Tükör nyúlványok: előnyök és hátrányok

A tükör mennyezet drámai módon megváltoztathatja a szobák megjelenését. Ez az ötlet nem új, de a modern technológiák nem túllépték azt. Abban a pillanatban, amikor az összes tükrözött felületű belső elem el van látva, a vezető pozíciót egy feszített mennyezet foglalja el. Ez a népszerűség a jobb telepítési technológiával és az abból készült tükörszövet használatának sokoldalúságával magyarázható.

Különleges jellemzők

A Stretch mennyezet PVC (polivinil-klorid) film. Ennek az anyagnak a gyakorlatiassága teszi lehetővé, hogy a mennyezeti tükör csempe fő versenytársa legyen. És a biztonság szempontjából is meghaladja azt.

Az ilyen mennyezet fő különbsége a szokásos változatoktól egy speciális bevonatban van. Ez az, ami láthatóan tükrözi azokat a tárgyakat, amelyek, bár alacsonyabbak egy közönséges tükörhöz, mennyezeti díszítésként is alkalmasak. A lakkfelülettel ellátott ilyen feszített mennyezet nagyrészt fényes lehet. A fő követelmény itt a visszaverő képesség.

Húzza meg a mennyezetet sima felületen, valamint matt. Különös gondosságot igényel, mivel a felhalmozódott por és egyéb szennyeződések befolyásolják a reflexió minőségét. A mennyezetet puha ruhával mossa le. A meleg alkohololdat nem hagy foltokat, és a szappan hozzáadása segít a helyi szennyeződés leküzdésében.

Ne használjon keféket, csiszolóanyagokat és egyéb tárgyakat, amelyek karcolódhatnak vagy károsíthatják a vászont.

kérelem

A feszített mennyezet technikailag telepítése szinte minden szobában lehetséges. Ez azonban nem a legjobb megoldás az óvoda számára, különösen, amikor egy kisgyerek gyenge pszichével él. Mivel egy ilyen mennyezet további stresszt okoz, a gyermek úgy érzi, hogy valaki figyel. Ugyanezen oknál fogva, ha szereted a magánéletet, nem szabad tükrözött mennyezetet telepíteni a hálószobába, mivel ez egy tökéletes kikapcsolódási hely. Ha egy ilyen környék nem zavarja Önt, és a nárcizmusra való hajlam az egyik személyiségjegye, akkor egyszerűen válasszon egy nyugodtabb színt.

Természetesen egy ilyen látványos részlet minden nappalit díszít. A tükör csak növeli a belső teret. De készülj fel arra a tényre, hogy kiemeli az összes hiányosságot. Ezért olyan fontos, hogy a belső tér teljes legyen, és minden elemet gondosan válasszanak egymásnak.

Az étkezőben és a konyhában, ahol már sok ragyogó részlet van, a mennyezeten lévő tükör különösen harmonikus. A fényt megtöltő hangulat felélénkít minden, még a legkevésbé igényes bútorokat.

És persze, nem hagyhatja figyelmen kívül a fürdőszobát. Mint minden fényes felület, a vászon alaposabb gondoskodást igényel. De a gyakorlatiasság minden megfontolása elhalványul a termelt hatáshoz képest. A végtelenül magas mennyezet mellett a fény tükröződik az oldalsó tükrökben, a króm alkatrészekben, a vízcseppekben - mindez a luxus és a fény kitörölhetetlen hatását eredményezi.

A tükrös mennyezet nemcsak egy lakásban vagy házban, hanem a nem lakóhelyiségekben is megfelelő lehet. A szépségszalonban, vagy tárolja az ilyen lefedettség lehetővé teszi, hogy megcsodálja magát minden oldalról. Gyakran használják az orvosi és bevásárlóközpontokban, így a tükörhúzó mennyezetek egyetemessége és igénye sokszor bizonyított a gyakorlatban.

dekoráció

A modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja azt a lehetőséget, amely a mennyezetét másokkal ellentétben teszi. Ehhez széles színválasztékot mutatunk be, amelyben a hagyományos árnyalatok mellett sok fényes és kihívást jelentő is van.

Ráadásul hajlamos - annál sötétebb a fényesség, annál jobb lesz a tükrözött objektumok körvonala.

A mennyezet lehet:

 • monokróm;
 • többszínű, amelyben különböző hegesztéssel vagy bagettekkel vannak összekötve. A kapott varrás egy kicsit észrevehető lesz.

A megvilágítás komolyan befolyásolhatja egy szoba és az abban található összes felület megjelenését. Ezenkívül a lakk bevonat jól tükrözi a sugarakat. Igen, és telepítse a mennyezet ilyen típusú lehet szinte bármilyen típusú lámpatestek. Ezek lehetnek:

 • csillárok;
 • spotlámpák;
 • vezetett szalag.

De a legsikeresebb lenne az ésszerű kombinációjuk - így a szoba egy bizonyos részét kiemelni vagy kiválaszthatja. Ezen túlmenően a kombinált világítás lehetővé teszi, hogy egyedi fényt és árnyékot játsszon, és a tükrözött mennyezet segít javítani ezt a hatást.

A feszültségszerkezet alakja sajátos dekoráció lehet. Nyilvánvaló, hogy a szoba mennyezetének alakja nem változtatható meg. Ebben az esetben arról beszélünk, hogy a mennyezetet bizonyos területekre és szintekre osztjuk, aminek köszönhetően a hullámok, kupolák, ablakok és más fantasy minták jelennek meg a mennyezeten. A többszintű szerkezet elemei teljesen tükröződhetnek vagy csak részlegesen tükrözhetők. Ezenkívül egy ilyen vétel a színekkel és a világítással együtt segít megosztani a helyiségeket zónákra.

Erősségek és gyengeségek

Tehát a fent említett széles körű használat és egy meglehetősen nagy modelltartomány mellett a tükörhúzó mennyezetnek az alábbi előnyei vannak:

 • Biztonság. Ha összehasonlítjuk a feszített mennyezetet csempézett vagy felfüggesztett mennyezettel, akkor a szerelési technika betartásával az összeomlás nem fenyeget. Nem tapasztal stresszt. Nem is beszélve arról, hogy maga az anyag modern, könnyű, nem mérgező.
 • Szoba paramétereinek megváltoztatása és az építészeti hibák elfedése. A tükrözött mennyezetek segítségével létrehozhatja az életterület bővítésének illúzióját, sőt hatékonyan elrejti az összes szabálytalanságot, vezetést, szellőztető kommunikációt.
 • Az alkalmazás sokoldalúságát nemcsak a kiváló külső adatok, hanem a nedvesség, a napfény és a hőmérséklet ellenállása is magyarázza. Ennek köszönhetően medencékben, fürdőszobákban, néhány háztartási helyiségben használható. Ez is hozzájárul az egyszerű tisztításhoz.
 • Elérhetőség. Az ilyen lefedettség már nem ritkaság. A különböző árszínvonalú hazai és külföldi gyártók vásznát árusító cégek nagy számának megjelenése lehetővé teszi azok hozzáférhetőségét.
 • A telepítés - jóllehet szakemberek által végzett - elég egyszerű. Bármely javítási szakaszban zaj, por és rövid idő alatt végezhető el.
 • Tartósság. A teljes élettartam alatt a szövedék javítása nem szükséges, a festékek nem fakulnak, a bevonat nem deformálódik. Ezen túlmenően, ha a szomszédok elárasztották, megmenti a bútorokat, és a felhalmozott vizet egyszerűen le lehet üríteni.

A tükrözött nyúlványok már megvásárolt személyek visszajelzései alapján számos fő hátrányuk azonosítható.

Nem sok közülük van, de ezek kiválasztásakor még mindig figyelembe kell venni:

 • A penge vastagsága kicsi, így mechanikusan sérülhet (például egyszerűen tisztítsa meg).
 • A különböző gyártók festményeinek standard szélessége két méteren belül változik. Ezért, ha a mennyezet meghaladja ezt az értéket, fel kell készülni az illesztésekre vagy megverni őket részekre vagy szintekre osztva.
 • A telepítés során több centiméter lesz eltávolítva. És sok tekintetben függ a lámpák típusától. Ezért ezt figyelembe kell venni az építőanyagok beszerzésénél, bútorok vagy függönyök megrendelésénél.
 • A tükörvászon fürdőszobájában a szárított fröccsenés és a szappan csöpögés észrevehető, ezért, hogy megőrizzék a sugárzó tisztaságot, speciális szerszámok és idő szükséges.

Érdekes példák

 • A win-win a mennyezet és a falak tükörfelületének kombinációja.A napsütéses oldalon túlságosan ragyogóan fenyeget, míg egy sötét szobában a fényesség a tágság illúzióját eredményezi.
 • A világos színek nem csak kötetet adnak, hanem frissnek és könnyűnek is látszanak. Úgy tűnik, hogy egy konzervatív megközelítés, amelyben a falak és a mennyezet színe egybeesik, különleges varázst szerez, ha az utóbbira tükörvászon kerül felhasználásra.

Elmondható, hogy még a belső térben semleges színekben, elegáns slipek. Itt, mint máshol, nem fontos, hogy túlzásba vesszük a részleteket.

 • A falak és a mennyezet színkombinációja opcionális. A kontraszt soha nem megy ki a divatból, különösen, ha fekete-fehér. A fenékmentes mennyezet szó szerint elnyomja a csodálatosságát.
 • A színes vásznok kombinációjában a harmónia még mindig fontos. A színes ékezetek nemcsak a zónázás módjaként szolgálnak, hanem hangulatot is teremtenek.
 • Amellett, hogy a színek kombinációja, talán a különböző típusú mennyezetek kombinációja. A tükörhúzódás és a matt függesztés tökéletesen egymásra néz, ha egyetlen stilisztika egyesíti őket. A kombinált világítással kombinálva a belső tér készen áll a megjelenésre.

Tekintse meg az alábbi videót a tükörre szabott feszített mennyezet felszerelésére vonatkozó tanácsokért.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba