Dekoratív vakolat "a fa alatt": anyagok és módszerek különböző hatások létrehozására

Figyelembe véve az ilyen népszerű anyagok előnyeit és technológiai előnyeit, mint a dekoratív vakolat, a helyiségek belsőépítészeti területének bármely szakembere azonnal megvizsgálja a választék szélességét és a hatások sokféleségét, amelyek a kompozit segítségével érhetők el. A sorozat kétségtelen érdeke, hogy a fa alatt dekoratív vakolat van.

Különleges jellemzők

A természetes anyagot imitáló, rendkívül tartós kivitelben a fa természetes megjelenését olyan meggyőzően megismételik, hogy nehéz megkülönböztetni a valódi fából. Természetesen ez a hatás akkor következik be, ha az összes munkát a mester a megfelelő szakmai szinten végzi. Ami az árat illeti, az ilyen vakolat sokkal olcsóbb, mint a fa panelek.

Ez a kialakítás elvégezhető a fa kéreg hatásának megteremtéséhez. a természetes károsodással vagy a közeli egymáshoz közel elhelyezett effektpanelek felszínének utánzásával. Szintén lehetséges, hogy keresztirányú vágás vagy panel alakuljon ki a fa textúra reprodukciójával.

Mindegyik esetben eltérő technikák, szerszámok és dekoratív vakolat használata szükséges, így előzetesen meg kell választania a kívánt opciót. Amellett, hogy közvetlenül a megoldással dolgozunk, a kívánt szín eléréséhez a megfelelő színt is meg kell választani.

A vödörben lévő gél vagy festék a kívánt árnyalattal rendelkezhet, de a falakra való felhordás után a színek elveszíthetik a kívánt telítettséget, és nagyon eltérő eredményt mutatnak.

struktúra

A dekoratív vakolatok a természetes alapanyagokból készült biztonságos anyagok közé tartoznak. Összetételüknek van egy kötelező ereje, amely miatt a bevonat keményedik. Az akrilpolimerek alapja texturált vagy fényes felületet biztosít.

Ezt követi egy dekoratív „fa” illúzió kialakítására tervezett töltőanyag. A fogyasztók körében különösen népszerűek azok a keverékek, amelyek mészen, gipszen és kvarchomokon alapulnak.

Ezeknek a vakolatoknak az összetétele tartalmazhat olyan adalékanyagokat is, amelyek befolyásolják a kész oldat színét, minőségét és konzisztenciáját. Ami az oldószert illeti, ez közönséges víz.

Az univerzális tulajdonságok és a gipszfajták széles skálája, stilizált fa, lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusos irányban alkalmazzák azt a belsőépítészeti tervezésben.

Alkalmazás és fajták

Ilyen anyagon keresztül a ház belsejében a falak felszínét, valamint a külső homlokzati munkák során lehet fedezni. Ugyanakkor a kész bevonat megjelenése a különböző fajok faanyagának utánzása olyan természetes, hogy első pillantásra nehéz azonnal megtalálni a vakolt felületek és a valódi fából készült falak közötti különbségeket. Ezért a természetes anyagoknak a lakberendezési belsőépítészetben történő utánzása a ház vagy lakás belsejében annyira vonzó az emberek számára.

A fa vágásából megkülönböztethetetlen felület megszerzéséhez komoly szakmai készségekre van szükség. Szükség van a spatulák kompetens használatára, valamint a fa szerkezet mintázatának ismeretére - anélkül, hogy a független munka egyszerűen nincs értelme.Azonban, ha a befejezést szeretné elvégezni, akkor a lakástulajdonos néhány órát vehet igénybe egy professzionális mestertől, és sikeresen megbirkózhat a feladattal.

Ahhoz, hogy a rajzokhoz naturalizmust adjunk, meg kell adnunk a készségeket

 • a fa kéreg képei;
 • fából készült kerítés utánzata;
 • képesek egy fa törzsének keresztirányú vágását reprodukálni;
 • elsajátítja a kártevők „munkájának” nyomainak bemutatását, valamint falrészek létrehozását panelek formájában.

  Ezen technikák végrehajtása speciális eszköz használatát igényli. A munkaoldatot önállóan elkészítve, vizsgálati bevonatot kell készíteni a vakolat falának kis töredékével.

  Néhány hiányosság felfedezése ebben az esetben megköveteli a keverék összetevőinek arányának módosítását, és a szükséges viszkozitású megoldás megszerzése nem igényel bizonyos szakmai tapasztalatot.

  A folyamat jelentősen leegyszerűsödik az építőanyagok raktárában lévő kész keverék megszerzése miatt.

  A gipsz szilárd komponenseket tartalmaz, amelyekből jellemző barázdák maradnak. Műanyag vödörben, matricákkal ellátott tartályokban kerül forgalomba, amelyek a kompozíció alkalmazása után a felület színét mutatják. Az ilyen bevonat két fajtája a szerkezeti és texturált vakolat minősége.

  szerkezeti

  A vakolat szerkezeti sokfélesége kis összetételű, szilárd konzisztenciájú. Ha egy ilyen oldatot úszóval őrölünk, a szilárd anyagokból kis hornyok maradnak. Az ilyen hornyoknak köszönhetően a természetes fa illúziója különböző kártevők által károsodott. Amikor a gipsz kicsit kiszárad, utánozza a fa kéreg megjelenését, függőlegesen vagy vízszintesen vezessen rá egy simítót.

  texturált

  A texturált vakolt felület megszerzésének módja némileg bonyolultabb, de az ezen elv alapján készült rajzok világosabbak és szépebbek. A texturált habarcsot egy teljesen sík falfelületre kell felhordani, amelyhez speciális szerszámot terveztek, kifejezetten erre a célra.

  Különböző rostélyok és spatulák, ívelt rudak, valamint sok más eszköz a faszerkezet megszerzésére bármely üzletépítési profilban megvásárolható.

  Alkalmazás technológia

  Először is, a falat apró repedésekre és hasadásokra figyelmeztetés nélkül kell alapozni, mivel az ilyen kis hibák a dekoratív bevonat miatt eltűnnek. Továbbá, a viszkózus gipszkompozit egyenletesen egyenletesen elosztja a spatulával a fal teljes felületén úgy, hogy sima felületet észleljen észrevehetetlen nyalábok és kiemelkedések nélkül.

  Az ilyen vakolat esetében a 4-5 mm-es vastagságot elegendőnek kell tekinteni.

  Ezután egy speciális fleece sima úton (néhány kanyarral) függőleges vagy vízszintes vonalakat vonz. A vakolat mintázatának természetes foka a fa imitációjával függ a művész képzeletétől és szakmai készségeitől. Néhány szakértő egy reszelő szerepét egy egyszerű ruhakefével ruházza fel.

  A szárított vakolatréteget spatulával dörzsöljük. Végül a mintázat textúrája sima, fényes megjelenésű. A száraz felületet egy gélszínréteg borítja a hornyok irányában ecsettel, tamponnal vagy hengerrel. A bélés végső simítása spatulával történik.

  A különféle adalékanyagok használata és a magas színvonalú \ t A korszerű gipszbevonatok nem igényelnek bonyolult feldolgozást az alkalmazásuk után. Általában a befejezést viasz vagy lakk teszi. Ha a gazdaság kedvéért pigment nélküli kompozitot vásároltak, a keményítés után a vakolat elegendő vízalapú akrilát festéséhez.

  A "fa alatt" díszítő vakolatot használják, ahol szükség van egy hangulatos légkör kialakítására a modern anyagok természetes környezetének formájában.

  Ha meg szeretné tanulni, hogyan készítse el a vakolatfa textúraát, tekintse meg a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba