Stretch mennyezet "csillagos ég" a belső

 Stretch mennyezet Csillagos ég a belső térben

A mennyezeti felületek egyik legnépszerűbb díszítési lehetősége egy feszített mennyezet telepítése egy csillagos ég képével. Az ilyen típusú függesztett mennyezetek több mint 10 éve vonzzák az eredetiségüket és a mágiájukat, és így pozitív vevői véleményeket hagynak. A lefedettség sajátosságairól a cikkünkben találkozunk.

Jellemzők

Strukturálisan a feszített mennyezet egy különböző irányba feszített film. A csillagos ég hatására a mennyezet különféle fényforrásokból áll, amelyek a fö mennyezet és a nyúlvány felépítése között helyezkednek el. A behelyezett LED-szálaknak köszönhetően a felületen különböző mintákat és mintákat hozhat létre.

A felfüggesztett mennyezetek alapanyaga lehet PVC fólia, gipszkarton, rétegelt lemez. A csillaghatás létrehozásának legjobb módja a PVC fólia használata, amely tökéletesen sima és sima felületet teremt. A PVC fólia nagy kopásállósággal rendelkezik a szennyeződésekkel szemben, és akár 100 kilogramm terhelésnek is ellenáll.

A mennyezet díszítését éjszakai csillagokkal nemcsak magánlakásokban, hanem szórakoztató központokban (klubok, éttermek, kávézók) is használják.

A csillagos ég hatásának létrehozása többféleképpen érhető el:

 • Optikai szál. Az optikai szálak nem üzemelnek. A szálak önmagukban csak áram nélkül áramolnak, így alacsony villamosenergia-fogyasztóként alakultak ki. Működési élettartama körülbelül 10 év. Az ilyen világítás egyetlen hátránya a magas költség.
 • Optikai szál fotónyomtatással. A sötét színű kopott fotónyomó vászonon. Továbbá rögzítjük a rostszálakat, amelyek rossz oldalról ragyognak.
 • LED-ek. Ilyen megvilágítás tökéletes a könnyűzene létrehozásához, mert a lámpák színe megváltozhat. Tekintettel arra, hogy az üzemi állapotban lévő fűtés nem következik be, a LED-ek használata biztonságos. Egy kis, körülbelül 5-6 éves élet.
 • Fluoreszkáló festék. Ez a fajta dekoráció különböző minták (bolygók, galaxisok, csillagképek, felhők) alkalmazásán alapul. Művészi tehetség hiányában használhatsz stencileket. A festék csak sötétben lesz látható. Ennek a módszernek az előnye, hogy minden ízlésre képeket készít, és a hátránya, hogy nem képes önállóan szabályozni a szerkezet megvilágításának intenzitását.
 • Starpins izzó csapok. Ilyen típusú mennyezet esetén ajánlott a film bevonatának sötét, sőt fekete árnyalatait használni. A nyomtatott csillagos égbolt változata lehetséges. A film hátoldalán egy LED szalagot helyeznek el, és az első oldalon lévő csapok számára lyukak vannak. Az ilyen világítás előnye, hogy a csapok különböző színűek lehetnek, ezért a csillagok többszínűek lesznek.

A mennyezet díszítésére szolgáló konkrét módszer kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a szerkezet mennyire csökkenthető. Az alacsony terekben a mennyezetek 10-15 cm-rel alacsonyabbak lesznek, így a megfelelő választás nem fog csalódni az eredményben.

A "Csillagos ég" feszített mennyezeteknek számos előnye van:

 • Tűzvédelmi tervek.
 • Minimális energiafogyasztás.
 • Lehetőség van a fény intenzitásának önálló szabályozására.
 • Az optikai szál nem igényel állandó cserét.
 • Különböző színsémák, megvilágítási módok és villogás van.
 • Zajmentes kialakítás.
 • Nagy nedvességállóság.
 • A feszített mennyezet elrejti a mennyezet felszínének hibáit és szabálytalanságait.

Ezzel a nyomtatással a feszített mennyezetek megvásárolhatók a kész kivitelben. A rendszert maga is telepítheti, figyelembe véve bizonyos telepítési technológiákat.

9 fénykép

tervezés

A különleges effektusú dekorációs mennyezet kétféle:

 • Dinamikus. Ez a mennyezet lehetővé teszi dinamikus hatások és speciális programok alkalmazását a villogás fényerejének, színének és intenzitásának beállításához. Ez a fajta dekoráció jól néz ki a nappaliban, étkezőben vagy a konyhában, hogy ünnepélyes hangulatot teremtsen. Nem ajánlott a hálószobákban és a gyermekszobákban használni, mivel ezek a rajzok elnyomnak.
 • Statikus. A mennyezet úgy lett megalkotva, hogy utánozza a csillagos ég természetességét. Ez a mennyezeti burkolat tökéletesen illeszkedik a hálószobák és a gyermekek belsejéhez, mert a csillagok fényes, szelíd csillogása nyugtatóan és pihentető módon fog működni.

A statikus mennyezet előnyösebb, mint a dinamikus, mivel alacsonyabb az építési költsége. Az ilyen felső határ telepítése kevesebb időt és erőfeszítést igényel.

Elhelyezési tippek

A csillagos ég hatására két álmennyezet telepítésére van lehetőség. Az elhelyezés első módszere a web áttörése nélkül történik. Ebben az esetben a fény a szövet rossz oldalára esik. A vászon kevésbé tartós.

Szerelési technika:

 • Először is létrejön egy vázlatos mennyezeti burkolat, melyet rajzok vagy minták alkotnak galaxis, csillagképek formájában. Ez a fedél már elkészült kivágásokkal rendelkezik a minta számára.
 • A pinholesen keresztül nyúlik ki a rost. Ha a nyújtást egyetlen szálon hajtjuk végre, a ragyogás kevésbé lesz fényes. A fény fényerejének növelése érdekében használjon egész szálköteget a lyukakba való húzáshoz. Ezután a szálakat a mennyezetre vágjuk vagy legfeljebb 2 m-es kiemelkedéssel.
 • Az utolsó szakasz a befejező lap rögzítése. Ez a szín, a textúra és a minta különbözhet a hamis vászontól. Használhatja a fényes vagy matt szöveteket.

A feszített mennyezet második rögzítési módját úgy hajtjuk végre, hogy a lyukak már a csillagos égbolt telepített rendszerében készüljenek. Továbbá a szálakat a lyukakon keresztül húzzuk és ragasztják a feszített mennyezet sima oldalára. Kívülről az optikai szálakat kivágjuk.

Amikor összekapcsolja a szerkezetet, sok csillag ragyog.

Ebben a változatban ajánlott kristályfúvókák használata a fény szórásához. Egy ilyen rendszer durvább és sűrűbb szövedékeket igényel. A kristály felszerelése megerősítő gyűrűk segítségével történik. A kristályok fekete vagy sötétkék matt PVC-fóliára néznek.

A csillagos ég hatásának kialakításához speciális kivetítőt használnak. A kivetítő halogén mancsból és könnyű szűrőből áll. Ez a mechanizmus csendesen forog egy bizonyos sebességgel, ami befolyásolja a fényességet és a fény színét. A projektorok segítenek a csillagos ég realisztikusabb szimulációjának létrehozásában.

Néha vezetőképes gipszkartonot használnak a feszített mennyezet burkolására. Az ilyen bélés maga is elektromos világítóberendezés.

A telepítés lapra szerelhető a mennyezetre és a hálózathoz való csatlakoztatása. Az utolsó szakaszban a LED-ek be vannak helyezve. Ennek a dekorációnak az egyetlen hátránya, hogy szakembereknek kell telepíteniük. Az ilyen anyag költsége meglehetősen magas, de a mennyezet kialakításának eredménye egyszerűen elképesztő lesz.

Kis szerkesztési trükkök:

 • Az égen lévő csillagok különböző átmérőjűek lehetnek. Ezek értéke közvetlenül függ az alkalmazott rost vastagságától (0,75 és 2 mm között változik).Ha különböző helyeken telepíti a különböző szálak mennyiségét, létrehozhat egy valódi csillag ég teljes illúzióját.

Ajánlott 1–3 pont optikai szálak (2 mm átmérőjű) 1 m2-enként, 3-4 pontnyi szál átmérője 1 mm, és a többi helyet kitölteni optikai szálakkal, amelyek átmérője nem nagyobb, mint 0,75 mm. 1 m2-enként ajánlott 100 és 150 csillag közötti elosztásra.

 • Az 1 mm-nél nagyobb átmérőjű optikai szálat további rögzítésekkel kell rögzíteni, hogy a súlya ne roncsolja meg a függesztett mennyezet szerkezetét.
 • Az optikai szálak telepítésekor elengedhetetlen, hogy ne hajoljanak át. A mennyezetre alkalmas anyag kiválasztásánál érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy az optikai szálak fűtésének maximális hőmérséklete nem több, mint 70 fok.

A csillagos ég hatására kialakuló feszített mennyezet sajátos telepítéshez különös gondossággal és pontossággal jár, bár a végeredmény megéri. Ha nem biztos benne, hogy maga készíti el a mennyezet eredeti és kitűnő díszítését, mindig segítséget kérhet szakemberektől.

Gyönyörű példák a belső térben

Csillagok a sötét kék háttér. A belső tér klasszikus változata a sötétkék vagy fekete vászonon lévő csillagok alkalmazásával jön létre. Ilyen kialakítás mind egyszintű, mind kétszintes mennyezeti burkolaton hajtható végre. Ezt az opciót gyakran fehér díszítéssel egészítik ki. A tervezés alapja egy fényes felület. Nagyon szép ez a lehetőség a medencében. A nappaliban, amelyet pop-art és futurizmus stílusában terveztek, egy ilyen díszítés nagyon megfelelő lenne.

A háttérben a különböző árnyalatok csillagok. Az ötletek a mennyezeti dekoráció létrehozásához nincsenek határok. Például vannak olyan lehetőségek, amelyek segítségével a csillagokat a rózsaszín és zöld mennyezet alapjain lehet alkalmazni. A szoba és a bútorok belsejét is világos és ragyogó árnyalatok egészítik ki. A legfontosabb dolog az, hogy minden szín kombinálódik egymással.

Fotónyomtatás csillagokkal. A matt vagy fényes film felületén különböző képeket (csillagképek, bolygók, galaxis) alkalmazunk. Ez a dekoráció jól fog kinézni az óvodában. A rajzfilmfigurák felületképeit is hozzáadhatja.

Ebben a videóban látni fogja a "Csillagos ég" mennyezet telepítését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba