Kavics-homok keverék: leírás és alkalmazás

Az építőanyag, mint például a zúzott kő és a homok keverék, a természetes gránitbányászat mellékterméke. Ezenkívül kialakulhat a sziklák időjárása következtében. Valójában a homok és a törmelék kombinációja, amelyet széles körben használnak az építőiparban.

Általános jellemzők

Általában az építőanyag keletkezik a kőzetgranit és a mészkő kitermelése és feldolgozása során, amelyek törmelék- és kőfejtőhomok töredékeit tartalmazzák.

Szortírozó üzemben történő zúzás esetén a keveréket szűrjük.a futó frakciókhoz köszörülés, a kis törmelék tisztítása, ennek következtében különböző típusú építőanyagok készülnek a kavicsszemcsék mérete alapján.

A 4 vagy több százalékban agyag és por jelenléte esetén a termék nem felel meg a GOST 25607-94 szabványainak. Emellett szükséges, hogy a radioaktív háttér 300 Bq / kg legyen, ami biztonságosnak tekinthető, és lehetővé teszi a keverék lakóépületek építéséhez való felhasználását.

A csomagolás és szállítás során fontos tudnivalók:

 • térfogatsúly;
 • ömlesztett sűrűség.

Kiderül, hogy nemcsak a gabonaösszetétel fontos, hanem a sűrűség, vagyis a zúzott kő tömörítési tényezője, amely a tampálás során a térfogatának változását, valamint a zsugorodást és a szállítást jellemzi. Az egyik legnépszerűbb frakcióméret 20-40 mm, ez a C6 keverék 1,35 t / m3 tömegű tömegű. Nagyobb frakció esetén a szabotázs kevésbé hatékony.

Játssza a szemek szerepét és alakját, lehetőleg akkor, ha a kocka alakú. Valójában ezek a mutatók meghatározzák az építőanyag minőségét. Ha figyelmen kívül hagyja, alig lehet elérni az útfelület jó teljesítmény-jellemzőit, amelyek esetében a legtöbb esetben a törmelék-homok keveréket használják.

Az ömlesztett keverékek előnyei

A különböző típusú zúzott homokkeverékek tartós anyagok, amelyek lehetővé teszik a szabadtéri munka során történő használatát.

Fő előnyök:

 • a vízgőz elnyelésének képessége;
 • magas páratartalmú ellenállás;
 • alacsony hőmérsékletű immunitás;
 • biztonságos radioaktivitási osztály;
 • szilárdság, kopásállóság nagy terheléseknél;
 • optimális vízelvezető szűrési együttható különböző célokra;
 • szemcsés és homok granulált összetétele.

Ez a laza termékek fontos termelési minősége, ugyanolyan alacsony költséggel különbözik.

Anyagtípusok

A zúzott homok keveréke, amely zúzás eredménye, különböző szemcseméretű, ami a frakcióját okozza. Ez a paraméter határozza meg az anyag hatókörét.

 • SCHPS C1 - 40 mm szemcseméretű keverék. Tény, hogy a termék 5-10 mm-es frakciókat tartalmazhat, amelyek a térfogat legnagyobb részét foglalják el, a legnagyobbak a teljes mennyiség 10% -ában vannak jelen, és a porszerű mikrorészecskék 10% -a is megengedett a készítményben. A C1 keverék fő alkalmazási területe a járdák elrendezése, különösen, ha tökéletesen sima, sima felületet szeretne kapni. Az anyag segítségével még aszfalt utakat sem építhetünk. Ezek elsősorban a repülőterek leszállási csíkjai.
 • C2 keverék Magas szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, a zúzott kő fagyálló tulajdonságokkal rendelkezik (F100 vagy F300). Az alkotószemek maximális mérete 20 mm, az alap pedig körülbelül 10 mm-es granulált frakciók. Agyag- és porszemcsék mindössze 5%. Az anyagnak előnyei vannak, beleértve az esetleges időjárási körülmények és hőmérsékletek behelyezésének lehetőségét.

A termék segítségével nyert bevonat nem fél a nedvességtől, hideg, nem működik a repedés során. Használható mind az I-III. Kategóriájú bevonatok létrehozására, mind a magánterületeken végzett tájképek megfizethető költsége miatt.

 • C3 termékek a 120 mm-es legnagyobb granulátumban különbözik. Alkotórészei - gránit törmelék és kőbánya homok, míg a GOST szerinti por és agyag nem haladja meg a 4% -ot. Ez egy tartós, fagyálló anyag, amely könnyebben és könnyebben elhelyezhető, más típusú ShchPS-ekhez képest. A fő cél - a járdák további rétegei, ami lehetővé teszi az anyagok, mint például az aszfalt, a beton költségeinek csökkentését.

A gránit frakciók jó tömörséggel rendelkeznek, ezért a bevonatok ellenállnak a megnövekedett terheléseknek.

 • SCHPS C4 magában foglalja a 80 mm-es frakciójú szitált gödröt és zúzott granulátumot. A keveréket lakóépületben használják, mivel a termék sugárzási mutatói nem haladják meg a 300 Bq / kg-ot. Ez egy minőségi anyag, amely kényelmes tárolásra és szállításra alkalmas, bármilyen éghajlati viszonyok között dolgozhat. Közúti járdák, vasúti és villamospályák ballasztprizmáinak létrehozására használják az utak megerősítésére.
 • C5 keverék 40-80 mm-es frakcióval rendelkezik. Ez egy kiváló minőségű ömlesztett termék, amely nagy a kereslet, amelynek fő térfogata 40-60 mm méretű részecskékből áll, és a porszerű adalékok mennyisége nem haladja meg a 4% -ot. A termék használata hasonlít a C4-hez, ugyanakkor lakó- és ipari épületek, útfelületek, betonmunkák, vállrétegek megerősítésére is használható.

A C4 és a C5 keveréke kiterjedtebb, a legnépszerűbb anyagok.

 • C6 kavics-homok összetétele különbözik a többi ömlesztett keveréktől az optimális hengerléssel, hosszú távú tárolással, kritikus hőmérsékleten és különböző időjárási körülmények között történő munkavégzéshez. Az anyag alapja a gránit frakciók 5-20 és 20-40 mm között. Szinte minden építési területen használják. A létrehozott bevonat mozgása után szinte azonnal megengedett. A keverék alacsony áron van, így lehetőség van aszfaltra és betonra történő megtakarításra.
 • C7 és C8 termékek főként az utak alsó rétegének fektetésénél szolgálnak, és finom frakcióval - 10 és 5 mm - különböznek. A C7-es erősítő anyag a keverék ellenállóbbá teszi az alacsony hőmérsékletet és kiküszöböli a repedések megjelenését a bevonatban.
 • C9 keverék 80 mm-es szemcseméretű, a járdán kívül parkolók, terek, járdák és vidéki utak építésére is használható.
 • A kezdeti szakaszban az utak építése engedélyezett C10 20 mm-es részecskékkel, összetételében a karrier-homok 30% -a és agyag és a por 20% -a.

Az anyag tömörítésének magas minőségi jellemzői alapján a legkeresettebb a C4-es kavics-homok keverék, amely összetételében a természetes ásványi anyagokhoz legközelebb is tekinthető.

A következő videóban megtudhatja, hogyan kapják meg a SCHPS C5-öt és milyen előnyei vannak.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba