Üvegszálas háló: előnyök és hátrányok

Az üvegszálas háló a modern technológia fontos eleme. Az anyagot akkor használják, ha meg kell erősíteni a nedves típus, a hidraulikus szigetelés, a mennyezet, a padló felületeit. Emellett a felületeket a struktúrákban lévő elemekkel vissza kell állítani.

kérelem

Az üvegszálas hálókat akkor kell használni, amikor az építési munkákhoz szükség van. Először rudak voltak fából készült lécekkel, amelyeket a fal felszínére töltöttek. Ezután fém hálóval helyettesítették. Most az üvegszálból és műanyagból készült termékeket helyettesítik.

Ezek az elemek azonban a befejező réteg megerősítésére szolgálnak, hogy egy olyan keretet hozzanak létre, amely magában foglalja a bélést, amely monolit blokkként van kialakítva az egész felületen. A szövet megakadályozza a repedést, a leválást, a hámlást, a megsemmisítést.

Az anyag tapadásának növekedése a felszínre való díszítéssel annak a ténynek köszönhető, hogy területe megnövekszik a hálóelemekben lévő végtelen megkönnyebbüléssel. Egy gipszréteg nem fog minden anyaghoz szorosan illeszkedni. Ezért hab, szilikát tégla és hasonló anyagokkal való munkavégzés során minden bizonnyal megerősítést használnak.

Erősítő háló, amelyet akkor használnak, amikor az ízületeket kell kezelni, a csuklópántok varratokkal. A háló akkor releváns, ha olyan anyagokkal dolgozunk, mint a lapok. Ez a gipszkarton, a polisztirol hab, a különböző panelek blokkokkal.

Üvegszálas háló használata szükséges, ha szükséges:

  • hidraulikus szigetelés és hőszigetelő bevonatok szerelése;
  • amikor meg kell erősíteni a helyet az ablakok ablaktívjaival és az ajtók blokkjaival a falak felszínéhez;
  • az ömlesztett padlók erősítése csatolókkal.

A nedves alkalmazással rendelkező bevonatok megerősítésére és megerősítésére a szokásos fizika határozza meg. Vékony réteg alkalmazása nagy felületű felületre egyenetlen zsugorodást okoz a szárítás során. Ezért az öregedés során megrepedhet.

A további befejeződés hőmérséklet-változásoknak és nedvességnek van kitéve. Ez hozzájárul az anyagok hőmérsékletnövelésének megjelenéséhez. A felület különböző részein a folyamatok eltérőek. Ennek eredményeképpen a méret egyenetlenül változik. A vakolat repedése történik.

Megsemmisítés figyelhető meg, mert a recept nem felel meg a keverék elkészítésekor. Egy ilyen pillanat jelenléte normálisnak tekinthető, ha önmagában készül. A rétegvastagságban eltérések vannak a szükséges paraméterektől, a bevonat elhelyezésekor megsértik a technológiát.

Ez gyakran megfigyelhető a külső elemekkel rendelkező homlokzatokban a szerkezetekben. Itt különösen jelentősek a páratartalmú hőmérséklet-változások. A külső homlokzatokon dolgozva erősebb, megbízhatóbb rácsokat használnak.

Egy másik fontos nehézség a nedves megjelenés befejezésekor a felülethez való hiányos tapadás. Amikor az anyag sima textúra sűrűségű, akkor a víz rosszul felszívódik, a felületen nincsenek szabálytalanságú pórusok. A bevonat nem túl hosszú.

Üvegszálas háló, ellenkezőleg, tökéletesen ragasztott. Majdnem minden anyag felületén fogják tartani. Tehát egy összekötő közvetítő lesz, amely ugyanolyan fogással rendelkezik a falfelülettel és a díszítő anyaggal.

A használat célja

A megerősítő háló csontvázként használható a töltési helyeken, ahol a lemezek és az építőanyagokból készült tömbök között üregek vannak. Ha egy ilyen résnek nagy szélessége van, akkor a benne lévő gitt nem fog tartani. Gyorsan zuhanyozott. A varrás megnyílik. A rács segítségével a vakolat megmarad, miután megsemmisült vagy repedt.

Amit az üvegszálas háló alkot, annak nevéből lehet érteni. Alumínium-boroszilikát üveg segítségével először vékony szálakat húzunk. Könnyen lehajthatók. Azonban nem fognak törni. Nagy szilárdságuk is van. Ezután a gerendák képződnek, amelyek összefonódnak a különböző méretű cellákkal. A leggyakoribb méretek két-két, öt-öt és tíz-tíz milliméter.

Az anyag felületét kifejezetten az alkáli ellenállás növelése érdekében kezelik. Az ilyen védelem érdekében a szálakat egy poliakril diszperziós kompozícióval impregnáljuk. Lehetővé teszi, hogy a rács nagyon hosszú időn belül nehézség nélkül alkáli környezetben legyen.

A poliakril impregnálás elengedhetetlen. Ha nem, akkor nem használhatja az ilyen anyagot gipsz vagy gitt használatával. Egy idő elteltével lúg hatására feloldódik.

Üvegszálas rácsos vakolat, speciális kezeléssel rendelkező összetételű, egyedi teljesítménytulajdonságokkal jellemezve.

Előnyök és hátrányok

A megerősítő háló előnyei:

  • Ellenáll az agresszív környezetnek. Tökéletesen kombinálható ásványi vakolatokkal, amelyekben lúgos közeg van.
  • Nagyfokú feszültséget tart fenn.
  • A sokkokkal szembeni ellenállóképességet biztosító felületek megnövelik az erősségüket.
  • Tökéletesen képes tapadni a gitt és a vakolat felületére.
  • Védi a bevonatot a repedésektől.

Negatív jellemzők:

A rácsok hátránya, hogy felületének szintjén nem szükséges hat vagy nyolc milliméternél nagyobb vastagságú oldat alkalmazása. Erősítés ebben a kiviteli alakban nem lesz előnyös. A második hátrány az volt a pillanat, amikor bármelyik műanyag ellenáll az építési megoldások kémiai környezetének agresszív hatásainak. Lúgok hatására a megerősítő háló feloldódik.

Minden tulajdonság közvetlenül függ attól, hogy melyik rácsnak van sűrűsége. Ezt a paramétert az anyag tömegének grammokban kifejezett aránya határozza meg a terület négyzetméterére. A rács stabilitásának mértéke a különböző külső hatásokra nagyobb lesz, mint a sűrűség.

Előfordulhat, hogy az anyag sokoldalú. Lehetővé teszi, hogy javítsa a befejező folyamatok minőségének minőségét, kezdve egy durva illesztéssel, befejezve a festők munkáját. Ez nem túl drága. A használat hatását kellő figyelmet kell fordítani.

Hogyan válasszuk ki?

A rács választásakor nagyobb figyelmet kell fordítani a vászon és a cellák geometriai méreteinek betartására. Meg kell nézni, hogy nincsenek-e kifeszített vagy buborékoltató területek. Amikor a tekercsben a kihajtás során egy torzítással bíró hely van, nem lesz lehetséges az anyag magas színvonalú csomagolása a felszíni szintre.

A megerősítő háló sűrűsége négyzetméterenként száz-hatvan-kétszáz húsz gramm. Ezeket akkor használják, amikor a gitt és vakolathoz kapcsolódó munkát kell elvégezni.

Továbbá a hálókat az épület alagsorában és földalatti részében használják. Az ebbe a csoportba tartozó anyag sűrűsége négyzetméterenként kétszázhúsz-háromszáz harminc gramm. Ezt a nézetet hálóerősítésnek nevezik. Az extrém körülmények között jelentős terhelést tudnak elviselni. Ezek az anyagok drágábbak.Ahhoz, hogy ezeket előállítsuk, nagyobb mennyiségű nyersanyagot kell használni.

Fém háló

Fémhálót használnak, hogy megerősítsék a gipszréteget a befejezésben, magukat a falakat, amikor olyan felületük van, amely nem elég erős. Az anyag népszerű. Szükség van arra, hogy külső falakból erősítsen egy gipszréteget.

A hálót nemcsak megerősítő elsődleges rétegként használják a felületen. Ez egy dekoratív bevonat kívülről a lábazatokban és egyéb vasbeton vagy tégla szerkezetekben. Különböző felületekre, függetlenül attól, hogy milyen követelmények vonatkoznak az alkalmazott réteg vastagságára és szilárdságára. A rácsokat különböző méretű cellákkal használják. A hálók gyártásához használt anyag különböző magasságú, különböző vastagságú megkönnyebbülés.

Nyúlháló alkalmazása

Most a nyúl nagy szén-dioxid-tartalmú ötvözött acélhuzalból készül. Polimer bevonattal rendelkezik. A PVC-vel bevont láncszem hosszabb használatban van. Nem korrodál. Képes ellenállni a külső nyögi cselekedeteknek. Ezt a rácsot azonban gyakran használják kerítések létrehozására, és különböző színekben állítják elő.

A lánc-összekötő huzalozással történik., amelynek átmérője spirálban egy-három milliméter. Ezután keresztezte egymást, közös hálós rácsot alkotva. Az ilyen fémháló falak burkolására alkalmas, melynek során az oldalsó felületekre történő felhordást megelőzően agyagot vagy agyagot használták. A háló segítségével megerősítő domborítási réteg jön létre. Nagy mennyiségű vakolattal rendelkezik. Minél vastagabb lesz, a sejtek nagyobb méretűek lesznek. A rácsot ugyanúgy rögzítse.

Figyelembe véve a megerősítő hálók alkalmazási körének rendelkezésre állását, az építőiparban az anyagot kínáló vállalkozások hatalmas választékot kínáltak. A főbb kritériumok megértése során a kiváló minőségű munkadarabok beszerzését könnyedén elvégezheti.

A rács gyors és megbízható szereléséhez a falhoz lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba