Élettartamú feszített mennyezetek

 Élettartamú feszített mennyezetek

Stretch mennyezetek - nagyszerű módja annak, hogy a szobát esztétikus és szép megjelenésűvé tegye. A belföldi piacon viszonylag nemrégiben jelentek meg, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy gyorsan váljanak a felső határoló anyagok értékesítési vezetőjévé. A felfüggesztett mennyezetek típusaira vonatkozó információkért olvassa el a cikkünket, hogy mennyi ideig tartanak ezeknek a termékeknek az élettartamát és hogyan kell gondoskodni róluk.

Jellemzők

A feszített mennyezetek egy speciális anyagból készült vászon, és dekoratív bevonatként szolgálnak, amely gyakran illeszkedik a teljes belső színéhez. A vászon felszerelése speciális profil és útmutatók segítségével történik.

A feszített mennyezetek köre számos modellből államelyek méretben, színben, anyagban különböznek egymástól. Alapvetően a perforált vinilszövetet nyújtják a rugalmas szövetek előállításához. Jellemzője a tartósság, ártalmatlanság, környezetbarát, tűzállóság. Szükség esetén szétszerelheti a feszített mennyezetet a vászon sérelme nélkül.

Összetételének és kiváló teljesítményének köszönhetően a feszítőszerkezetek tökéletesen kiegészítik a helyiségeket. A film vastagsága kisebb, mint egy milliméter, így ez a dekoráció nem terheli túl a hordozószerkezeteket.

A festmények típusai

Ezek a vászonok sokfélesége ellenére csak két típusra oszthatók:

  • PVC fóliák;
  • szövet vászon.

A fólia vászonokat speciális hőfegyverekkel végezzük. De az anyagot a falra vagy a mennyezetre előzetesen rögzített bagettre szerelik.

A vásznok matt, fényes, szatén, tükör, texturáltak. Különösen jóak a többszintű konstrukciókban. A színes játék miatt elképesztő eredményeket érhet el. A modern fotónyomtatási technológiának köszönhetően ma már bármilyen kép alkalmazható a vászonra - tájra, éjszakai égboltra, geometriai mintákra, virágmintákra és még sok másra.

A termék élettartama

Ezeknek a termékeknek majdnem minden gyártója azt állítja, hogy a szerkezetek eltarthatósága 10-15 év. A gyakorlat azt mutatja, hogy a megfelelő gondossággal és a telepítési szabályok betartásával a feszültségszerkezetek valóban képesek ellenállni egy ilyen hosszú időnek a teljesítmény elvesztése nélkül.

A megfelelően szerelt mennyezetnek sima és egyenletesnek kell lennie. A vászonnak nem szabad megrepednie, és a repedés, a szövet és a vinil termékek nem juthatnak nedvességhez. A színek fényessége és a kép kontúrjai eredeti formában kell maradniuk.

A szakértők azt mondják, hogy a nyúló mennyezet élettartamát 20-30 évre lehet meghosszabbítani.

Ehhez kövesse az alábbi irányelveket:

  • Bízzon a telepítésben a szakemberekkel. Válasszon egy céget, amely jó hírnevét és jó hírnevét ismerteti. Szükség esetén kézzel állítsa össze a mennyezetet, kövesse a szakértők ajánlásait.
  • Fűtés nélküli helyiség termék kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a film- vagy szövetszerkezeteket, amelyek jobban tolerálják az alacsony hőmérsékletet, mint mások.
  • Kerülje a vágásokat, karcolásokat, ütéseket. Az ilyen sérülések javítása szükséges, ami jelentősen csökkenti a termék élettartamát.

gondoskodás

A feszültségszerkezetek könnyen kezelhetők.

A lényeg az, hogy a megfelelő eszközt válasszuk ki, és kövessük a szakértők tanácsát, majd a mennyezet több év után is ragyogjon és ragyogjon:

  • Általában a nedves tisztítás néhány hónaponként történik. Kivétel a fürdőszobában és a konyhában található mennyezetek - itt a por és a szennyeződés kétszer olyan gyorsan fekszik a vászon felületére.
  • A mosószer kiválasztásakor kerülje el a csiszolóanyagokat és az oldószereket - ezek súlyosan károsíthatják az anyagot. A legjobb, ha speciális szerszámot vásárol, de a tükör mosásához folyadékot is használhat. A zsírfoltok jól mosni szappanos vízzel.
  • A ruhadarabokat száraz ruhával vagy porszívóval kell tisztítani, a makacs szennyeződést kissé megdörzsölheti puha kefével.
  • Fényes vászon kissé dörzsölhető ammóniával.
  • Szigorúan tilos a kemény sörtéjű kefék, mopok, éles tárgyak használata - mindez karcolásokhoz és még szúrásokhoz vezethet. A mosóvíznek melegnek kell lennie, különben a bevonat deformálódhat. Semmi esetre sem lehet aktívan dörzsölni, összetörni és kaparni a szennyeződéseket. A vászon tisztítását előre mozgások nélkül, nyomás nélkül kell elvégezni.

Az üzemeltetési szabályok betartása jelentősen megnöveli a bevonat élettartamát. Károsodás esetén a vászon javítása javasolt.

Fogyasztói vélemények

A feszített mennyezetek fogyasztói egyhangúlag tudomásul veszik ezeknek a termékeknek a gyakorlatiasságát, megbízhatóságát és tartósságát. Először is, a feszültségszerkezetek népszerűvé váltak sokoldalúságuk miatt: képesek a leginkább ívelt mennyezetet is szép, egyenletes bevonatra fordítani. Sokan vásárolják ezeket a termékeket, mert egyszer és mindenkorra meg akarják oldani a mennyezet befejezésének problémáját. Ezenkívül a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy minden ügyfél választhassa ki a legjobb megoldást a belső térhez.

A termékek népszerűségében jelentős szerepet játszott a hosszú távú használat, tűz- és vízlepergető tulajdonságok, környezetbarát. A vásárlók tudomásul veszik, hogy ezeknek a termékeknek az élettartama teljes mértékben összhangban van a bejelentett gyártókkal, de gondos karbantartás és az ajánlások betartása mellett.

A kis lakások tulajdonosai különösen a feszített mennyezeteket kedvelik - a fényes és tükörfestmények hatására a teret bővítik. Ezenkívül a belsőépítészetben is jó tervezési lépés.

Mint minden termék, az álmennyezeteknek is hátrányai vannak. Ezek magukban foglalják a szúrás és a vágások nagy kockázatát. Elég egy óvatos mozgás éles tárgyral, és egy lyuk jön létre a bevonatban, amelyet ott kell javítani.

Néhány modell (különösen a film) erős illatú. Ahogy azonban a gyakorlat azt mutatja, gyorsan eltűnik. Ez a hátrány az olcsó vászonokra jellemző, amelynek költsége a rossz minőségű. Ha ezeket a termékeket vásárolja meg, ne feledje, hogy magas hőmérsékleten instabilak. Ezért meg kell választani ezeknek a szerkezeteknek megfelelő fényforrásokat.

A feszültségszerkezetek telepítése sok éven át elfelejti a mennyezet javításának problémáit. A termék szakszerű telepítése és gondozása gondoskodik a feszítőburkolat szép, jól ápolt megjelenéséről.

A felfüggesztett mennyezet saját telepítésének megismeréséhez olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba