
 • A kötőanyag egy speciális cement, amely a kész bevonat szürke árnyalatát okozza.
 • A 0,6 mm-től 3 mm-ig terjedő porszemcsék lehetővé teszik a kész réteg vastagságát 1 mm-től 250 mm-ig.
 • A száraz keverék fogyasztása 1 mm-es rétegben 1,4-1,8 kg / m2. A vakolat elkészítéséhez 1 kg száraz porhoz 200-300 ml vizet kell használni.
 • A keverékkel való munkavégzés megengedett hőmérséklete + 10 és + 25 fok között van.
 • Az elkészített oldatot azonnal fel kell használni a felületre, mivel 15-20 perc elteltével keményedni kezd. A teljes szárítási idő 2-3 óra, a padlóra való felvétel után egy órával már a padlón is lehet járni.
 • A keményített oldat zsugorodása 0,5 mm / m lehet.
 • A beton tapadási együtthatója 1 MPa, a megengedett terhelés pedig 30 MPa.
 • A kicsomagolatlan tartály lehetővé teszi a vakolat megmentését 6-12 hónapig száraz helyen.

faj

A céltól függően a gitt lehet:

 • szintezés, amely betonra vagy gipszre vonatkozik a következő dekoratív befejezés előtt;
 • varratokhoz;
 • egy már festett felületre.

Az ilyen típusú gittek mindegyikét a Vetonit védjegy képviseli a nevén és árán.

 • "Finish-LR +" és "Finish-KR" száraz területeken való munkavégzéshez és falakhoz és mennyezethez használatos. Az ilyen keverék egy csomagjának átlagos ára 650 és 700 rubel között van.
 • szuperkikészítés "Finish-KR", "JS Plus" és "LR-paste" úgy tervezték, hogy tökéletes simításokat biztosítson a befejező munka végső szakaszában és a gitt "Siloite gyproc JS" Kifejezetten gipszkarton csatlakozások hegesztésére tervezték.
 • A magas páratartalmú helyiségekben végzett munka tökéletes "Finom VH" ára 600-650 rubelt csomagonként.
 • A homlokzatoknak pedig keveréket kell választaniuk "Rendes homlokzat" 450 rubelért.

A vakolat típusától függően a következő esetekben szükséges:

 • a mennyezetek és a falak teljes összehangolása;
 • egyes felületek összehangolása a későbbi befejező munkákhoz;
 • dekoratív gipszréteg alkalmazása a további festéshez a szobán belül és kívül.

A "TT" és a "TTT" jelöléssel ellátott cement alapú vakolat fokozott fagyállósággal és nedvességállósággal rendelkezikamely lehetővé teszi, hogy szabadtéri munkára használja. Az ilyen keverék egy csomagjának költsége 350 és 400 rubel között mozog. Homlokzati vakolatként is használható a "Stuk cement" cementkeverék, amelyet legfeljebb 5 cm-es réteggel lehet alkalmazni. A 414-es márka gipszkompozíciója speciális mikroszálakat tartalmaz, amelyek növelik az erősséget és a tapadási együtthatót.

Dekoratív vakolatfajták min 1,5 Z, min 2.0 Z és min 2.0 R lehetővé teszi a "szőrme" és a "kéreg bogár" hatásának létrehozását. 1600-2000 rubel áron, 25 kg-os csomagolásban értékesítve. A minimális 1,5 téljelzésű texturált vakolat -10 fokos hőkezelési munkát tesz lehetővé.

Az önszintező esztrichek fő célja:

 • a "meleg padló" rendszer létrehozása;
 • padlóburkolat létrehozása fűtetlen erkélyeken és teraszokon;
 • esztrichek létrehozása a következő dekoratív bevonathoz;
 • a durva felületek betonból vagy cementből történő igazítása.

  Sok fajta önbeálló padló Vetonit.

  • Ez és a szokásos márka 4150 és 4350 az 550 és 1000 rubel közötti árkategóriában, valamint 4601 keveréke ipari helyiségek számára.
  • A 3000, 3100 és 4000-es univerzális önbeállító keverékek mind belső munkákhoz, mind pedig a nyitott erkélyek és terek befejezéséhez használhatók.
  • A „Fast Level” és a 4100 gyorsszárító rúd 3–60 mm vastag, és egyszerű alapokon használják.
  • . Az olcsóbb megoldás az 5700 és 6000 keverékszám.Az első önszintező keverék körülbelül 300 rubelt, a 3 órás edzésre keményedő Vetonit 6000 önbeálló padló 25 kg-os csomagonként 375-385 rubel áron kerül értékesítésre.

  A fenti termékeken kívül a hazai piacon különböző ragasztókeverékek is szerepelnek. A Vetonit cég ragasztásának árkategóriája a rendeltetési helytől függően 200 és 1000 rubel között mozog.

  • Például a „Profi Plus” ragasztókeveréket porcelán kőműves munkákhoz, a „Mramor” -hoz könnyű csempékkel és „therm S100” -kal dolgozzák, amely sokoldalú anyag.
  • Mindegyiket belső munkákhoz használják, de az építőanyagok kültéri ragasztásához érdemes egy „Easy fix” vagy „Ultra fix” -t választani.
  • A homlokzat befejezéséhez megvásárolhatja az „Ultra fix winter” márka ragasztóanyag-keverékét, és a magas páratartalmú helyiségekben való munkavégzéshez az Optima száraz ragasztó tökéletes.
  • Vannak olyan márkájú ragasztókeverékek, amelyek viszonylag keskenyek, például a Vetonit MW-t csak az ásványgyapotból készült lemezek összekapcsolására használják.

  A Vetonit téglából és kőből készült keverékeket, alapozóanyagokat és habarcsokat is készít, és még a magas hőmérsékletnek ellenálló kályhakeveréket is, amelyeket kandallók és kályhák építésére használnak. A színes cementhabarcs kiválóan alkalmas különböző méretű kötések befejezésére, és magas hőmérsékletkülönbségű helyiségekben kétkomponensű epoxi vegyületeket kell vásárolni. A polcokon mindenféle alapozó, festék, impregnálás és antiszeptikumok találhatók. Az úgynevezett „száraz betont” a formákba való öntéshez gyártják.

  Alkalmazási kör

  A száraz keverék típusától függően, függetlenül attól, hogy egy gitt, gipsz vagy önterülő padló, az alkalmazási tartománya jelentősen változhat. Az egyik típus csak a száraz helyiségben, a másik pedig nedves helyen lehet. Hideg ellenálló keverékek, valamint keverékek is vannak, amelyek 5 fokos hőmérsékletet igényelnek.

  A gránithoz speciális ragasztó, padló- és falburkolatok, gipszkarton és még homlokzati munkákhoz is használható. A rugalmas vízszigetelés beépítésére speciális masztiikumok vannak.

  Minden Vetonit száraz keveréket előzetesen elkészített felületekre kell felhordani, amelyekből a régi felületet eltávolították. A legjobb, ha az ilyen keveréket meleg vízzel hígítjuk, a csomagoláson található utasítások alapján. Az oldatot mechanikusan vagy egyszerűen a kezével keverhetjük, majd az oldatot 10 percig kell hagyni.

  Nem szükséges azonnal hígítani nagy mennyiségű oldatot, hogy a munkafolyamatban a maradék ne sűrüljön, és ne veszítse el tulajdonságait.

  Hogyan válasszuk ki?

  Az ilyen kiváló minőségű termékek, mint a Vetonit kiváló eredményének garantálása a keverék egy vagy másik állapotának kiválasztásának helyessége. Például nedves helyiségekben érdemes a cement alapú keverékeket választani, és száraz helyiségekben mindenféle keveréket használhat. A homlokzat befejezésekor a beltéri munkához használt gipsz habarcsok nem fogják megtartani tulajdonságaikat, és a homlokzati vakolat nem tűnik túl esztétikusnak egy lakóházban.

  Ne lépje túl a maximális megengedett bevonat vastagságát, mivel ez részleges vagy teljes deformálódáshoz vezet.

  A gipsz a legmegfelelőbb a munkaterület függvényében az anyagok nagyobb tapadásához. Tehát a betonra való betonozásra szánt keveréket és a téglát egy téglával téglára helyezzük.

  Szükséges figyelembe venni a keverék célját is. Például egy önszintező esztrich, amelyet feltételezhetően későbbi befejezésnek vetnek alá, nem szabad padlóburkolatként, és fordítva. Figyelembe kell venni azt a hőmérsékletet is, amelyen egy vagy más összetételű munka megengedett.

  A Vetonit termékek könnyen felismerhetők sárga vagy fehér táskákkal, a gyártó logójával és a termék nevével a sáv fekete részén a bal oldalon. Ennek a sávnak a színe része az áruk márkájára vonatkozó információkat tartalmazza.

  Tippek és trükkök

  A Vetonit száraz építési keverékekkel végzett munka általában ugyanazon algoritmus szerint történik, mint más gyártók keverékeivel. A megoldás elkészítésére vonatkozó utasítások mindig a gyártó csomagolásán jelennek meg, és ez a legjobb megoldás annak elkészítéséhez.

  • E márka gittje speciális munkaeszközökkel és felszerelésekkel, vagy manuálisan, szabályokkal és simítóval alkalmazható.
  • A felületet előzetesen elő kell készíteni - meg kell tisztítani a régi bevonatoktól, a szennyeződéstől és a portól. Száraznak, olaj- vagy zsírmentesnek és kellően keménynek kell lennie.
  • A helyiségben, ahol befejeződött, nem lehet huzat, ezért jobb zárni az ablakokat és az ajtókat.
  • A keveréknek nincs káros füstje vagy erős szaga, így a teljesen zárt területen végzett munka nem okoz egészségromlást.

  Annak érdekében, hogy a keveréket a csomagoláson található utasítások szerint állítsuk elő, a legjobb a műanyag tartályok kiválasztása. A vizet, amelybe a port fokozatosan öntjük, szobahőmérsékleten kell 20–25 fok. Nem szükséges megváltoztatni a szekvenciát, és vizet öntenünk a porba, mivel ez ahhoz vezethet, hogy a keverék túl folyékony, és már nincs elegendő por a hiba kijavításához.

  A kapott oldatot alaposan össze kell keverni egy speciális fúvókával vagy keverővel ellátott fúróval 5 percig, és csak 5-10 percet kell beadni. Ezt követően a megoldást ismét összekeverik és működnek.

  Mindegyik gittrétegnek teljesen le kell száradnia, mielőtt folytatná a következő alkalmazást. A szárításhoz szükséges idő a márkától függően néhány órától napig változhat. A kész felületet általában finomszemcsés csiszolópapírral polírozzuk és tisztítjuk.

  Vetonit vakolat

  • A vakolat alatt végzett munkák során a felületről tisztított felületet, egy régi burkolatot és szükség esetén szennyeződést is megerősítenek egy speciális ráccsal. A zsír- és olajfoltokat eltávolítják, a szabálytalanságok gittek. Ha a fal vagy a mennyezet felülete beton, akkor a vakolat felhordása előtt két rétegben kell felhordani, hogy a beton ne húzza a nedvességet az alkalmazott oldatból.
  • A száraz port meleg (20-25 fokos) vízhez adjuk, és fúróval vagy keverővel keverjük. A vakolat tapadási koefficiensének növelése érdekében az oldatban lévő víz 10% -a helyettesíthető folyékony alapozóval. Addig keverje a gipszet, amíg az összes csomó eltűnik. Az ilyen megoldás ragaszkodása nem szükséges, ellenkező esetben azonnal megkezdődik. A vakolat megmunkálásának folyamatában ne adjon vizet az oldathoz, folyadék hozzáadása nélkül kell keverni.

  Annak érdekében, hogy az épület homlokzatát vakolattal megfelelően lefedjék, a felhordás után a felületet átlátszatlan anyaggal kell lefedni annak érdekében, hogy megvédje a csapadéktól és az ultraibolyától a nap folyamán. A vakolat falai a munka befejezése után 72 órával alapozhatók és festhetők.

  Önbeálló padló

  • Kívánatos a zárt térben használni, az ablakokat és az ajtókat szorosan be kell zárni, hogy elkerüljék a huzatokat. A szobahőmérséklet legalább egy hétig +10 - +25 fok között legyen. Az ilyen oldat alapját meg kell tisztítani és szárítani. Ha a beton friss, akkor 2-3 hónapig kell „állni”. Minden hámlasztó anyagot meg kell tisztítani, az esetleges szivárgás minden helyét gondosan le kell zárni.
  • Az előkészített felületet legjobban ugyanazon márkájú primerrel kezeljük. Ha a padlót több rétegben alkalmazzuk, a szárítás után mindegyik alapozót alapozza meg. Ez a kezelés megakadályozza a légbuborékok megjelenését a fagyasztott oldatban, és javítja az önszintező padló tapadását az alapral. Oldat elkészítése műanyag tartályban vagy speciális szilikon tartályban. A száraz port meleg vízbe öntjük és fúróval vagy keverővel keverjük.
  • Az elkészített oldatot nem szabad „ragaszkodni”, azonnal fel kell használni.A feltöltést kézzel vagy speciális telepítéssel, 30 és 50 centiméteres, különálló csíkok segítségével végezzük, a saroktól kezdve. Az oldat alapjára öntött fém fém spatulával. A véletlen légbuborékok az oldatból történő felszabadításához a tűgörgőt a nem megmunkált felületre lehet görgetni.

  A padló egy szakaszának öntésekor nem lehet szünetet tartani. Ha a helyiség területe olyan nagy, hogy az egész felületet nem lehet egyszerre feldolgozni, akkor külön szakaszokra kell felosztani speciális korlátozásokkal, és a munkát egymás után végezni.

  A valódi vásárlók véleménye szerint a meglehetősen megfizethető árú Vetonit márkájú termékek kiváló minőségűek, mint a hazai piac számos analógja. A száraz keverékek lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen megoldhassuk a javítási és építési problémákat kis magánlakásokban, valamint hatalmas raktár- és ipari helyiségekben.

  A termékválaszték olyan széles, hogy bármilyen időjárási körülmények között, bármilyen alapfeltételekkel és díszítéssel választhatja ki az anyagot. A Vetonit keverékek egyszerű használata lehetővé teszi, hogy velük dolgozzon, nemcsak a szakemberek, hanem azok számára is, akik először vállalják a saját otthonukban végzett javításokat.

  A következő videóban a Vetonit teljes megoldást nyújt egy tökéletes falhoz a nappaliban vagy a hálószobában.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba