A száraz keverék M300 jellemzői

 A száraz keverék M300 jellemzői

Az új technológiák és anyagok megjelenése, amelyek célja a folyamat felgyorsítása és a munkaértékelések minőségének javítása, új szintre ösztönzi az építési és szerelési munkákat. Az egyik ilyen anyag az M300 száraz keverék, amely az építési piacon 15 évvel ezelőtt jelent meg.

Különleges jellemzők

Az M300 (vagy peskobeton) száraz keveréket több összetevő keverésével állítják elő. Fő kompozíciója a kis és nagy frakció folyórésze, a lágyító adalékanyagok és a portlandcement. Az M-300 keverék összetételében granit szitálás vagy morzsa is jelen lehet. Az alkotórészek aránya attól függ, hogy a termék milyen célt szolgál.

A Peskobeton M300 az alapozás, a lépcsők, a járdák, a padlók és az utcai platformok betonozására szolgál.

Műszaki adatok

A homokbeton műszaki jellemzői meghatározzák működésének szabályait és a külső destruktív tényezőkkel szembeni ellenállást. Az M300 keverék összetétele és technikai tulajdonságai lehetőséget nyújtanak arra, hogy mind önkiszolgáló (önszintező keverék), mind javítóvegyületként használják.

struktúra

Az M300 keverékek bármelyike ​​szürke. Az árnyalatok a kompozíciótól függően eltérőek lehetnek. Az ilyen anyagokhoz az M500 portlandcementet használják. Ezen túlmenően a GOST szerint az M300 keveréknek a következő főbb összetevők aránya van: a cement egyharmada, ami egy kötőanyag, és a homok kétharmada, ami töltőanyag.

A keverék durva homokkal való feltöltése lehetővé teszi egy szilárdabb összetétel elérését, amelyet különösen az alapozás során értékelünk.

Fagyállóság

Ez az indikátor azt jelzi, hogy az anyag ellenáll a többszöri hőmérsékletváltozásnak, az olvadás és a fagyás váltakozásának, komoly károsodás és szilárdság csökkenése nélkül. A fagyvédelem lehetővé teszi a peskobeton M300 használatát fűtetlen helyeken (például tőke garázsokban).

A speciális adalékanyagokkal kevert keverékek fagyállósága legfeljebb 400 ciklus lehet. A fagyvédelmi javítási keverékek (MBR) a beton, vasbeton, kő és más ízületek rekonstrukciója és felújítása során használt építményszerkezetek összekeverésére szolgálnak, ömlött üregek, repedések, horgonyok és más célokra.

Nyomáserősség

Ez az indikátor segít megérteni, hogy az anyagnak milyen szilárdsági szilárdsága van statikus vagy dinamikus hatásokra. Ennek a mutatónak a feleslege káros az anyagra, deformációjához vezet.

Az M300 száraz keverék ellenáll a 30 MPa-os nyomószilárdságnak. Más szóval, mivel az 1 MPa körülbelül 10 kg / cm2, akkor az M300 nyomószilárdsági mutató 300 kg / cm2.

Hőmérséklet fut

A hőkezelési mód betartása során a folyamat technológia nem sérül. Szintén garantált a beton összes működési tulajdonságának további megőrzése.

A peskobetonom M300 munkát ajánlatos +5 és +25 ° C közötti hőmérsékleten végezni. Néha azonban az építők kénytelenek megsérteni ezeket az ajánlásokat.

Ilyen esetekben speciális hidegálló adalékokat adnak a keverékhez, amelyek lehetővé teszik a -15 ° C-os hőmérsékleten való munkavégzést.

tapadás

Ez a mutató a rétegek és az anyagok kölcsönhatásának képességét jellemzi.A Peskobeton M300 megbízható tapadást képez a fő réteggel, ami 4 kg / cm2. Ez nagyon jó érték a száraz keverékek esetében. Annak érdekében, hogy a ragasztó képesség maximálisan működjön, a gyártók megfelelő javaslatokat adnak az előkészítő munkára.

Tömeges sűrűség

Ez a mutató az anyag sűrűségét jelenti egy nem konszolidált formában, figyelembe véve nem csak a részecskék térfogatát, hanem a közöttük keletkezett teret is. Ezt az értéket gyakran más paraméterek kiszámításához használják. Zsákokban a száraz M300 keverék ömlesztve van, 1500 kg / m3 sűrűséggel.

Ha figyelembe vesszük ezt az értéket, lehetséges az optimális arány elkészítése. Például, 0,7 m3 térfogatban 1 tonna anyag deklarált sűrűsége. A nem léptékű építési munkálatokban az anyag mennyiségének mértéke egy 10 literes, 0,01 m3 térfogatú vödör, amely körülbelül 15 kg száraz keveréket tartalmaz.

Homok részecskemérete

Növények termelnek homokbeton M300 különböző homok felhasználásával. Ezek a különbségek a megoldással való munkavégzés technikájának jellemzőit okozják.

A száraz keverékek nyersanyagaként három fő mérete van.

  • Kis méret (akár 2,0 mm-ig) - alkalmas kültéri vakoláshoz, szintező varratokhoz.
  • Közepes méret (0 és 2,2 mm között) - esztrichek, csempe és járdaszekrények számára.
  • Nagy méret (több mint 2,2 mm) - alapok és alapítványok öntéséhez használatos.
Finom frakció
Közepes frakcionált
Nagy frakcionált

Keverjük össze a fogyasztást

Ez az indikátor az anyag fogyasztását 10 mm / m2-es rétegvastagságban jellemzi. Homokbeton M300 esetében általában 17-30 kg / m2. Meg kell jegyezni, hogy minél alacsonyabb a fogyasztás, annál gazdaságosabb lesz a munka költsége. Emellett a gyártók gyakran jelzik a homokbeton fogyasztását m3-ben. Ebben az esetben értéke 1,5 és 1,7 t / m3 között változik.

Rasslaivemost

Ez a mutató az oldat alsó és felső részének kapcsolatát jellemzi. Az M300 keveréke általában nem nagyobb, mint 5%. Ez az érték teljes mértékben megfelel a szabványok követelményeinek.

gyártók

A peskobeton M300-at gyártó cégek, amelyek a bázis hasonló összetételét használják, különböző adalékokat adnak hozzá. A száraz keverékek M300 csomagolását általában polietilén belső réteggel ellátott papírzacskókban vagy anélkül végezzük. Elsősorban 25 kg, 40 kg és 50 kg-os zsákokat használtak. Ilyen csomagolás kényelmes a szállításhoz, a rakodáshoz és a kirakodáshoz.

Az egyedi zsákok olyan helyekre szállíthatók, ahol a speciális felszerelések nem utazhatnak.

"Etalon"

Az Etalon védjegye száraz keverékeket állít elő az M300 vízszintes felületekhez, amelyek mérsékelt terheléssel rendelkeznek. A peskobeton "Etalon" összetétele két fő összetevőt tartalmaz: durva homokot (több mint 2 mm) és cementet. A keverék ideális a csatolóhoz és az alaphoz, mind a fő alkatrészként, mind a javítószerkezetként. Az Etalon márkájú M300 peskbeton is használható habarcsként téglák és öntvények készítéséhez. Ez az anyag nagy szilárdsággal és jó zsugorodási képességgel rendelkezik, képes ellenállni a -40 és +65 ° C közötti hőmérsékletcsökkenésnek.

"Mount Crystal"

Az MBR М300 száraz keverékének fő nyersanyaga a Crystal Mountain betétből származó kvarchomok. A készítmény tartalmaz továbbá portlandcementet és egy átfogó módosító komponenseket. Az anyag alkalmas a javításra és helyreállításra használt finom betonanyagok előállítására, beton és vasbeton szerkezetek hibáinak helyreállítására, technológiai lyukakra, repedések javítására és sok más célra.

"Stone Flower"

A Stone Flower cég M300 homokbetonot kínál padlóburkolatokhoz.Ezt a terméket alapozáshoz, téglafektetéshez, vasbeton szerkezeti alapok építéséhez, lépcsők betonozásához és még sok más célra is használják. A Peskobeton M-300 "Stone Flower" száraz homokból és portlandcementből áll. A megoldás nagyon műanyag, gyorsan szárad. Ez a keverék jó vízállósággal, fagyállással és csapadékállósággal rendelkezik, amelyek a kész szerkezet fenntartásáért felelősek kedvezőtlen időjárási körülmények között.

Alkalmazási tippek

Leggyakrabban az M300 száraz keveréket betonpadlók öntésére használják. Az ilyen felületek ideálisak ipari helyiségek, pincék, pincék vagy garázsok számára. A homokbeton használata előtt előkészítő munkát kell végezni. Először is, a felületet speciális kémiai oldattal kell kezelni. Erősen porózus felületeken racionális a nedvesség elleni védőszer használata.

Ha csak ki kell egyenlítenie a felületet, egy 10 mm vastag réteg elég lesz. Szükség esetén hozzon létre egy tartósabb réteget az alap és a kész padló között, magassága elérheti a 100 mm-t.

Ebben az esetben az esztrich megerősítő hálóval készül.

Az M300 száraz keveréke segítségével nemcsak a padlót, hanem bármilyen más bázist is ki lehet egyenlíteni. Használata megkönnyíti a betonrétegek közötti tömítések zárását. A peskobeton M300 tökéletesen kiküszöböli a betonszerkezetek nyilvánvaló hiányosságait.

Az anyag M300 alkalmazást talált a lapok, határok gyártásához. Kerti ösvényeket, vakokat, lépcsőházakat önt. Az M300 téglával végzett munka során aktívan használják falazóhabarcsként.

Hogyan csináljunk egy padlót saját kezűleg, akkor az alábbi videóból tanulhatsz.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba