Az univerzális száraz keverék M150 jellemzői

Ma az építési folyamatok felgyorsítása érdekében elegendő mennyiségű száraz keveréket állítanak elő. Általában cement alapon készülnek homok és különböző lágyítók hozzáadásával, minden munkájuk során víz hozzáadásával és a kívánt konzisztenciára való keveréssel kerül sor. Ezután az M150 univerzális száraz keverék jellemzőit tekintjük.

Különleges jellemzők

Az M150 száraz univerzális keverék fektetésre, szerelésre és befejezésre szolgál. Az egyik fő tulajdonsága egy egyenletes műanyag réteg kialakítása, amely szükséges a tégla építéséhez, telepítéséhez, fektetéséhez. Általában 50 kg-os zsákokban, kevésbé 40 vagy 25 kg-os zsákokban állítják elő, az elkészítéshez csak a szükséges mennyiségű vízzel hígítjuk, és a keverőt keverjük össze.

A lágyítószerek és más összetevők jelenléte miatt a tényleges arányban, Az M150 száraz univerzális keveréknek az alábbi előnyei vannak:

 • megbízhatóság és kiváló minőség;
 • tapadás sok felülethez;
 • fagyállóság;
 • az anyag gazdaságos fogyasztása;
 • jó gőzáteresztő képesség;
 • nedvességvédelem.

Az univerzális név önmagáért beszél. Ez azt jelenti, hogy ez a keverék sokféle beltéri és kültéri munkához használható. Alkalmas mind a mérsékelt éghajlatra, mind a súlyos északi fagyokra. Leggyakrabban téglák és blokkok, szintező felületek, betonozás telepítésére és behelyezésére használják.

típusok

Az univerzális keveréknek többféle típusa van, amelyek összetétele és céljaitól eltérő.

 • vakolás a változat gipsz kézi vagy gépi felhordására szolgál, a rétegvastagság 5 és 50 mm között lehet. Homlokzati és belső munkákhoz alkalmas. A keverés után a készítmény 120 percig megőrzi hasznos tulajdonságait, ezért azonnal el kell kezdeni a vakolat felhordását, vagy nem kell nagy mennyiségben gyúrni. A teljes erősségű kompozíció 28 nap után megszerezhető.
 • kőműves A Mix M150 agyag, szilikát, tűzálló téglák, gáz-szilikát blokkok lerakására szolgál. Magas fagyvédelmi aránya van, így minden időjárási körülmények között kívül is dolgozhat. A kompozíció nagy páratartalmú helyiségekben használható.
 • M150 keverék esztrichhez a padló szintezéséhez különböző helyiségekben. A réteg 1-10 cm lehet, a legjobb, ha beaconokkal rendelkező megoldást használ. Az 1 cm-es rétegvastagságnál a száraz keverék áramlási sebessége 22-25 kg / 1 négyzetméter. m. Az M150 megoldásnak az esztrichre vonatkozó előnyei az, hogy a beton alapja miatt tartósnak, nedvességnek és szélsőséges hőmérsékletnek ellenáll.

Műszaki adatok

Az M150 száraz keverék szinte minden gyártója ugyanolyan összetételű, beleértve:

 • Portlandcementek PTs400, PTs500;
 • száraz homok 0,1-1 mm-es frakcióval;
 • ásványi por 0,1-0,5 mm-es frakcióval;
 • ásványi kiegészítők és szerves lágyítók.

Minden hazai gyártó az M150 keverékét a GOST 3051597 szerint állítja elő, a homokot a TU 5711-002-05071329-2003 szerint használják.

Az M150 cement-homokkeverék fajlagos sűrűsége vagy sűrűsége 900 kg / m3, fogyasztás 16-17 kg / 1 m2, 1 cm rétegvastagság, szürke szín, 2 óranél hosszabb élettartam, az alaphoz való tapadás 0,6 MPa, nyomószilárdság 15.

Az M150 habarcs különbözik az M300-tól vagy az M400-tól abban, hogy nem csak fektetéshez, hanem esztrichhez és vakolathoz is használható. Csak a vízzel való hígítás aránya és a felhasználási módok eltérőek lesznek. A keveréket csak hideg vízzel hígítsa.

Az M150 termék alkalmazásának módja a következő: A keveréket 1,8-2 liter / 10 kg száraz összetétel arányban vízzel töltött tartályba öntjük, majd keverővel keverjük, vagy manuálisan addig, amíg homogén masszát nem képezünk. Az oldat hígítása után 2 órán át kell használni.

Amikor a téglafelületre hígított keveréket egyenletesen alkalmazzák simítóval használjuk, majd lapítottuk. A varratok optimális vastagsága - 1-5 mm, a blokkok méretétől függően. A vakolásnál az oldatot egy spatulával, simítóval vagy egy aggregát (vakolóállomás) segítségével kell a felületre felhordani, majd általában egyenletes rétegre húzódik. A vakolást megelőző falat mély behatolású alapozóval kell lefedni, ha a rétegek 3 cm-nél nagyobbak, akkor a gerendákat előzetesen be kell szerelni.

gyártók

Népszerűsége és sokoldalúsága miatt az M150 építési keverék nagyszámú gyártót gyárt. Gyakorlatilag minden régió rendelkezik saját gyárával, amelyek ezt a terméket és ismert márkáit gyártják. Egyes városokban még több tucat gyártó van. Mindazonáltal érdemes megemlíteni az Oroszországban és a FÁK-országokban ismert leghíresebb és legnépszerűbb hazai márkákat.

 • gyártó "Stone Flower" Különböző típusú száraz keverékeket állít elő szerelési, javítási és befejezési munkákhoz, köztük M150-et 40 kg-os zsákokban. Az 1 cm-es réteg fogyasztása 15-17 kg / m2. A megoldás beton, tégla, kőfelületeken +5 és +30 fok közötti hőmérsékleten használható. Lehetőség van 25 kg-os, 50 kg-os csomagolásra. A kiváló minőségű portlandcementből és a száraz homokból származó "Stone Flower" termékek pozitív visszajelzést kapnak.
 • Belföldi gyártó "Rusean" az M150 40 kg-os adag keverékét állítja elő. Nagyszerűek a varratokhoz, betonpadlókhoz, vakolatokhoz. A gyártás során modern technológiákat alkalmaznak, a keverék a minőségellenőrzést és a tanúsítást biztosítja. A fogyasztás viszonylag gazdaságos - 10-100 kg száraz keverékhez 1,5-1,7 liter vizet kell használni. A keverés után a kezdeti beállítás 45 percen belül történik, az oldat 24 órán belül teljesen megszilárdul.
 • Peskocement M150 a gyártótól "IVSIL" megbízhatóan bizonyult az építőanyag-piacon. Háromféle termék található: vakolás, falazat és univerzális. Minden márka 50 kg-os zsákokban kapható, ehhez a térfogathoz 9 liter vizet kell használni. Az „Ivsil” univerzális keverék előnyei közé tartozik a -50 és +60 fok közötti munkahőmérsékletek széles skálája, a megnövekedett életképesség - akár 3 óra, szilárdság és fagyállóság - akár 50 ciklus.
 • Száraz keverékek "Prestige-S", Portland cementből, PC400-ból készült, különböző építési munkákhoz. Ezeket fektetésre, esztrichelésre, betonozásra, fugázásra, kerámia és burkolólapokra használják. Az összetétel erőssége - 150 kg / 1 cm2, fagyállóság - 50 ciklus, fogyasztás 1 négyzetméterenként. m centiméteres réteggel - 17-19 kg száraz keverék. A Prestizh-S termékeket minőségellenőrzéssel gyártják, az építőanyagok számára garantált.
 • Belföldi gyártó "Basis"sok más kiváló minőségű építőanyag mellett az M150 száraz keverékeket is kínál kiváló minőségű Portland cement PC500 és ásványi adalékanyagok alapján. A vállalat termékeinek előnyei - tartósság és minőségbiztosítás. Az M150 „Talált” keverékeket 25, 40 és 50 kg-os csomagban szállítjuk egy nagyon színes, fényes csomagban, amely azonnal megkülönböztethető.

tippek

 • Nagyon fontos a homok M150-es gyártója kiválasztása. Annak ellenére, hogy ezeknek a termékeknek az összetétele szinte azonos, a fizikai tulajdonságok jelentősen különbözhetnek, például a cement vagy homok szemcsemérete, a fagyállóság, a szennyeződések jelenléte és egyéb tényezők. Ezért, hogy vásároljon egy keveréket M150 olcsó - nem jelenti nyereséges.Szükséges gondosan tanulmányozni a csomagolás összetételét, a garanciát és az eltarthatóságot, csak azoktól a gyártóktól, akik megbízhatóan bizonyították az építőanyagok piacán.
 • A megszerzés után az M150 keveréket zárt állapotban, száraz és sötét szobában, +10 és +35 ° C közötti hőmérsékleten és 70% relatív páratartalmú helyen kell tárolni. Ilyen optimális körülmények között a termék 6 hónapig megőrzi tulajdonságait, nem ajánlott többet tárolni a használat nélkül.
 • A habarcs leghatékonyabb felhasználása érdekében a felületet, amelyen a felhordás történik, nagy szabálytalanságok, gomba, penész, moha. Ez jobb tapadást és kevesebb anyagfelhasználást biztosít. A felületet mindig használat előtt ajánlott előkészíteni.

Az M150 cement-homok keverék falainak szintezésének folyamatát lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba