A mennyezet egy faházban: a belsőépítészet finomsága

A mai napig a mennyezetre nagy figyelmet fordítanak. A városi apartmanokban a lehetőségek nem korlátozottak. Amikor egy magánház fa padlóburkolatáról van szó, óvatosabban kell kezelni a burkolatot. Fontos figyelembe venni számos funkciót, hogy a mennyezet a belső tér harmonikus összetevője legyen, amely minden helyiség számára megfelelő légkört biztosít. Tekintsük a design árnyalatait, tanulmányozzuk a szembetűnő anyagokat és a tervezési technikákat.

Különleges jellemzők

A faházban a mennyezet megtervezéséhez való elfogult magatartás téves. Íme megfelelő technikák, amelyeket a lakásban a falak korlátozott helyének és magasságának hiánya miatt nem lehet alkalmazni. Az anyagválasztás azonban számos tényezőtől függ, egy adott helyiség tervezési jellemzőivel kezdve. Ez lehet a falak lejtős perspektívája, oszlopok, kiemelkedések, rések, amelyek általában megváltoztatják a mennyezet téglalap alakú alakját, és arra kényszerítik őket, hogy ezeket a hibákat különböző dekorációs technikákkal játsszák.

A falak magassága ezen épületek plusz része. Jellemzően, magán- vagy vidéki házakban a magas mennyezetből álló tömbből, ezért különböző módszerek vannak a mennyezeti zóna díszítésére, beleértve a tömör, egyszintű és összetett többszintű rendszereket, amelyek csökkentik a falak magasságát. A második emelet szintén fontos. Ez a mennyezet különböző vastagságát okozza, néha a falak magasságát, ami különböző anyagokat jelent a mennyezeti tér kialakításához.

Ha a második emelet a tetőtérben (fűtött tetőtérben) van fenntartva, akkor a tető jellemzőivel kell dolgoznia. Az ilyen mennyezet általában gerendákkal rendelkezik, amelyek vizuálisan erősítik a belső teret. Ezen túlmenően a tetőtér mennyezetének kialakítását bonyolíthatja az olyan formák és helyek komplex lejtőinek jelenléte, amelyek csökkentik a falak magasságát, és merev keretet állítanak be a bútorok elhelyezéséhez. A dizájn ügyes megközelítésével ezeket a hiányosságokat a stilisztikai döntések érdemévé teheti.

A technológiai fejlődés szempontjából szükséges, hogy a mennyezetre néző anyag nemcsak esztétikailag vonzó legyen. - fontos funkcionális összetevő. Ezért a mennyezeti zóna burkolásához olyan anyagokat próbálnak kiválasztani, amelyek különbözőek a hang és a hőszigetelés szempontjából, ami csökkenti a hőveszteséget, és megmenti a házat az utcáról érkező különféle hangoktól. A szerkezetek kialakítása számos szabályra vonatkozik, amelyek között a kötelező kritériumok az átfedésekhez használt fa jellemzői. Fontos, hogy a befejező anyag legyen könnyű, a mennyezet meleg legyen, lehetővé tegye a levegő áramlását, antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és kizárja a káros mikroorganizmusok, köztük a gomba és a penész reprodukálására szolgáló közeg megjelenését.

Egyéb követelmények közé tartozik a tűzállóság és a környezetbarát. A természetes anyagok használata a dekorációban megszünteti az egészséget és az allergiás reakciókat. A tartósság is fontos: az anyagnak tartósnak kell lennie, és sok éven át nem kell változtatnia a tulajdonságait, mivel a mennyezet javítása nem történik meg gyakran. Az anyag végső tényezője az egyszerű kezelés. Ebben az esetben a befejező anyagok megvásárlásakor az antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező nyersanyagok (por és szennyeződés) és a nedves ronggyal vagy félszáraz szivaccsal letörölhető anyagok között választanak.

Anyagok és jellemzőik

A befejező anyagok modern piacán a védjegyek a különböző termékek gazdag listáját kínálták, amellyel a különböző stílusokat tekintve a faház mennyezetét helyesen és harmonikusan díszíthetjük. Többféle típusú mennyezeti dekoráció is van: feszíthető, felfüggeszthető, feszes és kombinálható. Az anyagokat az adott tervezési jellemzők figyelembevételével választják ki. Vegyük figyelembe a faházak dekorációjában használt nyersanyagok főbb típusait.

Stretch mennyezet
Felfüggesztett mennyezet
Mennyezeti tartó
Kombinált mennyezet

faipari

Ez az anyag megfelel a megadott követelményeknek. Környezetbarát, tartós, szépnek tűnik, kedvező mikroklímát biztosít, és szinte mindig jól illeszkedik a különböző design stílusokhoz. Gyakran ez a dekoráció a gerendák hozzáadásával történik. Mivel a fűrészáru különböző típusú tömböt használ. A legnagyobb a kereslet az ilyen fajták: tölgy, bükk, juhar, kőris, éger, cseresznye. Néha a tűlevelűek a díszítésben használatosak: luc, cédrus, fenyő, vörösfenyő.

Fontos árnyalat a fűrészáru nedvességtartalma, amely nem lehet több, mint 16%.

Öntött

Ez a fűrészáru speciális technológiájú, hornyos és nyelvű fedélzet, amely megkönnyíti a telepítést. A fajtától függően a zár kialakítása eltérő lehet. Az ilyen anyagokkal ellátott mennyezetet mindegyik erejéig hajtsa végre. A bélés tartós, különböző hangszigetelés, lehetővé teszi a felület lélegzését, környezetbarát nyersanyagok a megfizethető árú szegmensben. A formatervezés kényelme az, hogy ezt a díszítést más anyagokkal (pl. Gerendákkal) kombinálhatjuk, valamint díszítéssel, faragással, festéssel, öregedési hatással.

furnér

Ez az anyag egy költséges módja annak, hogy a mennyezetet faházban tervezzük meg. Meg kell terveznie az alumínium vagy a fa gerendák csiszolását. A rétegelt lemez nedvességálló. Az elülső oldala gyakran laminálva van, hogy egy bizonyos árnyalatban különböző anyagokat utánozzon. A felső réteghez öt különböző fafajta, éger, nyír és juhar fából készült, a középső része a hegyvidéki tűlevelű fajtákból áll. Az egyik oldalon csiszolt rétegelt lemez vonzerejének növelése. Néha műanyag vagy azbesztpapírt használnak dekoratív bevonathoz.

furnér

A furnérozott panelek nem más, mint olcsó lécek, amelyeket vékony, drága fa réteggel beillesztenek. Bármilyen faanyag utánzatot készítenek, a bélésnél drágább áron, a mennyezeti befejezési lehetőségek széles választéka jellemzi. Ilyen anyag készítése mindegyikhez: a telepítés rendkívül egyszerű, melyet az egyes paneleken található rögzítő rögzítés biztosít. Ugyanakkor a telepítéshez minimális idő és eszközök szükségesek. Az ilyen panelek stílusosak, szilárdak és esztétikusak, tartósak, szétszerelés esetén lehetővé teszik, hogy könnyedén megváltoztassa a tervezést. A hátránya a magas ár, nagy munkával.

vakolat

A nyersanyag olyan készítmény, amelyet szilárd felületre kell felhordani, amelyet száraz csomagolású keverékként vagy kész krémes tömegként értékesítenek. Az anyagnak több fajtája van, a kompozíciótól és a céltól függően kezdődik, befejeződik és dekoratív.

Ennek a nyersanyagnak az előnye a mennyezeti hibák kiegyenlítése., polimereken alapuló termékek rugalmassága, tartóssága, antisztatikus, valamint környezetbarát. Ezenkívül a kategória olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek védik a felületeket a sugárzástól, a gomba és a penész képződésétől. Az anyag előnye rengeteg lehetőség a díszítésre.Használható arra, hogy a mennyezet úgy nézzen ki, mint a gipsz stukkó, a velencei és a Versailles-i gipsz, utánozza a fát öregedő elemgel, megkönnyíti a felületet, és texturált mintát alkalmaz speciális stencilekkel.

gipszkarton

A panelek alkalmasak a mennyezet befejezésére egy fából készült házban és más anyagokban is: univerzálisak, kis súlyúak, és alakzatok megváltoztatására hajlamosak. A GCR-ek meleg, hangszigetelő anyagok, amelyeken egy-, két- és többszintes szerkezeteket lehet készíteni egyenes, alakú vonalakkal. A lapok ládákkal ellátott keretre vannak felszerelve. A GKL lehetővé teszi a festést, tapéta ragasztását, falshalk rögzítését, gipszkarton elemek elemeit. Az anyag művészi festéssel díszíthető. Úgy néz ki, szép, stílusos, megfelelő a design minden szobában egy fából készült ház.

Feszítőszövet

Ez az anyag két típusba sorolható: PVC fólia és textil (beleértve a szatén fajtákat, amelyek jellemző selyem csillogással rendelkeznek). A film költségvetés típusú anyag, olcsóbb, kisebb szélességű és két típusra oszlik: fényes és matt. A fényesnek van tükör hatása, így nem tudja teljes mértékben átadni a fotónyomtatás szépségét, ha a vászon kialakításában van. A matt film gyönyörűnek tűnik, nem terjeszti ki a teret, hanem közvetíti a képvonalak és a kontúrok tisztaságát. A szatén szövet szépen néz ki, lehetővé teszi a mennyezet lélegzését, miközben nem tartja a vizet, ha a kommunikáció a második emeleten történik, és szivárog.

A vásznok nem deformálódnak, de nem kívánatos díszíteni a ház mennyezetét, amely még nem zsugorodott.

Mennyezeti csempe

Ez a díszítés a piacon a legszélesebb választékban van jelen: ma, a hab polisztirol csempe mellett, vásárolhat fafajtákat, fémeket. Egy ilyen anyag előnye, hogy a nyersanyag típusától és a kívánt hatástól függően különböző textúrák utánzása lehetséges. A legérdekesebb termékek téglalap alakú és alakos, csempézett, tükörrel és 3D hatással rendelkező anyagok. A színes megoldások egyedülállóak, a vonalzókban fehér fajták vannak, amelyek többféle festést és lakkozást biztosítanak. A mennyezeti cserép kiváló melegítő és hangszigetelő.

Ezen kívül, a díszítés a mennyezet néha műanyag panelek. Az ilyen anyag azonban nem kívánatos a felhasználásra: függetlenül attól, hogy a gyártók hogyan hirdetik, jellemzői nem tekinthetők alkalmasnak a beltéri használatra. Ez nem teszi lehetővé a levegő áthaladását, így a penész és a gombák megjelennek, ha ezt az anyagot használják a ház furnérozására. Ha a helyiség jól melegszik, a műanyag káros anyagokat bocsát ki a testbe mérgező levegőbe. Ártalmas és OSB: az adalékanyagokkal rendelkező formaldehid gyanták kötőanyaguk, így ez az anyag nem alkalmas a mennyezeti díszítésre.

világítás

A faház mennyezetének könnyű kialakítása nagy jelentőséggel bír, ennek köszönhetően még egy lakonikus kialakítás is különleges lehet. Napjainkban szokásos a mennyezet kompozit világítása, ehhez a központi lámpákhoz és a kiegészítő világításhoz. Ha korábban a helyet falfalakkal és padlólámpákkal is megvilágították, a figyelem középpontjában a beépített vagy állítható típusú fényszórók és lineáris lámpák állnak.

A tervezési technikától és a választott stílustól függően a díszítéshez a függő és a felületi csillárok használhatóak. Az első esetben a modellek a szuszpenziókhoz kábel vagy lánc formájában vannak rögzítve. A második kategóriájú modellek a mennyezetbe vannak szerelve, és a klasszikus kialakítás mellett a négyzet alakú vagy kerek alakú izzó panelekhez is hasonlítanak.

A világítás lehet lineáris, spot vagy rugalmas.

A legjobb fényforrások a LED-ek. Az egészségre ártalmatlanok, nem villognak és nem bocsátanak ki hangokat a munkafolyamatban, minimális villamos energiát fogyasztanak, majdnem fénysé alakítják, és ezért nem melegülnek fel. Az RGB típusú modellek használatával megváltoztathatja a lámpa árnyékának színét. Ez lehetővé teszi, hogy a mennyezetet különböző módon díszítse. A szalagmegvilágítás kényelme a rugalmasság: a mennyezet kialakításának bármilyen formájú kontúrját replikálhatja, és beépített felhasználási módot is biztosít. Emellett a mennyezeti zóna kialakításánál száloptikai szálakat használnak.

Hogyan csináld magad?

A saját kezű faházban a mennyezet megteremtése egyszerű és könnyű. A legtöbb esetben ez nem sok időt vesz igénybe, és az eredmény nem lesz rosszabb, mint a profi kézműveseké. Hagyományosan minden típusú rögzítőelemet ragasztóanyagra és keretre osztunk. Az első esetben, mielőtt a mennyezetet a szükséges anyaggal vágnánk, szükséges az alap, a lyukak, a repedések és a lyukak megszabadítása. A második keretben a vágólapokat rögzítik. Tekintse meg a különböző anyagok mennyezetének megtervezésének számos módját.

bár

A mennyezetet egy speciális lapkával kell elhelyezni, egy speciális ragasztót használhat. Használatát megelőzően a felületet porról és zsírról tisztítják, majd nagy áthatolási teljesítményű alapozóval kezelik, és lehetővé teszik, hogy a készítmény megszáradjon. A ragasztó kis súlya miatt pontot alkalmazunk (5-9 pont). Ha minőségi kompozíciót választ, elegendő 5-7 másodpercig tartani a lapkát, és szilárdan ragasztva lesz az alaphoz. Anyagszigetelő ragasztócsík, kiküszöbölve a réseket.

vakolat

Ha a mennyezetet gipszanyaggal szeretné díszíteni, távolítsa el a régi bevonatot, tisztítsa meg a felületet a szennyeződésektől, zsíros foltokat, szintet, majd őrölje és hagyja egy napig. Ha szükséges a réteg kiegyenlítése, próbálja meg a fehér színű durva szemcsés vakolatot alkalmazni, a szárítás után a talajt újra őrölni és őrölni kell. Ezután befejezheti a dekorációt dekoratív kompozícióval, egy meghatározott mintázatú texturált görgővel, vagy a kívánt hatású kész keverékkel. Szárítás után megmunkálják és gyakran festik.

Feszítőszövet

Ha az alaplap sík és a falak alacsonyak, az anyagot közvetlenül a mennyezethez ragasztják. Abban az esetben, ha a mennyezetnek van egy különbsége a magasságtól, olyan fémkereteket kell készíteni, amelyekre a ruhát feszítették és rögzítették, és nem felejtik el előre a lámpák számára lyukakat. Ha a tervezést száloptikai szálakon alapuló komplex megvilágításra tervezték, a beszerelés előtt a köztes rétegben vágásokat készítenek, a szálak be vannak hozva. Ha rejtett szalagmegvilágítást kíván használni a világításhoz, a telepítés egyszerűbb: ragasztott, miután a szalagot a mennyezetre ragasztott öntés hátsó oldalára feszítették 8 - 10 cm-es réssel, hogy ne blokkolja a diódák fényét.

A tömbből

A fa és származékai benyújtásának elvégzése előkészíti az előkészítő munka komplexjét, beleértve a mennyezet és a keret szigetelését is. Az ecowool-t a bejelentéshez használhatja: lehetővé teszi, hogy a mennyezet szorosan és üreg nélkül varrható legyen. Különböző ötleteket használhat, de ezt ki kell adni, hogy a belső mennyezetet ne terhelje túl a mennyezet súlyával.

A GCR használata

A gipszkarton egy alaplapra szerelhető egy ládával ellátott, előre szerelt fa- vagy fémkeretre. Szükséges a csapágyfalak melegítése, majd a lapok rögzítése önmetsző csavarokkal. Annak érdekében, hogy a keret és a fal között a kész szerkezet alakváltozása elkerülhető legyen, kb. 10 cm-es rést kell hagyni, ha a lapok oldalsó szélein hibák vannak, azokat a megmunkálandó részek alatt meg kell változtatni vagy meg kell határozni. A befejező munkák során fontos, hogy lyukak legyenek a spotlámpák számára.

A szalagot a doboz kerülete körül lehet felszerelni.

tervezés

A faház mennyezetének kialakítása különleges stilisztikai irányú. Így megteheti a szükséges hozzáállást és közvetíthet egy bizonyos légkört bármely belső térnek, amely a választott stílustól függetlenül tetszik és illeszkedik a ház tulajdonosainak temperamentumához, figyelembe véve az összes véleményt. A mennyezet kialakításának ügyes megközelítésével vizuálisan tetszés szerint tetszeni fog a házban lévő minden szobában.

A klasszikus, klasszikus, klasszicista, olasz stílusú és angol design jegyzetekre, érdemes felvenni a gipszkarton szerkezeteket a kereten. A palota ünnepélyes kanonjai szerint a mennyezet díszítésére érdemes díszíteni a dobozt világítással, egy kristályos csillárral és díszítéssel, gipszkarton formában, valamint díszlécek vagy mennyezeti díszlécek formájában. Ezenkívül a doboz kerülete körül szalagfény megvilágítást végezhet, és ha a hely lehetővé teszi, két központi lámpát kell a mennyezetbe szerelni.

Ha a stílus alapjait a modern stílusok választják, a mennyezetet egy vászonvászon vagy a gipszkarton kombinációjával díszítheti. Nem rossz lesz a fotónyomtatás lehetősége a filmre vagy a textil alapú nyúlványra, amely egy stílusban illeszkedik a belső kialakításhoz. Ha az alapot a minimalizmus vagy a modern stílus jellemzi, akkor egy egységes, fényes textúrájú minta nélkül korlátozhatjuk magunkat. Ez a megoldás vizuálisan növeli a szoba hangerejét.

A fa furnér anyagok nagyszerűek az ökológiai stílus mennyezetének díszítésében. Ugyanakkor lehetőség van két különböző befejezés kombinálására. Például a falshbalki kombinálható panelekkel, a kerülete körül használva, a fa burkolatok alatt egy helyet hagyva. Sok tervezési lehetőség van, de óvatosan kell alkalmazni a díszítést: ha van egy padló a szoba belsejében, az egyensúlyhiány lehetséges.

Alkalmas mennyezeti anyagok a szüreti területek tervezése során, beleértve a Provence-t, barokkot is. Ebben az esetben fontos, hogy az anyagot fehérre vágjuk, világos színű lámpákkal a mennyezet díszítésére.

Meg kell jegyezni, hogy kreatív irányok loft és grunge. Még egy faházban is újraépíthetők, gerendákkal, kommunikációs rendszerek utánzásával, valamint ergonómikus lámpákkal, amelyek képesek beállítani (spot).

Az ilyen tervezési lehetőségek különösen megfelelőek a tetőtérben, ahol természetes gerendák vannak, és a mennyezeti magasság lehetővé teszi függő lámpák használatát. A gerendák, a festés és a szokatlan lámpák mellett egy ilyen mennyezet díszíthető ablakokkal vagy utánzásukkal, mesteri módon bővíthető LED-es világítással. A hamis ablakok reálisnak tűnnek, és ugyanakkor kitölti a fényes foltokkal rendelkező helyet, ami különösen hiányzik a tetőtérben. Ezt a technikát a hálószobában és a nappaliban is használhatja, jó kép kiválasztásával fotónyomtatással a díszítéshez.

Tippek és trükkök

A formatervezett fa kiváló anyag, meglehetősen szép textúrájú, de nem lehet sok, máskülönben elveszíti a kifejeződését, és maga a ház is káddal vagy szokásos fadobozokká válhat.

Vegyük észre néhány hasznos tippet: ez megakadályozza a gyakori hibákat, és különlegesvé teszi a mennyezet kialakítását.

 • Használjon más hangot a mennyezet, a falak és a padló kialakításában: a színárnyalat vizuálisan csökkenti a falak magasságát és szélességét.
 • Dózis fa árnyékban, ne töltse ki őket a teljes mennyezet. A fának ki kell állnia egy másik anyag hátteréből.
 • A feszültségszerkezet kiválasztásával töltsön ki egy gipszkarton dobozban - ez sokrétűvé teszi a designot.
 • Ne használjon sötét árnyalatokat a tömbben - merev keretteret helyeznek, vizuálisan csökkentve a szobát. Jobb választani a díszítés világos színeit fa vagy festeni a felületet.
 • Stílusos ékezetek létrehozása: két különböző anyag (például egy falra való áttérés) kombinációja, amely a szoba egy bizonyos részét jobbá teszi.
 • Használja az eredeti berendezéseket a felvételnek megfelelően: ha a hely kicsi, jobb, ha pont- és szalagvilágításba kerül. Kerülje a hatalmas csillárok - vizuálisan lemérik a mennyezet kialakítását.
 • Az alacsony falak emeléséhez használjon kis vastagságú anyagokat: csempe, dekoratív vakolat, festés. Ha a mennyezet magas, kísérletezzen a keret többszintű szerkezeteivel.
 • A fűrészáru nagyszerűen néz ki: a GVL mennyezete növeli a modernitás kialakítását.
 • Ha szeretné hangsúlyozni a szoba ékezetét téglafalak formájában, használja a fa díszítését gerendákkal és kreatív fényekkel vízelvezető csövek formájában.

Gyönyörű példák a belső térben

A mennyezeti kialakítás szépségét egy faházban értékelheti, felhívva a figyelmet néhány fotóra.

 • Egy példa a mennyezet harmonikus kialakítására a nappaliban panorámás ablakokkal.
 • Elegáns és tömör megoldás a hálószoba díszítésére léc használatával.
 • A sínek témájának folytatása, figyelembe véve a nappali belső színét A reflektorok használata.
 • Az eredeti és kifinomult mennyezeti kialakítás egy kommunikációs kommunikációs rendszerrel a kombinált nappali étkező és vendégei számára.
 • A szokatlan tető csíkokkal és festékkel tölti ki a helyiséget könnyű és könnyű. A lámpák használatával a nappali-konyhai kényelmet biztosít.
 • Stílusos megoldás, fafaragás, lécek és hamis gyöngyök formájában. A kárpitozott bútorok színárnyalata a fa hangjához illeszkedik, ami harmóniát kölcsönöz a belső térnek.

A házban található mennyezet szigetelésére vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba