San Marco vakolat: típusok és alkalmazások

 San Marco vakolat: típusok és alkalmazások

Az olasz San Marco gipsz egy különleges típusú dekoratív falburkolat, amely lehetővé teszi a tervező legbátrabb elképzeléseinek megvalósítását és minden szoba egyedi hangulatát. A különböző színek és texturált megkönnyebbülés miatt ezt az anyagot érdemes tekinteni a magas színvonalú referenciaértéknek az egész világon. A termék összetétele és szerkezete alapján számos lehetséges alkalmazás lehetséges.

Az Olaszországból származó termékek előnyei

A modern faltervezés eredeti megoldásait keresve sokan már régen elhagyták a szokásos tapétát, mert az építőipar készen áll arra, hogy innovatív típusú bevonatokat kínáljon, amelyek sokkal jobban megfelelnek az idők szellemének és a magas minőségi követelményeknek. Az egyik alternatíva a dekoratív, olasz vakolat, amely minden pozitív belsőépítészetnek köszönhetően díszíti a belső tereket.

A San Marco vakolat fő előnyei:

 • abszolút biztonság mind az alkalmazás során, mind a használat során - a termék csak környezetbarát természetes összetevőket tartalmaz, nem tartalmaz káros adalékanyagokat, oldószereket és allergiát okozó káros anyagokat;
 • a természetes összetételből adódó szag hiánya;
 • a textúrák, a színárnyalatok széles választéka, az utánzatok típusa, hogy megkülönböztető, nem ismétlődő tervet hozzanak létre;
 • nagy szilárdság és tartósság;
 • a sérülések, például a penész és a gomba megakadályozása, mivel nincs szükség további viaszosításra;
 • könnyű használat, nincs szükség a legtöbb terméktípushoz való tökéletes illesztésre;
 • a magas nedvességtartalmú helyiségekben való alkalmazás képessége;
 • A maszkolási hibák mellett a dekoratív anyag teljes végső rétegként szolgál, továbbá tökéletesen vízzel megtisztítva, és hosszú ideig megőrzi a szín fényerejét.

Ez az anyag alkalmas a belső és külső díszítésre, a homlokzatok burkolata, a szoba általános hangulatát állíthatja be, játszhatja a háttér szerepét a további díszítéshez. Valójában ez az egyedülálló burkolat segíti a különböző ötletek megtestesítését, és alkalmas minden lakóhelyi, nyilvános típusú helyiségre.

Olasz vakolat fajtái

Az anyagtípusok céljukat, összetételüket és textúrájukat tekintve különböznek a választott stílustól és dekorációtól. A gipsz más természetes alapokon hozható létre, mivel a kompozíció miatt bármilyen típusú bevonatot lehet kialakítani, amely megfelelő szerkezetű, valamint védő rétegeket tartalmaz a falra.

A kompozíció alapelemei:

 • mészkő;
 • ásványi anyagok;
 • szilikát vegyületek;
 • szilikon és származékai;
 • polimer bázis.

   Ennek eredményeképpen korszerű nyájtervezés érhető el, amely egy speciális töltőanyag tartalmának elérésével érhető el különböző színű és árnyalatú lemezek formájában. Foszforeszkáló elemek használata esetén lumineszcenciát és fényes, sima felületet biztosítunk. De az anyag lehet unalmas.

   A többszínű keverékek segítségével többszínű dekoratív bevonatokat vagy különleges részleteket tartalmazó megkönnyebbülést hozhat létre.

   Nagy igény és az olasz gyártók legfőbb teljesítménye - hagyományos velencei vakolat.Ez a termék funkcionalitása sokrétű - bármilyen természetes kő reprodukálására képes, hogy a felület „öreg”, nemes megjelenésű vagy klasszikus fényű legyen.

   Híres San Marco sorozat

   Az olasz gyártó termékeit számos kiváló minőségű velencei és texturált keverék képviseli.

   Minden fajnak saját jellemzői és kifinomultsága van:

   • Stukkó Veneziano vakolat Akril alapú és főleg kifinomult, fényes, antik hatású felületet teremt, amely kiküszöböli a viasz használatát. Egyes változatai lehetővé teszik az általános klasszikus stílusú márványozott belső terek kialakítását. Több mint ezer szín és árnyalat van ilyen anyagban. A gipsz bármilyen alapra alkalmazható, beleértve a konvex, ívelt, komplex geometriát.
   • A belső és külső falak fényűző és kifinomult megjelenése segít vakolat "Marmorino Classico". A termék különlegessége a hőkülönbségekkel szembeni különleges kopásállóság és a márvány több mint 800 árnyalata.
   • "Markopolo" sorozat vízalapú és akril alapú. A bevonat megkülönböztető minősége a fémfény (arany, ezüst, bronz, réz) durvasága. A stukkó ideális a modern minimalista stílusban és hi-tech stílusban készült szobákban.
   • "Kadoro" díszítőanyag saját jellemzői vannak. A víz alapja lehetővé teszi, hogy egy puha, selymes felületet hozzon létre egy fényes, terjedelmes nyúlással. Alkalmas egy hagyományos klasszikus belső térhez, amelyet főként belső falakhoz vagy válaszfalakhoz használnak. A keverék tökéletesen illeszkedik a betonhoz és gipszhez, ásványi alaphoz, régi festékhez. Ezt a bevonatot lehet mosni, eltávolítani a hibákat nem nehéz.
   • A matt bevonatok újra felépülnek "Kadoro Velvet" vakolat. Elegáns és kifinomult anyag, akrilgyanta alapján gyöngyfényű fényes. Meleg és hideg színek, kiegészítve gyöngyházzal, díszíthetik a nappalit, az irodát és még egy hálószobát is.

   A texturált San Marco keverékek - a velenceiektől eltérően - nem igényelnek gondos kiegyenlítést és jól működnek kedvezőtlen éghajlati viszonyok között, továbbá minden anyag jó tapadású a legtöbb bázissal.

   A dekoratív kompozíciók alkalmazása

   Az olasz gyártók gipszje az egyszerű használat miatt figyelemre méltó. A kivétel a híres "velencei", amely alatt a felület maximalizálása szükséges.

   A munkafolyamat több lépésből áll:

   • a bázis előkészítése, beleértve a régi bevonat eltávolítását;
   • minden szabálytalanságot, repedést és chipet javítani kell;
   • széles károsodással rendelkező területeken jobb, ha teljes vakolatot végeznek;
   • az 5 mm-nél nagyobb szintkülönbségeknél megerősítést alkalmaznak;
   • A felület alapozását a gyártó által javasolt összetételsel végezzük;
   • vakolás, cement, beton és gipszkarton vakolásnak van kitéve;
   • a megoldás alkalmazásához csomók és gumihengerek, spatulák, fésűkagyló és egyéb improvizációs eszközökre lesz szükség.

   A szakemberek azt javasolják, hogy a felületkezeléshez szokásos töltőanyagot használjanak - ez jelentősen megtakaríthatja a drága bevonatok költségét.

   A textúra minősége sok tekintetben függ a vakolat alkalmazásának módjától - vízszintes és függőleges, körkörös mozdulatok, rövid és hosszú ütések lehetnek.

   Természetesen úgy döntött, hogy olasz anyagot használnak először, jobb, ha egy profi mester segítségét használjuk, aki rendelkezik az ilyen bevonat kezelésére. Különösen akkor, ha a velencei kompozícióról van szó. Alkalmazásának technológiája többlépcsős és saját árnyalatokkal rendelkezik.

   A velencei vakolat használatának jellemzői

   Ez az anyag összetételében kőporot tartalmaz, amely eltérő frakciómérettel rendelkezik - a durvább és durvább őrlés a kezelt kő hatását eredményezi, míg a finom az alig más dísz. Ezen túlmenően a velencei kompozíció belülről, különösen ásványi összetevők jelenlétében ragyog. Ez a fajta vakolat jellemzi a fokozott ellenállást és a vonzó megjelenés hosszú távú megőrzését, még akkor is, ha az ultraibolya sugárzásnak és a magas páratartalomnak van kitéve.

   Az ilyen keverékkel való munkavégzés pontosságot és türelmet igényel, mivel minden vakolatréteget előzőleg szárított felületre kell felhordani. És ezek a rétegek lehetnek tíz és tíz között, és minél több van, annál észrevehetőbb a belső fény.

   Mivel az anyag minősége gyakorlatilag átlátszó, az aljzatnak tökéletesen sima és egyenletesnek kell lennie, és az alkalmazásnak egyenletesnek kell lennie. Szűk rozsdamentes acél szerszámmal kell dolgozni, hogy a falakon ne maradjon rendetlen csíkok. A szárítás után, amely 24 órán belül történik, már speciális viaszot lehet alkalmazni a további fényesség elérése érdekében.

   Ellentétben a külső homlokzati felületekkel, amelyeknek kedvezőtlen időjárási körülmények vannak kitéve, a belső falakat nem kell háromévente megjavítani, elegendő a szokásos vízzel gondoskodni. Ne használjon agresszív mosószereket, mivel ez a bevonat sötétebbé és tompavá válhat.

   Az olaszországi modern építési termékek lehetővé teszik a természetes textúrák széles választékát és egy hatalmas színárnyalatot, hogy egyedülálló belső tereket hozzanak létre, és így a legigényesebb igényeket és a személyes stílus preferenciákat is kielégítik.

   A San Marco vakolat alkalmazásával kapcsolatos további információkért lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba