Önterülő keverék a padlóhoz: mi szükséges és az alkalmazás részletei

A ház, lakás vagy helyiségek építése vagy javítása során a kiváló minőségű padló elrendezése az egyik kulcsfontosságú szakasz. A befejező dekoratív bevonat szépvé teszi, a megerősítés és az esztrich réteg biztosítja a megbízhatóságot, és a hőszigetelést hőszigetelő vagy padlófűtési rendszerek biztosítják. A padlót tökéletesen kiegyenlítheti önszintező keverékekkel.

Mi az?

A padlóhoz tartozó önszintező keverékek száraz por formájában készülnek, amely cementből vagy gipszből, valamint finom homokból áll, amelyhez különböző lágyítók, töltőanyagok kerülnek, amelyek felgyorsítják a beállítást és javítják az oldat tulajdonságait. Továbbá tartalmazhat szemcsés aggregátumot, ragasztót és színező pigmenteket. Ezt a port vízzel hígítjuk a folyékony savanyúságra.

A kiegyenlítő massza a felületen terjed, kitölti az összes apró repedést és gödröt, kiváló tapadást és szárítást követően tökéletesen sima, vízszintes, vízszintes és vízszintes. Ilyen jellemzők szükségesek a következő lapok, parketta, laminált és más típusú dekoratív padlók elhelyezéséhez.

Az építési és javítási munkákhoz használt ömlesztett kompozíciók minden típusú helyiségbenbeleértve az ipari és irodai tevékenységeket is. Betonra, cement-homok vagy anhidrid durva esztrichre is alkalmazható. A szárítás és a kikeményedés egy napon belül történik. Független dekoratív bevonatként az önszintező padlót nem használják, csak alapként, mert a felületre kell helyezni a befejező anyagot.

Az önterülő keverék költsége meglehetősen megfizethető, még alacsony költségű javítások esetén is. Az élettartamú gyártók a csomagoláson jelzik - 30 és 50 év között változik, ami kiváló alternatíva egy egyszerű beton esztrichre.

A kotrógép különböző célokra használható, ennek függvényében eltérő tulajdonságokra van szükség.

Előnyök és hátrányok

Az önbeállító vegyületnek számos előnye van a többi beállítási módszerrel szemben:

 • áramlási tulajdonságai miatt maga az oldat a felületen terjed, és csak kis korrekciós mozgást igényel;
 • miközben a technológiai folyamat minden bonyolultságát figyeli, a padló nagyon tartós és kopásálló, jelentős terheléseket vesz igénybe deformáció nélkül;
 • a megoldás elkészítése nagyon egyszerű: csak vízzel kell feltölteni és keverni;
 • nem igényel speciális beaconokat a szint szabályozására;
 • nagyon gyorsan nyer a kiszámított erőt és kiszárad;
 • nem igényel további megerősítést speciális hálóval vagy szálakkal;
 • nem adja át a nedvességet és a vizet, nem gyúlékony;
 • kopásálló, nem karcolt;
 • a gyártók és anyagok széles választéka az építőipari piacon;
 • kiegészítő hangszigetelőként működik: minél vastagabb a réteg, annál jobb a tulajdonságai;
 • a rover jelentősen csökkenti a hőveszteséget;
 • fűtött helyiségekben, fagyálló.

Vannak kisebb hibák:

 • a fektetési technológia és a szárítási mód megsértése esetén a réteg felületén repedések keletkezhetnek;
 • ha úgy döntünk, hogy helyettesítjük az önbeálló padlót, akkor a bázissal együtt kell bontani;
 • ha a vastagságot helytelenül számítják ki, és a réteg túl vékony, akkor erőssége jelentősen csökken;
 • az ömlesztett keverékek folyékony konzisztenciája nem teszi lehetővé, hogy szükség esetén a csatlakozót meredekséggel szereljék fel;
 • Nem ajánlott az utasításokban megadott vastagságot meghaladni: a maximális kritérium 50 mm, az ajánlott érték 1 és 10 mm között mozog.

típusok

Az önszintező padlók minden anyagát két nagy alcsoportra osztják:

 • Az első csoport cementre épül. Ezt az anyagot a fürdőszobában, a nappaliban, valamint a páratartalom-mutatóval rendelkező helyiségekben lehet használni. A cementréteg vastagsága 2-5 cm, az ilyen padlók drágábbak, mint a gipsz, de erősebbek és tartósabbak. A száraz keveréket vízzel hígítjuk az utasítások szerint.
 • A második csoport, az úgynevezett anhidrit, gipsz alapú. Ez az anyag olcsóbb, de a magas páratartalmú helyiségekben való használata nem praktikus, mert elnyeli a vizet és a duzzadást. Gyorsan szárad, akár 100 mm vastagságú, de ha a töltőréteg vastagsága meghaladja az 5 cm-t, akkor több időt vesz igénybe a száradás. Az anhidritkeverékek kisebbek, mint a cementkeverékek, ezért alacsonyabb alapterhelésük van. A gipsz alapú önszintező keverék lehetővé teszi a padlófűtés alapjainak kiegyenlítését, a hőt jól elosztva és megtartva.

A polimerizálható kötőanyag-adalékokkal különleges lovasok is vannak.

Epoxi szintekaz epoxigyanták összetételében alacsony folyékonyságot és plaszticitást biztosítanak. Az ilyen anyag tökéletesen átviheti a terheléseket, vízálló, magas keménységű és merevségű, nem halad át, és nem szívja fel a vizet, nem reagál a kémiailag agresszív anyagokkal. Ilyen jellemzők miatt magas páratartalmú helyiségekben vagy vegyipari üzemekben használatos.

Poliuretán vegyületek magas rugalmassággal és rugalmassággal jellemezhetők, megfizethetőek és fagyállóak. Bevásárlóközpontokban, szervezetek irodáiban ajánlott, ahol nagy kereszt van.

Epoxi-poliuretán az önszintező vegyületek epoxi- és poliuretánpadlók tulajdonságai. Ez az anyag tökéletesen működik extrém terheléseknél, például a metróban, a vasútállomásokon, a repülőtereken.

Cement akril A padlók alkalmasak úszómedencékhez, fürdőkhöz, folyosókhoz, csarnokokhoz a durva felület miatt. Ezeknek a keverékeknek az összetétele az akril.

Gyorsan állítható padlókmetil-metakrilát. Az ilyen padló bármilyen vastagságú réteggel van felhordva, nagyon gyorsan nyer a kiszámított szilárdságot és megszárad. Ez az anyag elengedhetetlen, ha mindent nagyon gyorsan és zökkenőmentesen kell elvégeznie. Amikor öntik, nagyon élesen szaglik, de a szag gyorsan eltűnik.

A fa padló helyreállító összetétele. Ez az oldat különleges adalékanyagot tartalmaz szálak formájában, amely tökéletesen tapad a fa alaphoz.

Átlátszó polimer padlókpolimerből és keményítőből áll. A folyékony oldatot tökéletesen lapos, vakolt és vakolt alapra öntjük. A mintás padlók két rétegben vannak elhelyezve, a felső réteg átlátszó. A rétegek között háromdimenziós szalagfóliát, kagylót, színes homokot és egyéb díszítőelemeket helyeztek el.

Ezek a padlók elképesztőek, és lakásokban, lakásokban, szállodákban, éttermekben, művészeti galériákban - ahol érdekes és eredeti padlótervezésre van szükség - felsőként használják. Ez minden belső tér igazi díszítése.

Az adalékanyagok szemcseméretétől függően a kiegyenlítő készítmények durva és befejeződnek:

 • A durva keverékek nagyobb frakciókat tartalmaznak, például homokot, zúzott kőzetet, őrölt gránitot és pácolt agyagot. Ezért a réteg felülete egyenetlen. A nagy sűrűség megakadályozza az oldat terjedését a felületen, ezért ennek a szabályhoz kell igazodnia. Az ilyen kiegyenlítőket a forgácsok, lyukak, magasságkülönbségek, mély repedések feltöltésére használják. A megengedett töltési vastagság 1 és 8 cm között változik.
 • A befejező kompozíciók finomabb szerkezetűek, jelentős folyékonysággal és plaszticitással rendelkeznek. A befejező réteg vékonyabb, csak kis magasságbeli különbségeket kelt, tökéletesen behatol minden repedésbe és üregbe. Az ilyen padló felülete keményedés után teljesen sima és egyenletes.

Kiválasztási kritériumok

A gyártók különféle szintek széles választékát kínálják, amelyeket különböző célokra és típusokra terveztek, amelyek összetétele és műszaki jellemzői eltérnek.

A megfelelő rover kiválasztásához meg kell fontolni néhány fontos pontot:

 • Az építés alatt álló helyiségek típusa, tervezett terhelései és működési feltételei, például úszómedence, vegyipari üzem műhelye, hotel, apartman. A lakásban és alacsony terhelés mellett kevésbé tartós szinteket használhat.
 • Az önterülő padló kitöltésének célja. Durva durva szemcsés megoldásokat használnak a durvázáshoz, és a vékony befejező megoldásokat használják a befejezéshez.
 • Az eredeti alapfelület állapota. Az erős szabálytalanságok, lyukak, repedések és zsetonok kiegyenlítése érdekében szükség van roverek kiválasztására azzal a lehetőséggel, hogy vastagabb réteggel lerakható.
 • A fából készült alapnak különleges kompozíciót kell vásárolnia.
 • A teljes megszilárdulás ideje különbözik az önbeálló padlótípusok esetében: standard - 30 perc, gyors szárítás esetén - 15 perc. Ezért javasoljuk, hogy asszisztensekkel öntési munkát végezzenek: a munkát úgy kell elosztani, hogy a becsült időn belül maradjon.
 • Az önszintező padlók költsége különbözik a lágyítók számától. Ha a költségvetés megengedi, jobb, ha egy ismert márka drágább és jó minőségű változatát választjuk.
 • A meleg padlórendszerhez speciális készítményeket állítanak elő fokozott hőszigetelő tulajdonságokkal.
 • Az eltarthatósági időt be kell tartani, a csomagoláson fel van tüntetve.

Az önterülő száraz anyagokat 25 kg-os papírzacskókban értékesítik. A vásárláshoz szükséges mennyiség kiszámításához meg kell ismernie a keverékfogyasztást 1 négyzetméterenként. m és határozza meg a befejező bevonat tervezett vastagságát. A rover csomagolásán egy 1 mm-es rétegvastagságonként 1 mm-es rétegvastagságról van szó. Ezek a számok általában vékony, 1,5 és 1,7 kg közöttiek, a kiindulási értékek pedig 2–2,5 kg.

A magasságot a padló legmagasabb pontjától a legnagyobb horony mélységéig számítjuk, majd hozzáadjuk a padlóréteg szükséges vastagságát. A magasságot a terület méretével megszorozzuk - az eredmény az anyag térfogata, amelyet meg kell szorozni az oldat áramlási sebességével. 25 kg-os zsákok, ami azt jelenti, hogy az eredményt meg kell osztani 25-tel. Ez egy hozzávetőleges számítás, amelyre a szakértők 10% -ot adnak előre nem látható fogyasztásra.

Egyenetlen talaj esetén, ahol jelentős hibák vannak, többrétegű önzáró bevonatot alkalmazunk. Az alsó réteg durvább anyag, és a felső felület. Ha a javítás egy lakásban történik, akkor a szobákat száraz és magas páratartalomra (konyha, fürdőszoba, WC) kell felosztani, és külön kell kiszámítani a fogyasztást, mivel különböző anyagokat vásárolnak: szárazra - anhidritre, nedvesre - cementre.

Alkalmazás részletei

Munkájához a következő eszközökre és eszközökre lesz szüksége:

 • tiszta víz a száraz porhoz;
 • építési keverő vagy fúvóka fúvókával az oldat összekeverésére;
 • szint, lézer vagy normál;
 • spatula repedések és lyukak elszennyezésére;
 • akril alapú primer emulzió;
 • a tűgörgő a légbuborékok helyes elterjedéséhez és eltávolításához;
 • szabály és simított simítóval a durva kompozíciók kiegyenlítésére.

A padlónak a saját kezével történő kiegyenlítésének technikája az öntött önterülő keveréket használó lakásban, házban vagy más szobában több szakaszban fordul elő, és egy durva bevonat előkészítésével kezdődik.

A beltérben nem szabad túl hidegnek lennie, különben a rover kiegyenlítése megtört. A hőmérséklet + 10 fokban kívánatos. Jobb, ha a kettő vagy a három betöltődik, hogy időben a szilárdulás pillanatában legyen.

Először tisztítsa meg a törmelék, a szennyeződés és a por felületét. A legjobb a por eltávolítása porszívóval, majd nedves tisztítás elvégzése és a padló szárítása. Törölje le az olajfoltokat és a különböző vegyszereket és mosószereket. Óvatosan fedje le az összes rést, repedést, repedést és nagy különbséget a 80 mm-nél nagyobb magasságban. Száraz, tiszta és viszonylag sík meredekségű esztrichnek kell lennie, amely nagy látási hibákat nem mutat.

A jobb tapadás érdekében meg kell alapozni az alapot egy akril alapozóval, amely tömíti a mikrokockákat az esztrichben, javítja a szórást, tapadást és csökkenti az anyagfelhasználást. Az alapozásnak két rétegben kell lennie. A második réteg alkalmazásához meg kell szárítani az elsőt. Különleges erősítő emulziókat állítanak elő porózus felületekre.

Amikor az önszintező réteg megszilárdul, és a hőmérséklet és a páratartalom változik, a térfogat bővül, és a falak terhelése nő. Ebben az esetben a padló esetleges repedése és a szerkezeti elemek egyenletes alakváltozása.

A padló megsemmisülésének és a terhelés kompenzálásának elkerülése érdekében szokásos a csappantyú használata. A fal alsó széle mentén van elhelyezve, és gyakran a ragasztószalaggal van ellátva a könnyebb telepítéshez. Ezt a szalagot is használják a varratok beillesztésére az ízületeknél, amikor az esztrich nagy területeit szétválasztják szekciókba. A befejező rover vízszigetelő réteget vagy impregnálást igényel.

Az alap elkészült, most meg tudod gyúrni az oldatot. Egy tiszta edényben, vízzel szobahőmérsékleten fokozatosan öntsük a száraz port, és keverjük addig, amíg a keverő alacsony sebességgel homogén tömegre nem kerül. Az utasításokban meghatározott arányok megsértése, vagy a felesleges víz veszélyezteti a kész oldat habosodását és a szerkezet integritásának megsértését. A kész kompozíció nagyon gyorsan lefagy, így nem tárolható. Töltse ki a helyet a szoba sarkával, és lépjen a kijárathoz, ha szükséges, a padlót egy hornyos simítóval vagy szabálysal is kiegészítheti.

Gyártók és vélemények

Az építőanyagok piacán az önszintező padlók száraz keverékeinek gyártói között erős a verseny. A nagyvállalatok a különböző felhasználási feltételekhez tartozó keveréktípusok teljes skáláján dolgoznak, tanúsítvánnyal rendelkeznek termékeikhez, részletes utasításokat és ajánlásokat adnak a belső szakemberek számára, összegyűjti a mesterek visszajelzéseit és tanulmányozzák a fogyasztói igényeket az anyagok minőségének javítása érdekében. A következő márkák a legnépszerűbbek és a fogyasztók számára ismertek:

 • Knauf Company Híres a kiváló minőségű és gazdag roviteli választékából. A "Boden" vonal speciálisan kifejlesztett összetétele a tisztított gipsz, kvarchomok és polimer adalékanyagok alapján 50% -kal növeli a padló szilárdságát a betonpadlóhoz képest. Meleg padlókhoz használható, gyorsan szárad. A felhasználók feljegyzik a termékek magas színvonalát és a meleg padlók használatának képességét.
 • Termékek "Vetonit" speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek felgyorsítják az oldat terjedését és száradnak deformáció nélkül. Kiváló választás a tapasztalt építőknek. A szerkezet 24 órát megszárad. Ez az anyag nem festett és nem őrlik, ne használjon befejező padlóburkolatként. A fogyasztói vélemények arra utalnak, hogy ennek a márkának a termékei figyelmet érdemelnek: a keverék gyorsan szárad, de ha nedves felületre alkalmazzák, akkor a kellemetlen szagok illatába kerülhet.
 • Keverékek "Bolars" megkülönböztetik a termékek magas színvonalát és a széles fogyasztó számára megfizethető árakat. Kiváló ügyfél-vélemények kapnak vékony befejező lovasokat, azonnal megszilárdulnak és tökéletesen sima felületet hoznak létre. A hőszigetelt padlók rendszereinek elrendezéséről szóló finom döntés. Az importált polimer adalékok lehetővé teszik a padlók szintjének a pincékben, garázsokban, nedves területeken való kiegyenlítését.
 • Sima ceresite nagyon népszerű Oroszországban és minden emeleten használják: beton, fa, cement. Ezek durva szemcsés száraz keverékeket, valamint speciális önszintező vegyületeket állítanak elő a megnövekedett terheléssel rendelkező helyiségekben. A felhasználók kiváló minőségű és olcsó termékként különböztetik meg ezt a terméket, amelynek számos előnye van a társaival szemben.

A kiváló minőségű, gyárilag tanúsított önszintező keverékek használata és a technológia betartása rövid időn belül lehetővé teszi tartós, erős és egyenletes padló kialakítását.

Hogyan állítsuk a padlót önbeálló keverékkel, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba