Hogyan kell alkalmazni a selyem vakolatot?

Selyem vakolat - egy új, befejező anyag, hasonlóan az azonos anyaghoz. "Selyem" gipsz - ez ugyanaz, mint a folyékony tapéta. Egy másik név egyszerűen megkülönbözteti az összes folyékony tapétát pontosan ez a fajta, továbbá összetételében valóban mesterséges selyem szálak vannak. A keverék magában foglalja a vízoldható ragasztót, a pamut és a cellulóz részecskéit is. Mindenféle csillogást és lágyítót adtak hozzá, vagyis a plaszticitást növelő adalékokat. A "nedves selyem" vakolat összetétele, a többi folyékony tapétával ellentétben, magában foglalja a gyöngyszemcséket, és ezek az izgalom, a játék és a könnyű játék csodálatos hatását biztosítják.

Előnyök és hátrányok

A befejező anyagot bársony vakolatnak is nevezik, mivel az ezzel borított falak bársonyosak és nagyon lenyűgözőek. A helyiségen belüli nagy területeken jól néz ki. Mivel a selyemgipszet előkészítik és könnyen alkalmazzák, nagyon gyorsan népszerűvé válik. A fogyasztók minden ízléséhez már sok különböző színt és árnyalatot készítettek. A műanyag zacskókba csomagolt selyem vakolat szinte minden építési piacon vásárolható.

A selyem gipsz bevonat a megjelenése és érintése miatt szépsége miatt azonnal népszerűvé vált. Minden helyiségben, akár szervizben is alkalmas.

A selyem vakolatok előnyei:

 • finom dekoratív tulajdonságok;
 • környezetbarát anyag: nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek káros hatással vannak az emberi egészségre;
 • tűzbiztonság: nem gyullad ki és nem támogatja az égést, a háttérképtől eltérően;
 • jól tapasztalt repedésekkel és érintésnyomokkal szembeni ellenállás;
 • nincs szaga;
 • nem toxikus: semmilyen hőmérsékleten nem bocsát ki mérgező anyagokat;
 • a falakra és a mennyezetre való alkalmasság;
 • könnyű alkalmazás.

A befejező anyag hátrányai:

 • a nedves selyemmel végzett felületet nem szabad nedvességnek kitenni;
 • por felhalmozódik a felszínen;
 • a kezelt terület nem mosható.

A vakolat minőségi jellemzői:

 • tíz évig megőrzi eredeti megjelenését;
 • a munka után nincsenek nyomok;
 • a befejező folyamat nem bonyolult, és még egy tapasztalatlan személy is dolgozhat selyem anyaggal;
 • A pigmentek lehetővé teszik, hogy mintákat, rajzokat hozzon létre a kezelendő felületen;
 • az alkalmazott réteg szükség esetén könnyen eltávolítható a nedvesítés után;
 • Az így eltávolított bevonat szárítható és újra felhasználható.

Felület előkészítése

Az alap előkészítéséből erősen attól függ, hogy a "selyem" mennyi lesz. A falakat úgy dolgozzák fel, mint minden javítást.

A teljes felületet ki kell egyenlíteni, hogy bezárja a repedéseket gipszkartonnal. A következő lépés egy alapos alapozó, amelyen nincsenek hiányzó területek.

Ezenkívül a falakat egy, a tervezett végső felület színével színezett fedőréteggel kezeljük.

Selyem gipsz kompatibilitás a régi fali anyaggal

Nem minden régi bevonat alkalmazható dekoratív vakolattal, még a költségek csökkentése érdekében.

 • Ha a falakat bármilyen háttérkép borítja, azokat el kell távolítani.
 • A festett falak kompatibilisek a folyékony bevonattal, csak előzetes repedés szükséges.
 • A lakkozott felületű falak általában nem alkalmasak a nedves selyemre.
 • A műanyaggal kárpitozott kerámialapokkal borított falak nem fogják a selyem alatt vakolatot.
 • És a legjobb megoldás az, hogy teljesen eltávolítsuk a falakat a régi felületről.

Hogyan kell főzni a befejező anyagot?

A nedves selyem alkalmazása több szakaszból áll. Mint minden folyékony tapéta, száraz vakolat csak átitatott meleg vízben. Meleg, mert a ragasztó, amely a keverék része, fel kell oldódnia. A hideg vízben ez nem fog véget érni, de forró vízben csökkenti.

Megfelelő, kényelmes edényben főtt vízzel először öntsük be a spangleset. Várjon tíz percet, és öntse a teljes száraz keveréket. Kézi kesztyűs kézzel keverjük össze a készítményt, hogy egyenletes tömeget kapjunk vastag tejföllel. Az oldat 20 perc múlva használatra kész.

Itt az ideje, hogy elkészítsük a szükséges eszközöket és segédanyagokat: egy létra, víz, simítóval ellátott simítóval (ez egy olyan eszköz, mint a simító), megfelelő spatulák, rongy.

Dekoratív dekoráció

A munkaanyag kész. Sajnos nem mindenki ismeri a dekoratív vakolat alkalmazására vonatkozó szabályokat. A kezdeti, úgynevezett bázist, amely folyékony selyemmel borítja, meg kell próbálnunk vékony és egyenletesen kiegyenlíteni. Pár órát kiszárad (az időtartam a csomagoláson található utasításokban szerepel). A munkát kézzel vagy simítóval végezzük. Vegyünk egy maréknyi keveréket a kezedbe, nyomd meg a falnak, és simítsd meg simítóval a szélekig. Kívánatos két milliméteres réteg létrehozása. A vakolat tömege az alkalmazott réteg vastagságától függően kerül felhasználásra. Kb. Száz-négyszáz gramm négyzetméterenként.

A sarkokban a spatulát ki kell egyenlíteni. A spatula még mindig hasznos a csomók eltávolításához a munkahelyen. A távirányítás nyomvonala finoman korrigál.

Hogyan készítsünk mintákat és rajzokat?

A népszerű anyagok kategóriájában a selyemgipsz a kreativitás miatt is aktív. Ebből nemcsak monokromatikus bevonatokat hoznak létre, hanem különböző rajzokat és egész kompozíciókat is. Ehhez nem kell a design művészetet tanulni. Mindenki kipróbálhatja a kezét, hogy szép akcentusokat hozzon létre.

Készítsen előrajz sablont előre, vagy vetítse ki a képeket a kiválasztott helyre, körbe. A megfelelő színnel jelölő vagy ceruza használható. Selyemítse a kívánt színeket a megfelelő pigmentekkel. Óvatosan állítsa be az éleket egy spatulával, rongykal és készítse el.

Hogyan kell gondoskodni a dekoratív selyemről?

Mivel a selyemgipsz nem szeret nedvességet, nem alkalmas nedves ruhával törölni. Javasoljuk, hogy a felület ritkán tisztításához porszívót használjon, óvatosan ecsettel, hogy ne véletlenül károsítsa. A selyembevonatot különösen a hosszú távú szolgáltatás szempontjából értékelik, és nem igényel különös gondot.

Kisebb, sőt mély sérülések esetén nem szabad megzavarni. Nedvesítsük ezt a területet vízzel - a vakolat könnyen eltávolítható. Miután néhány keveréket már a már ismert módon hígítottak, ismét fedezhetjük a sérülés helyét.

És ez nem a határ. Képzeld el, hogy a már régóta alkalmazott selyembevonat fáradt. Szeretnék frissíteni a szobát. A javítás nem sok bajt okoz. Nedvesítse meg a fal selymet bő vízzel. Lassan, egy spatulával együtt, a nedves régi bevonatot eltávolítjuk. A falakat nem nehéz előkészíteni és megváltoztatni. És ami a legfontosabb, a már használt selyem tapéta még mindig szolgál. Gyűjtsük össze a régi bevonatot, szárítsuk meg és öntsük műanyag zacskóba, ahol évekig tároljuk. Könnyen használható egy másik felületen, és teljesen újnak tűnik.

Szükség van enyhítés kialakítására, mielőtt az alkalmazott összetétel megszilárdul. A simítóval rövid íveket készítsen egy ívben. A megkönnyebbülés megteremtése után az egész helyet könnyű simítani simítóval.

Egy új, nedves selyem vakolat kiszárad egy nap alatt - a pontos szárítási idő az egyes csomagokhoz mellékelt utasításokban található.

Ha a közönséges vakolatot azonnal fel lehet vinni egy nagy területre, nem ajánlott selyem kompozíció. Kis területeken kell fogyasztani valahol 1x2 m.A végek egyenetlenek maradnak. Amikor a következő szakaszra lépsz, elkezdjük tőlük az ecsetvonásokat, így a határok láthatatlanok lesznek.

Lehet-e ezt a bevonatot hengerrel alkalmazni?

Igen. Az anyagot a fent említett módon állítjuk elő. De a munkafolyamat változik.

Az első réteg a falakon is van. Ugyanakkor ugyanakkor hagyjuk fagyni. De a felső réteget hengerrel kell felhordani. Jobb illeszkedő görgő, nem túl hosszú halom. A telkeket ugyanarra a területre osztjuk. Vannak nyomai a görgőnek (a szakértők "prémbőrnek" nevezik). Lágyítsuk őket, hosszú mozgásokkal.

Minél hosszabb a halom, annál vastagabb a réteg. Ezután nehéz felszíni megkönnyebbülést kialakítani.

Hogyan alkalmazzuk a dekoratív vakolatot "selyem" bársony hatással?

Még ennél is könnyebben lehet ilyen bevonatot készíteni, mivel nem szükséges bevonó alapozóval kezelni színes bevonat hozzáadásával. A falak egyszerű igazítása, mint minden javításnál, és a kívánt kompozíciót alkalmazhatja. Így a réteget kapjuk. A munkadarabot rövid ütésekkel jobbról balra vagy felfelé és lefelé alkalmazzák. Az első szakasz befejeződött.

A második szakasz a számla kialakítása. Ne nyúljon az ecsetvonásokra anélkül, hogy túlságosan megnyomná a kezét vagy a simítóval. Szükség esetén távolítsa el a felesleges oldatot a kézből vagy simítsa meg spatulával. A felület készen áll, száraz marad.

Az otthoni alkalmazás technológia kulcsszerepet játszik, mert a falak és a mennyezet kívánt hatását bájos bevonattal látja el.

  A selyem alatti dekoratív vakolat egyedülálló a kreatív szemlélethez, a fantázia megvalósításához a ház tervezésében, saját személyes, exkluzív belső terének megteremtésével, amelyet senki más nem talál.

  Ne félj az állítólag nagy nehézségekkel a munka elvégzésében. A dekoratív megoldások bármely folyamatában erőfeszítést kell tenni.

  A selyemgipszeléssel végzett munkák részletes receptje sokkal könnyebb, mint más típusú hasonló megoldásoknál. Lehetősége van egyenletesen alkalmazni és nem hagy foltokat. Gondosan olvassa el a mesterkurzust, és hígítsa megfelelően a vakolatot. A főzési technikának a lehető legpontosabbnak kell lennie.

  Hogyan kell a selyemgipszet saját kezével alkalmazni?

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba