Vetonit TT: anyagok típusai és tulajdonságai, alkalmazás

 Vetonit TT: anyagok típusai és tulajdonságai, alkalmazás

A modern piacon hatalmas gipsz választék található. Ezek közül a legnépszerűbb a Vetonit márka keveréke. Ez a márka az ügyfelek bizalmát szerzett az ár és a minőség optimális aránya, a rendelkezésre állás, valamint a többfunkciós funkciók miatt. Végül is, különböző típusú gipszek használhatók a falak külső és belső kialakítására, valamint a mennyezet szintjének beállítására.

Ha úgy találja, hogy Weber-Vetonit („Weber Vetonit”) vagy Saint-Gobain („Saint-Gobain”) eladja a keveréket, akkor nem kétséges a termékek minősége, mivel ezek a cégek a Vetonit keverék hivatalos szállítói.

A vakolat típusai

Az anyagok típusai attól függnek, hogy milyen célból szánják őket: a felszín vízszintes felszínének megteremtése, vagy a külső vagy belső terek dekoratív kialakítása. Eladáskor többféle ilyen keverék található.

 • alapozás Vetonit. Ezt a megoldást tégla vagy beton falak és mennyezetek kezelésére használják.
 • Gipsz vakolat Vetonit. Kizárólag belsőépítészeti használatra tervezték, mivel a gipszvakolat összetétele nedvességre instabil. Ugyanakkor egy ilyen összetételű kezelés után a felület már teljesen felkészült a további festésre. A keveréket kézzel és automatikusan is lehet alkalmazni.
 • Vetonit EP. Ez a fajta megoldás sem különbözik a nedvességállóságtól. Cementet és mészet tartalmaz. Mindezek közül a legjobb, ha egy ilyen keverék alkalmas a nagy méretű felület egyszeri kiegyenlítésére. A Vetonit EP csak szilárd és megbízható szerkezeteken használható.
 • Vetonit TT40. Az ilyen vakolat már képes ellenállni a nedvességnek, mivel összetételének fő összetevője a cement. A keveréket sikeresen alkalmazták bármilyen anyag felületének kezelésére, így biztosan tartósnak és sokoldalúnak nevezhető.

Műszaki adatok

 • Kinevezés. A Vetonit termékek típusától függően a felületet a festés előtt felszínezik, a tapétát ragasztják, bármilyen más dekoratív felületet szerelnek fel. Ezenkívül a keverék tökéletesen alkalmas a gipszkarton lapjai közötti repedések és ízületek eltávolítására, valamint a festett felület feltöltésére.
 • Forma kiadás. A keverék laza száraz szerkezet vagy kész oldat formájában van forgalomban. A száraz keverék vastag papír csomagolásban van, a csomagolás tömege 5, 20 és 25 kg lehet. A hígított és felhasználásra kész készítményt 15 kg súlyú műanyag tartályba csomagoljuk.
 • A granulátum mérete. A Vetonit vakolat feldolgozott por, az egyes szemcsék mérete nem haladja meg az 1 millimétert. Néhány dekoratív felület azonban akár 4 mm-es granulátumot is tartalmazhat.
 • Keverjük össze a fogyasztást. A készítmény fogyasztása a kezelt felület minőségétől függ. Ha repedések és zsetonok vannak, akkor a keverék vastagabb rétege lesz, hogy teljesen lezárja őket. Ebben az esetben a vastagabb réteg - annál nagyobb a költség. Átlagosan a gyártó javasolja az összetétel alkalmazását 1 milliméteres rétegben. Ezután 1 m2-re kb. 1 kg 20 gramm kész oldatot igényel.
 • Hőmérséklet-használat. A kompozícióval való munkavégzés optimális hőmérséklete 5-35 Celsius fok. Vannak azonban olyan keverékek, amelyek hideg időben használhatók - -10 fokos hőmérsékleten.Erre vonatkozó információkat könnyen megtalálhatja a csomagoláson.
 • Szárítási idő Annak érdekében, hogy a habarcs friss rétege teljesen megszáradjon, legalább egy napot kell várni, míg a vakolat kezdeti befagyasztása 3 órán belül bekövetkezik. A készítmény keményedési ideje közvetlenül függ a rétegvastagságtól.
 • Erő. Egy hónappal a kompozíció alkalmazása után a mechanikai terhelést legfeljebb 10 MPa-nál továbbítja.
 • tapadás (tapadás, "tapadás"). A vegyület összetételének megbízhatósága körülbelül 0,9-1 MPa.
 • Idő és tárolási feltételek. Megfelelő tárolás esetén a kompozíció 12-18 hónapig nem veszíti el tulajdonságait. Fontos, hogy a Vetonit keverék tárolóhelye száraz és jól szellőző legyen, legfeljebb 60% -os páratartalom mellett. A termék akár 100 fagyasztási / olvasztási ciklust is átvihet. Ugyanakkor a csomagolás integritását nem szabad veszélyeztetni.

Ha a zsák sérült, a keveréket egy másik megfelelő zsákba kell helyezni. A már hígított és főtt keverék csak 2-3 órán át használható.

Előnyök és hátrányok

A Vetonit TT cementalapú vakolat keveréke pozitív tulajdonságokkal rendelkezik.

 • Környezetbarát. A Vetonit termékek teljesen biztonságosak a környezetre és az emberi egészségre. A gyártásához nem használnak mérgező és veszélyes összetevőket.
 • Nedvességállóság. A Vetonit TT nem deformálódik, és nem veszíti el tulajdonságait a víz hatására. Tehát ez az anyag magas páratartalmú helyiségek, például fürdőszobák vagy medencével rendelkező szobák díszítésére használható.
 • A külső hatásokkal szembeni ellenállás. A lefedettség nem szörnyű eső, hó, jégeső, hő, fagy és hőmérséklet-változás. Biztonságos a kompozíció használata belső és külső felületkezelésre. Az anyag sok évig tart.
 • Funkcionalitás. A keverék használata nemcsak a felület teljes kiegyensúlyozását és előkészítését teszi lehetővé, hanem a mennyezet és a falak hő- és hangszigetelő tulajdonságainak jelentős javítását is. Az ügyfél-vélemények ezt megerősítik.
 • Esztétika. A száraz keverék rendkívül finom csiszolással rendelkezik, aminek köszönhetően tökéletesen sima felület jön létre.

A termék hátrányai nem olyan sokak. Ezek közé tartozik a keveréknek a felületen való végső szárítására, valamint arra a tényre, hogy a Vetonit gipsz a munka közbeni folyamatban összeomlik.

Ajánlások felhasználásra

A keveréket cementre vagy bármilyen más, 5 mm-es rétegvastagsággal rendelkező felületre (optimálisan az utasítások szerint, 2-7 mm) alkalmazhatjuk. Vízfogyasztás - 0,24 liter / 1 kg száraz keverék, az ajánlott hőmérséklet +5 fok. Ha a vakolatot több rétegben alkalmazzák, akkor várjon a réteg teljes száradására, mielőtt továbblépne a következőre. Tehát a végső bevonat maximális szilárdságát érheti el.

A munka sorrendje

A Vetonit TT keverékével való munkavégzés szabályai nem térnek el nagymértékben más vakolat keverék alkalmazásának sajátosságaitól.

edzés

Először is gondosan elő kell készíteni a felületet, mert a végeredmény ebből a szakaszból függ. Tisztítsa meg teljesen a felületet a törmelék, a por és a szennyeződésektől. Minden kiálló szöget és szabálytalanságot le kell vágni és foltolni kell. A legjobb hatás érdekében ajánlott az alátét erősítése egy speciális megerősítő hálóval.

Ha meg kell oldania a megoldással a beton felületét, előzetesen alapozhatja. Ez azért szükséges, hogy elkerülhető legyen a nedvesség felszívódása a vakolatból a betonból.

A keverék elkészítése

Az előzetesen elkészített tartályban helyezzük a kívánt mennyiségű száraz készítményt, és alaposan keverjük össze szobahőmérsékletű vízzel. Optimálisan alkalmazza ezt a fúrót. Ezután hagyjuk az oldatot körülbelül 10 percig hagyni, majd újra alaposan keverjük össze.A száraz keverék egy csomagja (25 kg) körülbelül 5–6 liter vizet igényel. A kész kompozíció elegendő ahhoz, hogy körülbelül 20 négyzetméter felületet fedjen le.

büntetés kiszabása

Vigye fel az oldatot az elkészített felületre az Ön számára megfelelő módon.

Ne feledje, hogy az elkészített keveréket 3 órán belül fel kell használni: ezen idő elteltével romlik.

őrlés

  A felület tökéletes kiegyenlítése és a munka befejezése érdekében az alkalmazott oldatot speciális szivaccsal vagy sminkpapírral kell homokozni. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e szükségtelen barázdák és repedések.

  Kövesse a Vetonit TT márka keverékének tárolására, előkészítésére és alkalmazására vonatkozó szabályokat, és az eredmény sok éven át örül!

  A következő videót nézve többet megtudhat a Vetonit keverék alkalmazásának szabályairól.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba