Hogyan vágjuk le a mennyezeti lábazatot a sarkokban?

A mennyezet megfelelő kialakítása szinte minden javítást szépnek és szépnek tesz. A sarkok lábazatai nagy terhelést hordoznak minden szoba díszítésében, és általános benyomást keltenek a belső térben.

Különleges jellemzők

Az első lábazatok, amelyeket az emberek találtak, gipszből készültek. Annak érdekében, hogy ezeket a gipszeket speciális formákba öntjük. Aztán rögzítették a mennyezetre. Az ilyen ékszerek filé neve volt. Jelenleg nem népszerűek, nem olyan könnyű gyártani, nem költségvetés. Jelenleg ez a név szinte nem jelenik meg.

Mit kell vágni?

Ahhoz, hogy megértsük, milyen szerszámot kell vágni, meg kell értened, hogy mi lett a lábazat.

 • PVC mennyezeti lábazat. Ez az egyik legolcsóbb. Az ilyen alaplapok hátrányai sokak, az egyik az, hogy ezek a termékek meglehetősen törékenyek, a károk után szinte nem állnak helyre. Ennek oka a szerkezet plaszticitásának hiánya. A PVC termékek elektrosztatikusak, ami azt jelenti, hogy szennyeződéseket és porokat vonzanak. Ilyenkor vághatunk egy lábazatot egy fűrészeléssel, egy építő vagy éles konyhakéssel.
 • Padlóburkolat a mennyezetre, polisztirolból. Ez az opció szintén olcsónak tekinthető. A hátránya nagy sebezhetőség, ha rosszul kezelik, elkezd romlani. Jobb, ha élezett késsel vagy fémfűrészekkel vágjuk, és nem szabad nagy erőfeszítést tenni rá.
 • Sík az extrudált polisztirol mennyezethez. Ez drágább, mint a hagyományos polipropilén alaplapok. Merevebb szerkezete van, amely egyrészt lehetővé teszi, hogy egyrészt kevésbé összezsugorodjanak, másrészt keményebbek. Jobb, ha ezt az anyagot egy építési típusú késsel vagy egy fűrészporral vágjuk.
 • Plintosz a poliuretán mennyezetére. Az ilyen típusú cölöpöt jelenleg a legdrágábbnak tekintik, nagy biztonsági résük van, rugalmas tulajdonságokkal rendelkeznek, és ellenállnak a nedvességnek. Az ilyen lábazatok hátránya, hogy érzékenyek a hőmérsékletkülönbségekre. Olyan helyeken, ahol a hőmérséklet gyakran változik, jobb, ha nem telepíti őket, különben deformáció léphet fel.
 • Fa padlóburkolat. Kényelmes használni a praktikussága és a külső környezettel szembeni ellenállása miatt. Ezek a lábazatok meglehetősen drágák. Fűrész vagy fűrészfűrész segítségével vághatja őket, mivel a fa nehéz anyag.

Belső sarok

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a belső sarok jobbra legyen, egy rendetlenség használata.

 • A lábazat előkészítése a mennyezethez kell illeszteni, és meg kell mérni a kívánt hosszúságot. Jobb, ha a helyet margóval hagyja.
 • A lábazatot úgy kell telepíteni a csomagtartóban, hogy az éppen abban álljon, ahogy a jövőben a mennyezetre lesz szerelve.
 • Az alaplapot óvatosan a készülék másik falához kell támaszkodni.
 • A bal kezével az alaplapot meg kell tartani a könnyű vágáshoz.
 • Sima és megfelelő szögű vágáshoz 45 fokos szöget kell választania. A munkadarab tartójának a lehető legközelebb kell lennie a bal kézhez.
 • A rúd vágása extra erőfeszítés nélkül történjen, hogy ne sértse meg.
 • Ezután ugyanazt a manipulációt kell végrehajtani egy másik sávdal.
 • A rúdnak a lehető legközelebb kell lennie a jobb kezével.
 • Magának a rúdnak érintkeznie kell a készülék távoli falával.
 • A lábazatot nagy nyomás nélkül kell megmunkálni, majd a két részt össze kell kötni. Ha nem illeszkednek tökéletesen, akkor könnyen meg lehet oldani a kést egy késsel.
 • A sarok ragasztó nélkül csatlakozik a falhoz, és ha minden jól néz ki, akkor a habarcshoz csatlakozik.

Ha kis hibák maradnak, könnyen lezárhatók speciális megoldással.

Külső sarok

Gyakran a helyiségekben, a belső sarok mellett, van egy külső sarok is, amely szintén különleges kezelés alá tartozik.

Annak érdekében, hogy ne hagyja ki a méret meghatározását, először elő kell készítenie a belső sarkot, majd elkezdheti a külső munkát.

 • A mennyezeti rúd a mennyezetre van nyomva, és a méretek megjelennek gash.
 • A rudat a készülékbe helyezik, és a legközelebbi falhoz nyomják.
 • Erős nyomás nélkül a munkadarabot vágják, a fő dolog az, hogy több helyet hagyjunk.
 • A másik deszkát ugyanúgy feldolgozzuk.
 • Ebben az esetben a sávot jobbra kell helyezni.
 • Ő köteles kapcsolatba lépni a készülék falával, amely tovább helyezkedik el.
 • A lábazatot nagy nyomás nélkül vágjuk, majd a két részt össze kell kötni. Tökéletesen kell dokkolni, ha nem, akkor a léceket késsel állíthatja be.
 • Ha mindent ragasztó nélkül kipróbál, ragasztáshoz vagy habarcshoz csatolhatja,
 • A kisebb hibákat speciális megoldással könnyen rögzíthetjük.

A lábazatot a ruhával csak egy olyan helyzetben vághatja le, ha a szög 90 fokos, ha nagyobb vagy kisebb, akkor kézzel kell vágni.

A körülmetélés módjai

A szegélyléc vágása a test használata nélkül is lehetséges.

Ha nem lehet blokkot kézzel készíteni, akkor a hely jelölésének módját használhatja, és a sarokléc tökéletesen fog kinézni.

 • Az első dolog a munkadarab megfelelő megmunkálása.
 • Először egy sávot kell csatolni az ellenkező oldal falához, majd jelölje meg a felületet. Ehhez vázolja fel a teljes szegélylécet.
 • Ahol a vonalak metszenek - lesz egy hely, ahol a deszka csatlakozik.
 • A jövőben a jelet át kell helyezni a lábazatra.
 • Meg kell rajzolni egy vonalat a lábazat végétől a lábazat végéig.
 • A vágás szigorúan a tervezett vonalakon történik. Az eljárás során nem kell sok nyomást gyakorolni. Ezt követően, ragasztó használata nélkül érdemes összehasonlítani a szalagokat, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz.

Hogyan csináld magad?

Ahhoz, hogy a blokk önállóan legyen, két lapra van szüksége. A lapokat a P. betű alakjában kell egymással összekötni. A jövőben feljegyzéseket készítenek rajta, melynek eredményeképpen a vágások végrehajtására kerül sor, amelyekbe a lábazatokat behelyezik a vágáshoz. Maguk a jelölések olyan szögben készülnek, amely alatt az alaplapot vágjuk. Fontos megérteni, hogy maguknak a vágásoknak kicsinek kell lenniük, mert a fúrószekrényből a fő dolog, amire szükség van a tábla rögzítése.

A blokk létrehozásának másik módja a blokk és az emeletes sablon összekapcsolása. Annak érdekében, hogy az alaptáblát kényelmesen lehessen vágni, egy üreset kell készítenie, amely könnyen kezelhető és nem igényel súlyt. Két felesleges lapot hozhat létre. Vegyünk egy papírlapot, és rajzoljunk rá 45 fokos szöget. A lábazatot a sarokhoz kell csatolni, a fűrészelt oldalt helyezve. A papírra készített jelölést a vágóhelyre kell mozgatni, és egy darabot le kell vágni.

Hogyan vághatsz egy sablont?

Ha nincs lehetőség teljes körű blokk készítésére, akkor használhat egy papíron készült sablont.

Ehhez rajzoljon és vágja át a kis lyukakat a kartonon vagy a nehéz papíron. Először a sarkokat a papírra húzzák, amely alatt a lábazatot le kell vágni. Ezt követően csatlakozzon. Ezután lyukak készülnek. A rácsos papírt a lábazatra helyezzük, és a jelöléseket ráhelyezzük rá. A szegélylécet jelöléssel kell vágni. Abban az esetben, ha a tökéletes lábazati vágás nem működött, könnyen beállítható késsel.

Tippek és trükkök

Van egy helyzet, amikor nagyon gyorsan kell javítania, de sajnos nincs túl sok idő. Ilyen helyzetben a tájolás módját használhatja a terepen, de azt is olvashatónak kell lennie, hogy a csukló tökéletes legyen.

Egy szögmérőt veszünk, és a szögeket a szobában mérjük. Jó helyzet, ha kiderül, hogy a szög 90 fok vagy 45. Sajnos ez nem mindig áll fenn. Ha a szög helyes, akkor a blokkot használjuk. Ha nem, a jelölés a helyszínen történik. A helyére történő jelöléskor gyakran előfordul, hogy a késsel végzett kezelés után a sarok nem illik tökéletesen.

Ilyen helyzetben meg kell vágni egy darabot az első lábazatból, amely a tömlőt megzárhatja, hogy a szög tökéletes legyen. Ezt a szalagot a nyílásba helyezi, és óvatosan bezárja. És ez a módszer segíti a lábazat sarkát is, ami gyakran szükséges a javítás során.

A lábazat szerelése

A lábazat vágása véget ért, végül megérkezett a telepítés pillanata. Ez a folyamat nem kevésbé fontos, mint az alaplapok vágása. Annak érdekében, hogy az alaplapot a mennyezethez ragasszuk, érdemes ragasztót vagy tömítőanyagot használni.

A poliészterből és hasonló anyagból készült alaplapokhoz nagyon alkalmas speciális ragasztó. A fa- és félszintetikus anyagok esetében jobb tömítőanyagot használni.

Miután elhaladt a pillanat, amikor a léceket behelyezik, a végső illeszkedés megkezdődik. Érdemes megjegyezni, hogy a lábazatok ragasztása előtt először meg kell próbálni azon a helyen, ahol a mennyezet csatlakozik a falakhoz.

Végül, de nem utolsósorban a kozmetikai munka. A speciális gitt segítségével a rések, a kis károk és a szabálytalanságok beágyazódnak. A gittnek köszönhetően lehetőség van a szög beállítására és végső beállítására.

Jobb, ha a vakolat helyett akril gittet használ. Az akril gitt könnyen ellentétes a nedvességgel. Ha gipszet használ, akkor a fürdőszobában egy pillanatra láthatja, hogy a darabjai közvetlenül a padlóra fognak romlani. A gitt alkalmazásához először mindent meg kell őrölni, de az ilyen manipulációk károsíthatják az alaplapot.

Egy másik figyelemre méltó különbség az, hogy a gipsz vakolatot önállóan kell hígítani, az akril kész formában vásárolható. Valaki azt mondhatja, hogy nem probléma, hogy feloldódjon, de ez nem teljesen így van, mert ahhoz, hogy a gitt eredménye jó minőségű legyen, a gittnek megfelelő arányban kell lennie. Ellenkező esetben elkezd összeomlani. Az akril gitt egy kicsit drágább, de számos előnye van, így az ár meglehetősen indokolt. Az akril gitt hátránya a helyzet. ha a rétegnek 10 mm-nél nagyobbnak kell lennie, akkor azt nem használják, de a padlóburkolatoknál az ilyen problémák nem lehetnek.

Miután megkérdezték, hogy melyik gitt használata jobb, eldönthetjük, hogy dolgozhatsz. A gittet az egész alaplapon és a szomszédos falakon vékony, egyenletes rétegben kell alkalmazni. Miután az első réteg megszáradt, általában egy második szükséges az eredmény biztosításához. Óvatosan kell alkalmazni a falak és a mennyezet foltjainak elkerülése érdekében.

A kész sarkok használata

Azok számára, akik nem akarnak vágni, sarkokat összekötni, alternatív megoldás van a problémára. A boltba juthat és kész sarkokat vásárolhat. Vannak előnyei és hátrányai egy ilyen döntésnek.

Természetesen még több:

 • A kész sarkok megvásárlásakor a lábazat a szokásos módon egyszerűen mérhető és levágható anélkül, hogy gondolkodna arról, hogy egy adott szögbe illik-e;
 • a sarkok változatai nagy mennyiségben, szinte bármilyen anyagból származnak, sokan szépen díszítettek, nagyban különböznek egymástól.

Az ilyen döntés fő hátránya, hogy mivel ezek nem egy adott lakáshoz igazodnak, a legvalószínűbbek, hogy a legvalószínűbbek lesznek, amelyek szintén nem lesznek megfelelő előnyök. Nem minden apartman, ilyen javítás jöhet.

További hátránya lehet, hogy az erős páratartalmú sarok egyszerűen leeshet vagy eltörhet. Az ilyen jelenségek azonban ritkák.

Nem szabványos szögek, okai

Ideális helyzetben a helyiség sarkainak egyenesnek kell lenniük, de ez nem mindig így van. Leggyakrabban ez az építők hibáján keresztül történik, akik tisztességtelenül építették a házat. A másik ok az lehet, hogy a házat olyan földre építették, amelyre visszafizetés vonatkozik.

Leggyakrabban rossz szögek találhatók a vidéki házakban és falvakban. Elvégre sok ház egyedi projektekre épül, és nem minden arány professzionális.

  Egy másik lehetőség, és talán a leginkább kellemetlen lehet, hogy a ház elkezd fürtölni. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze ezt a szempontot, mert az ilyen szobában való élet veszélyes. Ha ilyen probléma merül fel, akkor ne essen kétségbe, a szög a helyszínen történő jelölés egyik módján történhet, amint azt fentebb leírtuk.

  Összefoglalva, teljes bizalommal mondhatjuk, hogy a gyönyörű sarkok kialakítása a szobában nem jelent problémát. Számos módja van. Az eljárás maga nem igényel nagyszámú eszközt vagy speciális készséget, a legfontosabb, hogy szigorúan kövesse az utasításokat.

  Ha meg szeretné tudni, hogyan vágja le a mennyezeti lábazatot a sarkokban, olvassa el az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba