Hogyan lehet fehéríteni a mennyezetet?

A mennyezet díszítésének mindig a legnépszerűbb módja volt a whitewashing, ezért sokan érdeklődnek a mennyezet festésére krétával vagy mészrel.

Mi az?

A mennyezeti fehérítés a legbiztonságosabb módja az emberi testnek, hogy befejezze a mennyezeti felületet. Nem célszerű összehasonlítani ezt a módszert feszítő, felfüggesztett, fém- vagy műanyagszerkezetekkel, mert a fehérítés lehetővé teszi a mennyezet „lélegzését” és sokkal könnyebb. A mészkő készítéséhez használt anyag teljesen természetes, ezért nem lesz kellemetlen hatással az emberre.

Különleges jellemzők

A fehérítés segítségével esztétikus megjelenést adhat a mennyezetnek, és felfrissítheti a szoba belsejét. Az eljárás minőségének fő szabálya az, hogy szükség van a felület alapos tisztítására és előkészítésére.

Figyeljen a következő pontokra:

 • milyen típusú mészhomályt használtak korábban;
 • mennyire tartós a régi bevonat;
 • milyen típusú szennyezés van jelen az előző bevonaton;
 • hogy van-e repedések és chipek a régi rétegben;
 • van-e allergia a ház lakóinak összetételének összetevőire;
 • funkciókkal működik a kiválasztott anyagokkal a fehérítéshez.

A fő munka elvégzése előtt fontos eldönteni, hogy az előző réteg eltávolításra kerül-e, vagy elhagyható. Ha az előző réteg morzsolódik, vagy elkezdett mozogni a mennyezetről, akkor az új meszelés előtt el kell távolítani az előzőt. Ha a bevonatot részekben hámozzuk le, akkor ezeket a rétegeket eltávolíthatjuk, és a kapott szabálytalanságok gittzel elrejthetők.

A mennyezeti mészárlásnak előnyei és hátrányai is vannak.

Először is helyesen kell kiszámítani az 1m2-es áramlási sebességet, és meg kell határozni a megfelelő arányokat is. A mennyezet ilyen módon történő frissítése egyáltalán nem nehéz.

Hogyan kell fehéríteni?

A mennyezet fehérítéséhez a leggyakrabban krétát, mészet vagy víz alapú festéket használnak. Leginkább az emberek többségének megválasztása azon alapul, hogy a mennyezet mennyi anyagot dolgozott fel korábban. Ön is megtanulhatja, hogy az ujját száraz felületen kell tartania. Ha a mész nem hagy semmilyen jelet a kezedre, akkor a mészet biztosan használjuk, mivel a kréta mindig az ujjakon marad.

Ha még mindig kétségei vannak, törölje le a mennyezetet nedves kézzel. A mészfehérítés sötétebb lesz, de a kéz tiszta marad, míg a kréta elhagyja a jeleket. A mészkőre való felhordáshoz nem ajánlott a krétával mészkő használata, mivel ez szükségszerűen a foltok és foltok kialakulásához vezet, ami miatt a mennyezetet egyszerre kell festeni a rossz minőségű munka elrejtéséhez.

Az ismétlődő lemosás közötti ideális intervallum 1-2 év.

A kréta garantálja a mély fehér színt. Ez telítettebb, mint más típusú bevonatok. A baktericid tulajdonságok és a magas páratartalmú ellenállóképesség jellemzi. A bemutatott típusú mészárnyék teljesen hipoallergén és biztonságos, megfelel minden higiéniai követelménynek. A kréta eltávolítására szolgáló eszközöket nem nehéz felvenni.

A mész bevonat elrejtheti a mennyezet kis hibáit.- repedések és repedések, sima és sima mennyezetet eredményeznek. Az ilyen típusú fehérítés megkülönböztető jellemzője a magas nedvességállóság.Fontos megjegyezni, hogy az ilyen anyagok allergiás reakciót válthatnak ki néhány embernél, ezért mielőtt eldöntené, hogy ilyen típusú meszelt-e, akkor fontos, hogy minden lakosot allergiásan ellenőrizze. A bevonat éles illata van, és sokkal hosszabb ideig szárad, mint a kréta. Leggyakrabban a benyújtott anyagot a fürdőszobák mennyezetének befejezésére vásárolják.

A szórópisztolyt fehérítheti vagy permetezhet. Egyes hardverboltok egy másik eszközt kínálnak a munkához.

Előkészítő munka

Nem ajánlott egy új meszes réteget alkalmazni a régi eltávolítása nélkül, mivel a régi réteg minden bizonnyal elkezd levenni, és a nedvesedés után tapad a kefével. Ez jelentősen bonyolítja a folyamatot. Ennek eredményeképpen nem fogsz nagyon sima felületet kapni, és a munka elrontásra kerül. Ezért fontos a mennyezet előtisztítása. Ehhez először mindent el kell távolítania a helyiségből, vagy fedeznie kell polietilénnel, mivel nehéz a mosóeszközöket mosni.

Az előkészítő munkát több szakaszban végzik. Munka közben kövesse az alábbi lépéseket:

A mennyezeti felület tisztítása

A mennyezet előkészítéséhez meg kell tennie:

 • víztartály;
 • nagy szivacs;
 • spatula;
 • rongy,
 • széklet vagy létra.

Ha elkezdi tisztítani a száraz mennyezetet, a folyamat sok időt vesz igénybe, és sok szennyeződés és por keletkezik, melyet porszívóval lehet megszabadulni. Ha előzetesen nedvesíti a felületet, akkor kényelmesebb lesz eltávolítani a meszelt lemezt és kevesebb időt vesz igénybe. Ne azonnal nedvesítse meg az egész felületet, mert nagyon gyorsan szárad. Javasoljuk, hogy a mennyezetet szakaszokra osztjuk, és mindegyiküket nedvesítsük a munka során. Az elkészítésnek alaposnak kell lennie.

Miután nedvesítette a meszelt lemezt, néhány percig hagynia kell.úgy, hogy az egész réteget vízzel áztassuk. Ezután könnyen megtisztíthatja a bevonatot spatulával. A kréta vagy mész maradék darabjai nedves ruhával törlésre kerülnek, amíg nyomok maradnak. Mosás el minden nyomot, ne használjon sok vizet.

Tömítse a kötéseket, repedéseket és különböző sérüléseket

Ehhez meg kell tennie:

 • serpyanku;
 • gittoldat;
 • csiszolópapírral;
 • alapozóanyag;
 • kefe vagy henger;
 • építési szint.

A mennyezetben mindig vannak ízületek, amelyek idővel eltérhetnek. Annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen helyzetet a jövőben, hímzettek, és a kialakult rés kitöltéssel van kitöltve. Ehhez használhatja a shpakril-t. Ezután ezek a lyukak zárva vannak a serpyanka-nak, amely a gitt keverék rétege. Az eredménynek sík felületnek kell lennie.

Miközben az ízületek kiszáradnak, gondosan meg kell vizsgálnia a mennyezetet, és azonosítania kell a hibák jelenlétét. Még a legkisebb repedéseket is mozsárral kell dörzsölni, a hornyokat és a forgácsokat gittzel kell kezelni.

Festés eltávolítása

Nagyon gyakran foltok képződnek a mennyezet felszínén, ami szivároghat a meszes felületen. Eltávolításuk folyamata meglehetősen bonyolult. Ezt az új réteg alkalmazása előtt meg kell tenni. Igen, az első alkalom, hogy a mennyezet gazdag fehér színű lesz, de idővel a foltok szivárognak, ami rontja a teljes képet. Ezeket a foltokat fehérség vagy fehérítő segítségével távolíthatja el. Szivacsot kell venni, folyadékba meríteni, és a folthoz rögzíteni, amíg meg nem él. Természetesen speciális kesztyűben kell dolgoznia, hogy ne károsítsa a bőrt. Ez a lehetőség a foltok eltávolítására alkalmas, ha vízzel képződnek.

A rozsdafoltokat nehezebb eltávolítani és réz-szulfátot kell alkalmazni az oldatban. Gazdag, fényes kék oldat készítése, amely elfedte a foltokat. Szárítás után fontos megismételni az eljárást. Ezen túlmenően szükséges, hogy ezeket a területeket kiemelje és jól szárítsa.

összehangolás

Ha már megszüntette a vizuálisan észlelt hibákat, szükséges, hogy a mennyezethez különböző helyeken legyen egy szint. Így meg lehet határozni a meglévő szabálytalanságokat és azok méretét. Ha mély területek vannak, azokat külön kell kitölteni, majd, amikor a megoldás a mélyedés részén megszárad, meg kell tömíteni a mennyezet teljes felületét. A szakemberek általában befejező gittet használnak. Általában két rétegben alkalmazzák. Mindegyikük vastagsága 1-2 mm.

Ebben a szakaszban 2 simítóval kell dolgozni. Az egyik keskeny, a másik pedig széles. A felületre keskeny megoldást alkalmaznak, és a mennyezeten átterjedt. Az izzadság és a csíkok kíméletes kendővel történő szárítás után eltávolíthatók. A teljes felületet homokba kell helyezni, hogy a lehető legegyszerűbb legyen. A folyamat befejezése után a mennyezetet száraz ruhával le kell törölni és alapozni.

Ha a tapéta piszkos, gondosan tisztítsa meg őket. Az elmosódásnak gyengédnek kell lennie.

Hogyan csináld magad?

A legnagyobb mennyiségi igény a mennyezetre, mint például a kréta és a mész. A saját kezével készíthet mészárnyalatot, miközben magabiztos lesz az elkészített keverék minőségében.

Mel

A krétát gyakran használják fel a mennyezet lemosására szolgáló megoldás elkészítéséhez.

Ahhoz, hogy magad is megoldhassuk, kövesse a következő utasításokat:

 • Öntsön egy kis mennyiségű meleg vizet az előkészített tartályba, ahol 30 gramm kazein ragasztót kell hozzáadnia. Ez a típusú ragasztó helyettesíthető PVA-val vagy bustiláttal;
 • külön kell dörzsölni a háztartási szappan csomagolását, és hozzá kell adni a tartályhoz;
 • óvatosan keverjük össze a kapott oldatot, amíg sima;
 • adjunk hozzá 3 kilogramm szitált krétát a kapott tömeghez, fokozatosan, folyamatosan keverjük az oldatot.

Szitálás kréta szükséges, hogy megszüntesse a csomók és más idegen zárványok, így könnyebb lesz hígítani. A legjobb ragasztási tulajdonságok biztosításához ragasztó szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy ennek eredményeképpen még mindig szükség van a keverék gézen keresztüli megterhelésére. Minél jobb és alaposabban előkészíti a megoldást a meszeléshez, annál jobb és könnyebb lesz a felületre. Következésképpen a végzett munka eredménye jobb lesz.

lime

A benyújtott anyag is népszerű. Az oldat elkészítéséhez több módszert is használhat. Ebben a cikkben kettőt tekintünk.

Az első változatban 2,5 kilogramm lime-t kell venni, amelyhez 100 g vízzel átitatott sót és kis mennyiségű kéket adunk hozzá. Ezeket az összetevőket jól össze kell keverni, majd az ilyen mennyiségű vizet hozzá kell adni 10 literes végső térfogathoz. Az oldat alkalmazásának módja hasonlít a krétából történő lemosáshoz használt módszerhez.

A második főzési lehetőség a következő: 1,7 kilogramm meszet kell hígítani vízben, ahol hozzá kell adni 40 gramm kékesítést. Ezeket az összetevőket alaposan össze kell keverni. A mészbevonat segítségével a felületet megóvhatjuk a káros mikroorganizmusoktól, míg a fehérítés megkönnyíti a kis mennyezet repedését.

Mielőtt elkezdené meszelni a mennyezetet a mész alapján előállított keverékkel, fontos ellenőrizni annak következetességét. Ehhez csak vegye le a fémterméket az oldatba. Miután kivette a keverékből, teljesen le kell fednie. Ha ez nem történik meg, például a keverék a fémből kiürül, nyomokat nem hagy, akkor ez azt jelenti, hogy az oldat nagyon folyékony. Ilyen helyzetben hozzá kell adni egy kis mennyiségű mészet, miközben nem felejtjük el, hogy keverjük a keveréket, amíg a kívánt eredményt el nem érjük.

Fontos megjegyezni, hogy a meszes mészre óvatosság szükséges a felületkezelés során.

A mészkötés konzisztenciájának értékelése hasonló módon történhet a krétán alapul. Önnek kell döntenie, hogy melyik anyagot kell használni a lakások mennyezetének fehérítéséhez, de meg kell jegyezni, hogy a gazdag és világos fehér szín csak krétával érhető el.

Tippek és trükkök

A mennyezetfestés végrehajtásának fő szabálya, hogy egy kis mennyiségű kék ​​legyen jelen az oldatban (kb. 20 g / 10 négyzetméter). Ez a trükk elkerülni fogja a sárgás árnyalatot.

A mennyezet felszínének tisztításakor figyelembe kell venni a szoba sajátosságait. Például egy fürdőszobában olyan speciális megoldást kell használni, amely nedvességálló és védi a felületet a gomba kialakulásától. Ellenkező esetben a festék elveszti a megjelenését, és a lehető leghamarabb elkezd összetörni.

Emlékeztetni kell arra, amikor a biztonsági alapszabályokról van szó.

A védőszemüveget, a gumikesztyűt és a légzőkészüléket kell használni, hogy megakadályozzák a festék bejutását a szemébe, a bőrre és a légutakba. Ha ezeket a pontokat figyelmen kívül hagyja, allergiát vagy kémiai égést okozhat.

A minőségi eredmény eléréséhez használja az alábbi ajánlásokat:

 • hogy egyenletesen festett felületet kapjunk, 2-4 réteget kell alkalmazni;
 • minden egyes további réteget csak azután, hogy az előző teljesen megszáradt;
 • a szárítási időszak alatt a szobában nem lehet huzat, és a közvetlen napfényt nem szabad a felszínre jutni, a szárítást természetesen kell végezni;
 • ha az előző meszesedésréteget nem teljesen eltávolították vagy lemaradták, az új keverék anyagának meg kell felelnie az előzőnek, különben szürke foltok és foltok keletkezhetnek;
 • A mészkő színének megváltoztatásához hozzáadhat különböző színeket, amelyek bármely hardverboltban megvásárolhatók.

A helyiségek felújítása egy komplex folyamat, amely komoly megközelítést igényel, de a mennyezetek fehérítésével gyorsan felfrissítheti a belső teret. Az ilyen javításokat önállóan, elegáns mennyezetsel lehet elvégezni. Az ebben a cikkben szereplő információk segítenek a folyamat megfelelő végrehajtásában és a lehetséges nehézségek elkerülésében.

Hogy megtudja, hogyan lehet mészfehér lemosni, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba