Szintezze a falakat gittel

Függetlenül attól, hogy egy lakásban vagy házban kezdtétek-e nagyszerű felújítást vagy felújítást, készen kell lennie arra, hogy jól működjön. A legtöbb lakásban a falak kiegyenlítése nélkül nem lehet. És anélkül, nem tudod ragasztani a tapétát, különben egy egyenetlen réteget rögzítenek. A sima és egyenletes felület létrehozásához kiváló minőségű gittre van szüksége, és képes kezelni.

Jellemzők és előnyök

A száraz gittben a többi befejező anyaghoz képest számos előnye van. Az első és talán a legfontosabb, alacsony ár. Könnyű megoldást találni magának, de egy fillért sem fog fizetni.

A második előny az jól fed mindenféle repedést és szabálytalanságot. Ha a fal sérült, akkor törések vannak, majd a vakolat segíti a helyzet javítását. Az anyagréteg alatt minden hiba láthatatlanná válik, és biztonságosan festheti vagy boríthatja háttérképpel.

Végül könnyen alkalmazható. Még akkor is, ha egyáltalán nincs tapasztalata a javítási munkákban, még mindig képesek a kis görbületi felületeket önmagukban szintetizálni minőségi anyaggal.

Típusok és típusok

Először is elméleti ismeretekre lesz szükséged, amelyek nélkül nem tudod kiválasztani a szükséges anyagokat és lefordítani az ötleteidet a valóságba. A szakértők az igazítási folyamatot több szakaszra osztják.

Mindegyik egyszerű, és miután megismerkedtünk a megadott információkkal, képes leszel megbirkózni a lemezek ízületei közötti különbségek simításával, a dudorok, a horpadás vagy a sok más hiba eltávolításával.

Először is tudnod kell, hogy különböző típusú gittek vannak: száraz és kész. A befejező anyag különböző típusai is vannak: kezdő, befejező és univerzális. Íme néhány hasznos információ róluk.

típusok

  • kezdet - a mély durvaságok összehangolására szolgál. Alkalmazható egy-három centiméteres falakra. Ha a réteg túl vastag, finom repedések keletkezhetnek a gitt felületén.
  • Univerzális - olyan erős, mint a kiindulási, de felhasználható a falak végső kiegyenlítésére. Tehát, ha nem tudja, hogyan kell használni a célt, vegye el.
  • befejező - nagyon vékony réteggel, egy centiméterre helyezzük. A legfinomabb gabona biztosítja a felület simaságát. Ezzel az anyaggal díszített falakat azonnal be lehet tapasztani vagy festeni.

típusok

Kemény gitt is előfordul különböző típusúak: polimer, cement, meszes, gipsz.

  • vakolat bármilyen befejező munkára használják. Ez az egyik olyan típus, amely nem nyúl, így egy gipszréteg két milliméterig alkalmazható. De van egy hátránya: nem tetszik a hőmérséklet csökkenése és a magas páratartalom. Ezért nem használható külső munkákhoz, valamint a konyhában lévő felületek szintezéséhez, a fürdőszobában, ahol a páratartalom szinte mindig magas.
  • Polymer. Eltérően az előző típustól, az utcán és a házban is használható. Vízállósággal rendelkezik, és nem fél a hőmérsékleti változásoktól. Még mindig vannak hátrányok. Az első a magas ár, a második az alacsony minőség.

Nem minden gyártó hoz létre minőségi terméket, ezért sok hiba van. Az ilyen gitt vásárlásakor alaposan ellenőrizze a csomag tartalmát, és csak akkor fizessen.

  • cement leggyakrabban a fürdőszobában a falak kiegyenlítésére használják. Más típusú gipszekhez hasonlóan hátrányai is vannak. Ezek közé tartoznak a következők: a repedések megjelenése, a hosszú edzés, a ismételt kitöltés szükségessége.
  • lime Ajánlott: az épület külső részére. Gyakorlatilag nem különbözik a cementtől. Az egyetlen különbség a készítményben hígított és polimer komponenseket tartalmaz.

Miután megvizsgáltuk, hogy milyen típusú és típusú gittek vannak, a fő cél felé haladunk - a felszín kiegyenlítése, amelyet több szakaszban végzünk.

A munka sorrendje

A vakolat befejező tevékenységeinek teljes körét több fő szakaszra osztják:

edzés

A gitt alkalmazása előtt el kell távolítani a régi vakolatot. Ez a folyamat nem annyira bonyolult, hogy bárki meg tudja csinálni mindent.

Ehhez:

  • lágyítson egy kis helyet vízzel, várjon 10-15 percet;
  • szétszerelje - távolítsa el a gipszet egy spatulával, szekcióval szétválasztva, amíg a teljes felületet meg nem tisztítják;
  • ha a falakat festékkel festették, vegyük le a felső réteget egy mosással, és ha ez nem működik, kopogtassa őket egy speciális kalapáccsal.

párnázás

Ez a folyamat egyaránt fontos. Ennek során kis repedések megszűnnek, és speciális megoldásokat alkalmaznak a gomba vagy penész megjelenésének megakadályozására. A legjobb, ha egy „konkrét kontaktus” alapozót használunk, amely gyorsan kiszárad. Tekintettel arra, hogy ez az anyag világos rózsaszínű, könnyen kezelhető a felület simasága, mennyire egyenletesen áll a kompozíció, hézagok nélkül. Az összes legkisebb hiba azonnal látható, könnyebben rögzíthető.

Ezt az alapozót azonban csak gipsz vakolat alatt használják. Két rétegben alkalmazzuk, így a szünet szüneteltetése a szárításhoz 6-10 órán át történik. Szárítás után folytathatja a szintezést.

A falak görbületének ellenőrzése

Speciális eszköz - a szabály - a mester tudja értékelni, hogy mennyire sima a mennyezet, vagy vannak hibák. Ehhez az épület alumínium szintjét különböző szögeknél alkalmazzuk a felületre. Azok a területek, ahol szabálytalanságok vannak, ceruzával vannak jelölve, majd kitöltötték.

Dagasztó oldat

A kísérleti dagasztást egy fúróval és egy „keverővel” rendelkező építő keverővel végezzük. A megfelelő gittnek hasonlítania kell egy vastag tejföllel, csomók nélkül. Ha van ilyen, a folyamat folytatódik. Ha a tesztkeverék sikeres, elkezdheti a munkát.

Ugyanakkor meg kell tudni, hogy jobb, ha egy lépésben tesszük, mert a keverék nagyon gyorsan megszárad, aztán lehetetlen a felületre alkalmazni.

Tömítés

Az igazítás sarkokkal kezdődik. Ez annak érdekében történik, hogy a sarkok és a lejtők tökéletesen laposak legyenek. A munkáknál a szögletes raklapot használják. A keveréket a spatula mentén terjessze ki. Ezt a felületet 50-60 fokos szögben kell felhordani. Az oldatot a fal felszínén simán simítja, repedésekkel és szabálytalanságokkal tölti fel.

A következő szakaszt úgy vakoltuk, mint az előző, de ugyanakkor kb. Öt-hét centiméterrel lefednie kell a már elkészült felületet. A munkát körülbelül egy méterre elvégezve a szintet szögben kell elhelyezni és a fal mentén húzni. Ily módon eltávolítják a többleteket. Az összes folyamatot addig ismételjük, amíg az illesztés befejeződik. Ha szünetet kell tennie, akkor a folyamat folytatása előtt meg kell nedvesíteni a vakolat széleit.

Befejező munka

A kész falakat 2-3 napig hagyjuk megszáradni. Ehhez jól szellőztetjük a helyiséget, hogy a felületi nedvesség ne kondenzálódjon. Biztosítani kell, hogy nincsenek huzatok, ellenkező esetben a gipszréteg repedéssel borulhat. Azt is meg kell, hogy ellenőrizze a hőmérsékletet a szobában, nem haladhatja meg a 20-25 fok.

Miután minden megszáradt, újra alkalmazzuk a szabályt. Ha vannak szabálytalanságok, akkor azokat egy polírozógép segítségével vagy egy olyan reszel, amelyhez csiszolópapír van csatlakoztatva, eltávolítják. Óvatosan távolítsa el a dudorokat, és végül kisebb végső munkához csiszolópapírt használunk nulla gabonával. A még friss, de kiszáradt felületet felül kell írni.

Befejező gitt

Az utolsó szakasz tökéletes simaságot ad a falaknak. Ezt megelőzően meg kell nedvesíteni vagy alapozni az előző vakolatréteget a felület lágyításához.

A "Stargers" márka terméke például a minőség. A "Stargers" finomsági száraz keverékek formájában készül, ami lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan elkészítse. Könnyen alkalmazható a falakra, rövid időn belül megszárad, nem romlik. A keveréket a csomagolásban bármilyen hőmérsékleten tárolhatja anélkül, hogy elveszítené az eredeti tulajdonságokat. A csomagolási térfogat eltérő, ami nagyon kényelmes. Az egyetlen hátránya, hogy a főzés során gyorsan megereszkedik.

A befejező oldatot gyúrják és alkalmazzák, valamint indítják. Az egyetlen különbség a szárítás sebessége. Nagyon gyorsan kell dolgozni, ezért jobb, ha a szakemberek felé fordulnak, hogy elkerüljék az újbóli összehangolást.

Fontos, hogy a friss gitt rétegek átfedjenek egymással. Ez párhuzamos csíkokkal, két spatulával van felhordva: a kész keveréket a keskenyen húzza be, és széles átmérővel már a falra kerül. A munkaterület végén finom hálóval van csiszolva.

Ragasztás beaconokkal

Ez a másik módja annak, hogy a falakat a nagyon nagy szabálytalanságokhoz használják. Ilyen esetekben vastag gitt réteg alkalmazható. Ha túl nagy, akkor csatolt fém festékháló. Megakadályozza, hogy az oldat a felületről csúszik.

Egy feszített szál segítségével meghatározzák a leginkább problémás helyet, ráadásul a jelzők is be vannak állítva. Dübelekkel vagy habarcsokkal vannak rögzítve. Ezt követően a falak szinttel vannak kiegyenlítve. A gerendák közötti távolság tíz centiméterrel rövidebb, mint a szabály hossza.

Ha friss megoldást használt a rögzítéshez, akkor meg kell várnia, amíg a jelzőfények meg nem keményülnek, majd alkalmazza a kezdő keveréket. Ha nagyon vastag gitt réteget kell kialakítani, akkor a legjobb, ha a folyamatot szakaszokra szakítjuk.

Először is, a keveréket a padlóról kevesebb, mint egy fél méter magasságra kell felhordani. Várnia kell, amíg megkeményedik, majd folytassa. Ez a módszer nem teszi lehetővé az oldat lecsúszását, miközben a felület egyenletes, sima. A falak, a mennyezet és a padló közötti szögek akkor alakulnak ki, amikor a habarcs kicsit összekapcsolódik. Ehhez egy szögletes spatulát használnak.

A befejezés után várjon, amíg megszárad, távolítsa el a jelzőt. Töltse ki belőle a lyukakat, és ha van szükség, akkor ismét csiszoljon.

Ha egy házban vagy lakásban a falakat akarja kiegyenlíteni, akkor a jövedelmezőbb és kényelmesebb a száraz gitt használata. Az összes munkát mások segítsége nélkül teheted meg, ami pénzt takarít meg. Mindazonáltal ügyeljen arra, hogy kövesse a szakértők ajánlásait. Az utasítások szigorú betartása - ígéret, hogy a házadban sima falak lesznek, és a saját kezedből készült jó javítás lesz.

A falaknak a gittal való kiegyenlítéséről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba