A Vetonit LR befejező gitt használata

 A Vetonit LR befejező gitt használata

Amikor a befejező gittre van szükség, sokan a Weber termékeket részesítik előnyben, a Vetonit LR nevű keverék kiválasztásával. Ez a befejező anyag belső munkákhoz készült, nevezetesen: falakhoz és mennyezetekhez. Ugyanakkor az egyik gitt nem elegendő a kiváló minőségű bevonathoz. Alkalmazásának folyamata számos árnyalattal rendelkezik, amit mindenkinek tudnia kell, aki tudja, hogyan kell használni ezt a gipszet.

Különleges jellemzők

A Putty Vetonit LR egy termék a zárt szerkezetek befejezéséhez. Ez egy gipszkeverék egy polimer ragasztóalapon, amely száraz helyiségek befejezésére szolgál. Ez az anyag por alakú finom frakcióval, 25 kg-os zsákokban gyártva. A keverék félkész termék, mivel a közvetlen alkalmazás előtt vízzel kell hígítani. Alapvető fehér színű, amely lehetővé teszi a gipsz bevonat árnyékának megváltoztatását az ügyfél kérésére.

Nem használható a homlokzat kialakításához, mivel a kompozíció nem a nedvesség és más időjárási tényezők hatására készült. Ez a készítmény nem teszi lehetővé, hogy ezt a keveréket a bázisra alkalmazzuk, amely deformálódhat. Nem tudja befejezni a faházakat, amelyek működés közben zsugorodnak. Az ilyen gitt nem alkalmazható nagy, páratartalmú apartmanházakban. Ilyen körülmények között a külső nedvességet elnyeli, leválik az alapból, amit repedések és zsetonok kísérnek.

Az alacsony vízállóság és az elpárolgás miatt az ilyen anyagok nem használhatók sok szobában. Például nem alkalmazható a fürdőszobában, a konyhában, a fürdőszobában, az üvegezett teraszon vagy a loggiában. A kondenzátum az ilyen vakolat legrosszabb ellensége. Ma a gyártó megpróbálja megoldani ezt a problémát, és felszabadítja az LR fajtákat. Ezzel szemben polimerekből áll, amelyeket vakolt és beton aljzatokra szántak.

Az anyag megkülönböztető jellemzője az alkalmazás különböző rétegei. Például az LR-t egy rétegben alkalmazzák, így nem végez komplex többrétegű dekoratív bevonatokat, mivel ez befolyásolhatja a működés tartósságát a nyersanyagok minőségi jellemzői ellenére. Nem egyenlő a nagy cseppekkel: a kompozíciót nem erre tervezték.

A gyártó azt javasolja, hogy használjon okot:

 • cement és mész;
 • gipsz;
 • cement;
 • gipszkarton.

Az anyag jól illeszkedik, nem csak durva, ásványi, hanem sima felületre is. Ezenkívül az alkalmazás, a kézikönyv mellett, lehet mechanizált is. Ez megmenti a kompozíció egy részét, gyorsan alkalmazza, ami kiküszöböli az ízületek megjelenését: ez a felület monolitikus lesz. A permetezés módszere magában foglalja a készítmény porózus lemezekre való felhordását.

Azonban a Vetonit LR nem alkalmas a padlóra, amely néha szerencsétlen befejezők. Nem használhatja ragasztóként a mennyezeti padlólemezre: ez a keverék nem a tömegre van tervezve, nem minden egyetemes a mester szükségleteire. A vásárlásnak szigorúan a gyártó által a címkén megadott információknak kell megfelelnie. Ez a gitt nem alapja a csempe alatt, mivel nem fogja azt megtartani. Ezenkívül nem tömítőanyag: nem vásárolható meg a gipszkarton lemezek közötti tömítésre.

Előnyök és hátrányok

Mint más, a padlóburkoláshoz használt vakolási anyagok, a Vetonit LR gittnek saját előnyei és hátrányai is vannak.

 • A modern berendezésen új technológiák hozhatók létre, amelyek javítják az anyag minőségét és teljesítményét.
 • Könnyen használható. Az anyagot a padlóra könnyű felhelyezni, a tömeg nem tapad a simítóval, és nem esik le az alapból a folyamatban.
 • Az alkalmazott réteg kis vastagságával lecsapja a bázist, kiegyenlíti a kiinduló rover kisebb szabálytalanságait.
 • Az anyag környezetbarát. Az összetétel egészségre ártalmatlan, a bevonat a működés során nem bocsát ki mérgező anyagokat.
 • Kis keverék. Ennek köszönhetően a kész bevonat egyenletes, különböző kellemes textúrája és simasága.
 • Bizonyos esetekben, elegendő tapasztalattal, nem szükséges tovább alapozni.
 • Gazdaságos. Ugyanakkor a por alakjának köszönhetően gyakorlatilag nem képez túlfogyasztást. Az adagokat részekben lehet hígítani, ami megszünteti a felesleges keveréket.
 • A készítmény hosszú élettartammal rendelkezik. Az elkészítés után alkalmas a nap folyamán történő munkavégzésre, amely lehetővé teszi a mester számára, hogy sietés nélkül végezze el a befejezést.
 • Az anyag zaj- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik a vékony réteg alkalmazása ellenére.
 • Alkalmas a felületek további festésére festéshez vagy tapétázáshoz.
 • A keverék a vevő rendelkezésére áll. Bármely hardverboltban megvásárolható, míg a gitt befejezésének költsége a költsége miatt nem érheti el a vevő költségvetését.

Az előnyök mellett az anyagnak hátrányai vannak. Például a Vetonit LR gitt nem hígítható újra. Ebből elveszíti tulajdonságait, ami hátrányosan befolyásolhatja a munka minőségét. Ezenkívül fontos figyelembe venni a száraz keverék tárolási körülményeit. Ha magas páratartalmú helyiségben helyezkedik el, akkor ez nedvesíti azt, ami a kompozíciót alkalmatlanná teszi a munkára.

A Vetonit LR válogatós. A gitt egyszerűen nem tapad egy olyan felülethez, amely nincs megfelelően előkészítve. A hatalmas World Wide Web-ben olyan vélemények találhatók, amelyek a rossz tapadásról beszélnek. Azonban a hálózati kommentátorok közül csak kevesen írják le az előkészítést, mivel ez egy haszontalan szakasz, idő és pénz elvesztése. Ugyanakkor figyelmen kívül hagyják azt a tényt is, hogy a munka során nem lehetnek huzatok a szobában.

Ezen túlmenően meghaladhatja az alkalmazási réteget, figyelembe véve, hogy a keverék ellenáll mindennek. Ennek eredményeként az ilyen lefedettség rövid életű. Az előfeltétel, amely felhívja a gyártó figyelmét, az, hogy az anyag építési munkái jellemzői. Ez a keverék nem a talajszintezés, nem maszkolja a komoly hibákat, amelyeket a javítás és a befejezés területén kezdők nem gondolnak.

Ha a jövőbeni munka során az előkészítés szabályainak be nem tartása nehézkes lehet. Például a mesterek szerint a rétegelt tapéta próbálásakor a vászon részlegesen eltávolítható. Szükséges az adhézió erősítése, még akkor is, ha a bázis jó megjelenésű, és az átfedést az erekció valamennyi szabálya szerint végzik, és nem rendelkezik porózus szerkezettel, elszívással. Előfordulhat, hogy egy közönséges költségvetési vevő nem szeret egy nagy zsák árát (kb. 600-650 kormánylapát), ami miatt olcsóbb alternatívákat kell keresni a piacon.

Műszaki adatok

A Vetonit LR gitt fizikai és mechanikai jellemzői:

 • nedvességállóság - nem nedvességálló;
 • fehér mészkő aggregátum;
 • kötő - polimer ragasztó;
 • a kész oldat élettartama - a hígítás után 24 óráig;
 • optimális alkalmazási hőmérséklet - +10 ° C és +30 ° C között;
 • szárítási idő - legfeljebb 2 nap t +10 fokon, legfeljebb 24 óra t + 20 ° C-on;
 • maximális rétegvastagság - 2 mm-ig;
 • a szemcsék frakciója a készítményben - legfeljebb 0,3 mm;
 • vízfogyasztás - 0,32-0,36 l / kg;
 • teljes terhelés - 28 nap;
 • tapadás a betonnal 28 nap után - legalább 0,5 MPa;
 • a szennyezés ellenállása - gyenge;
 • porképződés csiszolás után - nem;
 • alkalmazás - széles spatulával vagy szórással;
 • a háromrétegű csomagolás mennyisége - 5, 25 kg;
 • eltarthatósági idő - 18 hónap;
 • a szárítás utáni végső kezelés nem szükséges a mennyezethez, és a falakhoz csiszolópapírt vagy csiszoló papírt használnak.

A fajtától függően a kompozíció kissé eltérhet, ami tükröződik a minőségben és a teljesítmény jellemzőkben. A gyártó szerint a javított módosítások minden típusú bázisra alkalmasak és különösen ellenállóak.

típusok

Ma a Vetonit LR töltőzsinór tartalmazza a Plus, KR, tészta, selyem, finom fajtákat. Minden módosításnak saját jellemzői vannak, és különböznek az alapanyagtól. Az anyagokat két kategóriába sorolják: a tapéták és tapéták falazatának befejezéséhez, valamint a tökéletes illesztéshez szükséges keverékekhez (szuperfinomok a festéshez). Állandó páratartalom esetén azonban ezek a bevonatok végül sárgára válhatnak.

A Weber Vetonit LR Plus, a Weber Vetonit LR KR és a Weber Vetonit LR Fine a belső munkákhoz készült polimer töltések. Szuperplasztikusak, vékony rétegre utalnak, egyszerűek a rétegek összekeverésével, ami kényelmes, mivel az ilyen vakolattal való munka időt takarít meg, és még a kezdő és a javítás területén is alkalmas. Az anyagok könnyen homokszerűek, fehérek tisztasága és jó alapja a festésnek. A Weber Vetonit LR Plus hátránya, hogy nem alkalmazható korábban festett felületeken.

Az analóg finom kategória nem használható nedves helyiségekben. A selyem a finom őrölt márvány jelenlétével jellemezhető. Weber Vetonit LR tészta - felhasználásra kész polimer gitt. Nem szükséges vízzel korrigálni vagy hígítani: ez egy tejfölös tömegű keverék, amelyet közvetlenül a műanyag tartály kinyitása után használnak fel. Lehetővé teszi, hogy tökéletesen sima felületet kapjon, és a gyártó szerint a szárítás után javult a keménysége. Más szavakkal, repedésálló, karcolásálló gitt. A réteg vastagsága ultra vékony (0,2 mm) lehet.

Hogyan kell kiszámítani az áramlást?

A falra felvitt anyag fogyasztása kilogramm / 1 m2-ben számítva. A gyártó beállítja a fogyasztási rátáját, amelynek indikátora 1,2 kg / m2. Azonban valójában gyakran az arány ellentétes a valós költséggel. Ezért szükséges, hogy nyersanyagokat vásároljunk, figyelembe véve a képletet: norm x terület az arccal Például, ha a fal területe 2,5x4 = 10 négyzetméter. m, a gittnek legalább 1,2 x 10 = 12 kg-nak kell lennie.

Mivel a normák mutatói hozzávetőlegesek, és a munka folyamatában nem zárják ki a házasságot, érdemes több anyagot venni. Ha a gitt marad, ez nem ijesztő: száraz körülmények között, legfeljebb 12 hónapig tárolható. Emellett nem szabad elfelejtenünk, hogy a bevonó réteg valójában a gyártó által ajánlottnál több. Ez a teljes fogyasztást is befolyásolja. Ezért a vásárláskor fontos, hogy figyeljünk az ajánlott vastagságra.

Az oldat elkészítése

A csomagoláson feltüntetett gitt főzésére vonatkozó utasítások.

A gyártó az alábbiak szerint kínál anyagot:

 • készítsen tiszta és száraz tartályt és fúrót keverőfúvókával;
 • kb. 8–9 liter tiszta vizet szobahőmérsékleten öntünk a tartályba;
 • a zsákot kinyitják és öntik a tartályba;
 • a kompozíciót fúvókával fúvókával keverjük, amíg 2-3 fordulatszámon homogén homogénre van szükség;
 • az elegyet 10 percig hagyjuk, majd újra kevertük.

A főzés után a kompozíció fokozatosan megváltoztatja tulajdonságait. Ezért annak ellenére, hogy a gyártók biztosítják, hogy egy-két napig lezárt csomagolással alkalmas, azonnal érdemes használni. Az idő múlásával a textúra megváltozik, a tömeg vastagsá válik, ami bonyolítja a felületek bélését. A gitt szárítása másképp történik, ami a munkakörülmények körülményeitől függ.

Alkalmazási módszerek

A vakolat kézzel vagy mechanikusan alkalmazható.Az első esetben az adagolókészülék részeit felveszi a felületre, a szabály és a futópad segítségével. Ez az opció különösen akkor fontos, ha a megrendelő a gipszet dekoratív bevonatként használja. Ily módon a keverék különböző árnyalatai összekeverhetők, így az alagsor márványként néz ki. Azonban ezek teljes vastagsága minimális.

A második módszer kényelmes, mert lehetővé teszi, hogy rövid időn belül végezzen munkát. Ehhez használhatunk egy nagy fúvókával ellátott permetezőfúvókát, néhány kézművesnek sikerül ezt a gittet saját készítésű épületgyűjtővel alkalmazni. A vödör másodpercek alatt kiürül, míg a kompozíció rövid idő alatt lefedheti az egész szobát. Rengeteg nyúlik a szabály felületén. Ez a módszer kényelmes, ha nagy mennyiségű munkát terveznek.

analógok

Néha egy közönséges vevő érdekli, hogy mi helyettesítheti a vállalat befejező gittét, hogy ne veszítse el az anyag minőségének jellemzőit. Az építőipar és a díszítés területén dolgozó szakemberek számos lehetőséget kínálnak a gipszanyaghoz.

Ezek közül a következő márkák termékei különösen magasak:

 • sheetrock;
 • Dano;
 • Padecot;
 • UNIS;
 • Knauf.

Ezek az anyagok a minőségben és alkalmazásban hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. A szakértők azonban megjegyzik, hogy a mentés megkísérlésével elveszítheti a minőséget, mert az analóg és a Vetonit közötti különbség kicsi lesz. Ha vakolt alapon analógot választ, az ilyen vakolat nem lesz nedvességálló. Egyes szakértők biztosak abban, hogy ha rendelkeznek a készségekkel, akkor bármilyen befejező vakolattal dolgozhatnak. Az építői vélemények ellentmondásosak, mert minden mester saját prioritásaival rendelkezik.

Hasznos ajánlások

Ahhoz, hogy a gitt ne legyen probléma, fontolóra veheti az előkészítési és alkalmazási trükkök alapjait.

Általában az összes szabály előkészítése így néz ki:

 • a szoba bútormentes;
 • végezze el a bevonat vizuális vizsgálatát;
 • távolítsa el a régi bevonatot, zsírt, olajfoltokat;
 • a felületről származó port félszáraz szivaccsal távolítják el;
 • szárítás után a bázist primerrel kezeljük.

Ezek az alapanyag alapvető lépése. Ebben a szakaszban fontos a megfelelő primer kiválasztása, mivel a padló felépítése és az összes réteg tapadásának mértéke attól függ. A primerre azért van szükség, hogy a kiindulási anyag és a befejező anyag ne essen le a falakról vagy a mennyezetről. A bázist nagyobb behatolási teljesítményű primerrel kezeljük. Ez homogénvé teszi a falszerkezetet.

A primer a porszemcséket és a mikrokockákat köti össze. A mennyezet fő részén egy hengerrel van ellátva, és a sarokban sík kefével, és nehezen elérhető helyeken. Az alkalmazásnak egyenletesnek kell lennie, hiszen amikor a talaj kiszárad, a felületen kristályrács alakul ki, amely fokozza a tapadást. Miután a primer megszáradt, a felületet kiindulási anyaggal kiegyenlítjük. Szükség esetén szárítás után vágja le, majd újra alapozza. Most kezdő és befejező rétegek ragasztásához.

Miután az alapozó teljesen megszáradt, felhordható a gitt. A földhasználat nem haszontalan eljárás vagy az eladók értékesítési pályája. Ez megakadályozza, hogy a tapadás megtörténjen, ha például meg kell ragasztania a tapétát. Az alkalmazott szerszámtípus fontos a síkok befejezése során.

Például úgy, hogy a gitt ne tapadjon a simítóval, ne használjon fából készült spatulát. A nedvességet elnyeli, és ezzel együtt magával ragadja a keveréket. Ha a szoba területe kicsi, kipróbálhatja a 30 cm széles fémlapátot vagy egy kétkezes szerszámot. A keveréket nedves padlón nem szabad alkalmazni. Szükséges a fal szárítása (mennyezet).

Kérdések és antiszeptikus kezelés. Például, hogy megakadályozzák a penész és a penész képződését a fal vagy a mennyezet felületén, a padlók először speciális összetételűek.Ezenkívül fontos, hogy a folyamatban a helyiség hőmérsékleti viszonyait figyeljük meg. Ha a gipszkeveréket több rétegben alkalmazzuk, fontos, hogy ezek vastagsága minimális legyen.

Ha a felületet polírozza, akkor minden alkalommal törölje le a port, ami könnyebb a félszáraz szivaccsal. Nem fogja megkarcolni a vágott síkot. Minden új réteg alkalmazásakor fontos várni, amíg az előző teljesen száraz lesz. A finiser a dekoratív alkalmazásnál, sőt megkönnyebbülésnél is használható. Ebben az esetben a szerszámra gyakorolt ​​nyomás minimális legyen.

A Vetonit LR befejező gittek más gyártókkal való összehasonlító áttekintését lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba