Dolomit-iparvágány: előnyök és hátrányok

 Dolomit-iparvágány: előnyök és hátrányok

A Dolomit-iparvágány népszerű befejező anyag. A homlokzatot egy szép és vonzó megjelenés adja, valamint megbízhatóan védi a pincét a kedvezőtlen környezeti tényezőktől.

Műszaki leírás

A Dolomit által gyártott iparvágány egy háromdimenziós panel, amellyel a homlokzat alsó részének külső részét képezheti. Az anyaggyártási technológia öntött elemek előállítását jelenti az azt követő színezéssel. Nyersanyagként vinil-, titán- és módosító adalékokat használnak. A panelek mérete 300x22 cm, vastagsága 1,6 mm.

Ez a méret szabványosnak tekinthető, de ezen kívül az anyag nem szabványos méretekben is kapható, a panel hossza egy méter.

A falazat tökéletesen utánozza a különböző kőműves kőfajtákat, nagyon pontosan átadja a természetes ásványok textúráját és színét. A dokkoló varratok a panel színében festhetők, vagy festetlen formában maradhatnak. A "Dolomit" egyik jellemzője a panelek közötti univerzális rögzítés, amelyet a "fészek-thorn" rendszer képvisel. Korlátos panelekkel ellátott, szerelési és szerelési hardverek készülnek, amelyek színe és szerkezete teljesen egybeesik a fő anyaggal.

előnyök

Magas ügyfélszükséglet a földszinten A Dolomit mellékvágány az anyagnak számos vitathatatlan előnye.

 • A panelek teljes körű biztonságossága az emberi egészségre ártalmatlan alkotóelemek felhasználásával érhető el. Az anyag nem mérgező, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a homlokzatokhoz, hanem a belsőépítészethez is használható. Az iparvágány nem hajlamos a penész és a penész megjelenésére, és nem érdekli a rágcsálókat és a rovarokat.
 • A jó fagy- és nedvességállóság lehetővé teszi, hogy bármilyen éghajlati zónában iparvágányt használjon, anélkül, hogy a panelek megrepedhetnek vagy megduzzadnának. Az anyag elviseli a szélsőséges hőmérsékleti cseppeket, és képes ellenállni a túl alacsony és túl magas hőmérsékletnek is.
 • Nagy tűzállóság. A homlokzati iparvágány nem hajlamos a gyújtásra, és nem támogatja az égést. Ez jelentősen növeli az ilyen típusú panelekkel bélelt épületek tűzbiztonságát.
 • Az ultraibolya sugárzás jó ellenállása garantálja a szín fényerejének megőrzését 10 évig, míg az anyag teljes élettartama ötven év.
 • Könnyen kezelhető. Annak érdekében, hogy a mellékvágány tisztán maradjon, elegendő, ha a mosószerrel rendszeresen mosni, majd tömlővel öblítse ki.
 • A burkolólapok kis súlyúak, így az épület csapágyfalaira gyakorolt ​​terhelés jelentősen csökken.
 • Az anyag nagy szilárdsága a merevítők jelenléte miatt, ami ellenáll a mechanikai feszültségnek és kopásnak.
 • A széles színválaszték és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy bármely homlokzat díszítésére használjunk.
 • Kényelmes költség és magas minőségű anyag teszi még vásároltabbá és igényesebbé.

Az iparvágány hátrányai közé tartozik a panelek kiválasztásának szükségessége a telepítés során annak érdekében, hogy biztosítsuk a várszerkezet tüskéinek és hornyainak egybeesését.

Gyűjtemény áttekintése

A Dolomit iparvágány számos gyűjteményben kapható, amelyek különböznek a varratok, a textúra, a falazat, a szín és a méret tervezésében.

A leggyakoribb és megvásárolt több sorozat.

 • "Rocky Reef" Két változatban kapható. A "Suite" -ot 2 méteres panelek képviselik, amelyek tökéletesen utánoznak a természetes pala. A gyűjtemény különlegessége az ízületek láthatóságának hiánya, amit az oldalsó szerelvények és a csatlakozószalag hiánya ér el. A prémium változatot a panelek matt felülete és a terrakotta és gesztenye árnyalatok, valamint a szafari és gránit színek jellemzik.
 • "Kuban homokkő". A sorozat zúzott kő formájában készül, amely nagyon hasonlít a homokkőre. A lemezek összekötését a tüskés hornyos szerkezet segítségével végezzük. A panelek nagy hatással vannak a környezeti hatásokra, nem repednek és nem hámoznak.
 • "Dolomit exkluzív" a gránit és achát színeiben készült, az ismételt festés technológiáját alkalmazva. Ennek az eljárásnak köszönhetően a panelek túlcsordulást és színkeverést eredményeznek. Az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, így a nagy forgalmú utcákon fekvő házak felé fordulhat.
 • "Dolomit színezett" Kifejező szerkezetű, és prokraskoy varratok jellemzik. A sorozat mínuszja az, hogy dekoratív kiegészítőkkel kell díszíteni az oldalsó kötéseket.
 • "Slate". A panelek tökéletesen utánozzák a természetes palást, hosszanti rögzítéssel vannak ellátva, amelyek „groove-thorn” -gal vannak ellátva, és az ár és a minőség optimális aránya.

Telepítési szolgáltatások

A Dolomite iparvágány a telepítés megkönnyítésével kedvezően hasonlít más típusú dekoratív bevonatokhoz. Az alaplemezek vinil panelekkel való érintkezése nem igényel sok munkát és tapasztalatot a befejező munkák elvégzésében.

Az alapfelület első lépcsőjének a burkolat felszerelése kell, hogy legyen. A falak felülete nem meghatározó. A csiszolás lehet lécből vagy egy védő cinkréteggel borított fémprofilból. A fából készült rudak használata nem javasolt: a fa hajlamos duzzadni és zsugorodni, ami hátrányosan befolyásolhatja a bevonat eredeti formájának integritását és megőrzését. Tűzálló szigetelést kell kialakítani a falfelület és a szerelt keret között.

A következő lépés a krétakötő feszültsége, amely az építési szintre szigorúan vízszintes helyzetben van. Miután rögzítette a kábelt két szögbe hajtott köröm között, késleltetni és ki kell engedni, aminek eredményeként a falra nyomtatott kréta jel lesz, amely a fő panelek alsó sorának fektetésére szolgál. A szerelvényt vertikálisan rögzített vezetőkön végzik. A léceket vízszintes síkban kell mozgatni, összekapcsolva a tüskéket a hornyokkal. A felső panel rögzítőlemez segítségével van rögzítve, amely nagyobb rögzítési szilárdságot biztosít. A szerelés során a dombornyomást kombinálni kell, ami sokkal könnyebb lesz, ha a paneleket a kialakított minta szerint a padlóra előzetesen bővítik.

Vélemények

A "Dolomit" csatárpálya nagy fogyasztói igényt képvisel, és sok pozitív véleménye van. Megjegyezzük a panelek könnyűségét és tartósságát, valamint a kis pénzért való megszerzés lehetőségét. A vásárlók figyelmet fordítanak az anyag széles színskálájára, valamint a jó kompatibilitásra és az egyéb dekoratív homlokzatokkal való kompatibilitásra. Az előnyök közé tartozik az anyag nagy ellenállása a mechanikai stressz és a szennyeződés visszaszorítására.

A fogyasztók is nagyra értékelik a laminált anyag elhelyezését és a kis mennyiségű hulladékot.

A mínuszok közül a panelek hátsó oldalán nagy számú sorja van, és a lécek színei eltérnek az egyik csomagtól. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a panelek barázdáin nincsenek csúszásgátló tüskék, ezért a víz akadálytalanul behatol.

A "Dolomit" futószalag a kiváló minőséget, az optimális költségeket és a kiváló dekoratív tulajdonságokat ötvözi. Ezeknek a jellemzőknek a kombinációjával a panelek segítségével finomíthatja a homlokzatot, stílusos és szép megjelenést biztosítva.

A következő videóban találsz útmutatást a "Rocky Reef" iparvágány telepítésére.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba