Stretch mennyezet belsőépítészeti

Szinte nincsenek korszerű javítások függesztett mennyezetek nélkül. Valóban, a szoba kialakításának egyedülálló kiegészítése mellett a függesztett mennyezet is elég praktikus, és telepítése rövid idő alatt történik. A lakásban és egy magánházban vagy irodában feszítő ruhák segítségével kellemes belső teret hozhatunk létre.

előnyök

A feszítőszerkezetek előnyei a legnyilvánvalóbbak a szokásos festett mennyezetekkel, forgácslapokkal vagy gipszkarton bevonatokkal összehasonlítva. Ezek tökéletesen sima felületet hoznak létre, maszkolva az alaphibákat, és a telepítés helyén tárolja a helyet:

 • a szokásos csuklós kialakításnál 10 cm magasságig „eszik fel”,
 • feszültséggel - legfeljebb 3 cm.

Előnyös tulajdonságok:

 • hosszú élettartam megfelelő gondozással - 15-25 év;
 • könnyű összeszerelés;
 • szép és esztétikus megjelenés;
 • különböző modellek, színek és stílus;
 • korlátlan számú nyomatok és díszek, amelyek a felületre alkalmazhatók;
 • alkalmas minden típusú helyiségre - a fürdőszobától az óvodaig;
 • a beépített fények felszerelésének képessége;
 • struktúrák létrehozása több szinten;
 • a környezetbarátság és a biztonság - nem bocsát ki mérgeket és káros összetevőket.

A feszített mennyezetek hátrányai:

 • Áramlás esetén cserélje ki vagy ürítse le a folyadékot;
 • éles tárgyak kitettsége által károsodott.

A helyes választás a feszített mennyezet alakjának és a megfelelő tervezési színeknek a teret bővítheti, hangsúlyozhatja a belső stílus stílusát.

Feszültségformák

A feszített mennyezetnek a következő formái vannak:

 • Classic. Vízszintes, egyszintes felület, bizonyos esetekben megdönthető. A megoldás minden szobában alkalmazható.
 • Tier. Ezt elsősorban a helyiség magasságának vagy zónázás esetén használják.
 • Arch. A kialakítás során a szoba geometriai térsége teljesen megváltozik. Egy lehetséges eredmény a kupola alakú mennyezet.
 • Dune. Ruhát a mennyezetről a falakra vagy oszlopokra haladva. Zónázás esetén használatos.
 • Az egyik legdrágább költséghatár csillagos ég. A kiviteli alaknál speciális beépített lámpákat használjon.

Stretch mennyezeti anyag

A feszültségszerkezet ára nem csak a telepítés formájától és összetettségétől függ, hanem a webes anyagtól is.

szövet

Az ilyen szövet poliészterből készül, kötött kötéssel. Finom hálós szerkezete van, amely biztosítja a légáteresztő képességet. Nagy szélességű, amely lehetővé teszi, hogy a felületeken varratok nélküli mennyezeteket hozzunk létre. Az erő és tartósság elérése érdekében az anyagot poliuretán kompozícióval impregnáljuk.

A telepítést hőlégfúvó nélkül, hideg módszerrel végezzük. A szövet mennyezete lehet klasszikus fehér vagy színes. Lehetőség van arra is, hogy a nyomtatás vagy a mintázat vászonjába kerüljön.

vinyl

Ennek a filmnek az alapja a polivinil-klorid, amely plaszticitást és szilárdságot ad a vászonnak. Az egyik további alkotóelem a klór, amely veszélyes lehet az erős hővel rendelkező emberek számára.

Ezért a PVC-t nem szabad szaunákba vagy fürdőkbe telepíteni. Nem tolerálja a vinil és a negatív hőmérsékleteket, gyorsan elveszti a fűtött helyiségekben.

Azonban ez a mennyezet színben változik, fotónyomtatás vagy bármilyen rajz alkalmazása lehetséges.A vászonnak változatos felülete lehet: fényes, matt vagy szatén, ami élénkíti a belső teret, vonzóbbá teszi. A vinil mennyezet vízálló és könnyen tisztítható.

Az ilyen típusú bevonatok a gyártótól függően különböző szélességűek lehetnek:

 • Európai - 2,2-2,4 m;
 • Kínai - 3 m és több.

A kis szélességek - 1,3 vagy 1,5 m - ma már csak a régi berendezéseken készülnek, amelyek a termék minőségének indikátoraként szolgálhatnak. A szerelés során keskeny vászonokat csatlakoztatnak, a varratokat hegesztik. Ha a telepítést szakemberek végzik, akkor a forrasztás nem veszíti el esztétikáját, a varratok szinte láthatatlanok.

Stretch mennyezeti textúrák

 • Fényes. A leggyakoribb és tartósabb vásznok, amelyek kiegészítik a szoba kialakítását. Telepítse őket mindenhol - magánházaktól az adminisztratív helyiségekig. Mivel kiváló zaj- és hangszigeteléssel rendelkeznek, a fényességet a mozikban, a stúdiókban stb. Használják.

A vászon tükörhatást hoz létre, amely segít a terem terének bővítésében a tükröző tárgyakkal.

 • Matt. Vizuálisan hasonlít a szokásos fehérített mennyezetre, ne tükrözze, ne tükrözze a fényt. Az ilyen vászonok standard négyszögletes szobákhoz alkalmazhatók, diszkrét kialakítással, ahol maga a szoba belseje eredeti, és nincs szükség további díszítőelemekre.

Az a tény, hogy a matt felületek nem tükrözik a fényt, az ilyen mennyezetet helyszíni vagy függő világító eszközökkel kell kiegészíteni.

 • Szatén. A vászon fényvisszaverő képessége minimális, de a felület csúnya és ideális, sőt a szatén szövethez hasonlít. A szelíd textúra a világos és pasztell árnyalatokat használja: bézs, rózsaszín, olíva és fehér. Az eredetiség és a düh megadásához fotónyomtatást használhat.

Ezeket a mennyezeteket egyszintű megoldásra és komplex, többszintű szerkezetekre használják, a különböző textúrák és a mennyezetrészek árnyalatai kombinálhatják a belső teret.

A feszített mennyezet stílusai

A felszíni bevonatok modelljei változatosak: előnyben részesítheti a függesztett mennyezet perforációval, fotó háttérképekkel, matricákkal vagy strasszokkal. Hogy a virágok, a kozmosz vagy a gyümölcsök a mennyezeten jelennek meg, függ a szoba céljától és stílusától.

 • Hi-tech vagy loft. A modern trendek szabják meg saját befejezési követelményeiket, a vinil ideális számukra. A sok szín és mintázat közül mindig lehetőség van arra, hogy kiválasszuk a megfelelő hangot, a vászon keretezését érdekes háttérvilágítással.

A fényes vagy sötét színekkel kialakított design geometriai alakja tökéletesen illeszkedik ehhez a stílushoz.

 • Classic. Mindig releváns. A tapasztalt stílushoz a bézs színű matt mennyezet vagy a szatén finom árnyalatai megfelelőek lesznek, amelyek a csodálatos csillogásnak köszönhetően az egyéniséget adják a belső térnek.

Tökéletesen kiegészíti a klasszikus íves, világos színek szerkezeteit.

 • Modern. Ez egyenes vonalakra és tiszta formákra korlátozható, ezért a legmegfelelőbb megoldás egy rétegben lévő matt mennyezet további elemek nélkül.

A színpaletta fehér. Használt és sötét színű, de díszítés nélkül és a felületen lévő rajzok nélkül.

 • Fyuzhn. Világos és eredeti stílus. Kiegészítheti a természetes textúra utánzata: kő, fa, szövet, stb. Az íves többszintű kialakítás megfelelő lenne a fúziós belső térben, jobban kombinálva a kiegészítő világítással: lámpák vagy LED-szalagok a szintek között vagy dekoratív párkányon. Ez a szín és a fénypontok játékát hozza létre.
 • Ethnics. A stílus sajátossága határozza meg a szín jelenlétét. Szafari rajongók számára lehetséges egy gepárd vagy zebra bőrét imitáló kép, valamint a különböző sárga vagy barna színekkel kombinált formák kombinációja.

Például a vadnyugat népe a vászon megfelelő díszével és további részletekkel.A pasztell színű hímzés rusztikus motívumai kézműves szőnyegek és durva kerámiák által támogatottak.

 • Minimalizmus. Ez egy lineáris stílus, szükségtelen részletek és komplex belső megoldások nélkül. A kiegészítés matt mennyezetként vagy fényessé válik, amely megfelel a szoba általános színének.

A különböző szobák mennyezetét használjuk

 • A hálószoba. Ez a szoba nyugodt és békés. Optimális lesz a vászon szatén vagy matt textúrák nyugodt, pasztell színek: bézs, olíva, elefántcsont, halvány rózsaszín, ég kék.

A mennyezet árnyékának kiválasztásakor kerülni kell az élénk színeket és a színes festékeket, hogy a belső tér lazítson és nyugalom legyen.

 • Nappali Ez a ház fő szobája, ahol a vendégeket meghívják és ünneplik. Lehetnek PVC-k és különböző színű szövetek, vagy mindkettő kombinációja. Üdvözöljük a többszintű felső határok használatát.
 • Kitchen. E területen a mennyezetnek praktikusnak és könnyen tisztíthatónak kell lennie. Ne használjon fehér vászont, hogy megakadályozza az élelmiszer és a zsír belépését. Ugyanezen okból kerülje el a többszintű tervezést.

Mennyezeti szerelés és karbantartás

Javításakor a beltéri mennyezet a végső szakaszban van telepítve, amikor az összes poros munka, festés, tapéta beillesztése. A folyamat időtartama a szoba méretétől és a mennyezet kialakításától függ.

Szerelt vászon a kereten, amely először megy. Ezek fém profilok csavarokkal és csavarokkal a falhoz. A szilárd szerkezetekhez további szerelvényeket is használnak.

A kapott kereten húzza ki a kész anyagot, és többféle módon rögzítse:

 • szigony;
 • ék;
 • shtapikovym;
 • Klip.

Szinte nincsenek különbségek az anyag és a PVC beépítésében, kivéve, hogy a szövet nem igényel zsugorodást, és a vinil meleg levegővel fűthető egy speciális pisztolyból.

A speciális felszerelések jelenléte és bizonyos összeszerelési készségek birtoklása világossá teszi, hogy jobb a PVC mennyezet telepítését a szakemberek számára bízni.

A függesztett mennyezet telepítése, lásd a következő videót.

Jellemzője a feszített mennyezetre

A feszített mennyezetek nem igényelnek különös gondosságot: elég időről időre száraz ruhával törölni. A nedves tisztítás rendkívül ritkán történik, ügyelve arra, hogy ne sértse meg az anyagot, a színt.

Meg kell mosni ruhát koptató tisztítószerek és durva kefék használata nélkül. Az ismerős háztartási vegyszerek használata károsíthatja a bevonatot, az erőveszteséget és csökkentheti az élettartamát.

PVC-hez speciális tisztítószerek kerülnek értékesítésre, nem tartalmaznak korrozív összetevőket, és nem károsítják a felületet. A fényes vinilfóliákhoz speciális kompozíciókat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik számukra a fényesség fenntartását. Az átlátszatlan ruhákat gőzzel vagy meleg szappanos vízzel tisztítják.

A mennyezet hosszú ideig történő mentéséhez kerülje az éles tárgyak vágását. Javítási munkák esetében érdemes zárni a vászonfóliát egy filmmel, hogy megóvja a portól és a szennyeződéstől.

A PVC mennyezet egyik jellemzője, hogy képesek ellenállni a nagy mennyiségű víznek - akár 100 literig. Elárasztva a szövedék a folyadék súlya alatt deformálódik. Ilyen helyzetekben jobb, ha felhívjuk a varázslót, aki elvégzi az összes szükséges munkát, hogy eltávolítsa a nedvességet, és termikus pisztollyal visszaadja a filmet eredeti formájára.

A függesztett mennyezetekre alkalmazható világítás

A modern design számára a szoba nagyon fontos a szilárd és kompetens világítás kiválasztása. Végül is, a rossz fényű vászon elhalványul és nem annyira eredeti. Felfüggesztett eszközök - csillárok, padló lámpák - használják a fő fényforrásnak, ráadásul pontfény is van.

A fényszórók a vászon térébe vagy az eresz körül kerülnek a kerület körül.A komplex geometriai konstrukciók esetében a gerendák iránya is fontos, ami hangsúlyozza a vonalakat és növeli a hangerőt. A filmek olvadásának elkerülése érdekében az eszközöket nem szabad felfelé irányítani.

A helyes távolságban levő fény segítségével a helyiségeket zónákra oszthatja, és a teret szélesebbre vagy vizuálisan növelheti a mennyezet mélységét. Érdekes kombináció a falakon elhelyezett eszközökkel vagy a LED szalag, spotlámpák használatával.

Egy villanyszerelőt végeznek, mielőtt a mennyezet előzetesen kialakulna, elosztja a vezetékeket és a fénypontokat. A telepítés során a lámpákat figyelembe véve vágjon. Minden kábelezés a fö mennyezet és a feszültség között marad.

A zónázás során mindegyik szektort egy külön kapcsolóhoz és a teljes mennyezet általános rendszeréhez lehet csatlakoztatni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba