A lakberendezés belsejében a világítás körüli világítás

Ha nincs elegendő fény a nappaliban, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem. Az időt eltöltjük, amikor vonzó design kialakításáról van szó. Ezért különös figyelmet kell fordítani a mennyezeti világításra. A legnépszerűbb és vonzóbb fényforrások a LED-szalagok. Az ilyen világítási rendszerek általában a mennyezeti felület kerületén helyezkednek el.

Az eredeti megvilágítású mennyezeti kialakítás egyedülálló designt hoz létre minden szoba belsejében. Minden mennyezet sokkal vonzóbbnak tűnik, ha fényes világítási rendszerekkel rendelkezik.

A háttérvilágítás körüli telepítéssel kapcsolatos munka önállóan történhet, az alapvető tippek és ajánlások tiszteletben tartása mellett.

Jellemzők

Ismert, hogy korábban egy eredeti tervet készítettek a szokásos csillárok használatával. Általában a szoba közepén helyezkedtek el. A zónás világításhoz használt padló lámpák vagy sconces.

Ez nem meglepő, mivel abban az időben a felfüggesztett szerkezetek gyakorlatilag nem álltak rendelkezésre. A szoba belsejében található új dizájn típusokhoz eredeti mennyezeti lámpatestek tartoznak. A fényforrásoknak tökéletesen meg kell világítaniuk a szobát és láthatatlannak kell lenniük. Ebben a helyzetben csak egy probléma lehet - a felület túlhevül a fényforrásból származó hő következtében.

Szakértők gondolták ezt a problémát, és LED szalagokat és lámpákat készítettek. Ezek a fényforrások gyakorlatilag nem sugároznak hőt, és ugyanakkor jól megvilágítják a helyiségeket. Az ilyen készülékek kompakt méretei szintén fontos szerepet játszanak, mivel nem sértik a belső stílusát.

A LED-szalagot a mennyezet kerületének körülményei között bármilyen nehézség nélkül fel lehet szerelni, és csendesen elrejteni őket a kíváncsiskodó szemekből.

A háttérvilágítás fő előnyei:

 • a lámpáknak nincs szükségük további díszítésre és díszítésre, mivel a szemüktől elrejtve vannak;
 • kiváló minőségű világítás a diffúz fény miatt;
 • a felület kerülete körül elhelyezkedő függönyrudak nem befolyásolják a szoba magasságát, és a LED világítása hozzájárul a tér vizuális növekedéséhez;
 • A háttérvilágítás sokkal könnyebben telepíthető a mennyezetre, mint a gipszkarton szerkezetre.

Ha a hiányosságokról beszélünk, akkor érdemes kiemelni az alaplap vagy a karnice rendszeres tisztítását, mert a nyílt tér felgyülemli a port és csökkenti a világítási rendszer hatékonyságát. Ennek hatására az energiahatékonyság is károsodik, mivel a fény nagy része a karnice niche-jére esik.

Az anyagok illetékes kiválasztása

Az eredeti megvilágítás létrehozásához rendszeres lábazatot használhat. A biztonságosabb rögzítés érdekében a háttérvilágítású háttérvilágítás a falra és a mennyezetre is felszerelhető. Amikor a lámpák a mennyezetre vannak szerelve, a legjobb, ha széles formázást használunk. Ez tökéletesen rögzíti a LED szalagot a mennyezeti felületre. Ennek fő célja azonban nem mindig megfelelő az ilyen döntésekhez.

Alternatívaként alkalmas a háttérvilágítással rendelkező poliuretán filé. Ez egy eredeti megoldás, ezért nem szabad további struktúrát létrehozni és más elemeket hozzáigazítania.

Világítási rendszerek

Ilyen célokra ne használjon spotlámpákat, mert nem tudják egyenletesen megvilágítani a szobát vagy más szobát. A hagyományos izzólámpák, energiatakarékos és halogén fényforrások szintén megszűnnek.

A mennyezetre kiváló választás egy fix diffúzorral vagy LED csíkkal ellátott eszköz. Ezek a világítóeszközök bármelyike ​​gazdaságos és megfizethető, és nem melegíti fel a mennyezeti szerkezetet.

A fénykibocsátó diódák egy háttérvilágítás-változat, amely magas színvonalú világítást biztosít bármilyen típusú szobában. Ezenkívül az ilyen eszközökre jellemző a magas szintű szilárdság és megbízhatóság, valamint az alacsony hőátadás és a kis méret. Bizonyos helyzetekben használhatja a világítást infravörös vagy ultraibolya sugárzással. Az eredeti megvilágítás létrehozásához szakértők javasolják a különböző színű lámpák használatát.

A mennyezeten egyedülálló fényhatás jön létre, ugyanakkor tökéletesen illeszkedik a belső kialakításhoz.

A LED-csík magában foglalja a LED-lámpák elhelyezését egy speciális alaplapon, rugalmas alapral. Jellemzően ezek a szalagok szabványos kijelzőkkel rendelkeznek: vastagsága - 3 mm, hosszúság - 5 m és szélessége - 1 cm. Tápegység - 12-24 V között. A szalagra speciális egység van felszerelve, amely a hálózathoz csatlakozik. A fényerősség beállításához speciális vezérlőt használnak. A LED-szalagmodelltől függően a távirányítót további beállításként használják. A tápegység a LED-eken lévő szalagok teljes teljesítményét feltételezi. Ha egy blokk nagy, akkor egy helyett több eszközt is használhat.

Ami a telepítést illeti, a szalag elég könnyen felszerelhető. A gyártók ragasztószalaggal és speciális védőréteggel készítik elő a szalagot. A telepítés utolsó szakaszában a szalag fő felülete zsírtalanodik és a mennyezetre szerelhető. A szokásos olló segítségével az extra hosszúságot eltávolították.

A LED-es lámpák megbízható megvilágítási forrást jelentenek, mert tartósak és ritkán fordulnak elő.

Kompetens telepítés és kapcsolat

A háttérvilágítás telepítésének fő szakaszai:

 • a helyiség teljes kerületének mérése;
 • a kapott eredményt meg kell szorozni a LED-es készülék teljes méterenkénti teljesítményével;
 • kétoldalas szalagot használnak rögzítőelemként;
 • A következő szakaszban egy speciális tápegység és vezérlő van kiválasztva.

Többszintű tervezéshez a szalagot az eredeti csillárral együtt kell használni.

A világítótestek mennyezeti szerkezetre történő megfelelő telepítéséhez a következő szabályokat kell figyelembe venni:

 • a szalagot 5 m-nél nem hosszabb tekercsekben szállítják a raktárakba, és egymástól függetlenül vágják be a kívánt hosszba;
 • A LED szalagot a jelölés szerint vágjuk le;
 • a maradék darabokat a rendszer szerint ragasztjuk.

A ragasztószalag felhelyezése a filéra önmagában különbözik a falra szerelt hasonló felszerelésektől. Szigorúan tilos a filé ragasztása a mennyezetre, csak a telepített ereszbe vagy lábazatba szerelhető.

Az alapszabályoknak és ajánlásoknak megfelelően minden személy színes fényt szerelhet fel a mennyezetre, és egyedi belső teret hozhat létre.

Hogyan válasszuk ki és telepítsük a LED szalagot és annak alkatrészeit a mennyezet kerületének megvilágítására, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba