Feszített mennyezet telepítése

Jelenleg Európában a belsőépítészetre tervezett nyúlványok divatosak. Színes, fényes, matt, szövet vagy PVC film - igazán díszítik a szobát. Ezen túlmenően a modern világban bárki órákon belül bárki saját kezével telepítheti a feszített mennyezeteket.

Jellemzők és előnyök

Stretch mennyezetek - ez az anyag kombinációja a szövetből vagy a vinilszövetből és a fémprofilokból, amelyek a mennyezetet díszítik, elrejti az építési szakaszban bekövetkezett szabálytalanságokat és egyéb hibákat. Feszítse ezeket a mennyezeteket bármelyik szobában: nappali, konyha, fürdőszoba, előszoba vagy irodai munka.

A stretch mennyezetek kétségtelen előnyei:

 • segítenek a különböző színek és textúrák tökéletes és egyenletes mennyezetének létrehozásában nagyon kis idő alatt;
 • hatalmas terek a képzelet és a tervezési megközelítések számára;
 • szilárdság, nedvesség és por ellenállás, az anyagok ökológiai tisztasága;
 • hosszú ideig nem kell tisztítani a helyiséget a telepítés után;
 • lehetőséget adnak arra, hogy kísérletezzenek a lakás világításával;
 • a további hangszigetelés képessége és az akusztika javítása.

Ezeknek a festményeknek azonban vannak hátrányai:

 • a mennyezetek eltörhetnek, ha a pontszerű mechanikus ütközés miatt gondos használat és karbantartás szükséges;
 • a mennyezeti szintet legalább 3-5 cm-rel vagy annál nagyobbra csökkentheti;
 • ha a lakásokban hőmérséklet-ingadozások fordulnak elő, az ilyen mennyezet (leggyakrabban polimer) megreped, vagy fintorodik - ez a tény különösen meredeken látható.

Ezen túlmenően ezek a mennyezetek más tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek a felhasznált anyagtól és azok tervezésétől függenek, ami nagyon fontos figyelembe venni a projekt létrehozása, a mennyezet megrendelése és telepítése során. Ezért meg kell határozni, hogy milyen típusú mennyezeti szerkezetek vannak.

A tervek típusai

A feszített szövetek többféle típusa van:

 • Egy szint. Ez egy klasszikus megjelenés. Nagyon gazdaságosak és nagy és kis helyiségek számára is alkalmasak. Több, azonos magasságú vászon csatlakoztatásához osztóprofilok vannak, amelyek közepes dekoratív sapkával vagy háttérvilágítással rendelkeznek.
 • Többszintű. Ezeket számos különböző terület létrehozására használják a szobában, vagy a látszólagos mennyezeti szabálytalanságok lezárására. Ők is teret adhatnak a design kreativitásának. De a többszintes vászonok csak a magas mennyezetű tágas szobákhoz alkalmasak, és ezek telepítése többször bonyolultabb, mint a fent leírt lehetőség. Számukra jobb, ha átmeneti szintű profilokat használunk, amelyek segítenek biztosítani a sima ízületi és magasságkülönbséget. Ne felejtsük el, hogy a többszintű struktúrák telepítésekor a tűző szerelési rendszert nem használják.
 • Szélesedő mennyezet. A felfüggesztett szerkezetek egyfajta módosítása egy integrált LED-es szalaggal, amelynek fénye lágy és zavaros, ami „lebegő” mennyezet hatását eredményezi. Ilyen esetekben a háttérvilágítás egy falra, a mennyezet teljes kerülete mentén kerül elhelyezésre vagy az egyes részek burkolására. A szárnyaló mennyezet kialakításához speciális bagetteket igényelnek, amelyek a rögzítőszövetek hornyai mellett speciális LED-szalagra tervezett résszel rendelkeznek. Ez a fajta igény speciális profilok: fal és mennyezet, osztás és a szint mozgatása, mert kényelmesebbé tehetik a háttérvilágítás helyét.

edzés

Ez az első és nagyon fontos szakasz, amely nélkül önmagában nem lehet a feszítőlapot felszerelni. Több kötelező pontra oszlik.

Először is, távolítson el minden szobát és berendezést a szobából.ahol a mennyezetet ki kell húzni, mivel a helynek a lehető legszabadabbnak kell lennie, hogy a berendezés gyorsan és anélkül hajtható végre, hogy mechanikai sérülést okozna a szövetben. Ha lehetetlen elvenni semmilyen tárgyat a szobából, akkor azokat a szoba közepére kell mozgatni, és védőfóliával kell lefedni.

Ezután el kell távolítania a régi vakolatot a mennyezetről, mert leeshet, és csúnya jeleket hagyhat a vászonra.

A falakat és a mennyezetet fertőtlenítőszerrel és fertőtlenítőszerrel előkezeljük, hogy elkerüljük a penész, a penész és a kellemetlen szag megjelenését a szerkezet beépítése után. Továbbá, a felület, amelyen az anyag nyúlik, egy alapozóval, előnyösen több réteggel kell bevonni.

A legjobb, ha a betonfalak közötti ragasztást üvegszálas szalaggal, fehér ragasztóval együtt ragasztjuk. Ha már a repedések vannak a mennyezetben, akkor azokat cementhabarccsal, nagy üregek esetén habbal vagy gipszel tölthetjük fel. Ez azért szükséges, hogy zsugorodás után nincsenek lyukak a vászonon.

A laminátumot vagy parkettát csak a mennyezet felszínének telepítése után kell lefektetni. De ha ilyen finom padlóburkolat már be van szerelve, akkor vastag kartonra kell fedni őket, hogy ne sértsék meg a létrát.

A vászon felállítása előtt előzetesen elő kell készíteni a falakat: vakolat, tapéta ragasztása - a „piszkos munka” elvégzéséhez. A feszített mennyezet beszerelése után nem kívánatos ezt elvégezni - a por az anyagra leállhat.

Válassza ki a szintek számát, előre meghatározza a lámpák számát és helyét.

települések

Az előkészítés után ki kell számítani és fel kell tüntetni a szerkezet legalacsonyabb pontját, mert elkezdi a vászon csatlakoztatásának profilját. Körülbelül 6 cm-re kell elhelyezni a talajtól - ez a távolság a feszültségszerkezet minimális magasságának tekintendő.

Ha a mennyezetnek sok szintje van, akkor a legjobb, ha az egyes pozíciókat külön-külön kiszámítjuk és jelöljük. Nagyon fontos megfigyelni a helyiség és a terv szigorú geometriáját, mivel ez a jelölési szakasz döntő és nehéz pontja. A mennyezet több szinttel történő telepítésekor a kezdeti alaptól való távolságnak növekednie kell.

A burkolóanyag legalacsonyabb pontjának megjelölése mellett szükséges a feszítőszövet méretének kiszámítása.

Számos fontos tipp van, amellyel a mennyezet telepítése akár kezdő is lehet.

 • Csak a legpontosabb eredményt nyújtó eszközök segítségével kell mérni. Ehhez a megfelelő lézermérőhöz vagy mérőszalaghoz.
 • A méréseknek a rajzon kell megjelenniük, amely a helyiség tetejét mutatja, és kényelmes méretarányt tükröz, amely a helyiség arányait tükrözi centiméterben az ábrán.
 • Jelölje meg a helyiség sarkait a rajzon, és hívja őket világos és egyszerű szimbólumként, például latin betűkkel.
 • A kerületet és az átlót a lehető legközelebb kell mérni a mennyezethez, és ezeket az eredményeket az ábrán rögzíteni kell.

  Csak azután, hogy a cselekvés megtörténik vászon megvásárlásához.

  anyagok

  A feszített mennyezetek a felhasznált anyag típusától függően két kategóriába sorolhatók.

  • Szövet zökkenőmentes. Ezek a mennyezetek poliészterből készülnek. A vászon nem elég sűrű, és a szerkezet hasonlít egy rácsra. Emiatt az ilyen mennyezetek „lélegezhetnek”, vagyis a levegőt önmagukban engedik át, ezáltal egy hangulatos mikroklímát teremtve a szobában. Annak érdekében, hogy a vászon jó állapotban legyen, a gyártási szakaszban poliuretán keverékével impregnálják. Ilyen vászon 5 méteres tekercsekkel készül, ezért a telepítés során nincs szükség a vászon rögzítésére egymással.
  • Vinyl. A Stretch PVC mennyezet speciális gépeken készül, legfeljebb három méter széles ruhával. Vízállóak, nagyon olcsóak és könnyen tisztíthatók. Van azonban néhány hátránya: bármely hegyes tárgy károsíthatja őket, és hidegen is instabilak.

  Néhány ember inkább telepíti gipszkarton mennyezetek, de ellentétben a nyúlványokkal, számos mínusz van.

  • A kívánt mennyezet eléréséhez a gipszkartonot külön kell festeni.
  • A gipszkarton mennyezetében sokkal észrevehetőbbek az ízületek, amelyek az esztétikai megjelenéshez nem kellőek, mint a feszített vászon.
  • A gipszkarton nem nedvességálló anyag, ezért nem fog megmenteni az árvízből, amelyet véletlenül a szomszédok felülről tudnak rendezni.
  • A feszített mennyezetek antisztatikus szerrel vannak kezelve, így a por nem kerül rá. Ők is képesek a zsír visszaszorítására, és nem szívják fel a szagokat, és a gipsz mennyezetek nem rendelkeznek ilyen tulajdonságokkal.
  • A standard gipszkarton nem rendelkezik jó hangszigeteléssel, amit a nyújtószövetek kínálnak.
  • A gipszkarton telepítése nagyon bonyolult és időigényes folyamat, amely több időt vesz igénybe, több ember bevonásával és speciális drága eszközökkel. Ezt nem lehet a kifeszített vászonról mondani. Az ilyen mennyezetet egy személy telepítheti, és a telepítési eljárás csak körülbelül 2 órát vesz igénybe. Ezen kívül, egy anyaggal kiegészítve, egy szettet is kaphat egy feszített mennyezetre.

  műszerek

  A dekorációs szakemberek, akik speciális szerszámokkal rendelkeznek, csak néhány órán belül nyújthatnak mennyezetet. De ez nem jelenti azt, hogy a festmények telepítése nem végezhet egy hétköznapi embert, aki nem rendelkezik a szerelő speciális képességeivel.

  Ehhez csak bizonyos eszközöket kell dolgoznia.

  • Egy vagy két létrát. Nagyon kényelmesen használhatók, ha a munkát magasságban kell elvégezni. Ezenkívül egy kis platform is rendelkezik, amely lehetővé teszi a szükséges eszközök megtartását.
  • Hosszabbító kábel Ezt akkor használják, ha a szerszámot kényelmes helyen kell elhelyezni, távol az aljzattól.
  • Puncher. Szükséges, ha lyukakat készít a dübelekhez. Fontos megjegyezni, hogy a téglafalban lévő lyukak egy kalapácsos fúróval készülnek, és a beton csak lyukasztóval fúrható.
  • Lézer rulett. A pontos mérésekhez szükséges.
  • Akkus csavarhúzó. Ezt akkor használja, amikor csavarokat kell csavarni, és nagy mennyiségben történő telepítésekor használják.
  • Speciális penge vászon rögzítésére. Nyersanyagként a rozsdamentes acél általában működik. Ezek a spatulák különböző formájúak, hosszuk és szöget zárnak be a rúdhoz képest. Nagyon tartósak és mechanikus feszültség alatt nem hajlamosak. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen fontos kérdésben a közönséges spatulák nem fognak működni.
  • Hőgáz-pisztoly jelenléte és a léggömb nagyon fontos pillanat a vásznok feszültségében. Ezen eszköz nélkül lehetetlen a vinyl vászon telepítése. A készülék ára rendkívül magas, ezért a legjobb, ha ezt az eszközt béreljük.

  A mennyezetek telepítésekor leggyakrabban kb. 10 kW teljesítményű speciális fegyvereket használnak. A hengerből cseppfolyósított gázt táplálnak. A feszítőszövetek saját telepítésekor a helyiségmelegítőt is használják a helyiség felmelegítésére, és egy forró levegő-szárítót használnak a ráncok és ráncok simítására a vászonban. Meg kell jegyezni, hogy a vásznok forrasztása még gázpisztollyal otthon is lehetetlen. Ezt a folyamatot kizárólag egy speciális berendezéssel rendelkező termelési környezetben végzik.

  • A gáz szintjének mérésére szolgáló detektor. A helyiségben lévő gáz szintjének szabályozására használják a hőlégfúvó működtetése során.A gáztüzelésű készülékek használatakor meg kell tartania a saját biztonságát, mivel szivároghat a hengerről egy sérült tömlőn keresztül.
  • Fémdetektor A fúrás során károsodott elektromos vezetékek, fémprofilok és kivonatok keresése.
  • Szál vagy kábel törése. Olyan esetekben használják, amikor meg kell jelölni azokat a vonalakat, amelyek mentén a vezetőprofilokat rögzíteni kell. Ez egy kis festékdoboz, amelyet a szálra kell alkalmazni. Ezután a szál ki van mosva és rögzítve van a kívánt szinten.
  • Bilincsek - tartók a vászon rögzítésére. Segítenek ideiglenesen rögzíteni a vászont a kívánt pozícióban. Ezek az eszközök leginkább hasznosak, ha egy személy egyedül dolgozik.
  • Kézi lyukasztás A szerszámot úgy tervezték, hogy lyukakat alumínium bagettekre vágjon. A lyukak fúróval készíthetők, de összeragadnak és teljesen óvatosnak látszanak, és ugyanolyan típusú lyukakat és pontos lyukasztásokat készíthet lyukasztással.
  • püspöksüveg - Ez a készülék 45 ° -os szögben vágja a bagetteket a helyiségek sarkaiban történő dokkoláshoz.
  • PVC rögzítő gyűrűk vagy jelzálog. Magas hőállóságúak. A csövek, lámpák és egyéb közművek körüli vásznok megerősítésére szolgálnak. Szintén speciális jelzáloghiteleket készítenek az eresz alatt.
  • Szintén szükséges a mennyezet nyújtása fogó, jó kalapács, kiváló minőségű lézer vagy vízszint, körfűrészek, maszkolószalagok, fém- és fafúrók, fúrószárak vagy fúrók 3–6 milliméter átmérőjű fúrószerszámok, öntapadós szigetelés, elektromos szalag és gyémántfájl.

  felszerelés

  A mennyezet nyújtásának folyamata meglehetősen nehéz feladat, de ha betartja az összes szabályt, a vászonokat saját kezével telepítheti.

  Először meg kell értened, mi a módszer a panelek rögzítésére.

  Szerelési módszer gyöngyökkel. Ezt a telepítési módot az orosz mesterek találták ki, és leggyakrabban Oroszországban, valamint a szomszédos országokban használják. Ez egy rendkívül gazdaságos módszer a feszített mennyezet telepítésére, mivel nem igényel különleges gyártást vagy speciális technikai eszközöket. Ezzel a telepítéssel a mennyezettől a vászonig terjedő távolság magától a legkisebb lesz, és körülbelül 1,5 cm lesz, emellett az ilyen típusú rögzítők használata nem teszi szükségessé a pontos számításokat.

  A feszítőszövetek ilyen rögzítőrendszerében nagy számú mínusz van:

  • az üveggyöngy behelyezése után a vászon deformálódik, majd az anyagot nem lehet szétszerelni és ismét lógni;
  • a mennyezet nagymértékben lecsökkenhet, és a varratok íveltek lehetnek, mert maga a telepítés csak hozzávetőlegesen, pontos mérések nélkül történik;
  • egy idő múlva a gyöngyök elkezdhetnek zsugorodni és kiszakadni a szerkezetből.

  A feszített mennyezetek hárfánnal is felszerelhető. Először is, a vászon kivágása pontosan a szoba nagysága szerint történik, de 7-10% -kal kevesebb, mint a mennyezeti terület. Ebben az esetben nagyon fontos a mérések helyes elvégzése. Ezután meg kell hegeszteni hozzá egy hárfánt. A HDTV gépeket kifejezetten az ilyen célokra tervezték.

  Az összeszerelés egy speciális spatulával vagy pengével történik a rögzítéshez. Az építkezést a mennyezeti sarkokból kell összeállítani: az egyik sarok be van helyezve, majd az az, amelyik az ellenkező falon átlósan fekszik, és így ugyanaz a többiekkel. Abban a pillanatban, amikor a sarkok tele vannak bagettekkel, a falak közepére kerülnek. A nyújtás után csak dekoratív betétet kell telepítenie, és a mennyezet készen áll.

  Ennek a rögzítési rendszernek a használata esetén a vászon minimálisan lecsökken, mivel már kezdetben kicsit kevesebbet vágnak ki, mint a szoba területe.Érdemes megjegyezni, hogy a szövet javítható, ellentétben azzal, ahol a gyöngyöket használják. Ez az öröm azonban többet fog fizetni.

  A fenti két módszer mellett egy harmadik is van - ez egy rögzítő rögzítő rendszer, amelyet csak szövetburkolatokhoz használnak. A különbség az, hogy ebben az esetben nincs szükség dekoratív betét készítésére és gázpisztoly használatára. A ruhadarabokat a "clothespins" elve alapján a bagettbe helyezik. Baguette tartós és erős műanyagból készült ruhára, hogy a klip megbízható legyen.

  Itt is nincs szükség pontosságra a mennyezet méretének mérésekor, mert a vászon 20-30 cm-es margóval van kivágva. A szövet behelyezése és a felesleges ragasztó darabok levágása - a mennyezet készen áll. Szép bónusz az, hogy ebben a szerelési rendszerben, mint az első esetben, a mennyezet és a vászon között van egy minimális távolság. Ugyanakkor a vágószerkezetnél a tűző szerelési eljárás minden hátránya is megtalálható.

  Az alábbiakban egy lépésenkénti utasítás, amely elmondja, hogyan kell megfelelően feszíteni a vászonot. A lépések szigorú sorrendjét és sorrendjét tekintve sikeres eredményt érhet el - hibátlanul kinyújtott mennyezet.

  1. lépés

  Meg kell találni a feszített mennyezet legalacsonyabb pontjának helyét, majd kiszámítani a szükséges szintet, amelyen kényelmes lesz telepíteni az izzókat. Ezután jelölje meg a magasság vonalát egy ceruzával vagy puszta csipkével. Ezt követően a bagettet rögzíteni kell.

  Másrészről a baguette-t meg kell vágni azokon a pontokon, ahol érintkezésbe kell lépnie a sarkokkal. Ezután rögzítse önmetsző csavarokkal, miután a falakat a mennyezet közelében helyezte el, a falak között 20 cm-es távolsággal - ha a falak erősek, vagy 8-10 cm -, ha a falak instabilak. Az ízületeket maszkolószalaggal kell rögzíteni.

  2. lépés

  Ebben a szakaszban állítsa be az egyes lámpák vezetékeit és jelzálogjait. Ahhoz, hogy a szerelőgyűrűket a mennyezetre rögzítsük, fémes szuszpenziókat kell használni, ezeket a keret gipszkarton mennyezetekre való felépítése során is használják. Ezután meg kell jelölni a lámpák helyét a mennyezeten, telepíteni kell a dobozokat az elágazáshoz és húzni a vezetékeket.

  Annak érdekében, hogy a huzalok ne dörzsöljenek egymással, és nincs rövidzárlat, meg kell feszíteni őket a hullámos csőön. Ezután a huzalokat a huzalokkal együtt a mennyezethez kell rögzíteni, és a lyukakat előzőleg meg kell fogni, és a felfüggesztéseket a második éltől biztosítani kell. A felfüggesztés alsó sorának magasságának meg kell felelnie a feszített mennyezet szintjének.

  Ezután a huzalokat a jelzáloghálózat alatti hurokba kell helyezni 10-15 cm-re, vágni az alsó részből, ami két egyenlő részre osztja. Ezután meg kell csíkolni, elkülöníteni a vezetékeket egymástól, és színek szerint rendezni. Ezt megelőzően telepíteni kell a sorkapcsokat. Ezt úgy kell tennie, hogy a szigetelést kissé műanyag platform fedje le, és nincs rövidzárlat. Ezután a vezetékeket a szerelőgyűrűre kell szerelni a kapocslécekkel - ezután a manipuláció után nem zavarja a ruhadarabok feszességét.

  3. lépés

  A központban csillárra van szükség. A telepítéshez nagy méretű jelzálogra, valamint fémcsavarokra és csavarokra van szükség. Nem szabad elfelejtenünk a szerkezet magasságát - meg kell egyeznie a feszített mennyezet szintjével. Ezután meg kell jegyezni a csillár jövőbeli elhelyezkedését, tartsa a vezetéket a csatlakozó dobozból, és húzza át egy hullámos csőön. Ezt az eljárást követően a huzal végeit szigetelőszalaggal kell csíkolni és becsomagolni.

  4. lépés

  Most telepítenie kell az ereszeket. Ehhez érdemes előre jelzálogokat készíteni.

  Ezt a következőképpen teheti:

  • Fúrjon lyukakat és illessze be a dübeleket;
  • Az önmetsző csavarok közvetlen felfüggesztéseket biztosítanak;
  • Húzza ki a feszítővezetéket egyik falról a másikra úgy, hogy az megfeleljen a feszített mennyezet magasságának;
  • Mérjük meg a fa kívánt hosszát és építjük be a kábel helyének megfelelően, rögzítsük fém fogasokkal. Annak érdekében, hogy a fa hosszabb ideig tarthasson, ajánlott előzetesen impregnálni a nedvességet megakadályozó készítményt.

  5. lépés

  A függöny szuszpenziójának szerelése után érdemes a szövetet nyújtani. Ezt megelőzően a konkrét célokra kifejezetten a sarkok klipjeiben kell lógni. Ennek köszönhetően a vászon a telepítéskor nem csúszik le, és egy speciális tömítés megvédi a hibákat. Ezen lépések elvégzése után érdemes egy hőpisztolyt helyezni a helyiségbe, és készítsen egy spatulát lekerekített sarkokkal, hogy a vászon a horonyba tolja. Ezután le kell lazítania az égő hüvelyét, és csatlakoznia kell az elektromos áramhoz.

  6. lépés

  Csomagolja ki a vászont, és ellenőrizze azt minden oldalról - fontos annak biztosítása, hogy teljesen teljes legyen, repedések vagy rések nélkül. Ezután meg kell csatolni az anyag széleit a sarokba előre rögzített ruhacsipeszekhez. Rögzítse a vászonot néhány ponton ruhacsipesszel, és tegye be egy kerek spatulával egy bagettbe. Töltse fel a ruhát, szigorúan kövesse a perifériát a mennyezet közepéig, és melegítse tovább egy hőpisztollyal.

  A lógó szövetcsíkokat éles késsel óvatosan kell elválasztani. Ezt megelőzően jobban meg kell győződni arról, hogy a felfüggesztések szilárdan rögzítve vannak.

  A sarkok sikeres betöltése után érdemes felmelegíteni a vászonot és kitölteni a közepet. Ekkor a hőlégfúvó hőmérséklete eléri a 60 ° C-ot. A ruhát megfelelő távolságra kell hozni. Egy idő után a bilincseket el kell távolítani. A felszerelés során a vászonot egy kézzel kell tartani, miközben egy baguettába töltjük, hogy elkerüljük a csúszást. A legjobb az asszisztens vonzása is, így gyorsan és hatékonyan megbirkózhat a feladattal.

  A vászon bagettekkel való nyújtása és rögzítése után a cső körül kell mennie, ha a mennyezeten van.

  Ez a következőképpen történik:

  • Először jelölje meg azt a helyet, ahol a metszés található. Ehhez válasszon ki egy pontot, ahol a cső áthalad a mennyezeten. A vászon nagyon szorosan rá van nyomva a hajtások kialakulása nélkül.
  • Nyugtázza az irányt, ahol a cső a falhoz legközelebb van. Jobb, ha ollóval vagy késsel bemetsz.
  • Utána haszontalan szövetrészek, amelyek elrejtik a nyúlványt, és kitölti a végeket, a cső felé.
  • Ezután a cső látható helyén egy dekoratív műanyag burkolatot helyeznek be, amely elrejtheti ezeket a kis hibákat, és ezt a mennyezeti töredéket kellemes megjelenéssé teszi.

  7. lépés

  A ruhánál meg kell találni azokat a pontokat, ahol a jövőbeni felszerelések jelzálogai vannak. Szükséges a magas hőmérsékletnek ellenálló gyűrűk (ezek termikus gyűrűknek is nevezik), amelyeket kifejezetten ezekhez a célokra terveztek, és erősen ragasztóanyaggal kenjük őket a telepítési munkákhoz. Az egyszerű ragasztó használata a szövetet használhatatlanná teszi. A termikus gyűrűk a jelzett pontokba kerülnek, a ragasztó a megfelelő helyen rögzíti és rögzíti a gyűrűket.

  Ezt követően az anyagot egy építő késsel kell vágni, hogy a gyűrű belsejében kerek lyukak jelennek meg. Ez az eljárás más jövőbeli izzókkal is működik. Ezután ki kell húzni a világítóberendezésekhez csatlakozó szigetelt vezetékeket. Ugyanezt tegye a központban lévő lámpazsinórral.

  8. lépés

  Ezután telepítenie kell a világítóeszközöket. Feszített mennyezet esetén LED, energiatakarékos vagy halogén izzók lehetnek. Hasznos a következő ajánlások betartása.

  A lámpák nem lehetnek nagyobbak, mint 40 watt, mert egyébként a ruhanemű a túlmelegedés miatt egy éven belül használhatatlanná válik.Az egyes világítóeszközöknek műanyagból vagy fémből készült előlapot kell kialakítaniuk, és a hőgyűrűt el kell fedni. A legjobb, ha egy LED-es izzót vásárolnak egy kis párnával, amely túlmutat az izzó szélén, és széles megvilágítási szöggel rendelkezik. A feszítőszerkezet izzók kiválasztásakor fontos a rács jelenlétére összpontosítani, amely hozzájárul a hűtőhűtéshez és a radiátor tartósságának megőrzéséhez. A telepítés végén minden berendezést ellenőrizni kell a munkájuk során.

  9. lépés

  A munka utolsó szakasza a függönyök és a dekoratív betétek beágyazása. A falburkolatok és a feszített vászon között kialakuló rés elfedése a mennyezethez egy lábazatot használ. Ideálisan megnézheti a helyiségeket. Rögzítse a lábazatot csak a szoba falain, és nem a kifeszített vászonra, különben az anyag esztrichet, kellemetlen tekintetet képezhet.

  A lábazat mellett egy rugalmas szalag ragasztott a mennyezetre, hogy elfedje a varratokat. Ez az eszköz egyszerűen behelyezhető és eltávolítható a nyílásból. Szintén a maszkoló szalagok sok színválasztékkal rendelkeznek, így bárki, még a leginkább rászoruló személy is kielégíthető. Ezenkívül az előzetesen elkészített fából készült bárba a karnit is behelyezheti, a függönyöket felakaszthatja és élvezheti a saját eredményeit.

  Ezen a ponton véget ért a hajlékony vászonok beszerelése a kezükkel.

  Gyakran feltett kérdések

  A tapétázás előtt vagy után telepítve vannak a mennyezet? Ez a probléma optimális megoldást jelent - a tapétázás és a mennyezet feszítése esetén a legjobb, ha közös terveket készítünk.

  Ez a munka több szakaszra oszlik:

  • A korábbi befejező anyagok eltávolítása;
  • A mennyezet és a falak felületkezelése keverékkel, amely megakadályozza a gomba megjelenését;
  • Repedések, lyukak és egyéb sérülések tömítése;
  • A felület kiegyenlítése vakolattal;
  • Egyidejű mérések végrehajtása a jövőbeni feszített mennyezetre, valamint a szükséges számú tapéta tekercs számítása a szobában való ragasztáshoz;
  • Bagetták csatolása a jövő feszített mennyezetéhez, fémszerkezet szerelése, hangszigetelés;
  • Amikor a falak teljesen szárazak, ragaszkodnia kell a háttérképhez. A baguette alatt lévő élek, mielőtt a feszítőszövetet telepítenék, jobb, ha vágószerszámmal vágjuk, így nem véletlenül elronthatja. A ragasztás utáni falakat teljesen megszáradni kell;
  • Végrehajtás közvetlenül a feszítőszerkezet szereléséhez. Lámpák telepítése, amely után egy vászon van rögzítve egy előre gyártott szerkezethez.

  Milyen legyen a minimális távolság? Nincs egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy a feszültségrendszer mennyire esik le. Ebben a problémában számos pontot kell figyelembe vennie, valamint a munkatervezés során figyelni kell számos szempontra. Elméletileg a vászon és a mennyezet közötti távolság - a mennyezet kezdeti felületétől a feszített vászonig terjedő távolság - hajlamos 2-30 cm-re változni.

   Egyes okok befolyásolják e különbség méretének változását:

   • a mennyezetben rendelkezésre álló magasságok különbsége;
   • a kommunikáció helyét és formáját a szoba mennyezetén;
   • izzók szerkezete és típusai;
   • a felfüggesztési rendszerben fontos a szerkezet és alakja.

   Egy egyszerű egyszintes mennyezet telepítéséhez azonban mindent könnyen kiszámíthatunk. Egy szint használatával meg kell határozni egy pontot a mennyezeti felületen, amely a javasolt konstrukció alján helyezkedik el, és néhány centiméterrel lefelé mozdulhat, például 5 vagy 10. De fontos megjegyezni, hogy a ponttól való minimális távolság 3,5 cm legyen. a szerelőprofil szélessége, rá kell állítani a teljes mennyezeti szerkezetet.

   Mennyi ideig tart a telepítés? Mindez attól függ, hogy az ebben a munkában résztvevő személy milyen szakmai.De ha egy személynek nincs ilyen képessége, akkor a technológia figyelembevételével könnyen és meglehetősen gyorsan kezelhetjük a vászonok feszítésének eszközét.

   Ezen kívül létezik egy univerzális képlet a festmények telepítésére fordított idő kiszámításához. Például, ha a mennyezet nincs beépített lámpákkal, akkor a vászonon 20 négyzetméter. m kb. 3-4 órát vesz igénybe. Ha azonban a mennyezetbe fókuszálást tervezünk, akkor ugyanazokra a mérőkre 1-2 órát vesz igénybe.

   Mi jobb a gipszkarton falához rögzíteni? Mielőtt a gipszkarton falához rögzítené a feszített mennyezeteket, be kell tartania néhány szabályt: ellenőrizze a gipszkarton falának megbízhatóságát és minőségét, és mennyire támaszkodik a fő falra, különösen a szoba kerületének tetején. A gipszkarton felületén nem lehet semmiféle elhajlás, repedés, lebontás és csörgés. Csak egy ilyen teszt után érdemes elkezdeni egy szakaszos mennyezet telepítését. Abban a pillanatban, amikor a törlőkendők gipszkartonra vannak szerelve, csak műanyagból vagy fémből készült tágulási csavarokat használnak.

   Hogyan készítsünk egy lyukat a feszített mennyezetben? A nyújtó mennyezetben számos funkció található. Az egyik ilyen tulajdonság a különbség abban, hogy a vászon lyukakat készítsen. És ez a furat céljából következik.

   Ha lyukat kell készítenie a cső számára, akkor tegye a következőket:

   • kb. 2 mm vastag műanyagból készítsünk egy téglalapot, amely valamivel nagyobb, mint a lyuk átmérője;
   • a közepén 7 mm átmérőjű furatot készítsünk, lehetőleg margóval;
   • nyújtsa ki a vászonot a szobán, de ne húzza a csőbe;
   • vágja a cső közepére, és töltse ki a profilt;
   • vágjon egy darabot a kör elrejtéséhez;
   • elrejtse a vászon mögötti éleket.

   A kicsit másfajta világításhoz lyukak létrehozásának folyamata:

   • Alkalmazza elrendezése;
   • pontosan illessze be a jelzáloghiteleket;
   • állítsa be a felfüggesztések gyűrűit;
   • vezesse a vezetékeket a lyukba, de mielőtt ezt tesztelné, ellenőrizze az izzók egészségét;
   • nyújtsa ki a ruhát, és érintse meg a pontot;
   • lágy műanyag gyűrűkkel ellátott zsír, és olyan helyeken, ahol vannak jelölések;
   • telepítse a fényforrásokat.

   Látványos példák az inspirációra

   • Fényes vászon a spotlámpákkal harmonikusan illeszkedik a konyha kialakításába, ami tisztaságot és kényelmet teremt.
   • A sárga és kék színekkel díszített gyermekszoba nyári hangulatot ad a gyermeknek, és a nyúló mennyezeten lévő fényes nap friss levegőt bocsát ki.

    Hogyan szereljünk fel egy felfüggesztett mennyezetet saját kezével, lásd az alábbi videót.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba