Dekoratív vakolat: saját kezük elkészítése és alkalmazása

Jelenleg a dekoratív gipsz alatt általánosan megértik ezt a befejező anyagot. A szakértők azt állítják, hogy ez a gyártók marketingkötése. Az ilyen vakolat összetétele szinte azonos. Szükséges, hogy ezt a szempontot jobban tanulmányozzuk annak érdekében, hogy megértsük az eszköz használatának típusait és módszereit.

Különleges jellemzők

A dekoratív vakolat a fali burkolat ügyében a tapéta fő versenyzője. Érdemes tudni, hogy ez nem az a anyag, amelyet a falak összehangolására használnak. Az ilyen típusú építőanyagok saját jellemzői. Ez önmagában és a hangszínszabályzó, és az utolsó emelet.

A dekoratív vakolat összetétele további anyagokat tartalmaz, amelyek megkülönböztetik a szokásos módon.

Ez lehet kőből vagy fa rostból származó zúzott kő. Gyakran a gyártók elkezdtek hozzáadni a színalaphoz, így a bevonatnak nincs szüksége további festésre.

Az ilyen típusú befejező anyagnak számos tagadhatatlan előnye van. Például egy ilyen vakolat lehet az alapja és egyben a befejezés. Tökéletesen elrejti a fal szabálytalanságait, és a nagyfokú plaszticitás miatt betöltheti a repedéseket és repedéseket.

A dekoratív vakolatnak nincs különleges korlátozása az alkalmazásra. Jól használható kő, tégla, beton és gipszkarton falakkal. Az egyetlen jellemző, hogy szilárdan kell tartania a falon. Ez a követelmény azonban minden típusú befejező anyagra vonatkozik.

A dekoratív vakolat egyáltalán nem szívja fel a szagokat, és tökéletesen alkalmas a konyhahelyiségek regisztrálására. Az egyik jellemzője és vitathatatlan előnye a többi befejező anyaghoz képest. Kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

A dekoratív vakolat másik jellemzője az egyedi megjelenés. A végső változat az alkalmazástechnikától és az alkalmazott eszközöktől függően egyedi lesz. Ha a falon kis hibák vannak, előzetes előkészítés nem lehetséges. A szakértők azt javasolják, hogy csak egy kis alapozó felületet csináljon.

A dekoratív vakolat leggyakoribb használata beltérben történik. Lehetővé teszi a levegőt és megakadályozza a gombák és más káros mikroorganizmusok kialakulását. A befejező anyag ezen sajátossága miatt a javítás sokkal hosszabb ideig szolgálja a tulajdonosokat.

A falak befejezése során az anyag tulajdonságai miatt szokatlan mintákat és mintákat hozhat létre. Néhány szakértő azt ajánlja, hogy dekoratív vakolatból színes rajzokat készítsen. Így a falak eredeti és stílusosak lesznek.

Alapvetően a természetes összetevők a vakolat részét képezik. Környezetbarátak és biztonságosak az emberek, gyermekek és háziállatok számára. Egyesek számára ez a fő kritérium a befejező anyag kiválasztásakor. Az ilyen lefedettség évekig szolgálhat. Ez ellenáll a kisebb mechanikai sérüléseknek, amelyek gyakran fordulhatnak elő a konyhában és az óvodában.

Amikor szakemberek dolgoznak, minden egyszerűnek és egyszerűnek tűnik. A dekoratív vakolat alkalmazása során számos funkciót kell emlékezni.

Ez segít elkerülni a munkafolyamatban bekövetkező hibákat és a kívánt eredményt.

A dekoratív vakolat kiválasztásánál meg kell vizsgálnia a termék teljes választékát, amelyet a boltban mutatnak be.Az eladóval folytatott konzultáció nem lesz felesleges. A legjobb, ha nagy mintadarabot találunk rajta. Szükséges anyagot vásárolni raktárral. Ez megtakarítja a további költségeket és problémákat. Nem túl szép, ha a vakolat a javítási munkák magasságában ér véget.

Fontos, hogy válasszuk ki a megfelelő eszközöket egy adott típusú gipszhez. és elérjük a kívánt hatást. A legkisebb a két spatulák jelenléte. Szükséges, hogy az egyikük legyen széles és a második szűk. Ahhoz, hogy több textúrázott rajzot készítsen, egy speciális görgőt és vasalót kell megvásárolnod a kerek végekkel. Ha a tulajdonosok meg akarják festeni a falakat, akkor az alkalmazásához további keféket vagy hengereket kell vásárolni.

Komoly hibák hiányában elfelejtheti a falak igazítását. A dekoratív vakolatnak csodálatos tulajdonsága van - elrejti az összes hibát. De ha a falak hibái nyilvánvalóak, akkor először a felületen át kell mozdulnunk. Ez jelentősen megmenti a családi költségvetést. A szakértők úgy vélik, hogy minél finomabb a dombornyomott minta, annál jobb a falak összehangolása.

A dekoratív vakolat használata előtt a falak teljes felületét alaposan meg kell alapozni. A kezdő mester számára jobb, ha alig észrevehető területeken kezdjük el a munkát. Ez segíteni fog egy kis tapasztalat megszerzésében, és az eredményül kapott hibák elrejtésre kerülnek. Sok építész javasolja az első gyakorlatot a gipszkarton lapon.

A vakolat ráhelyezése után bizonyos megkönnyebbülést vagy mintát készíthet. Minőségileg alkalmazott anyag nedvességálló. Ilyen falakat lehet mosni. Fontos, hogy ne használjunk agresszív vegyszereket. Jobb puha szivacsot és rongyot használni. A dekoratív vakolat mosásakor a fémkefék és a kaparók nem megengedettek.

Néhány építõ ezen felül is fedezi ezt a vakolatot viaszréteggel. Ez a módszer azonban inkább a nedvességtől véd, mint a különböző károktól. Abban az esetben, ha szükség van a belső tér megváltoztatására, egyszerűen a festéket a különböző színűre festheti.

A tapétával történő további beillesztés esetén a falakat a régi réteg tetejére is be lehet helyezni.

Típusok és hatások

Az építőiparban többféle dekoratív vakolat van. Nagyon gyakran a töltőanyag vagy a kötőanyag típusa szerint oszlik meg. Minősége és jellemzői miatt érdemes előzetesen ellenőrizni szaküzletekkel vagy szakemberekkel a szaküzletekben.

Ha ezt az anyagot töltőanyagnak tekintjük, megjelenése eltérő, nem összetételű.

Fontolja meg a dekoratív vakolat bizonyos típusait és hatásait:

  • Texturált vagy dombornyomott a vakolat meglehetősen észrevehető mintázatot hoz létre a falon. Ez segít a falon lévő hiányosságok láthatatlanná tételében. Az ilyen vakolat nagyon olcsó, és nagyon népszerű az országunkban. Elég könnyű alkalmazni, ami tagadhatatlan előny a kezdőknek.

Számos textúrára osztható, amelyek érdekes nevekkel rendelkeznek. A "kéreg bogár" egy régi fa hornyához hasonlít. És színes festék használata esetén ez a hatás csak fokozott. A "bárány" szemcsés felületet hoz létre, amely távolról tűnik nagyon puha és göndör. A "szőrme kabát" egy kicsit olyan, mint a második lehetőség, de vizuálisan inkább fleecy.

"Bark"
"Lamb"
"Szőrme kabát"
  • Szerkezeti nézet a végső befejezésben a leginkább kiszámíthatatlan. Még egy tapasztalt mester sem tudja megjósolni a dekoratív vakolat végső megjelenését.
  • Velencei vakolat sima felületű. Ahhoz, hogy a falra tegye, a mesternek elegendő tapasztalattal kell rendelkeznie. Sok időt töltenek az alkalmazására. A végén azonban a tulajdonosok megkapják a tökéletes falat, egy kicsit olyan, mint egy kő. A fényes fényben a márvány felület és a belső világítás hatását hozza létre.
  • Egyéb lehetőségek A dekoratív vakolat különböző tulajdonságokkal rendelkezik.A boltban vásárolhat dekoratív vakolatot a fa hatására. A selyem utánzó anyag népszerűvé válik. A gipsz vakolat nagyon népszerű a háztartási kamrák és raktárak kiszerelésére. A színezett vakolat szintén az anyagcsoporthoz tartozik.
Fa hatása
Selyem utánzás
Gipsz vakolat

Az alkalmazás hatálya

Ez az eszköz, sok szakértő úgy véli, hogy az egyik legváltozatosabb típusú befejező anyag. Bármilyen felületen használják. Az eredmény nagyon érdekes és bonyolult megkönnyebbülés a falak és a mennyezet számára.

A gipsz széles körű használata a jó gőzáteresztő képesség, a tartósság és a különböző természetes hatások ellenállása miatt.

Ezen túlmenően az ilyen típusú anyagok nem mindig jelentenek további falköteget.

Amikor ezt az anyagot az óvodában használja, gondosan válassza ki a kompozíciót. A dekoratív vakolat nem tartalmazhat szintetikus eredetű gyantát. Amikor az anyagot a falra alkalmazza, ne tegyen éles sarkokat. Fontos gondolni a gyermek biztonságára.

A fürdőszobában és a WC-ben érdemes cementet alapul venni.

A konyhában üveg és műanyag kötényt kell használni. Ez különösen igaz a főzési területre és a mosogatásra. Azok számára, akik dekoratív gipszet szeretnének használni a konyhában, a szakértők azt javasolják, hogy a falakat egy extra réteg festékkel vagy tiszta lakkal fedjék fel. Az ilyen kiegészítő védelem segít megvédeni a falakat a zsírtól és a koromtól, amelyek egyszerűen elkerülhetetlenek a konyhában.

Eladáskor van egy speciális anyag, amely külső munkákhoz készült. Ez a típusú gipsz nem alkalmas otthoni használatra. Ez az összetevőknek köszönhető. A hó, az eső és a nap hatására a vakolat további ellenállást és tartósságot biztosít.

Más keverési lehetőségek csak beltéri használatra szolgálnak. Az ilyen dekoratív vakolat környezetbarát és természetes összetevőket tartalmaz. Ezt az anyagot nem lehet épületek homlokzatainak befejezésére használni. A természetes összetétel és az agresszív komponensek hiánya miatt az anyag nem fogja ellenállni a természeti katasztrófák hatásainak.

Speciális üzletekben megtalálható és univerzális vakolat. Megengedett lakóépületekben. Az épületek homlokzataiban jól használható. Az ilyen dekoratív vakolat részeként biztonságos anyagok vannak az emberek számára. A kompozícióban speciális elemek vannak, amelyek meghosszabbítják az anyag élettartamát a homlokzatokon. Ez a fajta dekoratív vakolat a legdrágább.

Sok építész úgy véli, hogy az ilyen vakolat nagyszerűen néz ki a nagy területű szobákban. A dekoratív gipsz segítségével minden falat vagy apró töredékét vágja le. A tervezők biztosak abban, hogy bizonyos típusú anyagok vizuálisan növelhetik a szoba területét.

Ezt egy speciális alkalmazási stílus és a könnyű festék alkalmazása biztosítja.

Jelenleg az anyag fára, gipszkartonra vagy téglára alkalmazható. Alapvetően beton vagy már vakolt falat használhat. A műanyag felület nem a legjobb megoldás a dekoratív vakolat alkalmazásához. Ez egy meglehetősen erős anyag, ezért fontos, hogy azt megfelelően alkalmazzák.

Használható a folyosón. Ő képes lesz elviselni a mindennapi életben előforduló kisebb mechanikai sérüléseket.

Hogyan kell főzni magad?

Jelenleg ez a fajta befejező anyag nem veszíti el népszerűségét. Az építési üzletek ezen anyag óriási választékát képviselik. Különböző összetétele, élettartama és befejező felülete. A dekoratív vakolat minden típusát csak nagyon magas áron egyesíti.

Ha eredeti belső teret szeretne, de korlátozott pénzügyi erőforrásokkal vagy egy jól meghatározott becslésekkel a javításokhoz, megpróbálhatod dekoratív vakolatot készíteni saját kezedben.

A homok, gipsz vagy cement is belefoglalható. A töltőanyagok lehetnek természetes kövek. Kívánatos a komponensek hozzáadására az anyag viszkozitásának növelése, valamint az antiszeptikus és nedvességálló adalékok növelése érdekében.

Cement és homok
gipsz
Kis természetes kövek

A befejező opció a töltőanyag típusától, minőségétől és mennyiségétől függ. A dekoratív vakolat legszélesebb körben használt változatában legfeljebb öt milliméter méretű szemek találhatók. Fontos tudni, hogy a dekoratív vakolatban a töltőanyag nem haladhatja meg az oldat teljes mennyiségének 70% -át.

A dekoratív vakolat készítésének különböző módjai vannak. Tekintsük a legegyszerűbb és népszerűbbeket.

A javításhoz nagyon gyakran vakolatot használnak. Ez a fajta dekoratív vakolat azonnal kiszárad, könnyen alkalmazható és jól kiegyenlített. Nagyon egyszerűvé téve. Meg kell vásárolni a lisztet a gipszből és a tésztát a mészkőből. Ezeket az összetevőket egy-három arányban kell összekeverni. Ezután kis mennyiségű vizet adunk hozzá. A vizet fokozatosan kell önteni, és az oldatot egyenletesen keverjük.

Ennek eredményeképpen a sűrű savanyú tejszínhez hasonlóan konzisztensnek kell lennie. A végén, ha szükséges, hozzáadjuk a színt. Annak érdekében, hogy az oldat műanyag legyen, minden arányt szigorúan be kell tartani.

Ahhoz, hogy a mész tésztát önmagában is, hidratált mészre és vízre van szüksége.

Az összetevők arányának egy-háromnak kell lennie. A dagasztás után a kapott textúrát fedővel fedjük le és sötét helyen eltávolítjuk körülbelül egy napig.

Népszerű módszerek vakolat készítéséhez otthon és szilikát alapú komponensek hozzáadásával. Az ömlesztett anyag előkészítése ugyanúgy történik, mint az első esetben. Egy másik elem a folyékony üveg. A kapott oldatba öntjük, majd kevés vizet adunk hozzá. Ebben a keverékben a szilikát mennyisége nem haladhatja meg az 5% -ot.

A dekoratív vakolat költségvetési lehetősége homok és cement keveréke lesz. Az ilyen összetétel elkészítéséhez cementet, homokot és lime-t kell pirítani. Az ilyen készítmények aránya körülbelül 1-2. A fő komponensek összekeverése után a masszához szilikátot adunk. Részaránya nem haladhatja meg a teljes tömeg 5% -át. A végén az elegyhez vizet adunk. A kő morzsa nem haladhatja meg a 70% -ot.

Ezek meglehetősen egyszerű anyaggyártási módszerek. Fontos tiszteletben tartani az arányok és a textúra pontosságát. A munka megkezdése előtt egy tapasztalt építő mesterosztályát láthatja.

A dekoratív vakolat megvásárlásához, amely nem igényel előkészítést, a kész keverékekre van szükség. Ebben az esetben figyelni kell a texturált vakolatra. Felszíne szinte lapos. A kívánt mintát spatulákkal, kefékkel és görgőkkel kapjuk. Ezen kívül egy tapasztalt mesternek több lehetősége van az ilyen anyagokkal való munka során. A szerkezeti vakolat sokkal könnyebb és gyorsabb. Tökéletes egy tapasztalatlan mester számára.

A magas páratartalmú helyiségekben figyelni kell a cement vakolatra. Az építők hozzáadnak körülbelül tíz kilogramm csempe ragasztót a cementzsákhoz. A kapott elegyhez 500 g lágyítószert adunk. Ezután a vizet egyenletesen öntik, és mindent alaposan összekeverünk.

A velencei vakolat a legszebb és csodálatosabb. A texturált fajtákra utal. A népszerűsége és a hatások sokfélesége miatt egy speciális csoportba kerül.

A márvány por elég drága. Annak érdekében, hogy csökkentsük a költségeket az ilyen gyártási költséggel, általában egy bevonatot, gránitot és malachit chipet adnak hozzá.Az anyag felhelyezése után a falra simítóval kell kezelni. Ez azt jelenti, hogy a vakolatnak nagyon finom köveket kell csiszolnia az összetételében.

Ehhez jobb a természetes és finom töltőanyagok használata.

Márvány por
Gránit morzsa
Malachit Crumb

A következő alkotórész a lecsapott mész. Az összes eszköz összetevőjének komponense. Általában a hidratált mész helyett a kész építési keverékekben a készítmény akril gyantákat tartalmaz. Speciális színezékekre is szükség lesz. Korábban használt természetes zsírnövények. Jelenleg szintetikus komponenseket cseréltek ki.

A munka során áramló víz használata lehetséges. Fontos a hőmérséklet ellenőrzése. Nem lehet tíz fok alatt. A velencei vakolat standard receptében a fenti összetevők mindegyike megtalálható. A kőpor és a hígított mész alaposan összekeverjük, amíg homogén tömeget alkotnak, amely meglehetősen vastag.

Ezután a kapott összetételhez hozzáadjuk a folyóvizet, és újra minden keveredik. Ugyanakkor hozzáadunk festékanyagokat, antiszeptikus és fémképző részecskéket. A dekoratív vakolat alkalmazásának sajátosságai miatt a töltőanyagok legkisebb része szükséges.

fertőtlenítő

A tapasztalt építők azt javasolják, hogy még két főzési lehetőséget vegyenek figyelembe az ilyen típusú anyagokhoz. Az első meglehetősen egyszerű - az anyagot fehér márvány liszttel keverik. Az arányok egytől tízig terjednek. Ezután a kapott készítményhez vizet és színes festéket adunk.

A második lehetőség egy kicsit nehezebb előkészítésben. A márványból 7 kg-os homokból körülbelül 1,5 kg hasonló összetételű lisztet adunk hozzá. Ezután 700 gramm fehér portlandcementet adunk a készítményhez, majd körülbelül egy kilogramm mészből.

A kezdő mesternek szigorúan be kell tartania minden arányt. Jobb, ha papírt használunk az összes összetevő rögzítéséhez.

Fogyasztás 1 m2-enként

Mielőtt dekoratív vakolat használatával befejezné a munkát, fontos, hogy az anyagot illetékes módon számítsuk ki. Rendszerint a keverékfogyasztás négyzetméterenként.

A dekoratív vakolat tökéletesen utánozza a köveket, a fát vagy a bőrt. A költsége ellenére nagyon alacsony költség. A fal vagy mennyezet négyzetméterenkénti fogyasztása leggyakrabban egy kilogrammról másfélre csökken.

A fa szerkezetére emlékeztető gipsz a legkisebb költséggel rendelkezik. A réteg teljes vastagsága nem lehet több, mint egy centiméter.

Ha a vakolat összetétele nagy szemcsével rendelkezik, akkor két réteget kell alkalmazni.

A szerkezeti vakolat akril, cement vagy vakolat keverékéből készül. Ezt a keveréket 25 kg-os csomagolásban értékesítik. A tíz négyzetméteres fal díszítéséhez egy vagy két zsákra van szükség.

Az akril-diszperziókon alapuló keverék homogén a kis szemcsék jelenlétében. E szemek mérete nem haladja meg a két millimétert. A vakolat kész formában meglehetősen figyelemre méltó. Egy milliméteres frakció jelenlétében a fal vagy mennyezet négyzetméterenként két és fél kilogramm fogyasztása van.

Az ilyen gipszet általában 15 kg-os műanyag csomagolásban értékesítik. 10 méterre a falnak körülbelül két műanyag csomagra van szüksége. Ez az anyagmennyiség egy réteg dekoratív vakolat felhordásához szükséges.

A szerkezeti anyag, amely magában foglalja a márvány zsetont vagy a márvány és gránit chipek keverékét, nagy a kereslet. Az anyagréteg egy-három milliméter lehet. Ez a textúra kívánt mélységétől függ. Ahhoz, hogy az anyagot egy 10 négyzetméteres falra tegye, egy 25 kg-os anyagcsomagra van szüksége.

Ha figyelembe vesszük a szerkezeti anyagot, akkor leggyakrabban a kandalló befejezésekor használják. Az ilyen vakolat oldatát 15 kg-os műanyag csomagolásban értékesítik. A vakolat tíz négyzetméteres falra való elhelyezéséhez két anyagcsomagot kell vásárolnia.

Meg kell említenünk a kéreg dekoratív kéregét is. A szerszám fogyasztása 2,5–4 kilogramm / négyzetméter. Ez a változás a termék szerkezetének és a rétegvastagságnak a különböző szemcseméreteinek köszönhető.

Mégis vásárlás előtt érdemes tanácsot kérni az eladóval a boltban. A szakértő pontosan meghatározza az ilyen típusú dekoratív vakolat lehetséges fogyasztását. Nem lesz felesleges megismerni a csomagoláson található anyagra vonatkozó információkat.

A velencei vakolat lehetővé teszi, hogy a falon egy márvány utánzatot hozzon létre az egész dicsőségében. A fogyasztás szempontjából ez a legnagyobb költségvetés. A megtakarítás a tökéletesen illeszkedő felületnek köszönhető. Tekintettel a munka költségére és az anyag árára, a velencei vakolat a legdrágább.

Alkalmazási folyamat

A vakolási munkákhoz egy sor eszköz szükséges. Ez lehet csiszolópapír vagy speciális gép, kétféle spatula, kefe, polietilén fólia, gitt és alapozó.

A dekoratív vakolat alkalmazásának technikája nem túl bonyolult.

A munka elején a felületet megtisztítják, és eltávolítják a korrózió, a régi festék vagy a tapéta nyomait. A teljes felületet csiszolópapírral kezeljük. A por maradványait porszívóval vagy ecsettel tisztíthatja. A falon repedések vagy hornyok jelenhetnek meg. Töltsék fel őket, és várjanak, amíg teljesen megszárad.

Ezt követően érdemes kezelni a felületet egy alapozóval. Ezt kétszer, 3-4 órán át kell alkalmazni. Ez a munkafázis szükséges. Az alapozó javítja a vakolat tapadását a falhoz.

A primer anyag szárítása során a teljes munkaterületet polietilénfóliával kell fedni. Ajánlatos a bútorokat és az összes tükörfelületet lefedni. A megbízhatóság érdekében a film rögzítőszalaggal van rögzítve. Ezután folytassa a dekoratív vakolat elkészítésével.

Szerkezeti anyag felhordásához széles alaplappal. A vakolatot a falra felhordjuk, majd egy széles simítóval feszítjük ki. Az első réteg különböző vastagságú lehet, amennyiben egyenletes. Csak 5-12 óra múlva folytathatja a munkát. Ez idő alatt a vakolatot alaposan össze kell kötni a falhoz és az alapozóhoz.

Ezután a fal teljes felületét műanyag simítóval kezeljük. Körben vagy véletlenszerűen mozoghat. A szilárd granulátumnak köszönhetően a dekoratív gipszrudak képződnek a felületen. Miután az anyag megszárad, a természetes és természetes anyagok hatását hozza létre.

Ezt követően a falakat legalább egy másik napra kell száradni. Ezután speciális alapozót alkalmazunk, és a görgőket és keféket használják. Segítségükkel a szakember az első festéket alkalmazza, majd a másodikat. Az utolsó festéknek árnyalatnak vagy kettőnek kell lennie az elsőnél világosabbnak. A munka végső fázisa viaszréteg alkalmazása lesz.

Független munkavégzés esetén a legjobb, ha dekoratív vakolatot helyezünk egy széles simítóval. Hosszú ideig szárad, így minden falra egyszerre alkalmazható. Ahhoz, hogy a minta a felületen alakuljon ki, a teljes vakolat vastagságának három milliméternek kell lennie. Ebben az esetben fontos, hogy az összes falon vagy mennyezeten járjunk.

Anélkül, hogy az anyag megszilárdulna, folytathatja a munka következő szakaszát. Itt hasznos kefék, stencilek, bélyegzők, görgők és simító. Az egyenetlen rajzoknak köszönhetően a vakolat egy bizonyos szerkezetet kap. A kapott oldatot másfél milliméteres mélységben nem lehet kényszeríteni.

Ha ezt megteszi, az anyag nem lesz tartós, és nagyon gyorsan elkezd pislogni.

A munka befejezése után egy nappal az egész felületet alapozni kell. Ezután a falak viaszosodnak.A bútorok megérintése és elhelyezése ebben a szobában két nappal az építési munkálatok befejezése után lehetséges.

A velencei vakolat kecsesebb és nehezebb dolgozni. A megoldás önmagában történő előkészítése esetén egy széles bázisú spatulát használunk. A felületet simítóval simítjuk.

Erősen nyomja meg a szerszámot nem éri meg. Minden mozgalomnak kaotikusnak kell lennie. A második és harmadik réteg Venetian vakolatot is alkalmazni kell. A rétegek alkalmazása közötti idő 8-10 óra.

Ezután a velencei vakolat simítója erősen benyomódik a felületre, és áthalad az egész falon. Ezt addig kell végezni, amíg nem kap egy fém fényt. A fal végét viaszos és gyengéden csiszolják.

Egyedül lehetséges, hogy dekoratív vakolat készüljön. Ez egy kicsit több időt és erőfeszítést igényel, de jelentősen megmenti a családi költségvetést.

tippek

Mindig vásároljon dekoratív vakolatot legalább 10% -os árrésszel. Szükség lesz rá, ha az anyag az alkalmazás során kiszárad vagy a padlóra esik.

A megtakarítás kérdése mindig nagyon fontos. Különösen a javítási munkálatok becslésére vonatkozik. A tapasztalt kézműveseknek vannak olyan szabályai és titkai, amelyek csökkenthetik az anyag négyzetméterenkénti fogyasztását.

A durva munkához javasoljuk a legköltséghatékonyabb cementalapú keverékek használatát. A munka elején meg kell próbálnia a falakat a lehető legjobban igazítani. A hinták nem haladhatják meg az öt millimétert. Túl ívelt falak esetében érdemes gipszkarton használatát használni. Ez a költségvetési lehetőség segíti a falak gyors és gazdaságos kialakítását sima felületen.

Nem lehet menteni primer anyagra. A legjobb, ha a dekoratív vakolat gyártója által ajánlott eszközöket használjuk. A legfontosabb, hogy mielőtt megkezdené mindent javítani, mindent megtervezni. A sikeresen kiszámított mennyiség és a sikeres fogyóeszközök kiválasztása segít megtakarítani és megtakarítani a további vásárlásoktól.

A képzett kézművesek javasolják, hogy a gipszkarton falakon gyakorolják a dekoratív vakolatot különböző módon.

A velencei vakolat használatakor érdemes videós oktatóanyagokat nézni, vagy speciális kurzusokra jelentkezni. Ne felejtsük el a durva mintákat. A legjobban néhány nappal a főmunka megkezdése előtt végezhető el. Ehhez a tökéletes gipszkartonhoz. A dekoratív vakolat nagyon drága anyag, ezért gondosan fel kell készülnie az alkalmazásra.

A kezdeti mesternek dekoratív vakolatot kell helyeznie a kis falakra. Ezek lehetnek boltívek vagy kis gipszkarton szerkezetek. Ezeken kisebb hibák nem lesznek olyan észrevehetők. De egy nagy vászonfal nem ad lehetőséget arra, hogy elrejtse a kezdő mester első élményét.

A folyosó és a nappali egy érdekes tervezési lehetősége tégla vagy téglafal. Elegánsabbnak tűnik, ha dekoratív vakolatú téglafal utánzatot készít. Az utánzás helyet takarít meg. Az építési munkák ideje sokkal kevesebb lesz, mint a tégla használatakor.

A téglaépítés utánzása kétféleképpen lehetséges. Az első esetben a falat kézzel húzzuk, a másodikban speciális fém-sablonokat használnak. Bennük és dekoratív vakolat öntött.

Ha önállóan dolgozik, a kezdő mesternek keskeny fém spatulát kell használnia. Ez az eszköz segíti a „tégla” széleinek simítását és egy kis textúrát.

Milyen módszert és típusú dekoratív vakolatot nem választottunk, fontos, hogy az ügyet a lehető legnagyobb óvatossággal kezeljük, hogy előzetesen megtanulhassuk az alkalmazás minden jellemzőjét és a dekoratív vakolat elkészítését. Akkor egy nagy eredmény nem lesz sokáig.

Nézze meg a következő videót egy mesterkurzusról a bársonyos megkönnyebbülés vakolat alkalmazásával.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba