Stretch mennyezet hálószoba lakberendezés

Amikor a hálószoba mennyezetének javításáról van szó, azt hangsúlyozzák. Ez a szoba a lakás egyik legbensőségesebb szobája, amelynek kialakítása bizonyos ízelítői preferenciáknak van kitéve. Ugyanakkor a légkörnek pihentetőnek kell lennie. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az álmennyezetek relevanciáját a hálószoba lakberendezésében, azok jellemzőit és módjait a maximális harmónia eléréséhez.

Különleges jellemzők

A feszített mennyezetek, függetlenül a konstrukció típusától, egy speciális rögzítőelemek segítségével vannak rögzítve a keret mennyezetére. A szövedék rögzítése meglehetősen merev és egyenletes, ami biztosítja az anyag egyenletességét és simaságát, valamint a hajtogatások hiányát. Ezek a mennyezetek stílusosak, esztétikailag vonzóak és modernek. A kellemes megjelenés mellett számos előnye van, amelyek népszerűvé teszik őket a hálószobabútorok területén.

Figyeljük meg a funkcióik előnyeit.

 • Ezek a termékek praktikusak és tartósak. Gondos kezeléssel és rendszeres gondozással több mint 20 évig tartanak.
 • A mennyezet díszítésére használt anyag nem ellenáll a deformációnak és a hőmérsékletváltozásnak. A kompozíciótól függetlenül nem reped, nem csökken idővel.
 • A speciális impregnálások miatt a ruhát nem égetik fel, kiküszöböli a kondenzátum képződését. Ezért az ilyen anyagok díszítik a hálószobákat magas páratartalmú házakban.
 • A nedvesség ellenállása miatt a feszítőszerkezet nem teszi lehetővé a víz szivárgását, ha hirtelen a szomszédok szivárognak.
 • A feszítőszerkezetek tökéletesen kombinálhatók a gipszkartonnal, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen tervezési ötletet bármilyen belső stílusban végezzen.
 • Ezek a mennyezetek ártalmatlanok a háztartások egészségére. Működés közben az anyag nem bocsát ki káros toxint a levegőbe.
 • Könnyen telepíthetők, és nem igényel előkészítést az alapról és annak beállításáról. A telepítést legfeljebb egy napig végezzük.
 • Ezek a tervek megbízhatóak. Erősen a mennyezethez vannak rögzítve, ami kiküszöböli a vászon elesését és elesését.
 • A feszítőrendszerek lehetővé teszik a mennyezet magasságának kiválasztását, ami kényelmes, ha a különböző falak magasságkülönbségét ki akarja állítani.
 • Ezek a termékek korlátlan színválasztékkal és a fotónyomtatás lehetőségével jellemezhetők, aminek következtében a hálószoba kialakítása különleges légkört biztosít.
 • A vásznok változatos fajták, míg az anyagokat gyakran sikeresen kombinálják egymással, lehetővé téve, hogy hangsúlyozzuk a hálószoba kívánt funkcionális területét.
 • Ezek a feszültségrendszerek, amelyek ügyes megközelítéssel rendelkeznek, klasszikus, modern, etnikai, vintage stílusokhoz alkalmazhatók. Napjainkban a kreatív belső stílusokban megfelelőek.

A piacon az építőipar és az elrendezés területén a feszített mennyezetek széles skálán kerülnek bemutatásra, egyéni megközelítéssel az egyes ügyfelek számára.

Azonban a fő előnyök mellett a feszített mennyezeteknek számos hátránya van.

 • A keret és a panel anyagától függetlenül ezek a tervek ellopják a használható terület centimétereit. A tágas hálószobákban ez nem ijesztő, de ha a tervezést egy kis helyiségben végzik, a helycsökkentés vizuális hatása lehetséges.
 • Az anyag bizonyos kategóriái nem nyújtanak nagyobb szélességet, ami a varrási technológia használatához vezet, amely bizonyos típusú bevonatoknál észrevehető.
 • Jelentős szivárgással, általában rozsdás vízzel, néha meg kell változtatnia a panelt.
 • A nyújtható mennyezeti anyag az erősségtől függetlenül nem jelentős mechanikai sérülésekre és ütésekre van tervezve. Ha ez megtörténik, akkor nem kell beállítani, szükség van a bevonat szétszerelésére.
 • Az egyik hátránya a legmagasabb kategóriájú vászonra történő fotónyomtatás magas költsége. Gyakran ő az, aki drágább, mint az összes alkatrész és a mester hívása.

típusok

Ma a hálószobában a nyúlványok többféle anyagból állnak. Hagyományosan két típusra oszthatók: film és textil. A második termékek közötti különbség a fagyállóság, aminek következtében fűtetlen házban hálószobákba telepíthetők. Mindkét minta jó a tetőtéri hálószoba díszítésére, függetlenül a tető lejtőinek összetettségétől, amely ebben az esetben a mennyezet és a falak. A technológusok itt egy szögben.

A PVC fólia fényes és matt textúra lehet. Minden típusú bevonatnak saját észlelési árnyalatai vannak, és megtalálják a csodálóit. Például a fényes feszített mennyezet előnye, hogy vizuálisan növelheti a hálószoba helyét. Ugyanakkor az ilyen bevonat tükröző hatása emocionális feszültséget okoz, ami automatikusan kizárja a hálószoba pihenésének lehetőségét.

Ezen túlmenően a tükörhatás megduplázza a bútorok számát, tükrözve őket a textúra rovására, ami különösen érzékelhető, ha a színek alapja a sötét szín. Ennek következtében a hálószoba zavarosnak tűnik, ami megfosztja a kényelmet és a kényelmes felfogást. A másik árnyalat a fényvisszaverődés visszaverődése a háttérvilágításból, amelyet szintén meg kell verni az egyéb anyagok tervezése mellett. A tisztítás után kiegészíti a házasság felbontásának hiányosságainak listáját.

A matt film egyedülálló a durva textúra miatt. Ellentétben a fényes kollégával, ez az anyag fényt hoz az űrbe anélkül, hogy pszichológiai összetettséget teremtene. Lágyabb, kényelmesebb és gazdagabb a textilfajtákban. Ha ez a vászon mintázattal van díszítve, az összes vázlata látható, míg az anyag nem versenyez a nyomtatással, amely lehetővé teszi a harmóniát a nyújtó mennyezet kialakításában.

A textil fajták matt felületűek. A drága anyag szatén bevonat. Jellemző selymes fénye van, aminek következtében az anyag összehasonlítja a belső elemeket önmagával, arra kényszerítve, hogy megfeleljen a kívánt állapotnak. A textilbázis miatt az ilyen anyagot nehezebb karbantartani: nedves ruhával vagy félszáraz szivaccsal törölhető, de a por rendszeres porszívóval eltávolítható.

A hálószobában a függesztett mennyezet kialakításának összetettsége lehet:

 • egyetlen szint;
 • két-szintű;
 • háromszintű (többszintű).

Az egyszintű változat elsősorban a szokásos magasságú (2,5-2,7 m) lakásokban alkalmazható. Ezek a tervek megfelelőek a kis hálószobákban (kb. 12-18 négyzetméter). Az egyszintű szerkezetek egyszerűek, a legtöbb esetben a hálószobás mennyezet körül egy öntő- vagy mennyezeti lábazat jellemzi.

Kétszintes és többszintű feszítőszerkezetek alkalmazhatók tágas, magas mennyezetű szobákban. Ezek a lehetőségek különösen érdekesek, ha ezekben a hálószobákban különálló építésű mennyezetű ablakok vannak (pl. Kupola formájában). Ez sok lehetőséget kínál a tervezésre, lehetővé téve a feszültségszerkezet rovására, és mondjuk a gipszkartonra, a mennyezeti zóna összetettségét a mennyezet méltóságává. A gipszkarton rugalmasságának köszönhetően a feszített mennyezeteknek különböző szintekből kialakított és akár virágos kialakításúak lehetnek. Az ilyen technikák minden hálószobás apartmant különlegessé tesznek, ezáltal a luxus és a finom ízlés jegyzetei.

tervezés

A hálószobában a feszített mennyezet kialakításának számos tényezője van, beleértve a személyre gyakorolt ​​színhatást is.A hálószobában pihentető légkör kialakulásának köszönhetően a színpaletta kényes és világos árnyalatait használják. A választott ötlettől függetlenül próbálja meg a fehér szín kialakításába belefoglalni, amely vizuálisan a mennyezetet magasabbra teszi, miközben hozzáadja a hálószobához a fényt és a könnyedséget. Ha a design más színű, a fehér lágyító kontraszt.

Számos tervezési megoldás létezik, amelyeken keresztül ma a hálószobában felfüggesztett mennyezet áll rendelkezésre.

Ezek a következők:

 • a kontraszt két árnyalatának vétele;
 • a ruha áthelyezése a falra a fejen;
 • feszítő betét az ágy területére;
 • a kép használata;
 • a központi és a kiegészítő világítás aktiválása;
 • kompozit képfogadás beépített háttérvilágítással.

A rajzok legsikeresebb megoldásai a csillagos égbolt, a csillagképek és a ködök kozmikus motívumai pihentető képei. A gyerekek alvóhelye vidám megközelítést jelenthet a tervezéshez. A hálószobában az álmennyezetek legjobb árnyalatai fehér, bézs, krém, tejszerű, elefántcsont hang, halvány rózsaszín, lila, őszibarack. A prioritás a meleg hangok. A fekete szín összetett egy hálószobához: lenyűgöző hangulatot teremt, még akkor is, ha kétszínű, fehér vagy bézs színű, acél vagy más színpaletta árnyalataiban használják.

A mennyezet díszítése a stílustól függ. Például a klasszikus, klasszikus, klasszicista, klasszicista trendekre jellemző jellegű díszítés a vakolatformákat utánzó elemek formájában. Ebben az esetben a szerkezetek formáinak egyszerűnek és szigorú szimmetrianak kell lenniük. Lehet egyszerű és összetett geometriai alakzatok, aranyból díszített vásznok.

Ha az ötletek kreatívabbak, ez az anyag vagy a minta színében tükröződik. Például egyes etnikai minták esetében fontos, hogy a világos háttéren sötét színekkel készülő jellegzetes mintákat vagy díszeket mutasson. Vagy merész szín kontrasztok, valamint részleges betétek a gipszkarton hátterével szemben hamis erkélyek vagy szimulált csövek hozzáadásával a kommunikációs rendszer számára.

világítás

A hálószobában a különálló téma méltó megvilágítás felső határa. Ennek oka, hogy bármilyen konstrukció különleges lehet, még a legegyszerűbb egyszintű minta nélkül is. Eddig a feszültségszerkezetek igényelt világítása a LED-es izzók.

A lámpák maguk is sokfélék lehetnek, de a legnépszerűbbek:

 • lapos panelek;
 • pont (spotlámpák);
 • foltok (állítható szögű lámpák);
 • hajlékony szalag egy vagy két különböző sűrűségű diódával.

Ezen túlmenően, a mennyezet kiemelkedése egy kihúzott vászon mellett az eredeti formájú csillár. Ellentétben a klasszikus analógokkal, kristályokkal és árnyalatokkal, a modern megközelítés magában foglalja a mennyezet díszítését könnyű központi lámpával. Ez a csillár a lehető legkönnyebb, tömege apró lámpabútorok, és a masszív érzés hiánya jellemzi. Ez a dekoráció fényesen ragyog, maguk az izzók ártalmatlanok, és észrevehetően kitűnnek az összes ismert analóg ellen, amelyre a vásárlók körében keresnek.

A felhasznált minták nem csupán modern fényforrások.a minimális energiafogyasztásban különbözik, és illeszkednek a hálószobába tervezett nyúlványok bármilyen kialakításába. Minimális méretben különösen fényesen ragyognak. Ráadásul a színárnyalatok széles választéka és a legfontosabb a tinédzserek és a fiatalabb generáció, az RGB rendszer, amely lehetővé teszi a fényáram színárnyalatának megváltoztatását egy okostelefonhoz csatlakoztatva egy speciális program segítségével.Mivel ezek a lámpák eltérnek az irányított fénytől, és nem tudják megvilágítani a hálószoba minden sarkát, helyük egy vonalzó vagy göndör vonal, amelyek egymással azonos távolságra vannak.

A hálószoba számára ideális lámpatestek egy rugalmas szalag. Meg tudja ismételni a doboz bármely kanyarját, tökéletesen illeszkedik az alaplap és a mennyezet közé, beágyazható. Emellett az eredeti megoldás az optikai szálak használata. Ez a fajta megvilágítás spotlámpákkal és szalaggal együtt használatos, hogy a csillagok égből való valósághű képet hozzon létre a csillogó csillagok hatására.

Tippek és trükkök

Kétséges, hogy melyik anyagot részesíti előnyben, hallgathatja a stylistok véleményét. Ez lehetővé teszi a vizuális hatás jobb megjelenítését és a gyakorlati korrelációt az esztétikai érzékeléssel.

Egy kis hálószoba mennyezetének megszervezéséhez válasszon egy fényes, fehér színű anyagot, amelynek homályos szerkezete van. Így vizuálisan növelheti a helyiséget.

Ha meg kell választani a rajz és a textúra között, akkor előnyben kell részesítenie a felület típusát: a rajz egy bizonyos légkört igényel, míg a bútorok árnyékként választhatók.

Ne félj kísérletezni: a fényes és matt panelek tökéletesen kombinálódnak egymással. Azonban, annak érdekében, hogy azok kifejezőbbek legyenek, egyiküknek dominálnia kell. Ebben az esetben a fényesség nem lehet sok.

Ne terhelje túl a mennyezet kialakítását kontrasztok és sötét tónusok bőségével: ez a nehézség érzését eredményezi, vizuálisan összenyomja a falakat. Ne próbálja meg agresszív és depressziós hangokat kombinálni a hálószobában: depressziós állapotot alakítanak ki a fizikai szinten.

Ügyeljen arra a háztartás életkorára, amelynek a szobájában a mennyezet telepítve van: az idősebb családtagok számára lila, kék, rózsaszín színek nem megfelelőek.

Ha a szoba déli oldalon található, hűvös árnyékot használhatunk (például kék, kis mennyiségben), ez vizuálisan frissíti a helyet. Ne függessze fel a nagyfeszültségű csillárokat a feszítőszerkezetre egy képpel: csúnyanak tűnik, a nyomtatás pedig sík panelek vagy beágyazott spotlámpák formájában történő hozzáadását jelenti.

A tervezés nem unalmas volt, a feszítőszövetet a gipszkarton szerkezetekkel kombinálja. A megkönnyebbülés a mennyezet sokoldalúságának érzését eredményezi. Ha a hálószobába sok bútor és tartozék szükséges, jobb, ha a szerkezet felszínét matt vagy szatén vászon díszíti mintázat nélkül. Ha színre van szükség, hagyja, hogy meleg, világos háttér legyen, és semmi más.

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet a legjobban megtervezni, olvassa el a szerzői munkák példáit, értékelje a szín hatását: segít pontosan megérteni, hogy mi alkalmas a hálószobádra. Megjegyzés: érdekes textúrája gyöngyház vagy matt anyaggal inkább fényes. Ha azonban a belsőépítészet modern irányban (modern, hi-tech, brutális) tartósan fennmarad, csak a fényességre van szükség.

Mit kell figyelembe venni a stílus kiválasztásakor?

A hálószoba mennyezetének befejezéséhez feszültségszerkezetet választva érdemes megfontolni annak kombinációját egy speciális tervezési stílussal. Ellenkező esetben a mennyezet külön lesz.

Hívja magát több ajánlással:

 • Kiválasztásakor a szín a ruhát, ne alkalmazkodni a háttér a falak: a design sokkal tartósabb, nem függ a változás tapéta vagy dekoratív vakolat.
 • Ne ismételje meg a padlóburkolat színárnyalatát a mennyezet színében: így vizuálisan simíthatja a hálószobát.
 • Ha egy adott tartozékra fókuszál (például egy drága váza árnyalata, egy értelmes kép mintája), ne válasszon ki egyformán: a kapcsolódó hang kis eltérése sokoldalúnak tűnik.
 • Ha a hálószobában található bútorok élénk színekben készülnek, alapként vehetik fel őket, hasonló árnyalatot adva a kontraszthoz a nyújtószövet fehér háttéréhez képest.
 • Annak érdekében, hogy a mennyezet díszítése harmonikus legyen, kövesse a világítóeszközök dekorációjának hasonlóságát. Ha a szalag elrejthető, a spotlámpákat és a központi hangsúlyt egyetlen együttesre kell összevonni.
 • Ne használjon erős, sárga vagy túl kék árnyalatú fényforrásokhoz: állandó ragyogással károsítják a szemet, nyomást gyakorolnak a pszichére, és depressziós állapotot váltanak ki.
 • Egy hálószobás tini megpróbál matt anyagokat használni. Ha úgy gondolja, hogy nem elég eredeti, rendeljen egyszerű fotónyomtatást. Kerülje a nagy színeket és mintákat.

Vélemények

Stretch mennyezetet tartanak egy jó módja annak, hogy tervezzen egy hálószobát. Ezt a házi kézművesek és a tapasztalt kézművesek által a szobák építésével és díszítésével foglalkozó fórumok számos véleménye jelzi. Ezek a formatervezési minták rávilágítanak azokra, akiket építettek. Az ilyen mennyezet a hálószoba díszítése, - a felhasználók biztosak, és megjegyzik, hogy ez a mennyezeti zóna díszítése alkalmas a lakás minden szobájának díszítésére a loggiaig és a fürdőszobáig.

Néha a fórumok oldalain helyettesítheti a kétségeket arra vonatkozóan, hogy a nyúlványok károsak-e. Ugyanakkor itt is megjegyezzük, hogy nincs környezetbarátabb kivitel. A szintetikus összetevőit és a különböző impregnálásokat is figyelembe véve nem károsítja az egészséget, - a szülők, akik ezeket a terveket építették gyermekeik hálószobájába. Ugyanakkor a nyúlványok különleges hangulatot teremtenek, amely kitölti a hálószobát egy bizonyos ünnepséggel és egyediségérzetgel.

Gyönyörű példák a belső térben

Az alábbi fotógaléria valós képeket mutat be a befejezett belső terekről.

A beépített világítással díszített, az ágy fölötti, többszintű kialakítás stílusosnak tűnik. A lakonikus geometriai formák és az anyag fehér színe különleges hangulatot kölcsönöz.

Egy példa arra, hogy a hálószoba színeit a nyúlvány és a gipszkarton doboz fehér színének köszönhetően ki lehet húzni. A perem körüli fényszórók lágy fényben töltik be a szobát.

Az eredeti megoldás vintage stílusban. A nyúlvány vászonának kismértékű hangsúlya a fotónyomtatással egy bizonyos korszakba zuhan, ugyanazok a beépített lámpák a mennyezeten és a bútor homlokzatán a belsőépítészeti kompozitot alkotják és teljesek.

A gazdag színekkel díszített hálószoba színrendszere alkalmas egy tizenéves lány szobájának díszítésére. A szövet fényes textúrájának kombinációja egy többszintű gipszkarton szerkezettel néhány romantikus jegyzettel rendelkezik.

A lila és a fehér árnyalatok összekeverése a nyújtó mennyezet kialakításában nem kevésbé sikeres fogadás a lány hálószobájának díszítésére. Ez a megoldás tökéletesen kombinálható a polcok díszítésével, valamint a tapéta mintájával. A beépített soffitok elegánsak.

Reális tervezés a csillagos ég alatt, mint a srácok. Egy ilyen tér a világítás rovására kitölti a hálószobát vizuális mélységgel, törölve a felső szint határait.

Egy eredeti és stílusos megoldás egy tinédzser szobájához. A háló alatti területre enyhén hangsúlyos. A téma a pihenésre és pihenésre szolgál.

Szokatlan megoldás a tetőtér mennyezetének díszítésére vászonvászonkal. Az ablak imitációjával való tervezés reálisnak tűnik. A függöny dekoráció kellemes hangulatot teremt.

  A tetőtérben fekvő tetőtéri titkos hely a kaland szellemében minden fiút vonzza. A gipszkarton kialakításhoz az ágy fölött található képkártyával ellátott vászon vászon díszíti.

  A videofelvételben látható óvoda telepítése a feszített mennyezetre.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba