Gipsz kályhákhoz és kandallókhoz "Emelya": az előnyök és hátrányok

Sok modern építészeti épület egyéni fűtési rendszert biztosít. A házakban, nyaralókban, vidéki házakban a fűtő kályhák vagy a meglévő kandallók láthatók.

Az esztétikai és fűtési funkciót elvégezve, ezeket a szerkezeteket, mint az emberi kéz által létrehozott összes terméket, be kell fejezni. Egy ilyen vakolat nem szabad félni az erős növekedés és a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt. Az „Emelya” hőálló gitt kályhákhoz és kandallókhoz megfelel a fűtőberendezések bélésének minden követelményének.

A termékről

A kályhák és kandallók gittjei "Emelya" a "Concorde OST" - a hazai festék- és építőanyagok gyártója - a 2000-es évek eleje óta sikeresen végző tevékenysége.

A "Concorde OST" technológusai garantálják, hogy az Emelya gitt, mint a vállalat összes többi terméke, megfelel minden minőségi előírásnak és normának. A termék könnyen használható, versenyképes a vezető orosz és külföldi száraz és kész habarcsgyártókkal.

Meg kell jegyezni, hogy az "Emelya" összetétele a cég szakembereinek kifejezetten fűtőberendezésekre történő fejlesztése. Szép design és megjelenés.

Jellemzők

A kályhák és kandallók használatának tartósságát és biztonságát különböző tényezők befolyásolják: a helyes telepítés, a tűzifa kiválasztása, a megfelelő üzemelés és a tűz fenntartása. Fontos a felület karbantartása, időszakos javítása és megújítása. Nem az utolsó szerep ebben a folyamatban a gitt.

Az Emelya vakolatot kandallók, kályhák, kémények és kályhák befejezésére használják. A tömítés és repedések segítségével, ami megakadályozza a helyiség füstölését, növeli a szerkezet hosszú távú megőrzését. Szintén bélésanyagként használják a kemencék közvetlen elhelyezéséhez és csempékhez.

A gitt kiváló kötési tulajdonságokkal rendelkezik, erős tapadást biztosít a felületekhez és a különböző szerkezeti elemek megbízható rögzítését. Meg kell jegyezni, hogy a bevonat +900 ºC hőmérsékletet képes ellenállni, és nem alkalmas a kemence területén végzett munkára.

Az Emelya tűzálló gitt alapja a kaolin - hőálló agyag, vékonyabb - víz, a készítmény tartalmaz még BASF, TROY, ROHM ÉS HAAS és Dow Chemical sűrítőt is. A bélést kész formában értékesítik, a keverék színe bézs. A tárolási idő egy év (ha a tartály nem nyílik meg).

Az Emelya gitt tűzálló - nem tartalmaz gyúlékony anyagokat, amelyek magas hőmérsékletek hatására spontán gyulladhatnak vagy felrobbanhatnak.

A fűtőberendezés + 5 ° C környezeti hőmérsékleten van bevonva. Használat előtt a pasztát alaposan össze kell keverni. A szubkero hőmérsékleten lehetetlen dolgozni a kompozícióval, mivel a víz kristályosodik, és ennek következtében a gitt használhatatlanná válik, megkeményedik, csomók fognak megjelenni.

Az "Emelya" szembeszállási anyag szükséges a következőkhöz:

 • Javítsa a termék megjelenését. A kemény gipsz elasztikus, nem képződik repedések a szárítás után, természetes színt ad a színnek. A jövőben egy sík felületet lehet felújítani, fehérre meszelni vagy hőálló festékkel kezelni.
 • A kandalló működésének biztonságának biztosítása. Magas hőmérsékletek hatására a falazatban, és maga a tégla is megjelenhet repedések, amelyeken keresztül a füst elkezd folyni a szobába. Ez rendkívül veszélyes az emberek életére.Az „Emelya” gitt mélyen behatolhat a falazatba, kitölti az összes repedést, légmentesen záró szerkezeti elemeket biztosítva.

A korom fekete nyomai kellemetlen látvány, de a szén-monoxid felszabadulása sokkal veszélyesebb az emberre. Ezért a kályhák és kandallók üzemeltetésére vonatkozó utasítások rendszeres időszakos szezonális ellenőrzéseket igényelnek, erősítik a vakolattal vagy egy speciális hőálló bevonattal.

Az "Emelya" arculatát a kemencék pozitív tulajdonságainak növelésére használják:

 • A fűtőszerkezet gondozásának megkönnyítése. Az ezzel a bélésanyaggal díszített kemencék és kandallók sokkal könnyebben tisztíthatók látható oldalról.
 • Növelje a hőátadást. A sütőben melegítés, amelyre gitt van, hosszabb ideig tart, ezért több idő lesz kényelmes a szobában.
 • Növelje a szerkezet élettartamát. A kályhák és kandallók számára kialakított anyag rendkívül ellenáll a megemelkedett hőmérsékletnek, ezért feltéve, hogy a gitt megfelelően alkalmazzák, a fűtőelemek évtizedekig tartanak javítás nélkül.

Előnyök és hátrányok

Speciális hőálló, "Emelya" keverék keverék ilyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Környezetbarát - biztonságos az emberek és a környezet számára. Ez egy fontos kritérium a bélés kiválasztásakor, mivel az erős fűtés során a normál állapotban ártalmatlan habarcs számos összetevője toxinokat képezhet. Az "Emelya" kályhákban ezek az anyagok hiányoznak.
 • Hosszú élettartam. A gyártó szerint a hőforrás gitt felületére megfelelően felhordva kb. 50 év.

A tűzálló gittek egyetlen hátránya a hagyományos készítményeknél magasabb ár, és a befejező kivitelben való alkalmazásának lehetetlensége.

Felhasználási feltételek

A kabáttal való munka pozitív eredményt ad, ha tartsa be a gyártó ajánlásait, és kövesse az alábbi sorrendet:

 • A fűtőberendezés felületét tisztítsa meg a portól, a szennyeződéstől, a zsírtól és a régi hámozó bevonatoktól. Ez javítja a tapadást, lehetővé teszi, hogy a készítmény sokkal biztonságosabb maradjon;
 • Ha egy már alkalmazott bevonatot nem távolítanak el, biztosítani kell annak szilárdságát;
 • A gittet folytonos réteggel vagy pontozott építési simítóval kell alkalmazni, a bevonat vastagsága nem lehet 5 mm-nél nagyobb.
 • A sík szintezéséhez időre van szükség, amíg a megoldás nedves lesz. Általában 10-15 perc van hozzárendelve ehhez a folyamathoz, majd a gitt keményedik.
 • Ha az oldat befagyott, és nem lehetett teljesen simítani, akkor a felületet permetező pisztollyal megnedvesítheti, és a maradék területet törölheti, periodikusan nedvesítve a munkaterületet.

A szakemberek azt javasolják, hogy a tűzhely vagy a kandalló melegítésére irányuló munka megkezdése előtt a felület kissé meleg legyen, de ne legyen meleg. Ezeket a műveleteket úgy hajtjuk végre, hogy az oldat jobban illeszkedjen a kezelt felülethez, és gyorsabban száradjon. Ezenkívül a füst lehetővé teszi a lehetséges rések kimutatását és ezáltal a teljes javítást.

Vélemények

A fogyasztóknak sikerült kipróbálniuk az Emelya gitt, és személyes példájukkal gondoskodtak arról, hogy ez egy kiváló minőségű, megbízható műanyag, amely könnyen kezelhető. Könnyen felhordható a felületre és könnyen kiegyenlíthető. A teljes keményítés után nem lapátolódik, és nem reped.

Amint azt a vásárlók is megjegyezték, enyhe szaga van, de nem feltűnő, így a gittal való munka elég kényelmes. A megoldás jól eltávolítható a szerszámról és a kézről, nem mérsékli a kialakítást, kiválóan ellenáll a magas hőmérsékletnek.

A szakértők szerint nagyon kellemes dolgozni egy ilyen megoldással - rugalmas, mint pl. Gyurma és puha, mint a természetes agyag. Ezzel tökéletesen sík felületet hozhat létre.

A sütő vakolatát lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba