Gipsz tartály "tartály": az alkalmazás jellemzői és előnyei

A befejező munka elvégzése során minden mester érdeklődik a minőség javítására, az idő csökkentésére és a munkájuk megkönnyítésére. Az egyik eszköz, amely ebben az esetben segít, a garat vakolat. Lehetővé teszi a munkafolyamat mechanizálását, amely befolyásolja a munka minőségét és sebességét. Tekintsük a funkciókat, a használat előnyeit, és megtanuljuk, hogyan készítsünk ilyen eszközt saját kezével.

Különleges jellemzők

Ez az eszköz nagy mennyiségű felületek vakolására szolgál (egész épületig). A kis területeken való használata nem praktikus. Ebben az esetben az idő megtakarítása nem fog működni, mert az egység telepítése és a munka befejezése utáni mosás elég hosszú folyamat.

Külsőleg a készülék egy kis fém vödör fogantyúvalamelynek van egy karja, amely megkönnyíti a gipsz összetétel mechanikai áramlását. A fogantyú hátoldaláról lyukak vannak a keveréknek a kezelendő szubsztrátumra való kiadására.

Az angol nyelvről lefordítva az eszköz neve "ugrás" vagy "ugrás". Munkáját a sűrített levegő erejével végzik, amely a fogantyúból kompresszorral van irányítva. A vakolat adagolása általában 60 kocka / óra. Ez a szerszám a kézi módszerhez képest a keverék 40% -át megmenti. Használható falak, mennyezetek, ferde síkok számára. A munka lehetővé tette cement-vakolat, cement-mész, ragasztók, valamint festékek és lakkok használatát.

Érdekes árnyalat az a tény, hogy a falak és a mennyezet feldolgozására szolgáló tartály vödrök a fúvóka változatossága szempontjából jelentősek. A megmunkálandó síkhoz képest eltérő dőlésszöge van. Ezenkívül a fogantyú más. A falmodellek 45 fokos szöget zárnak be, és a mennyezeti vödröknek 90 fokos lejtése van.

Ezeket az eszközöket vödörnek nevezik mechanikus vakolathoz. Általában a készletet több fúvókával egészítik ki, amelyek a szükséges befejezési munkálatoktól függően beállíthatók. Ez lehetővé teszi, hogy 5–10 másodpercen belül megváltoztassa a vödör kiürítésének idejét.

A felépítés alapjául szolgáló szerkezet kiegyenlítéséhez alkalmazzon szabályt vagy a széles raklapot.

Előnyök és hátrányok

A vödör-tartály előnyei nyilvánvalóak.

 • Jellemzője az elfogadható költség, amely minden ügyfél számára alkalmas és nem érinti az árat.
 • A terméket külön értékesítik, néha kompresszor fúvókát tartalmaz a csomagban.
 • A készülék kialakítása rendkívül egyszerű és intuitív. Nem kell időt töltenie a folyamatok bonyolultságának tanulmányozására a minőségi alkalmazáshoz.
 • A termék megfelelő kezelése és időben történő tisztítása elég hosszú ideig tart.
 • Együtt dolgozva jelentősen csökkenti a felület befejezésének idejét.
 • A modellek változatossága. Ha kívánja, akkor választhat a folyékony tapéta, festék és ragasztó ragasztására.
 • Az eszköz működéséből eredő nyomás miatt a kompozíció tapadása a vakolt felülethez növekszik.
 • A Hopper megmenti a munkaoldatot, amely nagy mennyiséggel jelentősen megmentheti a költségvetést.
 • Ezt a készüléket a professzionális kézművesek magas pontszámai jellemzik, mivel a precíziós permetezés maximálisan megkülönböztethető.
 • A szerszám könnyen tisztítható, különösen, ha horganyzott vagy rozsdamentes acélból készül.
 • A gipsz tartály vödör belső és külső díszítésre alkalmas.

A készítmény alkalmazásának mechanikai módszere semmilyen módon nem befolyásolja az oldat minőségét, és lehetővé teszi a különböző szennyeződéseket.

A vakolat alapanyagának összetétele azonban vastagabbnak kell lennie, mint más készítmények. Egy ilyen szerszám segítségével komplex konfigurációjú felületeket lehet befejezni, tökéletesen elkészíti az alapot a befejezéshez. Ugyanakkor lehetőség van a különböző textúrájú és színezett kompozíciókkal rendelkező repülőgépek befejezésére is.

A tartálynak azonban hátránya van. Ha több rétegben kell elvégezni a felület vakolását, akkor a mesterek a használatát nem praktikusnak tartják. Ilyen esetekben a dobás manuálisan gyorsabb. Továbbá, ha a munkaoldatot nem távolítják el azonnal, akkor sokkal nehezebb lesz ezt megszárítani a szárítás után. Ehhez meg kell áztatnia a műszer felső részét, ha azt vízzel töltött tartályba helyezi.

Hogyan kell használni?

A gipszkarton vödör használata a kezelt felület előnedvesítését és a jelzőtáblák elhelyezését jelenti. Ezenkívül erősített hálót kell telepítenie. Mivel a munka nem sok időt vesz igénybe, azonnal elkészítheti az oldat nagy keverékét. Általában néhány perc múlva a vakolás során kb.

A keverékkészítménynek meg kell felelnie a csomagoláson feltüntetett arányoknak. A permetezést közvetlenül a készítmény elkészítése és az újra keverés után végezzük. A készülék helyes távolsága a kezelt felületről kb. 4–5 cm, a keveréket a síkra kell felhordani, amely után a felület megszáradására várakozás nélkül. Próbálja meg egyenletesen alkalmazni az oldatot, fokozatosan mozgatva az eszközt. A kiegyenlített réteg végső szárítása után eldörzsöljük.

Hogyan lehet magad?

A fal- és mennyezeti vakolat rakodó-tartálya önállóan készíthető. Ehhez szerszámokra, anyagokra és rendszerre lesz szükséged (különböző rajzokat láthatsz, az Ön számára egyértelműbbé válva). Meg kell jegyezni, hogy a működéshez elegendő egy 6–8 kg-os térfogatú eszköz. Ha a helyes megközelítés a megvalósításhoz, akkor egy házi egység nem fog rosszabbul működni, mint a tárolótársa.

Több lépésről lépésre több lépés található.

 • Vegyük a kész rajzot, vagy készítsük el magunkat (erre rajzoljunk a vázlatát, jelezve az összes skálázott paramétert).
 • Vigye át a rajzvizsgálatot vékony fém- vagy alumínium lemezekre teljes méretben.
 • A daráló segítségével vágja le a jövő vödör minden darabját a tervezett vonalak mentén.
 • Hegesztőgéppel vagy autogén használatával szerelje össze a vágott üres elemeket egyetlen szerkezetben.
 • Ezután rögzítse a fogantyút a testhez illeszkedő légbevezető tömlővel, figyelve a kimenet kiválasztását.
 • A levegő kompresszor teljesítményének megválasztása és a hegesztett gipszkartonhoz való rögzítése szükséges.

A tartály vödör készítésével kapcsolatos további információkért lásd alább.

Ezt követően az eszköz használható. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez az egység főként a falak, és nem a mennyezet feldolgozására szolgál.

Otthoni készülék követelményei

Ha úgy dönt, hogy saját kezével készít egy gipsz lapátot, jegyezzen meg néhány olyan szabályt, amely fontos a követés során.

 • A kézi gyártású lapátok anyagainak vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a fogantyú kiválasztására. Kellemesnek kell lennie a kézben, és elég erősnek kell lennie. Sajnos a tárolótársak ergonomikusabb fogantyúk.
 • Ügyeljen arra, hogy a tartályhoz csuklós vagy levehető fedél legyen. Ez megakadályozza a kiömlést a művelet során és a billentés során.
 • A bemenet átmérője nem lehet 1,5 mm-nél kisebb, ellenkező esetben a minőségi munka biztosítása helyett szisztematikusan eltömődik. Ha az átmérő meghaladja az 5 mm-t, a keverék elhagyása után a nyomás csökkenhet.
 • Lehetetlen, hogy az ón a megoldáshoz alapul szolgáljon. Ez az anyag elég gyorsan deformálódik. Jobb egy 1 mm-nél nagyobb vastagságú fémlemezt használni.
 • Ne használjon házi eszközöket vagy golyós szelepet pneumatikus szelep helyett. Ez a nyersanyagok pazarlásához vezet, mivel az ilyen esetekben a megoldás azonnali megszüntetése lehetetlen.

Figyeljen egy másik árnyalatra is: minél nagyobb a kimenet paramétere, annál nagyobb a távolság a szerszám és a megmunkálandó sík között. Egyes esetekben 10 és 20 cm között mozog.

Vélemények

A gipszkosár-tartály sikeres és hasznos eszköz a munka befejezéséhez. Ezt bizonyítja az ügyfelek véleménye és a tapasztalt kézművesek hiteles véleménye az interneten. Az a vélemény, hogy a vakoló lapát lehetővé teszi a lehető legrövidebb időn belül a munkák elvégzését látható alaphibák nélkül.

Néhány felhasználó megjegyzi, hogy ezzel az eszközzel egyszerűsítheti a befejező munkák végrehajtását dekoratív vakolattal. Ez nagyon kényelmes, mert a kompozíció kiegyenlítése után az alapfelületre bármilyen textúrát adhat, anélkül, hogy magának a mintának a megválasztásával korlátozná magát. Ebben az esetben a spatula vagy a görgő által kialakított minta ugyanaz lesz a falak minden síkjában.

Számos észrevételben meg kell jegyezni, hogy a legalacsonyabb áron a falak és a mennyezet befejezésére szolgáló vakolókanál maximális előnyökkel rendelkezik. Az eddigi negatív értékelések ez az egység nem.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba