A falak csiszolása gitt után: a javítási technológia

A falak előkészítése a befejezéshez hosszú folyamat, amely nagyszámú műveletből áll: a vakolat és alapozó alkalmazása, a falak csiszolása, újraindítás, díszítés. A hegesztés után a falak köszörülése szükséges folyamat, ez lehetővé teszi, hogy eltávolítsuk azokat a kisebb szabálytalanságokat, amelyeket azonnal észrevehetünk. Szükséges az ilyen munka elvégzése, különben a fal nem lesz egyenletes. Még a tapasztalt kézművesek sem kapnak sík felületet közvetlenül a vakolat alkalmazása után. Szükséges megérteni a szükséges munka technikáját.

Különleges jellemzők

Soknak tűnik, hogy ez a munka nem szükséges, mert a falak többnyire egyenletesek. A tapéta ragasztásakor azonban olyan sok szabálytalanság lesz, hogy a fal tisztításához való vágy nagyon gyorsan megjelenik. Nagyon kiábrándító lesz, mert a közelmúltban tapasztalt tapétát el kell szakítani a felszínről.

Minden üreg és dudor, repedések és egyéb hibák már a papírvászonon is láthatóak lesznek. - akkor is, ha a tapéta vastag. Még akkor is, ha a lehető legrövidebb időn belül spatulával dolgozik, a nyomok maradhatnak, és nem fogják elrejteni őket. A festés során ezek a szabálytalanságok még érzékelhetőbbek lesznek.

A problémák elkerülése, a felesleges kemény munka elkerülése érdekében jobb, ha a felületeket a további befejező munkák előtt megfelelően előkészítjük. Ehhez nemcsak a szerszámokat, hanem magad is el kell készíteni - türelmesnek és tartósnak kell lennie. Ezután remek eredményeket vár.

Szerszámok kiválasztása

A munka végrehajtása előtt minden szükséges eszközt fel kell készíteni.

Szükséged lesz a következőkre:

 • többféle sminkszövet;
 • téglalap alakú rúd;
 • csiszoló háló;
 • szivacs a nehezen elérhető helyeken való munkavégzéshez;
 • spatulák halmaza;
 • reflektorfény vagy nagy zseblámpa;
 • lépcsőház, asztal, tartós széklet;
 • egyéni védőeszközök.

bár

Ha kézzel kívánja elvégezni a munkát, csiszolószalagra lesz szükség. A szerszám maga egyszerű: egy téglalap alakú termék csiszolópapírral vagy hálóval. A csiszolópapír olyan szövet, amelyen a csiszolószemcse "szétszórva" van. A csiszolópapír legfontosabb jellemzője a szemcsék.

A csiszolópapír lehet durva szemcsés vagy finomszemcsés.

A durva csiszolópapírt a következő típusú munkákban használják:

 • nagyon durva őrlés;
 • elsődleges köszörülés;
 • puha fa polírozása;
 • keményfa feldolgozása.

A munkához finomszemcsés csiszolópapírt használnak:

 • keményfa feldolgozása;
 • végső bevonatok polírozása;
 • nedves köszörülés;
 • fémmegmunkálás;
 • műanyag termékek csiszolása;
 • polírozó kerámia;
 • finom csiszolás;
 • polírozás.

A finomszemcsés csiszolópapír szemcsemérete 5-65 mikron, durvaszemcsés - 60-1100 mikron. Nagyobb szemcsék is vannak, legfeljebb 2000 mikron, de az ilyen termékek nagyon ritkák és csak nagyon durva feldolgozásra használhatók.

Ez a csiszolási módszer bizonyított időnek tekinthető. Nagy felületekkel végzett munka során fel kell töltenie a csiszolópapírt és a hálót, és türelmet.

Csiszológép

Érdemes figyelni a gépesített eszközökre - csiszológépekre. Hála nekik, gyorsan meg tudod eléggé elég nagy felületet kialakítani. Az elektromos autók súlyuk szempontjából nehézek, de könnyen használhatóak.

Háromféle gép létezik:

 • Övcsiszoló Nagy kapacitással rendelkezik, így nem használják a befejező munkákat. Általában az első réteg őrléséhez szükséges. A csiszolószemcsékkel ellátott szalag speciális görgők segítségével mozog. Az igazítás automatikusan történik - ez teszi kényelmessé. Speciális görgők és fúvókák használata esetén a sarkokhoz és más nehezen elérhető helyekhez juthat.
 • Excentrikus orbitális csiszolók nagyon népszerűek. Segítségükkel nem csak a felszínt lehet, hanem a régi festéket is eltávolítani. A készüléknek kör alakú platformja van, amelyhez csiszolóanyag van ragasztva a tépőzárhoz. A körök átmérője eltérő. A fő hátránya az, hogy a sarkokban nem lehet dolgozni.
 • Lapos rezgéscsiszoló Széles körben használják mind a csiszoláshoz, mind a polírozáshoz. A csiszolószövet speciális klipekkel van ellátva az írógéppel. Különböző fúvókák használata lehetséges (a sarkoknál és a nehezen elérhető helyeken végzett munkákhoz).

Bőr: lépésről lépésre

A csiszolás megkezdése előtt meg kell vizsgálni a felületet. Ha nagy mélyedések vannak, jobb, ha egy gittzel zárjuk le őket. A látható nagy dudorok spatulával eltávolíthatók. E munkálatok elvégzése után ellenőrizni kell, hogy a teljes gitt megszáradt-e.

Az ajtókat nedves ruhadarabokkal kell lezárni. Ez azért szükséges, hogy a por ne kerüljön a többi helyre. Csak azt követően kezdheti meg a fő munkát.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy a csiszolást a bal felső sarokból kezdjük.lefelé és jobbra. A fokozatos fejlődés révén jó eredmények érhetők el. Ne nyomja túl erősen a szerszámot, különben új üregek jelenhetnek meg a falon. Az egyenletesen őrölje a felületet a körkörös mozdulatokkal.

Az egész folyamat során biztosítani kell, hogy a bőr ne legyen kopott, és nem eltömődött. Meg kell változtatni (szükség szerint). Hogy megmentse, hideg vízzel mossa le, de nem használhat nedves bőrt. A további csiszolás csak teljes szárítással lehetséges.

A rácsot is figyelemmel kell kísérni, és érdemes ezt óvatosabban megtenni. A rács hajlítható, mivel kevésbé tartós. Ha hálóval dolgozik, karcolások jelennek meg a falon.

A saját kezével a sarkok megfelelő csiszolásához a legjobb, ha rendszeres csiszolópapírt használunk, bár nélkül. A sáv más falra karcolódhat.

Általában a legjobb, ha kétszer csiszoljuk a falat, ezáltal a legjobb eredményt érheti el. Először durva csiszolópapírral készül. A második habarcsnál finomszemcsés csiszolópapírt használnak.

A munka elvégzése után alapos ellenőrzésnek kell lennie. Leggyakrabban szintenként, kevésbé ritkán - a reflektorfényben - történik. Szintet használva minden helyszínre kell alkalmazni (a dombok vagy üregek azonosítása). A keresőfény könnyebben használható: az oldalról a felületre kell irányítani, és minden fénytorzulás problémás területeket mutat.

Mindkét esetben szüksége van a gittre, vagy a bőrrel történő további munkára. Kiegészítő munka után újra meg kell vizsgálni a feltöltött helyeket - és ha szükséges, teljesen megszáradni, hogy megszüntesse a meglévő hibákat.

Csak miután elvégezték ezt a munkát, a gitt fal egyenletes lesz. Az összes port azonban el kell távolítani a felületről. A por elrejtheti a legkisebb hibákat. Ez különösen fontos a festés vagy tapétázás előtt. Használhat rendszeres kefét vagy porszívót.

Hasznos ajánlások

A tapasztalt szakemberek sok tippet kapnak. Ha figyelembe vesszük őket, a folyamat kevesebb hibával (vagy egyáltalán nem) történik.

A következő hasznos ajánlások kiemelhetők:

 • Ne csiszolja meg a felületet.
 • Csiszolás csak a gitt alkalmazása után egy nappal végezhető el.Ez idő alatt a töltőanyagnak száraznak kell lennie, de ellenőrizni kell.
 • A csiszolópapír ellenőrzéséhez és kiválasztásához, amelyre szükség lesz a munka során, szükség van a próbabevonatra (jobb, ha láthatatlan helyeket választ ki ehhez).
 • A rúdnak vagy csiszológépnek körkörös mozgásokat kell végrehajtania.
 • Csak jó világítással kell dolgozni. Ez segít megnézni az összes nyilvánvaló ütést.
 • Ha kisméretű mélyedések jelennek meg, egy gitt spatulával egy kis gitt is alkalmazható. Ezután felülírja. Az ilyen munkák elvégzése előtt a felület enyhén megnedvesíthető. Vízzel nem lehet túl buzgó.

A csiszolófal nem rendkívül nehéz feladat, de időt, erőfeszítést és türelmet igényel. A maximális pontosság is szükséges. A falon lévő hibákat mindig úgy lehet rögzíteni, hogy a befejeződés befejezésekor nincs szükség felesleges problémákra. Fontos emlékezni az eszköz kiválasztására - az eredmény attól is függ. Szükséges a szakemberek tanácsára és saját tapasztalataira támaszkodni.

Ajánlások szakemberek csiszoló falakban, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba