A vakolat szabálya: a szerszámok kiválasztása a befejezéshez

A szabály ideális sík sín, amellyel a falakat vakolattal befejezheti. Ezenkívül az eszköz szükséges az elvégzett munka egyenletességének (minőségének) ellenőrzéséhez.

faj

A vakolattal végzett munka befejezésének szabálya egy 2 méter hosszú fa egyenletes fátyol, melynek fő hátránya az, hogy negatív nedvesség hatására deformálódnak. Ezt a problémát el lehet távolítani például a fa lenmagolaj speciális impregnálásával.

A modern típus szabálya már egy 3 méteres profil, legfeljebb 12 cm széles, alumíniumból készült. Ez a könnyűfém szabály nem deformálódik, ezért egy ilyen eszköz nagyon tartós.

A h-alakú szabály például befelé beágyazott hidraulikus szinttel lehet felszerelve, ami nagyban leegyszerűsíti az ön által létrehozott munkafolyamatot. Ez az eszköz más munkákhoz is használható, ahol hosszú szintre van szükség.

A fal egyenletességének ellenőrzéséhez szabályt alkalmaznak rá, a síkot a köztük levő lumen és a görbület alapján vizsgálják. A 1,5 cm-es méret toleranciának tekinthető.

Ezt az ellenőrzési módot az egész síkon kell elvégezni. Az építési szintet a falak meredekségének ellenőrzésére is használják.

A vakolat szabályozása

Állítsa be a vakolatot a felesleges maradékok levágásával a szabály segítségével. A szabálynak speciálisan rögzített síneken kell csúsztatnia, amelyek neve jelzők. Az ilyen világítótornyok előre vannak beállítva. Ezeknek a léceknek tökéletesen sík síkban kell lenniük. A világítótornyok és azok megfelelő telepítése lehetővé teszi a tökéletes vakolást. A felület legmodernebb befejezési módját a szabály szerint vakolásnak kell tekinteni.

Világítótornyok

Az ilyen hozzávetőleges lécek nem túl szorosan rögzítik a sarkokat és az ajtó és az ablak lejtőinek közelében. A köztük lévő rés a móló szélességének nagyságától függ, a távolság nem lehet kisebb, mint maga a szabály hossza a vakolatréteg korrekciójához.

Az ilyen világítótornyok különböznek a gyártás és a gyártási anyagok között:

 • Fa világítótornyok. A faanyagnak egy jelentős hátránya van - a geometriai formák nem megfelelősége. A fa túl gyorsan deformálódik, ezért túl ritkán használják a "nedves" munkához.
 • Fém gerendák. Az acél beaconok szerepében a szokásos ónprofil szolgál. Egy ilyen eszköz nem duzzad a víz hatása alatt. Ugyanakkor hátrányai is vannak - egy vékony, könnyen hajlítható profil drágább, mint a hagyományos fa lécek.

A gipszréteg közelítése a hozzávetőleges segédjelzők szabálya szerint általában profil segítségével történik. Vannak különböző típusú tájékozódási pontok:

 • Tégla vagy kerámia cserép. Mérföldkő lehet kis darab tégla, kő, aprított kerámialap. Az adott síkon a falhoz vannak rögzítve. Természetesen ez nem nagyon kényelmes megoldás, de a tömör sínek telepítésekor a csempék vagy téglák továbbra is használhatók.
 • Habarcs. Az oldat töredékeit az egész munkaterületen telepítik, a rögzítést a munkához megfelelő távolságban végezzük. Egy ilyen bonyolult munkafolyamat befolyásolhatja a vakolás minőségét.Ennek megfelelően csak olyan területeken használható, ahol nincsenek magas követelmények - garázs vagy melléképület.

Néha szűk kötelet használó körmöket is használtak. Ez az opció nem professzionális megoldás. A szabály szerint a legegyszerűbb vakolat használata a vezetők használatával.

Világítótornyok rögzítése

A tájékozódás megkezdése előtt meg kell vizsgálnia az egész szobát. Meg kell határozni, hogy a falak deformálódnak-e, hogy van-e torzítás, mennyire pontos a szoba sarkai. A legfontosabb lépés a szoba sarkainak vakolásának tekinthető. A geometriai torzítás a sarkokban nagyon észrevehető, a szoba minden sarkának teljesen egyenesnek kell lennie. Először is, a falakat meg kell vizsgálni egy börtönben, így találhat egy pontot, ami a jövő referenciapontja lesz.

Ezután be kell csavarni a csavarokat a falakba, aminek következtében a fényjelzők a lehető legegyenletesebben telepíthetők. A csavarokat először a felső sarkokban kell csavarni. A függőleges szint vagy a zuhanás esetén ugyanez történik a szoba alsó sarkaiban is.

A világítótornyok a már telepített csavarok fejére irányulnak:

 • Fémprofil, amely magában a csavarokon helyezkedik el.
 • A fa jelző világítótornyok közel helyezkednek el úgy, hogy síkjuk teljes mértékben megfeleljen a csavaros kupak területének.

A Reiki-t megoldással kell megoldani, ezt a megállapított szint egész sorában kell végezni, egyfajta „megszűnéssel”. Egy ilyen műveletnél jobb egy hornyolt simítót használni. Az ón anyagból készült fémprofil sínek rendkívül rugalmasak, és ezt a műveletet először végzik, jobb, ha 6 csavarra támaszkodik a sínre. További stabilitási csavarok 50 cm-es távolságban csavarozhatók.

A kikeményedés után az oldatot a meglévő üreg útmutatóként kell kitölteni. A merev rögzítés eléréséhez az oldalakon található "útmutatókat" meg kell szennyezni. Miután két tájékozódási pontot helyeztünk el a sarkok közelében, további síneket lehet rögzíteni. Ennek szükségessége csak a fal hosszának sajátosságai miatt merülhet fel.

2 csavart csavarnak be a falfelületbe a sarok és a sín között, hogy rögzítsék a kötelet. A kötelet szorosan nyomja a sínhez. A művelet után bármilyen mennyiségben telepítheti az útmutatókat szint és kemény munka nélkül. A rögzítéshez habarcs helyett használhatja a helyiség vakolásához szükséges keveréket. Gipsztartalmú keveréket alkalmazhat, ami felgyorsítja a munkát, mert a gipsz gyorsan keményedő anyag.

Ebben az esetben a szál a rack szintje felett meghúzható. Ez az opció időszerű, ha kemény jelzőtáblákat használ, a bemetszés idején nem hajlítanak. Ennek megfelelően jobb a vakolásra vonatkozó szabályt alkalmazni, amelyet a világítótoronyra kell felhordani és a teljes hosszában nyomással nyomni. Ebben az esetben a kötelet bizonyos távolságra kell feszíteni a fa lécektől, az ilyen résnek meg kell egyeznie magának a szabálynak a szélességével.

Lézeres rögzítés

Az építési lézer használata nagymértékben megkönnyíti a munkafolyamatot: elején általában kockázatot jelentenek a szabályra (egy vonal rajzolása egy szokásos ceruzával elegendőnek tekinthető, tökéletesen „ragaszkodik” az alumíniumra). A lézert úgy kell elhelyezni, hogy visszahúzódjon a tájékozódási pontról a korábban vázolt töredék szélességének távolságával.

Így, ha egy útmutatóban nyomjuk meg, meg kell próbálnunk összeállítani a töredékben felvázolt lézervonalat és síkját. A probléma megoldása hasonló módon nem szükséges az extra kötelek nyújtása és csavarozás.

vakolás

A szabály alatt a vakolás több rétegből áll - permetezés, primer és nakryvka.Permetezés - az első réteget a tejszínnel hasonlatos konzisztenciával rendelkező oldattal kell felhordani, hogy jobb tapadást érjen el a falak síkjával.

Az első réteg majdnem teljes szárításával a fő talajréteget alkalmazzuk. Szüksége van egy spatulára vagy simítóval, hogy a megoldást maga a felszínre dobja. Ezzel egyidejűleg az oldatot úgy kell dobni, hogy egy többletbevonatot kapjunk. Dobjunk megoldást - a töredékek a falak között a tereptárgyak között. Ahhoz, hogy a világítótornyok közötti falakat vakolják, a szabály a padlótól kezdődik, kezdve a legalsó alól.

A span teljes lefedettsége után kezdje el az igazítást. Ehhez a szabályt a falra vízszintesen alkalmazzák, a széleken lévő megállóhelyen világítótornyok vannak, amelyek korlátozzák a munkaterületet. Az erő az alulról irányul.

Ha a vakolt felületen a simítás után a hornyok vagy a hornyok vannak, akkor egy kicsit több megoldást kell dobnia a szabály ismételt követéséhez. Ezután kapjon egy tökéletes sík felületet.

Szükséges figyelembe venni a meglévő szolgáltatásokat egy ilyen segédeszközzel való munka során:

 • Butt-szabály a felesleg eltávolításához távolítsa el a vakolat maradványait, tisztítsa meg a felületet. A szerszámot nem szabad széles oldallal lenyomni, hogy ne hajlítsa meg a szabályt, de a deformált szerkezet a falak felületét egyenetlenné teheti. Az eredményül kapott sík túlságosan látható függőleges panelekhez hasonlít, amelyek a háttérkép réteg alatt láthatóak lesznek.
 • A többlet megszüntetése esetén száraz szabályként lehet dolgozni. Az egész folyamat végén helyesebb lesz a szerszámot nedvesíteni a legnagyobb simaság elérése érdekében.
 • Az alumínium szabály nagyon rugalmas, így olyan könnyen deformálható vagy hajlítható. Ilyen alumínium szabály alkalmazásakor nem szükséges, hogy az oldat a készülék felületén keményedjen. Rendszeres időközönként öblíteni kell a szabályt.

A szárított keveréket meg kell tisztítani, a tisztításhoz kemény szerszámokat kell használni, sok karcolást hagyva az alumínium felületén. És a karcos felület hamarosan piszkosabbá válik. Az utolsó réteget - a nakryvka-t a majdnem szárított alapozott felületre alkalmazzuk.

Jelzők eltávolítása

A legtöbb építõ általában nem távolítja el a tereptárgyakat. Mindez nem érinti a műszaki célt. A saját készítésű hozzávetőleges léceket több okból sem távolítják el:

 • A vakolatok készítése a gerendákon elég gyors. Gyorsabban próbálják befejezni a munkát, a munkások egyszerűen figyelmen kívül hagyják a jelzőfények eltávolításának szükségességét.
 • A világítótornyok könnyen eltávolíthatók, nehezebb lesz kitölteni a fennmaradó hornyokat. Nem minden ventilátor képes a falakat igazítani, és nem hagy nyomokat.

A horganyzott és olcsó gerendákat mindig el kell távolítani. Az idő múlásával a kiválasztott munkajelzők rozsdásodni kezdnek a falakon, és ez a barna foltok megjelenéséhez vezet a felszínen.

A világítótornyokat el kell távolítani, a vakolatréteg majdnem teljes szárításával. A gerendák eltávolításához meg kell találni a felső részüket, tetszőleges szerszámmal kell szúrnia a profilt, a fogó segítségével megszakítani a profilt, miközben megdönti. A munkát különálló, 25 cm-es darabokban kell végrehajtani, jobb, ha nem törjük ki a teljes profilt, hogy ne kerüljön több megsemmisítés.

A fából készült világítótornyokat azonnal és sikertelenül el kell távolítani. És itt az egész ellentétes az építőanyagokkal. A fa gipszje a meglévő környezeti feltételekhez különböző módon reagál, és különböző módon „lélegzik”. A fából készült világítótorony mozgatható, így idővel eltűnik, és egy repedés jelenik meg a kapcsolati területen. Mindez befolyásolja az egész szerkezet termikus jellemzőit és megjelenésének esztétikáját.

A jelzőfények telepítésének és a vakolatra vonatkozó szabály használatának megismeréséhez olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba