Konkrét érintkezés: mi az, és mit használnak?

Az önjavítás során a lakásban előfordulhat előre nem látható probléma, hogy a befejező anyagok rossz tapadást okoznak a felszínen, amelyen a csatolók vannak. Annak érdekében, hogy ne kezeljék ezeket a problémákat, ajánlatos előkészíteni az alapbevonatot egy konkrét érintkezővel. A kompozíció megfelelő használatához elegendő megérteni, hogy mi az, és ami a legfontosabb, hogy és miért használják.

Különleges jellemzők

A beton egy speciális, mélyen áthatoló primer keverék, amely finom kvarc töltőanyagból készült homok formájában, amelynek részecskemérete 300-600 mikron. Ennek az összetevőnek az oldatba való beépítésével erős, durva felület jön létre, amelyen bármilyen anyaggal elvégezheti a befejező munkát. A betonkontaktus erősen megragad a bázissal a speciális polimer kötőanyagok összetételének köszönhetően.

Az anyag hatóköre nagyon széles. Belső munkákhoz abszolút minden felületet kezelünk: a mennyezet, a falak és a padló.

Ugyanakkor csak két követelmény van a feldolgozandó anyagra:

 • tiszta alap por és olajfoltok nélkül;
 • a bázis hőmérséklete a hőmérő nulla jelének fölött van.

Az alap lehet más. Beton, fa, fém, üveg, csempe, festett és sok más felületre is alkalmas a betonkontaktus. Szinte minden típusú bevonat esetében a gyártó cégek saját termékváltozatot kínálnak a keverék összetételében kisebb eltérésekkel. Az ilyen elválasztás azonban viszonylag feltételes, és a legtöbb esetben az oldatot üvegre és ugyanolyan típusú betonra is lehet használni.

Ha a beltéri munkákhoz a betonkontaktusú bevonat jobban ajánlott, az ilyen kezelés a külső munka előfeltétele. Alkalmazása nélkül lehetetlen elérni a kívánt tapadást az érintkező építőanyagok között. Súlyos időjárási körülmények között a bélésanyagok gyorsan leválaszthatók az alapból. Ez nemcsak az épület megjelenésének romlásához, hanem a felszíntől való elválasztáshoz is vezet: ha a díszítés csempével vagy kövekkel készült, sérülést okozhat a járókelők.

Miért van szüksége?

A fő cél az, hogy erős kötést biztosítsunk a két anyag között, és erősítsük az alapot. A tapadás javítása nemcsak a mennyezeten és a falakon, hanem a padlózat esztrich kialakításánál is szükséges. A beton érintkezést beton és cement-homok esztrich alatt, valamint ömlesztett padló alatt alkalmazzák. Ennek eredményeként a kész felület nem szétszórt réteg, hanem szilárd és szilárd konstrukció.

A felület különleges simaságával és a nedvesség gyenge felszívódásával megkülönböztetett betonfallemezeken ilyen megoldás alkalmazása szükséges. Enélkül a fal vakolásával vagy festésével kapcsolatos munka nem fog működni. A befejező anyagok nem tapadnak vagy gyorsan repednek, és nem zúzódnak meg egy ilyen felületről, és a tapéta egyszerűen nem fog tartani.

A Betonokontakt egy kényelmes modern csere a falak bekötéséreszovjet és poszt-szovjet időszakban alkalmazták. Ennek a kialakításnak az eszközéhez a falak teljes felületét szövetrács borította. A ragasztáshoz szokásos PVA ragasztót használtunk. Ez a módszer nemcsak nehéz volt, de nem mindig vezetett a kívánt eredményhez.

A beton érintkezése segítségével lehetőség van arra is, hogy időt takarítson meg, és költséges munkát végezzen a felület régi felületéről való tisztításánál. Ezt a keveréket olajfestékre és cserépre lehet alkalmazni.Ugyanakkor a végeredmény minősége nem lesz rosszabb, mint amikor az abból tisztított felületre kerül. Csak a gyártó utasításainak szigorú betartása, a használati technológia betartása és a munka elvégzése a megadott időn belül.

A jó tapadás és a tapadás és a sokoldalúság mellett a beton érintkezésének másik fontos jellemzője. Miután a kompozíció kiszáradt, a felszínen vízszigetelő réteg képződik, amely nem lesz szükség mind belső, mind külső munkák esetében. Ez a minőség azonban különösen fontos a vakolt felületek megőrzéséhez a téli időszakban. A beton-érintkező réteg alatt a bevonat vakolat olyan sima és száraz marad, mint a fagy előtt.

Típusok és jellemzők

A konkrét érintkezés típusai között a fő különbség a kvarchomok részecskemérete, amelyen a keverék feldolgozásához szükséges felület kiválasztása függ. Ezen kívül vannak olyan alapozók is, amelyek kizárólag beltéri használatra szolgálnak, és kombinált alapozó külső és belső munkákhoz. A primer összetétel csomagolásán mindig a feldolgozásra alkalmas anyagokat leíró utasítások szerepelnek. Érdemes figyelembe venni a gyártó ajánlásait, ez csökkenti a primer fogyasztását, és megkapja a kívánt eredményt.

A betonkontaktus összetételének az alábbi összetevőket kell tartalmaznia:

 • Cement vagy portlandcement;
 • Finom kvarc töltőanyag;
 • Polimer, gyakran akril komponens;
 • Speciális technológiai adalékanyagok.

A készítmény műszaki jellemzői nem függnek a gyártótól, a keverék típusától és mindig azonosak:

 • Környezetbarát. A készítmény nem tartalmaz kellemetlen szagot és egészségtelen füstöt. Ehhez nincs szükség személyi védőfelszerelésre a kézre és a légutakra.
 • Ellenállás az lúgokkal és az agresszív közeggel szemben.
 • A vízszigetelő tulajdonságok.
 • Gázokat közvetít, ami megfelelő légáramlást eredményez a szobában, és megakadályozza a penész kialakulását.
 • Ellenáll a parazitáknak, penésznek és gombáknak.
 • Szárítási sebesség szobahőmérsékleten és mérsékelt páratartalom mellett csak 2-3 óra.
 • A gyártók által bejelentett működési idő 80 év. Ezen idő elteltével a beton érintkező réteg elkezd lebomlani.
 • A munka hőmérséklete 5-35 ° С, az ajánlott páratartalom 60-80%.

Annak érdekében, hogy a rétegvastagság és a bevonat egyenletessége könnyen szabályozható legyen, a gyártók fehér vagy rózsaszín színezéket adnak a keverékhez, amely jól látható a kezelt felületen. A festék nélkül a beton érintkezés tiszta folyadék.

Az oldatot bármely felületre kézzel vagy mechanikusan kompresszor vagy szórópisztoly segítségével kell felhordani. Lehetőségek vannak a mechanikus eszközök használatára, ez feltétlenül szerepel az utasításokban. Ezenkívül a szaküzletekben az aeroszolos dobozok keveréke is választható.

A betonkontaktusoknak meg kell felelniük a GOST 28196-nak: jellemzői szerint akril kopolimerrel rendelkező víz-diszperziós készítményekre vonatkozik. Ha a csomagoláson feltüntetett GOST száma más, akkor jobb, ha megtagadja az ilyen vásárlást.

Az 1 m 2 -es keverékfogyasztás nemcsak a homokszemcsék méretétől függ, hanem a kezelt felület porozitásától is:

 • sima és enyhén porózus felületre, például festett falra, fém- és üvegalapokra, kerámia cserépre, a keverék fogyasztása körülbelül 150 g / m².
 • a közepes porózus betonlapok vagy befejező téglák esetében a fogyasztás 300-350 g / m² között változik.
 • erősen porózus felületek, például beton vagy építési tégla esetében a fogyasztás 500 g / m² vagy nagyobb lehet; A beton érintkezésének csökkentése érdekében mély érintkezésű alapozóval van bevonva.

A használat finomságai

A betont kész formában 3, 5, 20 és 50 literes tartályokban értékesítik.A munka megkezdéséhez csak a fedelet kell nyitnia és a keveréket összekeverni úgy, hogy a kvarc töltőanyag egyenletesen eloszlik a keverékben. A keverést is rendszeresen meg kell ismételni a folyamatban.

A keverék alkalmazásának megkezdése előtt a kezelendő felületet gondosan elő kell készíteni:

 • egy olyan bevonatot, amely nem tapad jól a szubsztrátumhoz, el kell dobni vagy kaparni;
 • távolítsa el a zsírfoltokat, a ragasztót és a bitumencseppeket;
 • tisztítsa meg a por felületét, és várja meg, amíg teljesen megszárad.

Meg kell jegyezni, hogy a bázist közvetlenül a szárítás után szükséges betonkapcsolattal feldolgozni. Ha egy új porréteg leülepedik, újra tisztítani kell. A betonkontaktus csak a poros és zsíros felületekre tapad.

Eszköz a keverék alkalmazásához, amire szüksége van egy kicsit:

 • széles kefe, görgő vagy spray;
 • keverjük össze;
 • konténer konténerrel.

A beton érintkezése görgő lehet, de jobb, ha széles ecsettel cseréljük ki. Így egyenletesebb bevonatot érhet el, és jobban behatolhat a készítménybe az alaprészben lévő összes repedésbe és pórusba. A keveréket vízzel hígíthatjuk, de csak abban az esetben, ha mechanikai módszereket alkalmazunk az alkalmazáshoz: ezt a gyártó utasításai jelzik.

A festett falra vagy gipszkarton alapozóra éppen ellenkezőleg jobb egy henger előállítása. Más módszerekkel túl vékony és gyenge réteg is lehet. Az ecsetet és a szennyezett felületeket minden művelet befejezése után alaposan le kell mosni. A megmunkálatlan beton érintkezés nagyon könnyen mosható, és a kikeményített összetételt nem lehet eltávolítani.

3-4 órával az alapozó felhordása után jó lesz ellenőrizni a kapott bevonat minőségét. A szárított rétegen könnyen megállapítható, hogy vannak-e rések, vagy ahol a primer teljesen felszívódott. Ilyen hibák esetén a felületet ugyanolyan összetételű borítással kell lefedni. Azt is ellenőrizni kell, hogy milyen erőssége van annak a rétegnek, amire szüksége van egy késsel vagy spatulával. A minőségileg alkalmazott anyag nem esik le és nem deformálódik.

Javasoljuk, hogy a felületre vakolati vakolatot alkalmazzon, vagy a csempe ragasztását legkésőbb 12 órával azután, hogy a felület megszáradt. A por gyorsan leáll a kész durva rétegre, és rontja a behatoló tulajdonságait. Ha két vagy több napos szárítás után a felületet mélyen behatoló alapozóval kell kezelni.

gyártók

A jelenlegi piaci körülmények között sok gyártó kínál konkrét kapcsolatfelvételt. Nagyon olcsó és nagyon drága ajánlatok is vannak. A végső döntés, hogy melyik összetételt használják, mindig a fogyasztó marad. De mégis jobb, ha előre megértsük az ilyen áruk fő szállítóit.

az beton érintkező Axton A standard készleten kívül márvány morzsát is tartalmaz. Beltéri és kültéri használatra. A fogyasztók körében a kompozíció jó állapotban van. Az egyetlen hátránya az, hogy a keverék nagy fogyasztására vonatkozó panaszok vannak. Az átlagos ár 300 rubel 6 kg-ra.

Konkrét érintkezés az "Optimist" cégtől egy régi csempe, erős alkid- vagy olajfesték rétegekre készült munkákhoz készült. Alkalmazható mind a külső, mind a belső munkákra. A keverék fogyasztása 200-300 ml / m². Az átlagos ár 500 rubel 6 kg-ra.

Betongyártás a "Bolars" cég az épületen belül és kívül is használható. Alkalmas beton és sima csempézett felületekhez. Elérhető 0,3-0,6 mm és 0,6 mm-es frakciókban. Ár / csomag 5 kg 300-350 rubel tartományban.

Betonkontakt "Bitumast" nem sokban különbözik a társaiktól. Ezt a Himtorgproekt cég gyártja Szentpéterváron. Alkalmas az utcán és a házban. Az átlagos ára 700 rubel 7 kg.

Konkrét érintkező Kreps Company a szilícium-dioxid homok 0,4 mm-es frakciója van.Keverjük össze a fogyasztást 170 g / m²-től. Alkalmas beltéri és kültéri használatra. Az átlagos ár 400 rubel 4 kg-ra.

Bettocont az "Osnovit" vállalat bármilyen munkához is alkalmas, de különbözik a keverék megnövekedett fogyasztásától. A gyártó cég 450-500 g / m² fogyasztást jelöl. A 6 kg-os készítmény költsége nem haladja meg a 450 rubelt.

A keverék megvásárlásakor a legfontosabb dolog csak szaküzletekben vásárolni, és a jól ismert gyártó cégek termékeit választani. A nagyobb bizalom érdekében javasoljuk, hogy olvassa el a véleményeket az interneten.

Vélemények

Ahogyan azt elvárnánk, a beton tégla visszajelzése a legtöbb esetben pozitív. A keverék gyártójának vitája még nem található meg. Néha azonban vannak negatív válaszok, hanem inkább az eladókról, nem pedig a gyártókról szólnak.

A fórumok egyikénél a férfi szörnyű történetet mesélt, hogy miután betonkontaktust alkalmazott a mennyezetre és az azt követő mészkőre, az eredmény nem volt elégedett. Először fehér réteg alatt rózsaszínű gondolatok láthatók. Egy héttel később a mészárlás elkezdett eltörni az alapozóval.

A professzionális építők ebben az esetben elmagyarázzák, hogy a kompozíció lejárt vagy ismételt fagyasztás után, vagy hamisítványt szereztek meg.

Az ilyen esetek sajnos előfordulnak. Ezért, ha a konkrét érintkezés megszerzése nem szaküzletben történik, hanem a piacon, akkor jobb a tartály megnyitása és a keverék homogenitásának ellenőrzése. Ha a megoldás heterogén, a beszerzést el kell hagyni.

ajánlások

A beton nem alkalmazható a cementkeverék vakolat előtt. A film elválasztása az ilyen alapozó után 0,1 MPa-nál kisebb, mint a cement alapú megoldásoknál. Ezért a vakolási cementösszetételeket csak betonon kell készíteni

Ha alapozót vásárol, figyelni kell a gyártási és tárolási feltételekre. Javasoljuk, hogy csak a készítményeket alkalmazzuk, kevesebb mint egy év telt el a gyártás napjától. Ha a beton érintkezést helytelenül tárolták és fagyasztották, nincs értelme használni. Felolvasztás után az ilyen keverék elveszíti ragasztó tulajdonságait.

A betonkontaktus fogyasztásának csökkentése érdekében a felületet mélyen behatoló alapozó bevonja. Ha az alap túl száraz és porózus, az első réteg szárítása után ismét alapozót kell alkalmazni. A beton érintkezése csak a talaj teljes szárítása után lehetséges.

Mi a konkrét kapcsolat, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba