Knauf Rotband vakolat keverékek: Specifikációk és specifikációk

A Knauf "Rotband" egy polimer alapú gipszkeverék. 1993-ban jelent meg az orosz piacon, de Európában széles körben használták mintegy 30 éve.

Főbb funkciók

Építőanyagként ez a gipszkeverék univerzális. A legtöbb esetben betonból, cementből és kőből készült felületek kiegyenlítésére szolgál. A gipszkarton használatakor asszisztenssé válhat. Belső használatra ajánlott. Amikor a kültéri házak és házak szigetelésére szolgál, és megvédi őket az agresszív éghajlati viszonyoktól.

Három alapvető funkciót hajt végre.

 • Műszaki. A keverék felhasználása következtében a bevonat ideálisan sima lesz, ami lehetővé teszi a későbbi befejező munkálatokat.
 • Védő. Megtartja a szükséges hőmérsékletet az épületen belül, és megvédi a túlzott nedvességtől.
 • Dekoratív. Segít létrehozni esztétikai formákat.

struktúra

A "Rotband" egy polimer alapú vakolat keverék. Tartalma miatt eléggé nagy tapadás érhető el a vakolat más anyagokkal. A készítmény tartalmaz még néhány természetes adalékanyagot is, melynek következtében színváltozása következik be.

A Rotband vakolat fő színe szürke, fehér és rózsaszín. Meg kell jegyezni, hogy a készítmény minősége nem függ a színétől.

Az anyaggal végzett munka során fontos szempont a szárítás utáni zsugorodás, amely minden gipszvegyületre jellemző. Ezért érdemes egy kis margót tenni az alkalmazás során

A keveréket 5, 10 és 30 kg-os csomagolásban csomagoljuk, ami nagyon kényelmes a fogyasztó számára.

típusok

A gipszkeverékek különböző paraméterekben különböznek, az egyik - az alkalmazás módja.

Ezek közé tartozik:

 • keverékek kézi használatra;
 • keverékek gépi használatra.

A legtöbb Knauf keverék manuális használatra készült. A legismertebb termék a Knauf "Rotband".

Ez a keverék univerzális, és szinte bármilyen felülettel kombinálva. Használható falak és mennyezetek számára is. Kiváló nedvességállósággal rendelkezik, ami alkalmassá teszi a fürdőszobák használatára. Javasoljuk, hogy a „Rotband” vakolatot kizárólag belsőépítészethez használja.

A Knauf „Goldband” a belső és kemény felületekhez, a „HP Start” bevonat kiegyenlítésére szolgáló kezdő gipszkeverék, a Knauf „Sevener” gipsz-ragasztó keverék mind a belső, mind a külső befejezéshez, a Knauf „Ubo” népszerű. "A" Boden "10, 25 és 30 keveréke a cement padlózathoz.

A Knauf márka alatt speciális М75 75 vakolatot készítenek, amely a „Rotband” -el ellentétben gépi használatra készült.

A gépipar fő különbsége a készítmény alkalmazásának sebessége és gazdaságossága.

A réteget általában legfeljebb 20 mm vastagságban alkalmazzuk. Az ilyen típusú keverékek kézzel használhatók, de az anyag folyékonyabb konzisztenciája rovására ez nem túl kényelmes. A kézzel készített kompozíciók használata tilos speciális géppel történő munkavégzés során.

A kézi vakolat vastagabb rétegben kerül felhasználásra - akár 50 milliméterig. Ez a keverék vastagabb, ami nem teszi lehetővé a géppel való használatát, mivel eltömíti a készülék csatornáit és más elemeit.

A Knauf termékcsaládja a gitt anyag. A felületeket a felület befejezése előtt használják. A Putty Knauf "Rotband" univerzális, gipszből és természetes anyagokból áll.Magas páratartalmú helyiségekben használják.

A Knauf cég kőműves keverékei, esztrichei, ragasztói már régóta népszerűek és széles körben használatosak az építési és javítási munkákban.

szín

Mielőtt megvásárolná a vakolat keveréket, ki kell választania a szükséges árnyalatot. A készítmény színére vonatkozó információk nem mindig jelennek meg a címkén, de a gyártó adatai alapján számítható ki. A szürke keverékeket Krasnogorskban állítják elő, a rózsaszíneket Kolpino-ban és Chelyabinsk-ban gyártják, a fehéreket pedig Astrakhan régióban és Krasnodar területén gyártják.

Emlékeztetni kell arra, hogy a kész keverék tulajdonságainak színe.

A „Rotband” fehér és szürke vakolat, a rózsaszíntől eltérően, átfolyhat a felületen. Ez a rózsaszín kompozíció nagyobb szemcséjének köszönhető. Ha nem tervezi a tapétát a tapétára ragasztás előtt, ajánlatos a falakat fehér vagy szürke keverékkel kiegyenlíteni.

Rétegvastagság

A vakolat rétegeit legalább 5 mm vastagsággal kell felhordani. Az optimális méret 10 mm, ami szükség esetén növelhető. A falak befejezésekor a maximális rétegvastagság 50 mm, míg a mennyezet befejezése után 15 mm.

Ha a vakolatréteg vastagságának növelése szükséges, a második réteget az első szárítás és alapozás után kell felhordani. A rotband vakolat keverékek jó tapadásúak a téglához, a betonhoz, a fa és a gipszkartonhoz.

jellemzői

A "Rotband" gipszkeverék képes felvenni a felesleges nedvességet. Az alacsony hőmérsékletek, gőzáteresztő, nedvességállóak jól tolerálhatók. A készítmény alacsony hővezető képességgel rendelkezik.

Jellemzői:

 • rétegvastagság - 5-50 mm;
 • a száraz összetétel fogyasztása 10 mm-es rétegben 8,5 kg / m2;
 • 30 kg-os csomagolásból egy kicsit több, mint 35 liter oldatot kapunk;
 • az oldat érési ideje 10 perc;
 • egy 10 mm vastag réteg körülbelül egy órát szárad;
 • a teljes szilárdság egy 24 órán belül történik;
 • a száraz keverék sűrűsége 730 kg / 1 m3;
 • a szemcsésség elérheti az 1,2 mm-t;
 • kompozíció árnyalatai - szürke, fehér, rózsaszín;
 • A tárolási idő hat hónap.

Hol vonatkozik ez?

A "Rotband" keverék gipsz alapú, ezért beltéri falakkal és mennyezetekkel való munkavégzés során használják. Ellenáll a nedves környezetnek, ezért olyan helyiségekben használható, mint a fürdőszoba, a pince és mások. A szabadtéri munkához cement alapú anyagokat kell használni.

Sok bevonat van, amellyel ezeket a termékeket kombinálják. Ez például a beton, tégla, kő, szénsavas beton, cement, gipszkarton és mások.

Előkészítés és munka

A gipszkeverék elkészítésekor figyelembe kell venni, hogy gyorsan kiszárad, ezért érdemes az ebben az időszakban felhasználható mennyiséget összekeverni. A teljes szárításhoz 2 napot kell elosztani.

A keverék használatakor a munkaterület hőmérséklete nem lehet +5 fok alatt. A közvetlen napfényrel való érintkezés ajánlott kizárni. Azt is meg kell vizsgálnia, hogy nincs-e huzat, és ne tegye a szobát egy nappal később.

A keveréket fokozatosan elalszik hideg vízben. Keveréshez célszerű vakolatkeverőt használni.

A következetességnek egyenletesnek és csomóktól mentesnek kell lennie. Ezt követően az elegyet kb. 5 percig hagyni kell hagyni. Ha szükséges, több vizet adhat hozzá.

Ezután az oldatot 5-10 mm vastag réteggel, felülről lefelé alkalmazzuk. Egy óra múlva, amikor a kompozíció keményedik, egy fém spatulával egyenletes bevonatot kell kialakítani. 15 perc múlva a kezelt felületet vízzel kis mértékben meg kell szórni, és úszóval dörzsölni kell, és meg kell szüntetni a hibákat. Amint a vakolat mattvá válik, egy spatulával simítja le. Ha megkönnyebbülés vagy rajz szükséges, a nem keményített bevonatot hengerrel vagy kemény halom kefével kell kezelni.

Előnyök és hátrányok

A gipsz egy rugalmas és puha anyag, amely kényelmes dolgozni. A kétségtelen előnye, hogy a Knauf "Rotband" keverékével kezelt felület nem kell gitt. Ez ellenáll a repedéseknek, nagyon gazdaságos használni, képes szabályozni a helyiség nedvességét, környezetbarát és biztonságos.

Helyes alkalmazás esetén a kompozíció nem ad elválasztást, és nem morzsolódik. A fal sima és sima.

Ennek a keveréknek van néhány hátránya. Nem olyan erős, mint a cement, nincs korróziógátló hatása - a fém rögzítők idővel rozsdásodnak. Emellett a Knauf "Rotband" nem az olcsó építőanyagok közé tartozik. Ennek a összetételnek a magas minősége és pozitív tulajdonságai azonban több, mint kompenzálják ezeket a hiányosságokat.

A fő dolog az, hogy pontosan megvásároljuk a bizonyos típusú munkához szükséges keveréket, hogy biztosítsuk a csomag integritását, és hogy az anyag nem késedelmes és jó minőségű.

Vélemények

A rotband vakolat keveréket a német technológiát alkalmazó orosz üzemekben állítják elő. Az eredeti minőségű termékeknek nincs negatív véleménye. A keverék hazai analógjai sokkal olcsóbbak, de nem felelnek meg a megadott előírásoknak.

Ha megvásárolja a keveréket nem bizonyított kiskereskedelmi üzletekben, és a piacokon és a magán tulajdonosok nem tudják garantálni, hogy megvásárolja az eredeti terméket. A hamisított termékek nem kiváló minőségűek, bár márkajelzéssel, például logóval és utasításokkal rendelkezhetnek. Ennek a terméknek a gyártója a fő kezelője bizonyított szállító.

A falak Knauf Rotband vakolattal való szintezéséhez lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba