A hab felső határa: az előnyök és hátrányok

 A hab felső határa: az előnyök és hátrányok

A hab mennyezete - az egyik olcsó, hőszigetelő és mennyezeti dekoráció. Újabban az ilyen nyersanyagokat kézművességre használták, ma népszerű befejező anyag. Ma a hab széles választékban van, így mindig megtalálja az ötletednek megfelelő opciót.

Az ilyen felső határ egyik fő előnye az, hogy a telepítést önállóan, szakértők felé fordítva végezhetjük. Fontolja meg az anyag jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Előnyök és hátrányok

A szoba tetőn keresztül a hő körülbelül egynegyede elveszhet. A polifóliából készült csempe - egyedi anyag, amely biztosítja a szoba magas hőszigetelését. A házakban, fürdőkben, pincékben és más helyiségekben használják.

Például a magánházakban a hab bevonat az egyik legnépszerűbb megoldás. Lehetővé teszi a szigetelés megvásárlását és a hő fenntartását.

Ez az anyag környezetbarát termék. Működés közben nem kerülnek mérgező anyagok a levegőbe, ártalmatlan az egészségre. Az olvadt hab termelésében a hőkezelés sűrűséget szerez, növelve annak minőségét. Bizonyos hangszín eléréséhez a színezékeket hozzáadjuk a termékhez, így az anyag fényes és telített színű.

A habnak számos előnye van, a főbbek:

 • Megfizethető ár. Ezzel az anyaggal létrehozhat egy eredeti szobát.
 • Kis súly Az anyag újonnan épített épületekhez és régi házakhoz használható. A polyfoam gyakorlatilag nem teszi lehetővé a mennyezetet és a falakat.
 • A befejezés nagy választéka. Ez lehet gipsz, műanyag.
 • A nedvesség ellenálló hab. Használható fürdők, szaunák és fürdők befejezésére, de a fürdőszobákban további vízszigetelésre van szükség. A bevonat ellenáll a nagy hőmérsékleti cseppeknek. Ez nem deformálódik egy durva télen, forró nyáron. Ez az anyag kiváló hangszigetelést biztosít, könnyen színezhető.

Vannak habok és hátrányok:

 • Ez az anyag gyúlékony. Gáztűzhelyen vagy oszlopon történő alkalmazás esetén további védelemre van szükség.
 • A tető habanyaggal történő szigetelése előtt a faelemeket tűzálló folyadékkal kell impregnálni. Különösen teljesen fából készült szerkezetekre vonatkozik.
 • Az anyag törékeny. További védelemre van szükség: a legkisebb sérülés esetén a hab elkezd romlani.
 • A polyfoam nem borítható nikkrokraskoy vagy lakkal. Csak vizes színezékek alkalmazhatók.
 • Ez a lezárás légmentesen záródik. Ennek következtében a nem szellőztetett résekben nagy a gomba vagy penész veszélye.

Hogyan válasszuk ki?

Ennek az anyagnak a helyes kiválasztásához érdemes néhány javaslatot figyelembe venni.

 • Figyelmet kell fordítani a csempe sarkaira. Ha a lapka négyzet alakú, minden szögnek egyenesnek kell lennie. A legkisebb eltérést érezni fogják, ami egyenetlen varratokat tár fel, ami különösen fontos a zökkenőmentes átfedés esetében.
 • A csempe szélei simaak, a leválás elfogadhatatlan. A jó hab nem esik össze, ha egy szögben tartja. Ezenkívül a képnek világosnak kell lennie, minden hibája szabadon látható lesz a mennyezeten.
 • A minőségi anyagot empirikusan könnyen tesztelhetjük: vegyünk egy lapot egy szögben, és rázzuk össze. Az alacsony minőségű anyag megszakad.

Ha úgy dönt, hogy szigetelje a mennyezet habot, meg kell ismernie azokat az alapvető szabályokat, amelyek alapján az alacsony költségű és kiváló minőségű javításokat a következő problémák nélkül élvezheti:

 • Az ilyen lefedettség gondos kezelést igényel, a felmerült szennyeződéseket nem lehet javítani.
 • Kerülje el az illesztéseket, ha a lemezek nem működnek. Az esztétikához fehér gittet kell használnia, ráadásul ne felejtse el a legnagyobb pontosságot.
 • A sarkok és az ízületek határai közötti nehézségek elkerülése érdekében kész sarkokat vásárolhat, a szélességet a lehető legpontosabban kiválasztva a fő lábazattal.
 • A csillár rögzítési helyének elrejtéséhez előzetesen meg kell vásárolni egy üzletet.
 • Óvatosan közelítse meg a képet. A már ragasztott anyagot nehéz újra megjavítani.
 • Gondoljunk arra, hogy a habot ragasztjuk-e a tűzhelyre. A veszélyes helyzetek létrehozása elfogadhatatlan.
 • Az ilyen anyagok befejezése jó megoldás a folyosó és a fürdőszoba javításakor. De a fürdőszobákban a mennyezetet vízálló festékréteggel kell fedezni.

Minden típusú habhoz univerzális ragasztók vannak. A legjobb eszköz azonban egykomponensű poliuretán ragasztó. Előnye a gyors küzdelem, nem kell hosszú ideig állni a kezével, a csempe megtartásával. Tekintsük a árnyalatot: a különböző márkák ragasztásának költsége jelentősen eltér. Ha az orosz kompozíció 1 kg-ra körülbelül 300 rubelt fizet, a lengyel ragasztó 9000 rubel lesz 15 kg-os csomagonként. A megtakarítások kézzelfoghatóak.

Ha a mennyezet tökéletesen sima és tiszta, elegendő a három kilogramm PVA ragasztó. A tökéletes ragasztáshoz ajánlott egy Moment-Montage fehér termékcsomagot adni az oldathoz.

Ha egy régi házban lakik, bölcs dolog, hogy a lapokat a fehér műanyag esernyőkkel ellátott dübelekkel is erősítse. Ezután egy fehér gittzel lehet maszkolni.

Gyakran a mennyezet egyenetlen, így az igazításhoz a szokásos gittet kell használni. Jól működik a szintezés, a repedések maszkolása. Ezenkívül a gitt jó előkészítő anyag: miután a felületet alapozóval kezeltük, a hab műanyag csempe erősebb marad. A száraz gipsz vakolat és a PVA ragasztó kombinálható. Ennek a kombinációnak az az előnye, hogy ez a kompozíció gittkötések lehet.

Felszíni festés

A kitágított polisztirol ellenjavallt a festékek agresszív komponensei, korrozív anyagai. Ezek az összetevők az aceton és az alkid-adalékanyagok. Ilyen típusú mennyezet esetén semleges víz alapú festékek használata javasolt. Kiváló választás lenne vízalapú. Ma a boltokban hatalmas választéka van ennek a festéknek.

Érdekes lesz bronz vagy ezüst díszítéssel. Az ilyen festést egy puha ruhával végezzük, a festéket egy pontra kell felhordani: ez az öregített gipsz-stukkó utánzata. Sokan választják a fényes díszítésű habcsempéket. Kívánt esetben a felület kontrasztos mintával díszíthető.

A hablemezek megfelelő ragasztásához számos ajánlás van:

 • Óvatosan távolítsa el a meszes felületet, a régi vakolatot és a krétát.
 • Törölje le az alapot nedves ronggyal vagy majdnem száraz szivaccsal.
 • Jelölje meg a mennyezetet.
 • A felületet mélyen behatoló alapozóval kell elhelyezni.
 • Előre vágja a panelek sarkait a mennyezeti lámpák aljzatai alatt.
 • Indítsa el a központtól, és fokozatosan lépjen a sarkokba.
 • Ne felejtsük el, hogy a ragasztó száraz legyen.
 • Óvatosan maszkolja a panelek közötti csatlakozásokat.

Az egyik fontos elem a karniszok. Ez a árnyalat meglehetősen bonyolult a végrehajtásban, ha még nem volt korábbi tapasztalata. A feladat megkönnyítése érdekében vásároljon könnyű dekorációval és erős ragasztóval, amely megmenti Önt attól, hogy a járdaszegélyt a felületre kell viselni. Az utolsó lépés a tinta keverék eltávolítása.Ne légy lusta, hogy ezt közvetlenül a csempe ragasztása után tegye, mivel a felület tisztítása nehéz lesz.

Hogyan telepítsünk egy lábazatot?

A lábazat szilárdan megragadható, ragasztót kell helyeznie az ereszre és a falra. Ez nem túl kényelmes, mivel az anyagfogyasztás elég nagy lesz. A gazdaságosabb fogyasztás érdekében ragasztót lehet felhordani a lábazathoz, csatlakoztatni kell a rögzítési ponthoz, és hagyja megszáradni a ragasztót. Ezután szorosan nyomjuk meg az alaplapot, és tartsuk lenyomva két percig.

Az akril tömítőanyag a legkényelmesebb anyag. Ő azonnal megragadja, egy ilyen lábazat elég ahhoz, hogy pár másodpercet tartson. Szöges ízületek - a legnehezebb feladat. Szükséges pontosan vágni őket úgy, hogy az élek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz. Ehhez használhat egy éles kést vagy egy speciális kést a hab vágásához. Bármely hardverboltban megvásárolható.

A sarkok telepítése előtt készítsen mintát a padlóra, és jegyezze fel az összes vágott vonalat. Győződjön meg róla, hogy a sarok szoros, nincsenek rések. A legmagasabb színvonalú felülethez használhatja a csiszolópapírt. A lámpa felszerelése nem lehet észrevehető. A foglalatnak át kell fednie a vezetékeket. A központot a lámpa dekoratív üvegének széle mentén kell vágni. Ehhez csatolhatja azt a belső oldalra, és óvatosan vághat egy lyukat.

Alapszabályok

Fából készült épületek szigetelésénél érdemes néhány árnyalatot figyelembe venni.

 • Emlékeztetni kell arra, hogy a szaunákban a habot ritkán használják. Például nem ajánlott a kazán fölötti helyet habbal lefedni, mert az anyag 90-95 fokos hőmérsékleten ég.
 • A hab pince és a szauna befejezésekor gondosan meg kell fontolni a szellőztető rendszert. A hab légzárósága miatt a helyiség falai azonnal nedvesek lesznek (különösen a fűtési időszak alatt).
 • Ne hagyjon nagy réseket, amelyeken keresztül az egerek és a patkányok futhatnak.
 • Az úgynevezett „termoszhatás” van, amikor a fürdők és a szaunák belsejéből felmelegednek. Ez a penész és a penész megjelenését okozza, ezért ajánlatos az ilyen szobákat csak kívülről melegíteni.

  A fenti szabály más faépületekre is vonatkozik. A helyiség nedvessége hátrányosan érinti az épület keretét, ami gyorsan romlik. A magas páratartalmú épületeket csak erősen ajánlott melegíteni. A nem lakossági habszobák díszítésekor ajánlatos közvetlenül a falhoz rögzíteni a habszemcséket. Ne feledje, hogy a lakóépületek hőszigetelése kötelezővé teszi a hordozórögzítés kötelező telepítését, hogy biztosítsa a burkolat alatti tér megfelelő szellőzését.

  A következő videóban látni fogod, hogyan készíthetsz habot a mennyezetre a habanyaggal.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba