Homlokzati vakolat: típusok és jellemzők

 Homlokzati vakolat: típusok és jellemzők

Az egyik egyszerű és tartós módja annak, hogy vonzóvá tegye az épület homlokzatát, hogy a vakolatot kültéri munkára használja. Ezzel az anyaggal nemcsak az esztétikai fellebbezés szerkezetét lehet biztosítani, hanem megvédeni a külső környezet káros hatásaitól is.

Feltéve, hogy a vakolat helyesen van kiválasztva és a munkamódszereket követik, a felületet is ki lehet egyenlíteni, elrejteni az egyenetlen sarkokat, és javítani lehet az épület hőszigetelési jellemzőit.

Az olasz gipsz "mész, gipsz, alabástrom". Ezek az anyagok az első ilyen megoldások alapját képezték. Ma az anyag egy szintetikus keverék, amely típusától függően cementet, homokot, szilikonot, akrilot stb. Tartalmaz.

Különleges jellemzők

A homlokzati vakolat külső munkákhoz készült, és az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

 • jó gőzáteresztő képesség (különben nem lehet elkerülni az üvegházhatást az anyagréteg és az épület falai között, ami azt jelenti, hogy ez utóbbi megsemmisül, az öntőformák megjelenése az épületen belül és belül);
 • a negatív természeti tényezők hatásának, a szélsőséges hőmérsékleteknek;
 • mechanikai és statikus terheléssel szembeni ellenállás;
 • könnyű alkalmazás.

A keverék különböző összetételű lehet, ami nagymértékben befolyásolja műszaki jellemzőit, különösen a bevonat tartósságát. Átlagosan 7-10 év alatt javításra van szükség az olcsóbb keverési lehetőségekhez és 15-20 évig a prémium anyagokhoz.

Az anyagnak olyan előnyei vannak, mint a környezetbarát, tűzbiztonság, a különböző esztétikai hatások, a kis súly, a nedvességállóság és a gőzáteresztő képesség. Ha azonban összevetjük az erejét a kerámia vagy csempe erejével és számos más anyaggal a lakberendezéshez, a vakolat sokkal alacsonyabb, mint nekik. Éppen ezért a vakolatot aktívan használják egy magánház és kevésbé gyakran állami intézmények tervezéséhez.

7 fénykép

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben a befejező vakolatot szakembereknek kell alkalmazniuk, és a munkát 5 ° C-os hőmérsékleten lehet elvégezni.

alkalmazási körét

A homlokzati vakolat fal dekorálásához készült.

A kompozíciót a következő típusú munkák végrehajtásakor használják:

 • a felületek kiegyenlítésére, az ízületek, repedések, rések megszüntetésére szolgál;
 • lehetővé teszi az egységes zökkenőmentes bevonat létrehozását;
 • a hőszigetelő funkció lehetővé teszi a használt fűtőberendezések számának csökkentését, a "hideghidak" megszüntetését és a szerkezet termikus hatékonyságának javítását;
 • az éghető anyagok tűzről való védelme;
 • sugárzás elleni védelem, légköri expozíció;
 • az épületnek esztétikai fellebbezést, egyediséget adva.

típusok

A további tulajdonságok összetételétől és rendelkezésre állásától függően a homlokzatokra a következő típusú vakolatokat különböztetjük meg:

cement

A leggyakoribb (leggyakrabban használt gipsz), cementet, megfelelő frakció homokot, mészet tartalmaz. A cementkeverékek betonból, gázbetonból, téglából alkalmazhatóak a munkalapokra.

A cement tapadás iránti igény a jó tapadási arány miatt - nem igényel további vegyületeket a felülethez való tapadás javítására.Az alkalmazott oldat hosszú ideig zseton nélkül marad.

A befejező anyagok vezetője a cementalapú vakolat, amely tartósabbá teszi és nedves éghajlati viszonyok között is használható. Habarcs esetében magasabb minőségű szilárdságú cementet (M400) használnak, és aránya homokkal 1: 3 (összehasonlítás - belső munka esetén 1: 4).

A vakolat összetevőinek természetes és alacsony költsége miatt megfizethető áron. Ez átlagosan 250-400 rubel 25 kg száraz keverékre vonatkoztatva.

Ha a bevonat „hátrányairól” beszélünk, érdemes megemlíteni, hogy a készítmény keményedik (még a munkafelületek előkészítése hosszú ideig szükséges) és jelentős súlya, ami jelentős terhelést jelent az épület keretére.

Cement vakolat alkalmas, ha a prioritás a bevonat szilárdsága és rendelkezésre állása tökéletes simaság nélkül. A fagyasztott felület akril festékekkel festhető.

szilikát

Alapja „folyékony üveg”, azaz kálium és nátrium ötvözete, melynek következtében a magas gőzáteresztő képesség és a tűzbiztonság jellemzői érhetők el. Ez utóbbiak egyébként lehetővé teszik a vakolat felhordását polisztirolhabbal melegített felületekre.

Emellett a szilikát vakolattal borított felületek nem vonzanak port. (az anyag semleges elektrosztatikussága miatt), ellenáll a környezeti hatásoknak.

A textúrák és a színek sokfélesége miatt különböző tervezési projekteket lehet megvalósítani a szerkezet eredetiségének elérése érdekében.

Szárítás után a kompozíció nem deformálódik, de alkalmazásának folyamata eléggé fáradságos, és rendszerint szakemberek bevonását igényli. Előfelület alapozott. Az anyag beton- és gipszkartonfelületekre alkalmazható. De a polimer szigetelés, bevonva lakk és olajfesték a felületen, a kompozíció alapján a szilikát nem esik.

Érdemes megjegyezni, hogy hosszú - legfeljebb 15 év, a működési idő. Ugyanakkor az anyag ára meglehetősen magas - 2500 rubelt 25 kg-os kész oldat esetében.

akril

A dekoratív akril vakolatot textúrák és színek széles választéka jellemzi. Ráadásul rugalmassága és ellenállása van a külső környezet, a nedvesség hatására. Ez az érdemi módosítók és lágyítók jelen vannak a készítményben. Az anyag megnövekedett rugalmassága miatt kiválóan alkalmas a repedések kitöltésére, a falon lévő hézagok meghúzására. A készítményben kötelező a baktericid komponensek, amelyek védik a réteget a penész és a gombák ellen.

A többi típushoz hasonlóan az akril készítményt gőzáteresztő képesség jellemzi. Ezen túlmenően a használat lehetővé teszi a jó hang- és hőszigetelési eredmények elérését. Elég tartós, az élettartama 15-20 év. Az akril vakolat ára átlagosan 1700-3000 rubel 25 kg-os vödörben. Nyilvánvaló, hogy a költségek a szakmai alkalmazottak bevonásával járnak a kompozíció alkalmazásához. Az előkészítő munka speciális készségeket igényel, és maga a vakolat gyorsan megkeményedik - azt a lehető leggyorsabban kell alkalmazni.

A bevonat hátrányai közé tartozik a magas elektrosztatikusság, és ezért a felület gyorsan szennyeződik. Azonban nem nehéz megtisztítani a tömlővel történő öntözéssel. Sajnos, a készítmény nem rendelkezik az UV sugárzással szembeni ellenállás legmagasabb jellemzőjével.

Az akril vakolat általában fehér. A kívánt színt egy színsémával érjük el, amely hozzáadódik a kész oldathoz. Az akrilalapú kompozíció nem alkalmas ásványgyapotra való felhordásra, és a celluláris beton tetején történő felhasználása előzetes vizsgálatot igényel.

szilícium

A megoldás szilikon alapú (pontosabban szilikongyanták), ezért ez a vakolat rugalmasabb, mint az akril. Ennek köszönhetően tökéletesen sima felületeket kaphatunk. A gyártók is elégedettek a színválaszték sokféleségével - több mint 200.

Az anyag fő előnyei közé tartozik a hidrofóbitás (azaz a vízzel való érintkezés elkerülése, az utóbbiaknak a molekulák bevonásával történő elnyomása). A gipszet gőzáteresztő képesség, jó tapadás, rezgésállóság jellemzi.

Nem igényel különös gondosságot, és működés közben elég szerény. Ugyanakkor a szilikon oldat alkalmazását szakembernek kell elvégeznie, mivel speciális előkészítő munkára van szükség, különösen egy szilikon alapú alapozó alkalmazása. Alkalmazáskor manuális és permetezési technikák is használhatók.

Emlékeztetni kell arra, hogy a készítmény nem alkalmazható külső szigetelésre. A probléma megoldásához a dekoratív gipszréteget az alapra és a megerősítő hálóra helyezzük.

Érdemes megjegyezni, hogy az anyag magas költsége - 25 literes vödörben 2500-5000 rubelre kell fizetnie.

ásványi

Alapja a cement és a hidratált mész, valamint a finomszemcsés (színes agyag, kőforgács). Az ásványi gipsz létrehozásához használt cement-szilárdság M500 és annál magasabb. Ez megnöveli az anyag szilárdságát, a szélsőséges hőmérsékleti ellenállást (megengedett fagyási sebesség - -50 ° C-ig), működési időt (átlagosan 15 év). A vakolatot nem gyúlékony, jó hő- és hangszigetelő tulajdonságok jellemzik.

8 fénykép

A töltőanyag jelenléte lehetővé teszi bizonyos lefedettség stilisztikai hatásainak elérését. A színkülönbségről azonban nem beszélünk. Az ásványi keverék árnyékolását csak az alkalmazás után és 2 nap elteltével speciális festékekkel történő festéssel lehet hozzáadni.

Ne feledje, hogy az ásványi keverékkel vakolt felület nem tűr el rezgéseket, ezért nem alkalmas az autópályák közelében lévő épületekre, szeizmikus aktivitású területeken.

terrazitovye

Olyan dekoratív homlokzati vakolat, amely cementre, homokra, mészkomponensre épül, márvány chipek és csillám hozzáadásával. Érdekes vizuális hatást biztosít és biztosítja a felületi tartósságot.

A bevonat fő előnyei közé tartozik a környezeti hatásokkal szembeni ellenállása, a használat sokoldalúsága (belsőépítészetre is alkalmas), hosszú élettartam. Érdemes megjegyezni az alkalmazási folyamat összetettségét és az anyag hosszú időn belüli beállítását és szárítását.

dugó

Az ilyen jellegű dekoratív vakolat egyre népszerűbb az öko-stílus szerelmesei körében. A természetes tölgyfakéreg jelenlétében a természetes tölcsér jellemzői a módosítószerekben és a kötő adalékokban eltemetett "természetes tölgy" kéreg jelenléte. Először egyedülálló megjelenés, valamint puha, antisztatikus, rugalmasság, környezetbarát. Gázbetonra, könnyű aggregátumra, fára, műanyagra, vakolt és nem tapasztalt felületekre alkalmazható.

Ha a megoldások funkcionális jellemzőiről beszélünk, a vakolat a következő típusokból állhat:

Hőszigetelés

Alkalmas olyan épületekre, ahol a meglévő szigetelés nem felel meg a funkcióinak, és az épületkeret nem tart fenn további rétegeket.

A "Meleg" vakolat fűrészpor, polisztirol hab, Verculite, perlite vagy habüveg. A vermikulit és hasonló perlit vakolatok nagyon termikusan hatásosak - a hasonló gipsz 3 cm vastagsága felváltja a 15 cm-es réteg téglafalat.

akusztikus

Az ilyen vakolatot segédanyagként használják ásványgyapot, hablemezek kombinációjával.Ezek együttesen jelentősen csökkentik a zajszintet, és az autópályák, az ipari létesítmények, a repülőterek és a vasútállomások közelében található épületeknél használatosak.

Annak érdekében, hogy a vakolat elnyelje a hangot, a cementnek kell lennie.továbbá tartalmaz habarcsot, gitt, magnezitot. Ez biztosítja a felület porozitását, ami a hangelnyelés kulcsa.

Tervezés és textúra

A vakolat szerkezete befolyásolja a felület időtartamát. Tehát a sima vakolat nagyobb valószínűséggel repedik, mint a strukturális. A durva felületek, mint például a "bárány" vagy "barázdált kéreg bogár", jobban ellenállnak a környezetnek és a repedésnek.

A texturált felületet a töltőanyagok összetételében vagy speciális szerszámok használatában érik el. Például a „bárány” speciális görgők és feketék használatát jelenti, amelyek segítségével rendszeres időközönként alakulnak ki a csomók. Részeként a "kéreg bogár" - kis kavics, amely amikor a habarcs formában hornyok.

A népszerű textúrák közül:

 • "Kameshkovo" Ez egy kis foltokkal rendelkező kompozíció. Átmérőjük 1-3 mm. Az érdesség hatása a műanyag reszelővel vagy simítóval, kefével történik.
 • "Bark bogár" egy többféle hornyos textúra - vízszintes, függőleges, hullámos. A textúra ugyanazokkal az anyagokkal készül, mint a "kő".
 • mozaikszilikát vagy szilikon keveréken alapul. Ehhez hozzáadódik a különböző árnyalatok nagy részének kőtömbje. Ennek eredményeként a fagyasztott felület hasonlít a drága sziklákra, és a többszínű szemcsék képzeletmintát hoznak létre.
 • "Lamb" Ez egy puha-dombos réteg, amely a kompozíció különböző frakcióinak kőszemcsékéből származik. Egyfajta "kő" textúra.

A velencei vakolat, a természetes befejező anyagokat utánzó shagreen felületek (gránit, márvány) nagyon népszerűek.

A színezett vakolat kétféleképpen állítható elő: az oldatban lévő pigment jelenléte és a vakolt felületek festése miatt. Az első esetben a felületek szép, sokoldalú és telített színekkel rendelkeznek, amelyeket hosszú távú tartósság jellemez.

Az anyag színezése gyárilag előállítható (vagyis bizonyos színű vakolat vásárolható) vagy színnel készülhet (a megfelelő szín színét a megfelelő koncentrációban hozzáadjuk a fehér kompozícióhoz).

Alkalmazás részletei

A kompozíció alkalmazása minden típus esetében eltérő.

Az egyetemes szabályok még mindig léteznek:

 • Először előkészítő munkát végeznek - a felületet megtisztítják és kiegyenlítik, és szükség esetén primer kompozíciókat alkalmazunk. Az utóbbi feladata a munkalapok és a vakolat tapadásának javítása. A felhasznált felületek összehangolása.
 • Néhány keverék használata esetén, például texturált gipsz "kéreg bogár" hatására, előzetes falszigetelést végeznek.
 • Mivel a vakolat lefelé csúszik, alkalmazza azt alulról felfelé.
 • Az utolsó szakasz - a textúra kialakítása, a kiemelkedések kialakulása stb.

Szükséges a vakolat megszakítás nélküli alkalmazása, valamint a habarcs beépítésének és edzésének idején a felületek külső hatásoktól való védelme érdekében (elsősorban a csapadék, a magas vagy alacsony hőmérséklet).

Fűtőberendezésen

Az utóbbi szigetelőanyagra történő vakoláskor a hálót előerősítik a megerősítéshez. Ez feltétlenül felülíródik. Ezt csak akkor lehet megtenni, ha a háló ragasztója teljesen száraz.

A következő lépés a kiegyenlítő vegyület alkalmazása.amely a következő réteg alapjává válik. Miután kiszáradt, törölje le a réteget. Ezután folytathatja a vakolást, ha szükséges, előkezelést.

A téglafalon

A vakolat falazatra való felhordásakor ez utóbbi a fényjelzők alapozására és telepítésére vonatkozik. Ezt követően az előnedvesített felületre gipszet permeteznek, amelyet azután alulról felfelé egy spatulával kiegyenlítünk.

A térfogat területének vakolásával, a kapott réteget szabályozzuk egy szabálysal, majd karcoljunk a barázdákon. Ezek segítenek a tapadás növelésében a következő vakolatréteggel. Ahogy az első réteg kiszárad, a befejezést a görgős előremenet módszerrel végezzük.

A vakolástechnika az anyag típusától függően változhat. Például az ásványi készítmények mind manuális, mind automatizált módszerrel alkalmazhatók.

A szilikát keveréket a felületre permetezzük. Ugyanakkor nem használható újonnan épített épületeken, mivel zsugorodásuk során a felszín reped. Rajz vastagsága - legfeljebb 20 mm. A rostálás után 48 órával az öntést végezzük.

Az akril vakolat sajátossága a magas fokú beállítás, ezért gyorsan alkalmazandó. Ezt általában egy spatulával végezzük, néha spray-palackot használnak. Ne feledje, hogy szárításkor a felület színe sötétebb, mint a folyékony keverék árnyéka.

Ha a gitt nem ajánlott négyzetméter, hanem szekciók szerint dolgozni. Ha az összekötő varratok és a sarkok jelenléte előzőleg maszkoló szalag. Ez biztosítja az egyenletességet és a lopakodást.

"Wet"

A terjesztés megkapta az úgynevezett "nedves" vakolást. Ennek a módszernek az értéke az optimális mikroklíma megszerzése az épületben, mivel a harmatpontot az épületből kivesszük. Ez a módszer magában foglalja a külső falak szigetelésének rögzítését, a megerősítéshez és a vakolathoz használt rácsokat folyékony és félfolyékony ragasztók használatával.

Ez a homlokzat egy többrétegű "szendvics"mely alkotórészek a hőszigetelő, alap- és dekoratív rétegek. A szigetelés (általában ásványgyapot variáns, polisztirol hab vagy OSB lemezek) cementalapú alapanyagokhoz van rögzítve.

Ezután a szigetelés védelme érdekében lefekteti az alapréteget. Ezek általában polimerizált cementoldatok. Néha megerősítő háló. A kézzel vagy gépesített módszerrel alkalmazott dekoratív vakolat szükséges fajtája végső rétegként működik.

Hogyan válasszuk ki?

A vakolat kiválasztásakor figyelembe kell venni az épület működési körülményeit és annak célját, a munkaterület típusát.

Annak érdekében, hogy további hőt biztosítson az épületnek, ügyeljen a habüveget, perlit, vermikulit tartalmazó készítményekre. A magas páratartalmú területeken a vakolat nedvességálló tulajdonságait maximalizálni kell. Az úgynevezett "téli" vagy fagyálló változat optimális az északi régiók számára. Akik csak ritkán szeretnék javítani a homlokzatot, akril (élettartam - akár 25 év) szilikon és szilikát (15-20 év) szolgálnak. A cementösszetételek a legkisebb tartósságuk szerint különböznek, élettartama 10 év.

A vakolat textúrájához kapcsolódó funkcionalitás és esztétikai fellebbezés hosszú távú megőrzése. A sima és sima felületek hajlamosabbak a repedésre, míg a durva felületek nemcsak ellenállóbbak, hanem kisebb felszíni tökéletlenségeket is rejtenek, a vakolat megvásárlásakor fontos megérteni, hogy ez hogyan felel meg a falak típusának. Ellenkező esetben még a drága és minőségi összetétel sem fog teljesíteni a funkcióit. Tehát a téglán jobb cement- vagy szilikonvegyületeket használni, valamint szénsavas betonhoz - szilikáthoz vagy szilikonhoz. A keretszerkezethez válasszon egy rugalmas akril keveréket. A fa jól fog szilikát vakolatot készíteni, és a szigetelő lemezeken az erősítő hálóra akril vakolatot kell alkalmazni.

Ezen túlmenően, amikor egy fából készült épületet vakolunk, gondoskodni kell egy speciális háló jelenlétéről nagy cellákkal vagy zsindelykerettel. A cementhabarcsok sokoldalúak - alkalmasak minden típusú falra, beleértve a hideg és nedves bázist is. Ha a burkolatot a szigetelés felületén értjük, akkor megerősítő háló van elrendezve.

Minden vakolat 2 típusra oszlik:

 • vastagrétegű szilikát és cementhabarcsok;
 • vékony rétegek - ezek közé tartoznak az akril és szilikon tartalmú keverékek.

Az utóbbi típusú megoldások használata a munkaterületek alapos előkészítését jelenti - tisztítás, szintezés.

A kész keverék kényelmesebben szállítható és felhasználható (nincs szükség a kompozíció és a víz részarányának kiszámítására, az oldat gyúrására), de többet fizet, mint a száraz keverékek. Ezenkívül ez a nyomtatvány nem lehetséges minden vakolat típus esetében.

Ne feledje, hogy a külső felületen alkalmazott gipsz maximális tapadási értékekkel kell rendelkeznie. Fontos figyelmet fordítani a nyomószilárdságra és a gőzáteresztő képességre. Az elsőnek kisebbnek kell lennie, mint a munkafelületé. Ami az együtthatót illeti, annál magasabb, annál jobbak lesznek a falak.

A befejező vakolat drága élvezet lehet, ezért mindig fontolja meg az 1 négyzetméternyi anyagfogyasztást. Ez nemcsak a keverék összköltségének megértéséhez, hanem a szükséges térfogat helyes kiszámításához is segít.

Általában a fogyasztás olyan tényezőkből áll, mint a töltőanyag és a kötőanyag típusa, valamint a munkapad típusa és egyenletessége.

Átlagosan a különböző típusú gipszfogyasztások esetében a következő:

 • akril alapú készítmények - 1,5-3 kg / m2;
 • szilikonvegyületek - 2,5-3,9 kg / m2;
 • ásványi vakolatok - 2,5-4 kg / m2.

Miután megvizsgálta a munkához szükséges anyag mennyiségét, adjon hozzá további 5% -ot. Ez az úgynevezett munkaveszteség. Ilyen növekedés hiányában fennáll annak a veszélye, hogy olyan helyzetben lesz, ahol a keverék nem elég, és többet kell megvásárolnia, kiválasztva a megfelelő árnyalatot. Ebben az esetben az építés szünetel.

Az anyag kiválasztásánál nemcsak funkcionális, hanem esztétikai jellemzői is fontosak. Logikus, hogy a felhasználók azt szeretnék, hogy a szín a lehető leghosszabb ideig maradjon.

A színes bevonat tartóssága több tényezőnek is köszönhető:

 • a festéket a vakolat tetején alkalmazzuk, vagy a színpigmenteket feloldjuk a készítményben (a második lehetőség előnyben részesítendő);
 • a vakolat antisztatikus indikátorai, amelyeken a felületi szennyeződés mértéke függ;
 • a színes pigmentek ellenállása a csapadék és az UV sugárzás hatására.

A fenti paraméterek alapján a legjobb eredmény a szilikon vakolat. Nem vonzza a port, nem fakul, és a színpaletta gazdagsága is jellemzi. Egy kicsit rosszabb, mint a szilikát vakolat, amely nem büszkélkedhet olyan sokféle színben. Az akril oldat elhalványul, ráadásul gyorsan szennyeződik. A színtartósság legrosszabb mutatóit az ásványi és cement bevonatok mutatják, amelyek majdnem éves színt igényelnek.

gyártók

A jelenleg népszerű gipszkeverékek gyártói közül németül is feljegyezhető Ceresit márka. A kompozícióban alkalmazott adalékanyagok rugalmasságot biztosítanak (nem deformálódnak, amikor az épület zsugorodik, kitölti és elrejti a repedéseket a felszínen), a gőzáteresztő képesség (a falakat „lélegzővé” teszi) és tartósságra (a felületek élettartama akár 20 év).

A cég kínálatában háromféle megoldás található a kültéri használatra:

 • a cementen alapuló polimer keverékek, amelyeket megfizethetőség jellemez;
 • a polimer tulajdonságokon alapuló keverékek, amelyeknek több technikai tulajdonsága van;
 • polimer cement vakolatok, amelyek a cement és a homok mellett szintetikus polimer eredetű adalékokat, lágyítószereket tartalmaznak. Az ilyen készítményeket magas költségek jellemzik.

A polimer alapú készítmények lehetnek akrilok (ajánlott nagy csapadékkal, nedvességtartalmú területeken), szilikon (agresszív környezeti expozíciós területekre is alkalmas) és szilikát (fokozott ellenállás a deformációval és UV-expozícióval szemben).

A Ceresit vakolatok színskála igen változatos. A választás során ne feledje, hogy a túl világos színek gyorsan elhalványulnak és elhalványulnak, míg a telített sötétség több napsugarat és ennek megfelelően repedést okoz.

A Knauf vakolatot a magas színvonal és a széles körű termékcsalád jellemzi:

 • A Knauf "Unterputz" homokcement kompozícióval rendelkezik, és a technikai kötések kiküszöbölésére, az ízületek töltésére használják. Magas páratartalmú felületeken is használják.
 • A Knauf "Grunband" egy univerzális hőszigetelő tulajdonságú vakolat.
 • Az ásványi anyagokon alapuló Knauf "Diamant" a legjobban alkalmazott dekoratív bevonatnak tekinthető. Kombinálja az esztétikus fellebbezést és a környezeti hatásokkal szembeni ellenállást, a mechanikai sérüléseket.
 • A Knauf "Sockelputz" kifejezetten az épület alagsorában történő alkalmazásra lett kifejlesztve, és fokozott erővel rendelkezik.
 • A Knauf universal teljesen megfelel a nevének, és alkalmas a legtöbb felület vakolására, mint alapréteg.
 • A Knauf "Start 339" egyfajta primer. Ezt a típusú gipszet nem abszorbens felületekre alkalmazzuk, és a későbbi keveréktípusok előkészítésére szolgál.
 • A Knauf MT 75 géppel történő alkalmazásra tervezték, amely optimális a nagyméretű felületek vakolásához.
 • A Knauf "Adgesiv" egy alaprétegek permetezésére szolgáló gipsz, amely növeli a ragasztási tulajdonságaikat és a higroszkóposságot.
 • A Knauf "Sevener" egy másik multifunkcionális vegyület. Ezt a ragasztót használják a falak szigetelésének rögzítésére, a korábban vakolt felületek javítására szolgáló keveréket, és az alapok kiegyenlítésére használják.

Kőagyag vakolat - hazai gyártók terméke, amelyet az európai receptek szerint gyártanak. A szakértők megjegyzik a higroszkóposságot, a jobb tapadást és az oldat optimális viszkozitását. Ennek előnye, hogy a száraz és a kész keverék választékában is jelen van.

A külső vakolat több változatban is elérhető:

 • Homlokzat cement alapú.
 • Befejezés, külső és belső munkákhoz. Alkalmazásának célja a befejeződés befejezése, ami a kívánt textúra, vagy éppen ellenkezőleg, sima.
 • Fkrilovaya, amelyet nagyfokú plaszticitási együttható jellemez, és amely antiszeptikus adalékanyagokat tartalmaz. Az utóbbiak nedvesre, penész- és penészfelületekre hajlamosak.

Ebből a videóból többet megtudhat a "Terracoat" homlokzati vakolatról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba