Hogyan készítsünk egy mennyezetet saját házban saját kezűleg?

Minden tulajdonos saját otthonának büszkesége van. Amikor egy új házban egy mennyezetet készít, fontos a kívánt eredmény elérése, és olyan stílusban, hogy megfeleljen a ház általános tervezésének.

Jellemzők

Különböző ötletek és telepítési módok segítségével díszítheti a mennyezetet, megváltoztathatja a kialakítását, az eredeti befejezést. A házban végzett javítási és befejezési munkák önállóan nehéz feladat, de meglehetősen megoldható. Azonnal meg kell határozni az anyagokat: a tervezési stílus, valamint a munka technikája és a munkafolyamat sorrendje függ a választásuktól. A lakóház mennyezetének kialakítása változatos. Ugyanakkor engedelmeskedhet az egész lakás vagy egy bizonyos szoba választott stílusának.

El kell dönteni a színsémát, válassza ki a kívánt anyagot, majd folytathatja a bevonat kialakítását.

Fontos tudni a magánházak mennyezeti díszítésének sajátosságait (például érdemes megtudni, hogy az alapfelületek milyen anyagból származnak). Az alapréteg betonlemezekből vagy fából készült. Fontos tényező a pénzügyi probléma: attól függ, hogy mennyi pénzből lehet globálisan megvalósítani ötleteit.

A magánházak tulajdonosai néhány kérdéssel szembesülnek, mert a legtöbb esetben a mennyezet saját kezűleg fejeződik be. Tanulmányozzák a befejező anyagok jellemzőit, kiválasztva azt, amely megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a mennyezet megmunkálását.

Egy faházban győződjön meg róla, hogy melegíti a mennyezetet, hogy megakadályozzák a hideg levegő belépését az utcából, és ne engedjék a meleg levegőt a házból. A mennyezet szigetelésének vastagsága attól függ, hogy melyik helyiségben helyezkedik el, milyen hőmérsékleti üzemmódban van. Vegye figyelembe a szigeteléshez szükséges anyag jellemzőit és a mennyezet jellemzőit. Hab, ásványgyapot és penoizol használatára szolgáló helyiségek szigeteléséhez, az utóbbi lehetőségre szakemberek segítségére lesz szükség.

A falszigetelés során:

 • melegítse a hőszigetelés érintkezési helyét falakkal;
 • pecsétszigetelés;
 • válasszon olyan anyagot, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek.

design options

Ahhoz, hogy a lefedettség valóban megbízható legyen szükség van egy vázlati mennyezet felépítésére. A durva munkavégzés során az előző bevonatot el kell távolítani a felületről, és meg kell erősíteni a dudorokat, majd ezek általában a primerre lépnek. Az alapszerkezet egyenletes kialakítására és a tapadás fokozására szolgál. Ilyen munkákhoz jobb, ha mélyen behatoló alapozót használunk, a kompozíciót két rétegben alkalmazva.

Ha a bevonat sima és egyenletes, akkor befejező keveréket és alapozót alkalmazunk (ez a felület készen áll a befejezésre).

A faházban a tervezetet egy bizonyos sorrendben kell lefedni: attól függ, hogy milyen lesz a javítási és befejezési munkálatok befejezése után.

 • A legtöbb hőmennyiség megmentéséhez a szobában fel kell melegítenie a mennyezetet. Az ásványgyapot ez jobb, tekercs vagy lap formájában is megvásárolható.
 • A körvonalak alapján a gerendákhoz szegek a szögek.
 • Készítsük el a padlóburkolatokat, vágjuk őket egy bizonyos méretűre, tekintettel a néhány mm-es résekre. Hajtsa végre a gerendák huzatát, miközben gondoskodik arról, hogy a munka pontos és sima legyen.
 • A faanyagot olyan eszközökkel impregnálják, amelyek megvédik a fát a penésztől és a káros bogaraktól.A tűzgátlókkal való felületkezelés megvédi a fafelületeket a tűztől.

Miután elvégezte az összes munkát, a huzat a mennyezetre megy. Ha a felületet festeni, fehéríteni vagy tapétával beilleszteni, vakolással keverjük. Ez a munka építési szintet és szabályokat igényel. A feltöltés után a felületet indító keverékkel kell feltölteni, majd újra alapozni. Amikor az előkészítő munka befejeződött, ragaszthatja a texturált tapétákat vagy polisztirollemezeket.

Ha vékony tapétara mész, festés vagy beillesztés történik, a befejező keverékekkel végzett munkát nagyon óvatosan végzik, mivel a bázis minden hibája és hibája látható.

Felfüggesztett, podshivny és stretch mennyezetekre nincs szükség a beállítási lépésekre, csak a nagy repedések, szabálytalanságok, chipek kiküszöbölése szükséges. A felületet fertőtlenítőszerrel kezelik, és a ládák telepítésével folytatódik. A kerethez használjon fémből vagy fából készült lamellákból készült profilokat. Az utolsó szakaszban meg kell határozni a kommunikációt, és el kell különíteni az elektromos vezetékeket.

Vegyük figyelembe a mennyezeti kialakítás jelenlegi típusait egy magánházban.

Leggyakrabban a következő lehetőségek találhatók:

 • egyszintű gipszkarton mennyezet;
 • kétszintű gipszkarton bevonat;
 • egy- és kétszintű feszültségfedések;
 • még fehérre meszelt vagy festett felület.

A gerendás mennyezetet használó keretépületben ez a szerelvény padlók gerendáinak használatát foglalja magában.

Itt célszerűbbek a következő típusok:

 • álmennyezetek;
 • festéshez vagy panelekhez tartozó mennyezet;
 • feszültségszerkezetek.

A keretben gyakran használják a fedett mennyezetet, amely lehetővé teszi a szoba hangerejének megmentését. A rönkházban a mennyezet rendezése egyszerű. Nem minden anyag alkalmas egy faházra, így egy díszítésnél megfelelőbb választási lehetőséget talál.

A faházban a mennyezet felépül a rácsos rendszer telepítése után, valamint a végső munkák elvégzése a fal és a gables segítségével.

Mint azt a gyakorlat mutatja, a fa burkolata az egyik legnépszerűbb. Ezzel bármilyen belső teret hozhat létre, amely az egész ház díszítésével kombinálható. A fa környezetbarát anyag, egészségre ártalmatlan.

A fa bevonat előnyei vannak más mennyezetekkel szemben:

 • a fa bevonat sok éven át megőrzi megjelenését;
 • más anyagokkal (pl. kő, gipszkarton vagy műanyag) kombinálva;
 • A fa mennyezetek sok lehetőséget biztosítanak a feldolgozásra (festett, lakkozott, mintázattal vagy díszítéssel).

A rönkházak varázslójában tanácsoljuk, hogy hajtsa végre a feszített mennyezeteket. A design alternatívája lehet a gipszkarton. A csempe és a polyfoam jól fog kinézni, az alaplapot csiszolópapírral (a leggazdaságosabb opcióval) lehet megmunkálni, vagy festékkel festeni.

Egy apróra vágott házban a mennyezet fából készült: ha egy szobában egy másik anyag (például gipszkarton) szerkezetet készít, növelheti az alacsony mennyezet érzését.

Az építés egyik legnépszerűbb anyaga a szénsavas beton. A felületbetét átfedésekor ajánlott a szénsavas beton használata, a fal felállításához. A sík és a nyeregtetős tetők esetében alkalmazható a gázbeton átfedés. Ne használjon ilyen átfedést három emeleten lévő otthonokban.

A pórusbeton tömbök pontos méretei lehetővé teszik, hogy gyorsan lefektesse a lapos mennyezetet, és ezzel megtakarítsa a befejeződést.

A szénsavas beton csak akkor használható, ha a ház falai zökkenőmentesen kerülnek ki. Ha a fal nem teljesen sima, akkor az anyagot durva csiszolópapírral kell feltöltenie.

Milyen legyen a magasság?

A bérlők kényelmesek voltak a szobában, figyelembe kell venni a falak magasságát.Egy vidéki házban vagy házban a tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy előre gondolkodjon arról, hogy a szoba mennyezetének magassága kész formában legyen, tekintettel a családtagok növekedésére.

Az optimális magasság 2,7 és 3 méter között van, a tisztítás során a felső mennyezet nem lesz könnyen törölhető. Ha a felsõ magasságot könnyen el lehet távolítani álmennyezetek készítésével, az alacsony mennyezet nem változtatható meg.

A minimális magasságnak legalább 2,4 m-nek kell lennie, a mennyezet kisebb magasságával vizuálisan nyomást gyakorol a lakosokra. Még egy 2,5 m magasságban is. Egy felnőtt képes felvenni egy csillárt vagy egy lámpát a fejével, ha felfüggesztett modellek. A magánházban válassza ki az optimális magasságot (2,7 m)a helyiségben elosztott helyiségben a hő megtakarítása (egy személy magasságában), és nem a fenti levegő túlmelegedése. A belsőépítészek tippjeivel megpróbálhatod vizuálisan növelni a mennyezet magasságát.

Kontrasztos színeket alkalmazva a szoba kialakításában, vizuális növekedést érhet el a térben. A fényes mennyezet és a sötét színekkel festett falak vizuálisan tágasak lesznek. A rejtett felfüggesztésű eszköz, amely reflektorfényben van, segít azonos hatás elérésében.

A mennyezeti falak nagy szerepet játszanak. Hogy vizuálisan emelje, válasszon egy függőleges csíkos tapétát vagy egy felfelé nyúló mintát. Széles formájú vagy nagy mintákkal ellátott háttérképek vizuálisan szűkíthetik a szoba méretét.

Ha a ház több emelettel rendelkezik, a padló magassága eltérő lehet. A földszinten gyakran magas mennyezetűek (3 méter felett), a második emeleten a lefedettség alacsonyabb. A faházakhoz képest a második emelet magassága 2,4 méter. A szoba magasságának meghatározása során figyelembe kell venni a szoba méretét. A kis mennyezetű, magas mennyezetű házban található szoba nem lesz hangulatos.

Választhatóan a ház teraszát is alkalmazhatja, vagy olyan helyekre, ahol zöldséget és gyümölcsöt tárolnak egész télen. A házból érkező hő pozitív hőmérsékleten tartja a télet a verandán. A verandán gyakrabban sima mennyezeteket készítenek, különböző anyagokkal burkolva.. A padlótól a mennyezetig terjedő magasság ebben az esetben kisebb lehet, mint a nappaliban (kb. 2, 3 méter).

Hogyan: lépésről lépésre telepítési utasítások

A saját otthonukban végzett javítások során a mennyezetre vágjuk a figyelmet. Attól a képességektől, hogy helyesen végezze el, belülről, attól függ, hogy milyen kényelmes és kényelmes lesz a házban élni. Az épület tetőjének megbízható védelmet kell nyújtania, amely a házat a kedvezőtlen időjárási tényezőktől elzárhatja. A meleg levegő szivárgásának elkerülése érdekében ne hagyja, hogy a hideg behatoljon a padláson, helyesen varrni kell a mennyezetet.

  Fontos eldönteni, hogy hogyan kell legyőzni, melyik dekoratív anyagot lehet a legjobban használni. A munka során kövesse az utasításokat: ez lehetővé teszi, hogy a munkát következetesen és hatékonyan hajtsa végre.

  A felső korlátok rendezésében lakóházakban 3 lehetőség van:

  • személyre szabott opció;
  • panel módszer;
  • lapos vétel.

  A telepítés kiválasztásakor érdemes megfontolni a befejező anyagokat. A benyújtott mennyezetet vásárolni bár és táblákugyanakkor a rúd sugárként működik, ezért a mennyezetet rá kell rögzíteni. A végeredmény a lapok szélességétől függ. A csomók és a felszínen lévő természetes kiemelkedések segítenek a szobának a rusztikus szín természetesességének biztosításában.

  A podshivny mennyezetek telepítése több munkafázis végrehajtását is magában foglalja:

  • A gerendák kész felületre vannak felszerelve, és a gerenda rögzítőelemekkel, sarkokkal van rögzítve.
  • A gerendák között figyelembe kell venni a 2 m távolságot.
  • A lapok körmökkel, csavarokkal szegélyezhetők.
  • A rögzítők 45 fokos szögben helyezkednek el.
  • Belül a rudak között kell szigetelni.
  • A konzolok és a tűzőgép segítségével húzza meg a gőzvédő membránt.

  Elhagyhatja a fát a látványban: ez lehetővé teszi, hogy bizonyos stílusokban helyiségeket rendezzen (például vadászstílus, skandináv vagy rusztikus). A mennyezet kiválasztásakor ne feledjük, hogy vannak bizonyos korlátok (például a támasztó gerendák közötti távolság 2,5 méter). Ez az opció alkalmas kis lakó- és nem lakóépületekre, valamint fürdőkre is.

  A padlóburkolatok telepítése a következő lépésekből áll:

  • kezdje el a munkát egy vázlatos mennyezettel;
  • ásványgyapot vagy habbal való hőszigetelés;
  • halmozott fólia gőzzáró;
  • a záró szakaszban a befejező változat kerül kialakításra.

  A gyakorlat szerint a ház építése nem olyan nehéz, mint a befejező munka. A helyiségek építése és javítása jelentős anyagi költségeket, készségeket, szükséges anyagok és eszközök beszerzését igényli.

  Saját otthonukban a fákkal díszített fafelület organikusnak tűnik. A mennyezeti burkolatok fa befejezése:

  • lécek;
  • lemez;
  • állvány panelek;
  • felfüggesztett fa szerkezet.

  Az egyik legnépszerűbb mennyezeti vágási lehetőség a clapboard. Ez egy vékony, fából készült tábla, melynek teteje és nyelve van az ellenkező oldalon, a pajzs összegyűjtése érdekében a címer be van helyezve a nyelvbe. A táblákkal való munka előtt a hangszigetelést és a gőzszigetelést ásványgyapot vagy műanyag burkolat segítségével kell elvégezni. A falak és a mennyezet díszítésére a gipszkarton, a falburkolatok, a PVC, az MDF panelek használhatók. Ezeket az anyagokat felhasználva a szobatervezés legmerészebb elképzeléseit is megtestesítheti. Az ilyen nyersanyagok előnyei a természetes anyagokhoz képest.

  A gipszkarton gyakran egyenetlen felületekre van kiválasztva.Ezzel a mennyezet tökéletesen sima. A gipszkarton felülete festhető a tetején vagy a tapétán, továbbá a művészi készségek jelenlétével festéssel is díszítheti. Ha ezzel az anyaggal dolgozunk, ne feledje, hogy keretet kell építeni.Ez a mennyezet magassága lesz.

  Stretch mennyezetek alkalmasak szobák bármilyen magasságú falak.. A fényes felületű feszített mennyezet vizuálisan felemelheti a mennyezetet. Az anyag sötét színével további kötetet hozhat létre. A telepítés során a mennyezet magassága 4-5 cm-rel kisebb lesz. A feszítőszövet felszereléséhez vászonra és bagettre van szükség.

  A stretch mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek, amelyek széles választékot kínálnak a választék, a textúra, a színek.

  Az építéshez használt anyag:

  • környezetbarát;
  • hipoallergén;
  • nedvességálló;
  • nagy szilárdsággal és rugalmassággal rendelkezik;
  • tűzálló;
  • elrejti az alaphibákat;
  • lehetővé teszi a telepítést szükségtelen por nélkül;
  • hosszú élettartamú.

  Stretch mennyezetek hátrányai: PVC mennyezeti film nem használják a fűtetlen szobában. Magas költségekkel (különösen textilfajtákkal) jellemzik. A vinilbevonatot a hárfás technológia szerint hevített gázmelegítővel melegítik. Fűtés nélkül fel lehet szerelni egy textíliát, amely speciális klipekkel van rögzítve.

  A ragasztó mennyezetek nagyon népszerűek.. Az ilyen felső határ előnye, hogy gyorsan és szükségtelen anyagköltség nélkül optimálisan elvégezhető. A felhasznált anyag könnyű, praktikus és tartós, munka közben poliuretánból vagy polisztirol habból készülnek. A telepítéshez jelölést kell alkalmazni, figyelembe véve a csillár helyét. Egy speciális ragasztót alkalmazunk a lapkára, majd a felületre felhordjuk és nyomjuk meg. A mesterek akril ragasztót használnak, mint a szokásos ragasztóknál, sok időt vesz igénybe, hogy a csempe a felületre nyomjon.

  tippek

  Az apartmanok nem mindig rendelkeznek lehetőséggel a javítási munkák elvégzésére és a mennyezet egy bizonyos stílusban történő kiképzésére. Ilyen befejező munkát könnyebb megtenni a saját otthonában.A kezek a gipszkarton segítségével a mennyezetet megölhetik.

  A mennyezet felszíne megfelelő módon segíthet a szakembereknek:

  • A jelölési folyamat megkönnyítése érdekében a jeleket szemmagasságban helyezheti el, majd meg kell mérnie ugyanazt a magasságot (a vonal vége lesz).
  • A mennyezet megakadályozásával időt kell adni a keretnek, amely egy adott helyiség körülményeihez igazodik.
  • Szárítás után a gittet csiszolópapírral kell dörzsölni, az egyenlőtlenségeket eltávolítva.
  • Vágás gipszkarton, meg kell venni egy levélpapír kés és a vasúti (helyett vonalzó), vágja a felső részét, akkor meg kell szakítani a lapot, törölje le a helyet a csiszolópapír.
  • A munka minden szakaszában figyelemmel kell kísérni az egyenletességet.
  • A csavarokkal együtt használhat egy kicsit a korlátozókkal.
  • A rögzítés során a profil egyik végét behelyezik a kerületbe, és önmetsző csavarokkal rögzítik (ez sokkal könnyebbé teszi a folyamatot).

  Kiválasztása gipszkarton mennyezeti bejelentés, akkor csökkentheti a költségeket, és a munka minősége meglehetősen magas. Ez az anyag hátránya: a magas páratartalmú helyiségekben a nedvességet elnyeli és nehezebbé válik. A gipszkarton mintákat különböző belső stílusokban használják. A gipszkarton és a feszített mennyezetek kombinálásával bármilyen tervezési megoldást hozhat létre.

  A gipszkarton magas mennyezetű helyiségekben való munkavégzésre alkalmas: beépítése akár 15 cm magas is lehet, egyszintes mennyezettel (többszintű bevonattal sokkal több). A bejelentés minden szabályának betartása, a szükséges szerszámok kiválasztása, pontosan végrehajtott jelölés, a helyiség tulajdonosai nem lesznek problémák a javítással.

  Kiválasztva ezt az anyagot a bejelentéshez, ne felejtsük el, hogy kevesebb gipsz vagy bélés, de kevésbé tartós. Néhány év elteltével a gipszkartonot meg kell változtatni.

  A következő javítás elkerülése érdekében választhatja ki a PVC vagy falburkolatok mennyezetét.

  A clapboard használatakor saját árnyalatai vannak:

  • A telepítés előtt a nyers burkolatot meg kell szárítani.
  • A burkolatot a csomagolásból eltávolítjuk, és két napig a szobán hagyjuk, hogy a telepítés során ne csavarodjon.
  • A munka elvégzése előtt fertőtlenítő és tűzoltó szerekkel kezelik.
  • A telepítés előtt a bélést a szélére kell helyezni, és értékelni kell az egyenletességet. Ugyanakkor a görbületi területeket olyan területeken használják, amelyek nem azonnal elkapják a szemet.
  • A szerelőanyaghoz 40 mm hosszú körmöket használjunk.

  Ha a kötőanyaghoz töltőanyagot használunk, a kötőanyag hasonló lesz. Az ilyen fóliák esetében az anyag vastagsága miatt a körmöket kell kiválasztani.

  Tervezési példák

  A sima felületeken különböző típusú bevonatok használhatók. Dekoratív festékekkel és vakolatokkal a felületek befejezéséhez váratlan és érdekes hatás érhető el. Ezen anyagok segítségével hozzon létre egy szép megkönnyebbülést, bármilyen textúrát és utánzatot.

  • Dekoratív vakolat alacsony mennyezetű helyiségekben használható (az ilyen bevonat vastagsága nem haladja meg az 1 cm-t).
  • A mennyezet díszítésére dekoratív festékekkel mindenki tudja. A dekoratív festékek használatával bármilyen felületet festhet, ez a dekoráció különleges hangulatot adhat a szobának.
  • Mennyezeti csempe a lakástulajdonosok már régóta ismerik az alacsony költségű felületkezelését. Nem sokan ismerik az ázsiai országokban már régóta használt dolomitszálas lapokat. A dolomit rostlemezek előnyei: magas nedvességállóság, környezetbarát, elfogadható ár, könnyű telepítés és feldolgozás.
  • A gipszkarton segítségével A szobát nem szabványosíthatja. Az "inverz tálca" technológiát használva hihetetlen hatást érhet el. Magas helyiségben a mennyezeti szerkezetek fényűzőek lesznek.

  Azoknak, akik vonzódnak a fa textúrájához, érdemes fapaneleket választani a mennyezetre.Választhat tömörfa furnérból, vagy megfizethetőbb anyagokat vehet fel, megállítva a választást laminált forgácslapra vagy rétegelt lemezre.

  A belső textúrák alkalmasak a nappaliban, irodában vagy előcsarnokban történő díszítésre bizonyos stílusokban. Érdekes, hogy a klasszikus stílusú helyiségekben a fa érdekes bevonata.

  A magánlakások sok tulajdonosának előnye, hogy felfüggesztett mennyezeteket telepítenek. Két típusra oszthatók: vászon, PVC fólia, valamint zökkenőmentes szövet. A textíliáknak sok előnyük van, de a saját otthonuk sok tulajdonosának az ára nem mindig áll rendelkezésre. A befejező feszítővászon lehetővé teszi, hogy a szobát úgy rendezze, hogy szép, elegáns és stílusos legyen.

  Azok, akik nem engedhetik meg maguknak a feszített mennyezeteket, beilleszthetők a mennyezeti területre. Ez anyagi és időt takarít meg. A mennyezethez vastag papírt, nem szőtt, vinil, folyékony tapétát vagy selyemnyomtatást kell választania. Ez az anyag nem olyan drága, a telepítéshez nincs szükség további felfüggesztési rendszerekre.

  Egyes fajták ismételt felületi festést biztosítanak. A magas páratartalmú helyiségekben nem ajánlott a mennyezeti tapéták ragasztására, ne használjuk őket egyenetlen felületeken.. Ezzel az anyaggal teljesen megváltoztathatja a szoba kialakítását. A gyönyörűen kiválasztott tapéta kiemeli a szobát, elegáns és stílusos lesz.

  Hogyan készítsünk mennyezetet a gipszkartonnak a következő videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba