A parkettára vonatkozó gitt választékának finomságai

 A parkettára vonatkozó gitt választékának finomságai

A parketta sok lakást és házat fed le. De élettartama nem túl hosszú, és egy idő után javítást igényel. Ez segít a gittnek, amely folyékony és speciális paszta formájában is elérhető.

kérelem

A padló parketta a legolcsóbb módja annak, hogy saját kezűleg javítsa a padlót. Ezzel a módszerrel teljesen újjá hozhatja a padló eredeti megjelenését. Szükség esetén távolítsa el a régi bevonó réteget, vagy végezzen kaparást. Szárítás után a gitt teljesen láthatatlanná válik, és zökkenőmentesen lefedi a fa padlót. A keverék többnyire színtelen, de bármilyen chipből elég hatékony.

A szerszám parkettát használnak a rések kiküszöbölése érdekébena padló anyaga gyenge telepítése vagy a helyiség páratartalmának és hőmérsékletének változása miatt jelentkezik. A rekonstrukciós folyamat az őrléssel egyidejűleg hajtható végre: abban az időben, amikor a lakk rétegét alkalmazzuk. A gitt fő célja a felszíni hibák csökkentése: különböző repedések és egyéb hibák. A munka kezdetén a parkettát speciális védőanyaggal borítják, majd keveréket alkalmazunk, amely megismétli a padló árnyékát.

Tökéletesen lefedi a padló minden repedését. A parketta használata nélkül is használható. Amikor a munka befejeződött, a parketta padló visszanyeri eredeti megjelenését. A fa deszka szerkezete teljesen helyreáll, és a keverékkel kezelt helyek nem fognak kiemelkedni az általános háttérrel szemben.

típusok

A padlóburkolatok ilyen keveréke saját kezűleg előállítható, vagy máris kész formában vásárolható.

A többféle típusra osztott gitt alkalmazásának módja szerint:

 • Alapvető vagy kezdő habarcs. Ez az opció a parketta jelentős hiányosságainak kiküszöbölésére szolgál.
 • A második csoport a cél. Befejezi a padlókezelést.
 • A harmadik típus az univerzális vegyületeket foglalja magában, amelyeket a fa felületeken lehet alkalmazni. Ezek kombinálják az előző két csoport jellemzőit.

A kompozíciótól függően a gitt is alfajokra oszlik.

Az alábbiakban néhány alfaj-opció található:

 • Gipsz keverék. Sokoldalúsága miatt nagyon népszerű, tökéletesen illeszkedik a padlóhoz és alacsony áron. Alap- és befejezőhabarcsként használható.
 • Olaj alapú gitt alkalmas különböző fafajok parkettájára. Hátránya a hosszú szárítási idő. Ez olajos összetételének köszönhető.
 • Akril alapú anyagot használnak a kis padlóhibák kiküszöbölésére és elfedésére. A keverék környezetbarát, így alapja víz. Elasztikus és mechanikus károsodást okoz. Hátrányai közé tartozik a repedések széleihez való gyenge tapadás a szárítás után. Egy idő elteltével a repedés növekszik, és ennek következtében a gitt eleshet.
 • A következő típusú, alkid, szójabab és lenolajgyantából készül. A keverék nagyon viszkózus, rugalmas, nagyszerű a csiszoláshoz.
 • Az előző típushoz hasonló latex alapú gitt is a befejezés. A repedések elkerülése érdekében a parketta padlózatának egyenetlenségeitől függően használják. Tökéletesen rögzítve egy sima felületre, és gőzölhetetlen. Költsége többszöröse a vakolat típusának.
 • A diszperzió az öntözéshez szükséges összes komponens kiválasztása.

Először ki kell választania a kívánt hangot, hogy megfeleljen a padló színének. A kompozíció meglehetősen könnyen előkészíthető. Szükséges az őrlés után maradó porszemcséket a megvásárolt alapanyaggal összekeverni. Ennek köszönhetően a szín ugyanolyan lesz, mint a parketta fapadlóinak színe. Ön is rétegezheti a réteget, ami az anyagnak hat milliméteres repedésekhez és szabálytalanságokhoz vezethet.

A leginkább költségvetési alapozó receptként a PVA ragasztó. Az alacsony költségek miatt ezt a módszert széles körben használják.

A keverék fő anyagának típusától függően szétválasztható:

 • A fő anyagként vízzel rendelkező parketta habarcs gyorsan szárad. Ha a hőmérséklet magas, akkor nem termel mérgező füstöt, ezért környezetbarát anyag, és teljesen ártalmatlan. De nem ajánlott kemény fa: gesztenye, tölgy, cédrus és más felületek injektálására.
 • Egy másik nézet egy parketta keverék. Például a Kiilto Gap. Ennek az opciónak alapja az oldószer. Univerzális és bármilyen típusú padlóhoz alkalmas. Ez a gitt tartósabb, mint a vízbázisú keverék.

A mínuszok közül az összetevőkben lévő oldószerek és a könnyű gyúlékonyság miatt kellemetlen szag lehet. Ezenkívül tökéletesen tapad a lakkozott felülethez és a csupasz fahoz.

A választott finomságok

Az építőanyag-piacon rengeteg lehetőség van a parkettára vonatkozó gittre, így a választás során be kell tartani néhány tippet.

A műanyag keverék lehetővé teszi a legnagyobb hatás elérését, ha a padlóra kerül. Nagyon gyorsan szárad és tökéletesen kezelik az őrlés során. A szerszámnak biztonságosnak kell lennie a környezet és az emberek számára, mivel folyamatosan érintkezik a felszínnel. Ezen túlmenően a parketta gittje, néhány perccel a szárítás után, nem jöhet ki repedésből, repedésből, törésből, törésből, repedésből és zsugorodásból, csökkentve a térfogatot.

Ha a bevonattal való rögzítés a legmagasabb szinten lesz, a habarcs hosszú ideig tart.

A kész kompozíció mellett speciális száraz keveréket is használhat a saját gitt létrehozásához. Ebben az esetben a legjobb, ha kiválasztjuk azokat a eszközöket, amelyek magukban sok apró részecskét tartalmaznak, ami lehetővé teszi a parketta legegyszerűbb felületének megszerzését a habarcs alkalmazása után.

A padlóburkolat használata előtt elő kell készíteni: tisztítsa meg a szennyeződésektől és a homoktól, és csak akkor lehet alapozni a fapadlót. A ragasztó alapozók ideálisak erre. Ezek hozzájárulnak a habarcs kiváló tapadásához a parketta teljes felületével.

A parketta gitt kiválasztásának fő kritériumai a következő pozíciók:

 • Használati kényelem. A kezelendő parketta felületén történő alkalmazáskor a kényelmet a megvásárolt vagy önállóan elkevert keverék plaszticitása biztosítja.
 • A készítménynek biztonságosnak és környezetbarátnak kell lennie. Fő anyagai nem lehetnek káros és mérgező összetevők, mivel a személy mindig a padlóburkolat közelében lesz.
 • Ezen túlmenően az alkalmazott habarcs szárított rétegei nem száradhatnak ki és nem romolhatnak, mivel a zsugorodás alakváltozása elkerülhetetlenül különböző törések, repedések, repedések kialakulásához vezet. Ne felejtsük el, hogy a működési idő közvetlenül függ a csatlakozás minőségétől és a habarcs rögzítését a parkettával.
 • A primer használatára vonatkozó következő szabály nemcsak akkor alkalmazható, ha parkettát használnak, hanem fontos kritérium, amikor a keveréket másfajta bevonatokra alkalmazzák.Nagyon fontos a padló kezelt területének tisztítása: szükséges, hogy a csiszolás és alapozás olyan eszközzel történjen, amely ideális választás és alkalmas az ilyen típusú fapadlóra.

Mindezt figyelembe kell venni a parketta minőségi és megfelelő gittjének kiválasztásakor. Megfelelő választása közvetlenül befolyásolja a fa felületének élettartamát és megjelenését.

A következő videóban a Synteko Sealer kötőanyag keveréke segítségével bemutatjuk a parkettát.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba