Stretch mennyezetek belső mintázattal

 Stretch mennyezetek belső mintázattal

Egyedülálló hangulat kialakítása a szobában, számos technikát használhat, de az egyik legszebb lesz egy feszített mennyezet beszerelése. A textúrának, a színnek és a képnek a lehetősége miatt a szoba készen fog megjelenni, és a tulajdonosok sokáig megcsodálhatják az ilyen javításokat.

Annak érdekében, hogy kiválasszuk a megfelelő mintát egy adott helyiség számára, fontos tudni, hogy milyen árnyalatokat kell figyelni.

Különleges jellemzők

A mintázatú mennyezet alapja ugyanazok a bevonatok, mint a hagyományos feszítésnél: PVC és szövet - poliuretánnal impregnált poliészterből. Mindkét fajta vízálló, de a PVC-termékek előállításának és összetételének sajátosságai miatt két-háromszor olcsóbb. A ruhával megkülönböztethető: fényes, átlátszatlan, áttetsző és szatén.

Ha a mennyezet szatén bevonatáról beszélünk, ez hasonló a PVC anyaghoz, de ugyanakkor olyan, mint a matt anyagok.

Előnyei a porózus szerkezet, ami azt jelenti, hogy a mennyezet lélegzik. Ezek a funkciók lehetővé teszik a szatén felületek használatát a gyermekek és a hálószobákban.

A drága modellek további tulajdonságokkal rendelkezhetnek - növelhetik a hangszigetelést, fokozott vízállósággal, szennyeződésmentes vagy antibakteriális bevonattal. De az összes ilyen, kivétel nélkül az ilyen típusú modellek egy minta vagy textúra jelenléte. A legújabb innováció ezen a területen az volt, hogy a fényképeket közvetlenül a mennyezeti felületre nyomtathatja.

A színezékek típusai

Mivel az ilyen mennyezet iparága nagyon népszerűvé vált, speciális gépeket is találtak ki, amelyek mintázatot nyomtatnak a falburkolatokra - széles formátumú roll-up nyomtatókra és síkágyas plakátokra. A fotónyomtatási technológia kiválasztása attól függ, hogy milyen tintákat használnak.

Leggyakrabban használt:

 • oldószer - alkalmas nyílt terek rajzainak nyomtatására, mert a rajz alkalmazása után nagyon erős kellemetlen szaga van.
 • Ekolventnye - nincs ilyen kellemetlen szaga, de felhasználásukhoz fontos a levegőáramlás jelenléte az űrben.
 • UV festék - teljesen ökológiai termék. A fényes anyag hiányzik, mert a szöveten matt felület van, még akkor is, ha a mennyezeti bevonat fényes. Az ilyen festék száradási ideje meglehetősen gyors, és nagyon kevés időt vesz igénybe. Ez a festék átlátszó mintázatot hoz létre a szöveten. A mínuszok közül csak 2,2 méteres nyomtatási szélesség látható.
 • latex - nagyon nagy mennyezetre alkalmazzák. Ez a fajta festék teljesen ártalmatlan az emberre, így biztonságosan használhatja azt a belső térben. Ez a lehetőség drágább, de megéri, mert a kép nagyon szép, fényes, sok apró részletgel. Itt is nincs korlát a vászon méretére, amelyre a nyomtatásra kerül.

Típusú feszített mennyezetek

Ha úgy dönt, hogy egy tetszőleges mennyezetet választ, amelyre valamit ábrázolunk, akkor fontos, hogy többet megtudjunk az ilyen bevonatok faji sokféleségéről. Megkülönböztethető a polivinil-klorid, a szatén és a selyemszövet.

 • PVC nagyon könnyen telepíthető és lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet, különösen, ha a textúra fényes. A matt felületeket hálószobákban és a kényelmes pihenéshez használt helyiségekben használják.
 • Satin bevonatok teljesen eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az előző verzió. Nagyon lenyűgözőnek tűnik, a fő dolog az, hogy a helyes képet válasszuk ki.

A selyem elemekkel való bevonat esetében a selyem valószínűleg a PVC része, és nem fordítva. Ez a feltételes nevek jellemzője a szerelt vászon egész csoportjára vonatkozik. A szövetburkolatok esetében a belső tér nagyon gazdag és komoly. A hálószobában és a nappaliban használatos.

Most érdemes jobban megvizsgálni a függesztett mennyezetre vonatkozó rajzok típusait, köztük megkülönböztethető:

 • Texturált - nagyon közel van a mennyezethez, ugyanakkor kisebb a különbség a fő színnel;
 • Egydimenziós fotónyomtatás - dísz vagy nagy mintázat formájában;
 • 3D nyomtatás - segít létrehozni a mélységet, a rajzok vagy a képek térfogatát, amely tükröződik az egész szoba felfogásában.

Amikor egy textúrázott mintával ellátott mennyezetre vászont készítünk, a kívánt hatást a vászon szakaszainak megkönnyebbülés formája érheti el, ahol maga a minta található. Gyakran ez a PVC bevonat, amely nagyon hasonlít a szövetre. A szín gyakran ebben az esetben halványsá válik, és a textúra ajánlott szatén vagy matt.

A fotónyomtatás segítségével minden kiválasztott képet felhelyezhet a jövőbeli mennyezetre. A nyomtatók vagy plotterek új modelljei lehetővé teszik a fényes és élénk színek számos változatának használatát.

A felfüggesztett mennyezetek telepítésével és értékesítésével foglalkozó szervezetekben már számos kész opció van. A témák a legkülönbözőbbek: az ég, a tájak, a vízcseppek, a virágok, a geometriai formák és absztrakciók. A vevőnek nem szabad rohannia az interneten lévő képek keresésére, fotófeldolgozásra, témája a kész képek katalógusában található.

Stílusok és nyomatok

Ha egy rajzot szeretne választani magának, és elhelyezni egy adott szobában, akkor navigáljon a legújabb frissítések között.

Az eddigi legnépszerűbb motívumok:

 • Az ég - tiszta formában, felhőkkel, napsütéssel, légi tárgyakkal stb. nyomtatható;
 • tér - bolygók, űrrendszerek, csillagképek, műholdak, ütők és más rajzok;
 • építészet - A legszebb épületek, mind a történelmi, mind a modern képek, képek, a múlt és a jelen építészeti mesterműveinek használata;
 • Falfestmények és ólomüveg - egyes helyiségekben nagyon helyénvaló a szentek arcát, a Biblia epizódjait, az ókori templomok festett üvegablakait stb. használni;
 • Térképek, festmények és mozaikok - az adott téma nagy helyiségeihez megfelelő lehetőségek. A díszítéssel készült absztrakt minták is jól fognak kinézni az ilyen helyiségekben, így a tér érdekes, terjedelmes és értelmes.
 • Tematikus csoportok - zöldséges gyümölcs, amelyet a konyhával kapcsolatban leggyakrabban használnak; állatok, madarak - alkalmasak óvodákra vagy folyosókra; virágok és növények - kiegészíti mind a hálószobát, mind a folyosót.

3D rajzok

A 3D hatású mennyezetek egyrétegű vagy többrétegű alkalmazási módot képviselhetnek.

Az első változatban a kép térfogata a minta színével és árnyékával való lejátszással érhető el. Leggyakrabban a cseppek, a különböző pillangók, a jól elkészített gyümölcsök, amelyek olyan reálisnak tűnnek, hogy az első pillantásra nem különböztetik meg az igazi képeket.

Többrétegű 3D-s mennyezetek esetén a telepítést két vagy több réteg egyszerre történő telepítésével végzik, ahol az elsőnek átlátszó háttere van önmagában, amely az egész következő rajz alapjául szolgál. Az új rétegek egyetlen képelemet adnak át.

Bár a mennyezet magassága valójában sokkal alacsonyabb, de vizuálisan bővül a tér, az ilyen környezet érzése nagyon erős, és a mennyezet teljes élettartama alatt is fennáll.

minták

Használhatja a beltéri feszített mennyezeteket mintákkal. Egy adott opció kiválasztása a szobától függően történik - a megvilágítás mértéke, célja, mérete és stílusa.

A minimalizmus számára a legjobb megoldás a feltűnő absztrakció.amelyek mind a körben helyezkednek el, ahol a csillár a középen lóg, és a mennyezeti burkolat sarkaiban.

Ha a szoba stilisztikai döntése klasszikus, akkor egy görög mintázat választható a mennyezetre, ami jobb a központban. Ha fontos egy hangulatos és nyugodt légkör megteremtése, akkor a virágminták a legjobb megoldás.

A hálószoba, a virágnyomatok, az állatok vagy a madarak képei a legmegfelelőbbek. Jó megjelenés és absztrakció, ha a design más, modern.

Ha beszélünk a konyháról, akkor a legjobb megoldás nemcsak a zöldségfélék, hanem a különböző növények levelei, kellemes virágmintás. A fürdőszoba mennyezetrajzának kiválasztása során figyelemmel kell kísérni a tengeri témát a sokféleségében.

matricák

A különböző monokróm mennyezeti burkolatokhoz vinil matricákat használnak. Sokféle formájúak lehetnek, és úgy tűnik, hogy segítenek a tökéletes szobában. Néhány ilyen típusú rajz fényes hatású lehet, ami eredetiséget biztosít a szobának, különösen homályos fényben.

A mennyezet díszítése matricákkal nem nagy dolog, könnyen alkalmazható, és szükség esetén eltávolításra kerül, piszkos jelek nélkül. Az ilyen rajzok előnye, hogy Ön maga eldönti, hogy mi és hol lesz elhelyezve, az egész kreatív folyamat a kezedben van.

Ha egy bizonyos számú színt szeretne a mennyezetre helyezni, akkor először el kell döntenie a megjelenésükről, majd a méretéről és végül a számról és a helyről. A rajzoláshoz leggyakrabban: rózsák, orchideák, nárciszok, camomiles, harangok és pipacsok. A virágok stílusának ki kell egészítenie a szobát és díszítenie kell.

Tippek a kiválasztáshoz

A nyomtatott nyúlványokat gyakran művészetnek nevezik. Tényleg úgy néz ki, mint a művészeti tárgyak, ha a képek, a rajzok és a színek skálája ízlés szerint kerül kiválasztásra. A mennyezeti burkolat kiválasztásához a helyiségre kell összpontosítania, amelyre telepítve lesz. Stílus, bútorok és funkcionalitás - mindez meghatározza a legjobb választást.

A lefedettség típusa szerint

A szatén mennyezetek drágábbak lesznek, ezt érdemes megfontolni. Ha egy óvoda vagy egy hálószoba javításra kerül, akkor jobb, ha nem pénzt takaríthat meg, és olyan szövetburkolatokat telepíthet, ahol a levegő áthatolhat, és a szoba lélegzik. A konyha, a fürdőszoba, a folyosó, a polivinil-klorid kényelmesebb lesz, nem teszi lehetővé a víz felhalmozódását és gondozását.

A fehér szín használata mindig a klasszikus megoldásnak számít minden szobában. Ez a szín komfortérzetet teremt, miközben a szoba nagy és tágas. Mind a szelíd, mind a telített képek színe jól néz ki.

Ha matt felületet használ, szinte nem lesz észrevehető, de lehetőséget ad arra, hogy kiemelje a tervezési szempontokat. Ezzel a rajzok alig észrevehető szerkezetűek lesznek, így a béke és a nyugalom az általános hangulathoz vezet. Ezt a megoldást gyakran használják hálószobákban. Más helyiségekben azonban fényes felület használata javasolt. Segítségével a szoba helyisége növekszik, levegővé válik. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy minden, ami körül van, látható a mennyezet tükrében.

A fényes felület segítségével a szoba a hi-tech, a pop-art és más stílusok stílusába kerül.Jelölje ki a fekete vagy néhány világos színmintát, ami felelős a kompozíció középpontjáért. Gyakran megegyezik a nagy kárpitozott bútorok helyével.

Szín és stílus szerint

A szín, a textúra és a design kiválasztása fontos, hogy összpontosítson arra, amit kap vagy szeretne kapni. Fontos, hogy mindent egy stílusban tartsunk, hogy a szoba minden elemének értelme legyen.

Az óvoda készítése a legjobb, ha élénk színeket használunk, de kis mennyiségben, hogy ne töltsük túl a helyet. Rajzként az állatok, madarak, rajzfilmfigurák és mese karakterek használhatók.

9 fénykép

Ha meghallgatja a szakértők tanácsát, akkor a konyhában jobb, ha nem használja a kék színt és annak árnyalatait, akkor nem tompulná a vágyát, hogy jól eszik és ízletes.

Testre szabhatja a fürdő kialakítását és tedd az ablak mennyezeti képét, és mi mögöttük van. Lehet, hogy nyár, tavasz, nagyon sok vagy tél, egy tiszta nap, vagy esős időjárás, és még hó is lehet. Ha választ egy rajzot a folyosón, akkor kívánatos kombinálni azt a beltérrel, ha nincs ilyen stílus, akkor absztrakciót vagy puha virágmintát helyezhet a mennyezetre.

A folyosón használjon egy nagy rajzot a szoba közepén vagy sarkában, hogy ne terhelje túl a helyet. A színmegoldás a bútorok vagy szőnyeg alapján kerül kiválasztásra, amellyel a mennyezet kölcsönhatásba lép, vizuálisan bővítve a szoba méreteit.

Gyönyörű példák

Ha nem tudod, hogy pontosan mit akarsz a mennyezetre helyezni, akkor a legegyszerűbb módja az interneten keresni az információkat, ahol különböző lehetőségeket találhat a feszített mennyezetek használatára a különböző stílusirányok belsejében.

 • Nappali Egy nagyon hatékony megoldás egy olyan 3D-s rajz használata, amely a mennyezet teljes felületére helyezhető el, és létrehozhatja a jelenlét hatását, vagy elhelyezhető a mennyezetre, és észrevehető konvex alakzattal rendelkezik. A választási lehetőségek hatalmasak, és mindenki azt választja, hogy megfeleljen az ízlésének és igényeinek.
 • Kibocsátás gyermekszobaSok mintát lehet felvenni. Egy fiú számára népszerűek lesznek a repülőgépek, autók, tartályok és egyéb berendezések. A lányok jobban kedvelik az állatokat, virágokat vagy rajzfilmfigurákat. A mennyezet színsémáját össze kell kapcsolni az egész szobával, vagy annak néhány elemével.
 • A hálószobához Különböző textúrákat, színeket és mintákat használhat. Érdekes lehetőség lenne a kép áthelyezése a falról a mennyezetre, amely egyértelműen megkülönbözteti a hálószobát. Ha a színek képei gazdagak, akkor a többi háttér fontos, hogy a lehető legkönnyebb és egyszerűbb legyen.
 • A konyha számára Használhatja mind az élelmiszer-, mind a virágos hangsúlyokat. Fontos, hogy kitaláljuk a színsémát úgy, hogy a háttérképet vagy a szobabútorokkal kombinálják. Ha a virágok a mennyezeten világos színűek, kívánatos, hogy ezt a tematikus vonalat a belső térben ugyanolyan színű csészékkel, törölközőkkel, virágcserepekkel vagy valami hasonlóval bővítse.
 • A fürdőszobában A legmegfelelőbb téma a víz, a tenger, a természet és minden, ami pihenést, pihenést és pozitív gondolatokat hoz létre. A színséma itt főleg kék és kék, a víz színe. A kép vízcseppek, delfinek, kagylók és hasonló lehetőségek formájában is bemutatható.
 • A folyosóra Kiválaszthatja az absztrakcióval ellátott függesztett mennyezetet, bármilyen alkalmazást vagy virágmintát. A legfontosabb dolog az, hogy minden opciót olyan nyugtató színekben kell megtenni, amelyek nem vonzzák a figyelmet, hanem hangulatos és kényelmes légkört teremtenek.

Ebben a videóban látni fogod, hogy a fotónyomtatással egy feszített mennyezet kerül telepítésre.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba