Fém borítás a fa alatt: az anyag előnyei és előnyei

 Fém borítás a fa alatt: az anyag előnyei és előnyei

Most sokan szembesülnek a külső lakberendezéshez használandó anyag kiválasztásával. A modern gyártók a különböző építőanyagok széles skáláját képviselik. Ezek különböznek egymástól különböző műszaki jellemzőkkel, például fémprofil vagy tömbház. Ebben a hatalmas változatosságban a legfontosabb az, hogy a kiváló minőségű, tartós, tartós és megfizethető árú anyagot válasszuk. Ez az utolsó tényező fontos szerepet játszik a kiválasztásban.

Az ilyen olcsó és kiváló minőségű építőanyagok egyike a mellékvágány. Az utóbbi években ez a befejező anyag széles körű népszerűségre tett szert az ügyfelek körében, ami indokolt, mivel a mellékvágánynak sok pozitív tulajdonsága van.

A fémlemezek előnyei a fa alatt

A gyártók széles választékát kínálja a különböző anyagok: fém, fa, PVC. A széles választék közül választhat a megfelelő anyagok közül a színek, tulajdonságok, minőség érdekében. A közelmúltban, a fémszerelvény népszerűsége a fa utánzat formájában.

A fémlemezek előnyeit sok vásárló már régóta értékelte., annak ellenére, hogy az iparvágánynak elég sok súlya van, és a telepítést megerősített ládákon végezzük.

A fémlemezek sok pozitív tulajdonsága messze felülmúlja a hátrányokat.

A fémlemez előnyei hosszú ideig felsorolhatók:

 • az anyag élettartama körülbelül ötven év;
 • a fedél gyors és egyszerű felszerelése;
 • az iparvágány eléggé könnyen kezelhető;
 • a befejezés nem veszíti el minőségét nagyon alacsony és magas hőmérsékleten: a hőmérséklet mínusz nyolcvan Celsius foktól a hatvan fokig terjed.
 • A fém iparvágány kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, amit az ügyfelek nagyra értékelnek - erő;
 • a fémlemezek hosszú ideig tartó befejezése megtartja az eredeti színt;
 • a burkolat burkolat gyakorlatilag nem terjed ki hő hatására;
 • a penész és a gombák nem érintik az iparvágányt;
 • Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik - tűzbiztonság;
 • a különböző árnyalatokból álló panelek széles választéka;

Ahhoz, hogy a fémlemezek a fa alatti felületeken is előnyhöz jussanak, csodálatos megjelenést kell adni a bevonatnak. Ez az anyag alapvetően csak pozitív visszajelzést tartalmaz.

Negatív tulajdonságok

Az anyag óriási pozitív tulajdonságainak jelenlétében, Figyelembe kell venni a hátrányokat.

 • A fémlemezek költsége különbözik. A fém burkolat lefedésének pénzügyi költsége valamivel magasabb, mint más típusú panelek.
 • Meleg napos időben a bevonat nagyon forróvá válik, ezáltal növelve a helyiség hőmérsékletét.
 • A telepítés során ajánlatos a szigetelést bizonyos típusú szigetelésre felszerelni, mivel a paneleket nagy hővezető képesség jellemzi.
 • Nagy termék súly.
 • A mechanikai hatással a panelek elhajlásokat, horpadásokat jeleznek. A jövőben a siding megjelenése nem áll helyre, ezért meg kell változtatnia az egész panelt.

Ezért a bevonat felszerelésekor az anyagot a lehető legpontosabban kell kezelni.

Különbség az analógoktól

A fa kiváló természetes anyag, és sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de ennek az anyagnak is hátrányai vannak. A fafelületek különleges figyelmet igényelnek, különös gondossággal. Ez az anyag magas páratartalom, penész és penész. Nem mindenki engedheti meg magának a fafeldolgozás jelentős költségeit. Ezért rendszerint szilárd, tartós és olcsóbb cserét keresnek.

A fém burkolatnak több fajtája van: bár, kő, napló, fa, tégla és hajó fedélzetének utánzata. Nagyon gyakran a betonból, téglából készült házak külső felülete a fa alatt. Ez a bevonat biztosítja az otthoni eredetiséget és szépséget.

A lefedettség nem veszíti el eredeti külső adatait. A fém burkolatot a természetes hatásokkal szembeni fokozott ellenállás jellemzi: napfény, csapadék, hőmérsékletváltozások stb. A fémlemezek tűzállóak.

tervezés

A fém burkolat egy fémlemez, melynek hossza 2-6 méter, a szélessége 20 cm, vastagsága körülbelül egy milliméter. A fa alatt elhelyezkedő fém egy ívelt félteke, amely több rétegből álló fára hasonlít.

Horganyzott acél speciális korróziógátló szerekkel. Ezután egy primer réteg következik, és a polimer réteg befejezi ezt a kialakítást. Majdnem minden gyártó kiegészítő berendezéseket gyárt a bevonat könnyű felszereléséhez. Minden panel egy speciális rögzítővel van ellátva, amellyel az iparvágány telepítésének folyamata jelentősen leegyszerűsödik.

Valamennyi gyártó részletesen beszerelési útmutatót kínál a panelek számára.

Különböző anyagok tartalma

A dekoratív panelek kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Ellentétben a fával, a fémborítás könnyen kezelhető, a panelek ellenállnak a gomba- és penészkárosodásnak, különböző csapadékoknak. A kiváló teljesítmény teljes mértékben függ a szennyeződésektől. A fém burkolat nagy mennyiségű cinket tartalmaz, ami jelentősen növeli a bevonat ellenállását a korróziónak. A fémlemezek bevonata tartós. És az évek során megtartja eredeti megjelenését.

A fém burkolatnak sokféle színe van., a dekoratív panelek borítása vizuálisan gyakorlatilag nem különbözik a természetes fától.

Falak készítése panelek szereléséhez

A falak felületének előkészítése a burkolat bevonatának telepítése előtt nagyon fontos és döntő pillanat. Ebből függ a kivitelezés megjelenése, az élet.

A fal előkészítéséhez gondosan és minden legkisebb követelmény figyelembevétele szükséges.

 • A fából készült falakat óvatosan speciális antiszeptikus szerekkel kell kezelni.
 • A kő, a beton, a tégla és a vakolt felületek gondosan és alaposan meg kell tisztítani, javítani kell az összes repedést és repedést.
 • A befejező munkák megkezdése előtt vágja le az ablakokat, csatornákat és egyéb elemeket.
 • Egyes esetekben a panelek bevonata a szigeteléssel egyidejűleg történik. Ebben az esetben a szigetelést a lécre kell szerelni. A léc felszerelését gondosan elhelyezett szigetelőanyagokon végzik, miközben megtartják a technológiai folyamat szükséges feltételeit. Most elkezdheti a bevonat telepítését. Meg kell jegyezni, hogy a szigetelés és a panelek közötti távolság körülbelül három centiméter, a szellőzéshez szükséges.
 • A ládát fém falra vagy konzolra kell rögzíteni a falfelületre. A fal felületének tökéletesen síknak kell lennie, különben még a legkisebb torzítások is észrevehetőek lesznek a befejezés után.
 • A batten lécjei között a távolságnak meg kell felelnie a burkolat méretének.

A dekoratív panelek befejezése teljesen függ a falak felületének előkészítésével kapcsolatos munka minőségétől.

Panel szerelés

A díszítőpaneleket maga is telepítheti. A folyamat nem okoz jelentős nehézségeket.

Emlékeztetni kell, és bizonyos szabályokat kell betartani.

 • Az iparvágány telepítésének folyamatában, ugyanakkor a főpanelekkel, amelyeket fel kell szerelni, és további elemekkel. A bevonat beszerelése után szinte lehetetlen további elemek beszerelése.
 • A falfelületen lévő panelek körmökkel vannak rögzítve, de csak abban az esetben, ha a hántolás fából készült anyagokból készül. Ellenkező esetben jobb csavarokat használni.
 • Az iparvágány telepítése függőlegesen és vízszintesen is elvégezhető. Gyakran a paneleket vízszintesen a földfelszínre szerelik fel. Ebben az esetben a telepítésnek alulról kell kezdődnie. Különös figyelmet kell fordítani az alsó sorra, szigorúan vízszintesen kell elhelyezni.
 • Elkezdjük rögzíteni a hosszú elemeket a termék közepétől, és átmegyünk a szélekhez.
 • Ne vezesse a szöget a panelbe szögben, szigorúan egyenesnek kell lennie.
 • A munka folyamán meg kell győződni arról, hogy a körmök nem végződnek. A falnak szabadon kell ragadnia a falfelülethez.
 • A deformálódás és a jelentős hőmérsékletcsökkenés elkerülése érdekében a sorok és az egyes panelek között kis távolságot kell hagyni.

Mielőtt megvásárolná a mellékvágányt, gondosan számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget. Mivel szükség van a hiányzó panelek megvásárlására, lehetőség van arra, hogy rossz árnyalatú paneleket vásároljanak. A színkülönbség észrevehető lesz, mivel nem lehet azonos árnyalatot biztosítani. Ez egy nagyon fontos pont, ezért jobb, ha valamivel nagyobb számú panelt vásárolnak, mint amennyire szükséges.

Az iparvágány telepítésének befejezése

A befejező munkák végső szakasza a lejtők, csatornák stb. Ezek a művek csak jelentéktelennek tűnnek. Valójában fontos szerepet játszanak. Ezek a részletek nemcsak az épület díszítésének elemei, hanem védik a hőszigetelő anyagot a csapadék hatásától. A következmények rendkívül kellemetlenek lehetnek. A burkolat deformációja, a szigetelőanyag elveszíti a műszaki jellemzőit, ez magában foglalja az iparvágány cseréjét.

A fém burkolat kiváló befejező anyag. A dekoratív panelek műszaki jellemzői ezt az építőanyagot népszerűvé tették számos vásárló között. Ennek az építőanyagnak a megválasztásakor jelentős az esztétikai külső adatok és a lefedettség ésszerű ára.

Az összes pénzügyi költséget a befejezés hosszú élettartama indokolja, mivel az épület javítása nem tart sokáig. A nedvesség, a napfény és a hőmérséklet-változások hatásai ellenére az évek során a fém burkolat nem veszíti el színét. A fémlemezekkel borított épület stílusos, eredeti és szép.

A dekoratív panelek egyszerű és egyszerű telepítési folyamata meglehetősen alkalmas mindenki számára. Ez jelentősen csökkenti az épület befejezésének pénzügyi költségeit is.

A fém iparvágány egy népszerű, modern, tartós és kiváló minőségű, olcsó befejező anyag, bárki meg tudja vásárolni.

A fa aljzatának a fa alatt történő felszerelésének módjáról tekintse meg ezt a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba