Konkrét érintkezési fogyasztás 1 m2-enként: szabványok különböző felületekre

 Konkrét érintkezési fogyasztás 1 m2-enként: szabványok különböző felületekre

Kezdetben az építőknek szükségük volt egy összetételre a betonhoz való tapadás javítására, így a név, de a kapott képlet lehetővé tette az új termék alkalmazási körének jelentős kiterjesztését. A csempe, a régi zománcfesték, a gipszkarton, a csiszolt acél a teljes szétszereléshez vagy alapos csiszoláshoz szükséges. A konkrét kapcsolat megjelenésével ez a helyzet megváltozott.

Az univerzális alapozó nagy tapadást biztosított bármilyen típusú hordozóval és fedőréteggel. A kötődés tartóssága ma körülbelül 80 év.

Jellemzők és összetétel

A beton érintkezésének alapja az akril (latex) és a ragasztó, a tapadás, a cementkeverékek által nyújtott érdesség, gipsz, kvarchomok vagy márványforgács. A gipsz alatti frakciók mérete - 0,3, a vakolat alatt - 0,6 mm-ig. Számos polimerből, adalékanyagból származó adalékanyag növeli az anyag minőségét. Emellett bővítik tulajdonságait a különböző üzemi körülmények között történő felhasználásra: száraz éghajlat, túlzott páratartalom, padlók, falak stb.

Az oldat előállításához hígítószerként szerves oldószereket használunk. Az akril keverékek vízzel való összekeverése során homogén összetétel elérése nehéz, ezért csak a gyártó ajánlása esetén alkalmazható.

A hatótávolság mértéke:

 • univerzális keverékhez - 5 cm;
 • mély behatolás - 10 cm.

A beton érintkezés szárítási ideje 2 és 24 óra között van, az éghajlati jellemzők és a helyiség szellőzésének lehetősége alapján.

Előnyök:

 • Sokoldalúságát. Minden típusú felületre alkalmas, nem igényel alapos előkészítést az alkalmazás előtt. Nem érzékeny a makacs olajra és más zsíros foltokra. Az ilyen primer alkalmazása azonban csak sima és szinte nem abszorbens felületek esetén indokolt.
 • Erő. A kész alapozóréteg nem reped a fúrás vagy egyéb építési munkák során.
 • Csökkenti a porózus felületű talp képességét a nedvesség felszívására: tégla, gipsz, fa, cellulózbeton.
 • Gőzáteresztő képesség Az akril biztosítja a "légzés" falak hatását.
 • Ellenáll a nedvességnek. A biocid adalékanyagok nem teszik lehetővé a baktériumok vagy penészek behatolását az anyagba, még akkor sem, ha egy idő után is biztonságos a bélés és az emberi egészség számára.
 • Az alacsony és magas hőmérsékletekkel szembeni immunitás, a különbségek. Ez a minőség csak a talaj kiszáradása után következik be, maga az alkalmazás nem t + 5 ºС-nál alacsonyabb.
 • Nem tartalmaz gyúlékony anyagokat.
 • Az ultraibolya hatására nem változtatja meg a tulajdonságokat.
 • Ökológiai biztonság. A ragasztó összetétele nem tartalmaz mérgező anyagokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a készítmény ne csak külső, hanem belső munkára is használható legyen. Speciális védőfelszerelés nem szükséges.

hátrányai:

 • Féljen a portól. Közvetlenül a beton érintkezése előtt a felület szükségszerűen eldobható.
 • A munka folyamán a kész folyadékkeveréket folyamatosan keverjük: a nehéz alkatrészeket a tartály aljára kell elhelyezni.

  Egy ilyen primer alkalmazása indokolt a sima és szinte nedvességelnyelő felületek esetében. A maximális eltarthatósági idő 6 hónap és egy év közötti. A különböző alapítványtípusok lefedettségének pontos kiszámítását igényli.

  Mi határozza meg a költségeket

  A különböző felületekre való felhordáshoz szükséges keverék mennyisége változik.Mindez függ a falak vagy padlók tulajdonságaitól és szerkezetétől, elsősorban a higroszkóposságtól, vagyis a víz felszívódásától.

   A beton érintkezés minimális fogyasztása 1 m2-enként:

   • A porózus felületekhez tartozó téglák, sima beton (föld) és homokbeton esetében az ajánlott fogyasztás 0,3 és 0,5 kg között van.
   • Monolit, kiváló minőségű betonhoz, ablaktáblákhoz, önterülő cementpadlókhoz és befejező téglákhoz és egyéb alapokhoz, amelyek átlagos porozitása 0,2-0,35 kg.
   • A vasalt beton simítóval, csempe, régi zománcfestékkel és más, alacsony porózus és sima anyagoknak felel meg - 0,15 - 0,25 kg.

   Az optimális módszer a kívánt felület fogyasztási sebességének megállapítására, hogy egy szondát használjon 1x1 négyzetméterre. Válasszon ki egy részt a megoldásból és mi lesz az alapozó. Mérjük meg a keveréket a tartályral és a műszerrel együtt. Ezután alkalmazza az oldatot. Ellenőrizze, milyen szorosan tartja, ha szükséges, javítsa ki. Ezután ismét mérje meg a mérőfejet. Az első érték és a második közötti különbség - ez az a költség, amelyre szükség van.

    A kiváló minőségű töltő keverék más, mivel minden sima, nincs távolság, egyenletesen fogva. Hézagok hiányában vagy a habarcs tapadása nem elegendő: a homok vagy a cement a kontaktusban leválik, majd egy további réteg szükséges a megbízhatóság érdekében. A második alkalmazás 20-30% -kal mindig kisebb mennyiségű oldatot igényel.

    Mentés keverék

    Az anyagfelhasználás csökkentése sikertelen lesz. A gyártók figyelmeztetnek arra, hogy a folyékony oldat az adhézió csökkenéséhez vezethet, vagyis a beton érintkezése nem tud sima felületen maradni. Ezen túlmenően az eljárás során a szárítás egységessége zavar. A víz túl gyorsan elpárolog vagy abszorbeálódik az aljzatba, és nem ad lehetőséget a kiváló minőségű tapadásra. Ennek eredményeként a nehéz frakciók egyszerűen leesnek.

    Minimális veszteségek - repedések kialakulása, ami még mindig teljes átdolgozást eredményezne, és így a pénzveszteség kettős térfogatban. A vizes készítmény csökkenti a jövő felületének vízszigetelő tulajdonságait.

    ajánlások

    • Vásárláskor mindig válasszon olyan terméket, amelyről a javításokat végző szakemberek és közönséges vásárlók pozitívan szólnak. A takarékos és ravasz eladók lejárt anyagokat vagy akár hamisítókat is eladhatnak, ezért meg kell védenie magát egy ilyen hibától.
    • Ha nem biztos benne, hogy ez a talaj alkalmas-e a felszínre, használjon próbákat az ellenőrzéshez, vagy ellenőrizze a szakembert. Azt fogja mondani, hogy melyik vállalatnál jobban szeretne, hogyan kell használni, milyen felületre lesz alkalmas.
    • A munka megkezdése előtt ne felejtse el elmenteni a szükséges helyet a túlzott por, durva, finom törmelék, valamint a szennyeződésektől. Használjon porszívót nagy hulladékként (ha a padló).

    Ha vannak szabálytalanságok vagy morzsolódási helyek, azokat bármilyen módon meg kell tisztítani. Jobb, ha a felületet előre szárítjuk.

    • A konkrét kapcsolatokkal való munkához dolgozhat, ami kényelmesebb az Ön számára. A görgő vagy a kefe alkalmas kis felületekre, szórópisztolyra - nagy területeken. De biztosítani kell, hogy a fúvóka megfeleljen az oldat frakcióinak méretének.
    • Ügyeljen arra, hogy várjon arra a pillanatra, amikor minden telített és száraz, és csak akkor használjon más réteget, vagy csempe formájában.
    • A befejezés befejezése opció jobb, ha közvetlenül az alapozó száradása után alkalmazza. Ha ezt elhanyagoljuk, akkor elegendő mennyiségű por gyűlik össze, ami ezt követően csak az erő csökkenéséhez vezet. Ezért takarja le a munkaterületet védő anyaggal.
    • Tartsa a primer maradékot pozitív hőmérsékleten. Ha a beton érintkezik, elveszt minden tulajdonsága, és további használata haszontalan.
    • Próbáljon meg konkrét kapcsolatot szerezni a jól ismert és bevált márkákból, amelyek nem törekednek a becsapásra, hanem a hírnevüket értékelik.

    Top gyártók

     A piacon jelenleg számos különböző gyártók állnak a konkrét kapcsolatokban.A költségek általában 300-600 rubelt öt kilogrammra vonatkoznak. Ha szükséges, drágább, de nem az a tény, hogy jobb. A csomagoláson a keverék vagy a kész oldat mennyisége, fogyasztása szerepel.

     KNAUF

     Termékek előállítása bármilyen felület kezelésére, a megoldás mind a kézi, mind a gépesített munkára készült. A fogyasztás körülbelül 0,35 kg / m2. Szín - rózsaszín az alkalmazás egységességének szabályozásához. Keményedési idő - 12 óra. Az ár 20 kg - 3330 rubel.

     Primer akril alapú Beton Kontakt - javasoljuk, mielőtt cserép vagy kerámia gránit lapokat fektet, a dekoratív vakolat, gitt, a padló további öntésével.

     Rotband grund - keverék formájában, oldószer nélkül, módosított diszperzió. Pórusos bázisok kezelésére, fokozott nedvesség felszívódással, valamint más típusú vakolatokkal való későbbi szintezés előkészítésére szolgál.

     „Talajkutatók”

     A BASF talaj - latex cég összetétele. Alkalmas belső munkákhoz, beleértve a régi vakolattal rendelkező falakat is. Különböző méretűek: 3, 8 vagy 16 kg vödör. Kopolimer akril diszperzióból, homokból, vízből és különböző hasznos adalékanyagokból áll.

     A falak, mennyezetek normál vagy magas páratartalmú helyiségekben használatosak. 5 kg - 315; 8 kg - 725; 16 kg - 1350 rubel. Hőmérsékletkorlátozások a munka során - +5 és + 30 ° С között. Rövid eltarthatóság - legfeljebb 6 hónap a kiadás időpontjától számítva.

     Készen áll a mély behatolásra alkalmas megoldások - akár 20 cm-es csomagban akár 10 cm-re, ami elegendő a 67 m2-es alaphoz. Ezek gyorsan száradó megoldások, amelyek további befejező munkákat tesznek lehetővé 2 óra elteltével. A minimális fogyasztás 0,2 kg / m2. Működési mód a +5 és + 25 ° C közötti tartományban. Felhasználhatósági időtartam - 12 hónap.

     Ceresit (Ceresite)

     Külső és belső munkára alkalmas anyagot készít sima hordozóra. Fogyasztás 0,3–04 kg / m2. Körülbelül három órán át szárad, a színe rózsaszín. 5 kg - 465; 15 kg - 1265 rubel.

     • CT 19. Működés közben fagyállóságot biztosít a felülethez. Legfeljebb két hétig 5 fagyasztási ciklus engedélyezett - 40 ° C alatti hőmérsékleten. A levegő és a szubsztrát hőmérséklete +5 ° C és + 30 ° C közötti hőmérsékleten történő megmunkálás feltételei nem haladhatják meg a 80% -ot. Az oldat tapadása a beton alaphoz egy héten legalább 0,5 MPa.
     • CT 17. Antiszeptikumot tartalmazó mély behatolású alapozó.

     Betonkontaktus "Phoenix"

     A kvarc homokban lévő talaj egységes, durva réteget hoz létre. A keverék erős ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik. Belső javításra alkalmas különböző típusú felületekkel. Fogyasztás 0,2-0,3 kg / m2. Nem fagyasztható, szorosan lezárt tartályban tárolandó. Csomagolás 20 kg - 1200 rubel, elég 67-100 m2. Hőmérséklet tartomány +5 és + 40 ° C között

     VGT

     A cég durva diszperziós alapozót állít elő a gipsz rosszul elnyelő szubsztrátjainak kezelésére. Gyakran használják a kerámialapok elhelyezése előtt. A teljes keményedési idő körülbelül 24 óra. Fogyasztás - 0,25-0,5 kg / m2. Ár 3 kg - 315; 8 kg - 725 rubel.

     Hogyan használjunk konkrét kapcsolatot? azt mondja egy szakértő a következő videóban.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba